Pro pohodlnější navigaci i přístup k pokročilým funkcím Databáze-her.cz doporučujeme povolit si ve svém prohlížeči JavaScript.

Hardware

@Chuck (29.08.2015 07:40): Pět tisíc je akorát, uvážím-li parametry zmíněného monitoru. Navíc jich je dnes hrozně moc, že vybrat ten, který ti bude vyhovovat, je docela fuška. Za tebou uvedenou částku to většinou bývá o něco ošizeno. Můj starý Asus s TN panelem měl mizerné barvy, chybělo mu HDMI, designově byl poměrně strohý.
@Chuck (29.08.2015 12:30): No já ti chtěl původně doporučit Philips 247E4LHAB , který používám. Ale pak jsem si uvědomil, že to není LG (byť vzhledově si jsou s LG obrazovkami docela podobné) a je 24". Kolem těch 3 tis. stála a nemohu si stěžovat.

Chce to samozřejmě si trochu zkalibrovat barvy, nastavit kontrast, jas, k čemuž ti dopomůže takový prográmek, který se nachází na přiloženém DVD (či si jej můžeš stáhnout z oficiálních Philips stránek). V základu mi barvy přišly trochu vyblité (jakožto na většině LED monitorech, co jsem měl možnost vidět, pořádné zkalibrování je samozřejmostí).
Chlapci a chlapi, mohli byste mi, prosím, dát nějaký tip na LCD monitor, nejlépe zn. LG, 22"? Doposud jsem měl také 22" zn. LG Flatronic W2243 a u stejného rozměru bych rád zůstal. Rád bych se vešel do 3 000 Kč, ale nevím, jestli je to reálné. Tehdy, před 6-ti lety, jsem se vešel. :-) Díky!
@Coldplaz (23.08.2015 16:57): Jestli máš možnost, běž se někdy podívat do nějakého elektra kde ty monitory mají zapnuté a srovnej si tam TN panel s nějakým IPS nebo VA. Je to fakt velký rozdíl. Když jsem z TN přecházel na VA, byl jsem z toho na větvi týden. Ty barvy prostě jsou opravdu super.
Teraz mám ďalší problém so svojim notebookom, keď doňho zapojím reproduktory, tak robia takýto divný bzučivý zvuk, v reproduktoroch chyba nie je, lebo keď som ich zapojil do druhého počítača tak fungovali, pozeral som na internete riešenia, ale nič moc nepomohlo.

@LIUWIL (23.08.2015 09:43): Ten monitor je z môjho 7 rokov starého PC, podľa mňa je stále dosť dobrý, neviem v čom by bol nový o moc lepší.
@Gordon (23.08.2015 10:10): Co máš na myslí když se řekne "strašně drahý"?
K takovéto sestavě bych si při požadavku na menší úhlopříčku kupoval třeba toto. Osobně bych však chtěl nějakou exotiku, takže já spíš toto.
Pro takovou sestavu by dokonce nebylo od věci mít monitor s větším rozlišením jak 1080p.
A když už nic, jsou tu zlaté VA monitory od BENQ, které se dají koupit za velmi pěknou cenu, přitom mají oproti TN panelům nesrovnatelně lepší obraz a lepší pozorovací úhly.

Ještě teda dodám, že moje filosofie monitorů je, že jako koncové zařízení se jedná absolutní bottleneck pro všechna média. Když přijde na zvuk, tak to až tak neřeším, protože vím že většina lidí ten kvalitnější zvuk zrovna dvakrát nedocení. Lepší barvy však pozná úplně každý a co se těch úhlů týče, "mě ty úhly nijak nevadí" říkají jenom ti, kteří před pořádným VA či IPS panelem neseděli a jsou zvyklí jen na TN.

