@
Fatality (09.10.2015 10:22): Budu lidi tlačit do nových věcí, pokud to opravdu má smysl. Tlačit je do novějších věcí jenom proto, že jsou novější, moc smysl nemá. Ano, DDR4 nahradí DDR3. DDR3 však bude nadále naprosto normálně použitelné a ve hrách to pravděpodobně bude jedno. Jediný opravdový problém by mohlo být již zmíněné zvýšení cen DDR3 modulů.
A neříkám, že je lepší vzít DDR3. Můj názor je takový, že to v herním PC bude úplně jedno po stránce výkonu a tudíž je jedno, kterou vezmeš. Vždyť lidi dneska zahazují DDR2 počítače a dozvídají se, že už bude DDR4. Do dneska na tom normálně hráli.
Pokud někdo má osobní preferenci k DDR4, byť jen třeba z principu, že se jedná o novější technologii, fajn, ať bere DDR4. Pokud se mu víc líbí nabídka DDR3 desek, ať vezme DDR3.
Já jsem jenom rád, že toto řešit nemusím. Za pár let si akorát postavím PC do menší bedny na nějaké novější architektuře a bude.
Jinak GTX960 je po mnoha stránkách zklamání a hlavně už to není sweetspot, ten se přesunul na GTX970 a osobně předpokládám, že i u novějších GPU zůstane na stejné cenové hladině. Mainstream GPU už jsou pouze mainstream GPU. Sweetspot je teď v performance segmentu.