@Gordon (23.08.2015 10:10): Problém je, že to tam chtělo zrovna narvat 2x8 GB, aby se časem dalo upgradovat na 32GB.
Také bych se přiklonil už k 16 GB RAM a lepší monitor, něco s IPS panelem. Sám mám starý TN panel a oproti IPS panelům to má zkrátka sračkovní obraz, blbé barvy, mizerné pozorovací úhly (zvlášť když se člověk natáhne do křesla a hned má obraz v negativu, tak to nasere).
@Coldplaz (23.08.2015 02:42): Jak to vyjde cenove vyhodne jsem se nedival, ale takova masina by uz unesla 16GB RAM.
PC v pohode, ale teda ten monitor ts ts ts : Predstav si, ze si koupis Lamborghini a misto sedacky si das plechovy kbelik. Velikost je samozrejme vec preference, ale kdyz uz muzes mit vsude suprovou grafiku, tak at tam je i poradny obraz.
Jestli máš možnost přes DisplayPort, tak ten. Nebo HDMI vyzkoušet 10m kabel, případně se zesilovačem.
@Hydr0gen (18.08.2015 21:58): Hodně problematický dotaz protože... no 9 metrů je pro HDMI ta hranice nad kterou se začínají vyskytovat problémy. Problémy se zvětšují s frekvencí. U normálních filmů, tj 25Hz, by neměly být, ale jak to bude s 3D, to fakt nevím. Zkušenosti jsou různé, někomu to třeba zrní, někomu to jede v 1080i, někomu to zase jede úplně bez problému.
Jediné co mohu poradit je nějaký 10 metrů HDMI kabel koupit (dají se sehnat okolo 500 Kč) a vyzkoušet to. Nemá smysl kupovat žádné předražené hovada za litr nebo tak podobně.
U nás v práci vedeme HDMI vždy maximálně na pět metrů a pak je za tím aktivní switch, který vede další kabely do televizí.

Jedním z možných řešení je vést to přes ethernetový kabel, ovšem adaptéry na to jsou HODNĚ drahé. Je to řešení spíš pokud to potřebuješ táhnout třeba na 50 metrů.
Pak jsou samozřejmě HDMI zesilovače. Co jsem se tak na to zhruba díval, všechny jsou cenově relativně dostupné, ale podporují jen HDMI 1.3 a osobní zkušenost s tím nemám absolutně žádnou. Předpokládám, že to funguje, ale do ohně za to nedám ani plastové brko.
@Hydr0gen (18.08.2015 21:58): Mam 10m, ale teda jen HD-ready a je to bez problemu. Co si pamatuju, tak kdyz jsem to resil, nazory na internetu byly takove, ze to bud jede bez problemu nebo vubec :) Takze jestli mas PC a TV, kup kabel, zkus a kdyztak ho vratis.
Jestli jste někdo zvědavý na Microsoft Hololens, tak uzrál čas se těšit ještě víc, protože Hololens jsou už skoro za dveřmi. Vyjdou možná už v r.2020.
Elgato Game Capture HD60
Používá někdo ? Našel jsem to jelikož to používá jeden můj oblívenej youtuber. A v cz jsem našel jen tenhle přeloženej web jinak nic..

Nebo jsou lepší alternativy nahráváni než tohle ?
Chtěl bych upgradovat domácí síť na 1G, máte tu někdo dobrou zkušenost s nějakým switchem nebo AP?

Switch: 2x 1G port
AP: 2x 1G port + ideálně 5Ghz wifi (na té 5kové wifi zas tolik tolik netrvám, záleželo by na ceně)

AP musí být možné spravovat na dálku (ideálně přes příkazovou řádku, ale není to podmínkou).
@LIUWIL (29.07.2015 19:42): Ještě bych doplnil něco k tomu, jak "malým výrobcům bohatě stačí profity na telefonech s Androidem":
LG - $200K zisk za Q2 2015 (ne, to není překlep):
http://www.talkandroid.com/258383-lgs-mobile-division-ekes-out-a-200000-profit-in-q2-2015/
Sony - $184M ztráta za Q2 2015:
http://www.digitaltrends.com/mobile/sony-first-quarter-mobile-division-struggles/
(celkový zisk Sony $780M, takže to není zanedbatelná částka)
HTC je na tom teď trochu líp: $11M zisk za Q1 2015, ovšem třeba v Q1 2014 mělo ztrátu $66M:
http://www.androidcentral.com/htc-records-13-billion-revenue-net-profit-11-million-q1-2015

A Samsung mezitím musí zlevňovat S6...
měla jsem HTC Evo 3D a baterie vydržela maximálně den a to spíš tak půl dne. Teď mám Iphone4 a vydrží mi klidně 2 dny. Má trochu pomalejší odezvy, ale nic co by se nedalo přežít.
@TombSpirit (29.07.2015 22:38): Pouzdra a všechny tady ty ochranný serepetičky nesnáším, protože design telefonu je jedna z hromady věcí, na který se dívám při koupi. Displeje mají gorilla glass, takže o ten se moc starat nemusím a pokud to škrábnu někde na zadku, tak co už, já telefony nepřeprodávám (zatím se mi nestalo, že bych telefon nějak fatálně zrasoval, starej Desire mi párkrát padnul na zem, ale ten měl docela tlustou vrstvu kovu, takže se jenom trochu odřel na rohu).

@Say (29.07.2015 22:56): Jak jsem jednou psal, velikost displeje se nerovná velikost telefonu. Mám srovnání dvou telefonů s 4,7 palců displejem a jeden byl na hraně ovladatelnosti (HTC, i díky dementně umístěnýmu tlačítko na odemykání jsem musel přehmatávat + větší rámečky kolem displeje), zatímco druhej je v pohodě. Větší už bych ale taky nechtěl, na menší displeje jsem si už nejspíš odvyknul..
@TombSpirit (29.07.2015 22:29): Tady jde spíš o to, že to nevydrží den při standardním používání (tzn. vše co na tom děláš, děláš s povědomím, jestli si to ještě vlastně můžeš dovolit, což je pocit, který jsem ochoten řešit u notebooku, ne mobilního mobilu). Osobně jsem testoval iPhone 5 od přítelkyně a dělal na tom řekněme, mírně víc věcí, než normálně. Ráno vytaženo z nabíječky a v 16 hodin už to mělo 10%. V porovnání s Lumii 520 stejné věci dokáže dělat zhruba 2x větší dobu (jasně rychlost je jinde, ale k čemu mi je, když si tu rychlost sotva užiju).

@Bursoft (29.07.2015 22:34): Souhlas, i když mě teda víc než ztenčování trápí velikost kvůli nošení v kapse a ovládání jednou rukou. Plus ten pocit, když držíš pevně 4 palcový telefon a 5 palcový papír je opravdu pocitově úplně jinde.
@Bursoft (29.07.2015 22:34): Jo, to je taky možné.

Já doufám, že "lepší" telefony jsou pevné a hrozí nanejvýš zničení displeje - s tím se toho ale moc dělat nedá. Jen bych si přál, aby se už pořádně rozšířily voděodolné telefony - zatím se docela bojím např. telefonovat v dešti apod. A pokud se bojíš o tenký telefon a chceš, aby něco vydržel, tak si kup pořádné pouzdro - např. Otterbox, ten v kapse určitě cítit bude. :-)
@TombSpirit (29.07.2015 22:29): Dávání malých kapacit baterek spíš souvisí s tím znovukupováním nových produktů. Dám do telefonu baterku, co hovno vydrží, budu počítat s tím, že každej rok ztratí 10-15% své kapacity a za dva roky můžu iphona dobíjet 2x denně, tzn. radši si koupím novej.

Já třeba pozoruju, že extrémně tenký telefony mi přestávají vyhovovat, ztrácí pevnost. Toto jsem zjistil u HTC One, nebo na kámošovým iphone 6. Je to tak tenký, že to působí hrozně zranitelným dojmem (kdyby spadl na zem, nejspíš se roztříští na kusy). Zároveň myslím, že mít pár gramů navíc nikomu nevadí, já osobně jsem to třeba ocenil, aspoň jsem věděl, že ten telefon mám pořád u sebe a je z něj cítit nějaká hodnota.
@Say (29.07.2015 22:22): No pokud dáš každý večer telefon do nabíječky, tak třeba víc oceníš (ty ne, ale obecně) menší hmotnost / tloušťku nebo já nevím co. A do džungle potřebuješ stejně powerbanku.

S tím zpomalením je to zajímavé - chtěl bych vědět, jestli je to "přirozené" (hw už prostě nestíhá) nebo jestli se to časem zlepší a iPhony budou použitelné i třeba po pěti letech. (Ale zatím bych si tipnul, že za 2 - 3 roky vyjde nová verze iOS, které ten 1 GB RAM bude sotva stačit.)
Mě nepřestává udivovat odvaha Apple nabízet produkt, který za svou cenu nabízí max. den výdrže baterie a to ještě kdo ví jestli. A ještě hloupější mi přijde spokojení zákazníka s něčím takovým.

iPhone jsem kdysi chtěl, protože je to jinak kvalitní produkt, ale tohle je prostě nonsense. Plus to co píše Bursoft... Jejich politika je stavěná na kupování nového telefonu minimálně co dva roky, jinak je podpora SW v háji. A ještě tomu říkají "upgrade".
@Barbar Conan (29.07.2015 22:18): Dnes už běží na Androidu pěkně všechno mimo těch největších lowendů - 1 GB RAM je už naštěstí na ústupu. Vyšší třída běhá docela svižně už od r. 2011 - taková Galaxy S II je celkem použitelná i dnes (i když má starší Android).

@Bursoft (29.07.2015 22:21): Každej si stěžuje, ale lidi to pořád kupují. Takže nakonec si asi úplně každý nestěžuje. :-)

A tenhle mýtus s kartou mě už začíná nudit. Pokud dám do telefonu kartu, kterou budu používat výhradně na muziku / filmy, tak kdy a jak mě to může zpomalit? Ale samozřejmě pro Apple a podobné (teď už i Samsung u S6) je lepší, když si připlatím 2000 (nebo i víc) za dalších 32 GB než abych si koupil (i třeba o trochu pomalejší, ale naprosto dostatečně rychlou) 64 GB kartu za tisícovku. Pro aplikace je samozřejmě rychlá interní paměť, na to těch 16 GB celkem stačí (i když už mi malinko začíná docházet). Místo potřebuju většinou na taková data, u kterých je rychlost téměř úplně nepodstatná.
@TombSpirit (29.07.2015 22:16): Tak to sry za blbý info, já o Samsungu vím jen z povídání, nikdy jsem ho neměl. Ale kdekoliv cokoliv čtu, každej si na touchwiz stěžuje, že zpomaluje systém.

ad. karty - toto je zrovna další důvod zpomalení telefonů. Kdysi dávno Apple řekl, že díky pomalým kartám (který mají rychlost čtení i zápisu vždycky pomalejší než interní paměť) nebude znehodnocovat svoje telefony, Google na to u Nexusů taky přešel. Ale chápu, že třeba na hudbu, plus offline mapy do GPS, plus nějaký další appky plus nějaká ta fotka, je 16 GB málo.

'A Desire S vyšel v březnu 2011' kua, jsem myslel, že jsem ho měl dýl :D No už si to nepamatuju.
@mazar1234 (29.07.2015 22:12): To bylo z předchozího komentu zřejmé. :-)

@Bursoft (29.07.2015 22:13): Na S III vychází menší aktualizace doteď - přes 3 roky po vydání. A myslím, že i ta nedávno objevená chyba bude opravena. Je ale fakt, že těch 1 GB RAM s TouchWizem je už u poslední podporované verze (4.3) na hraně.
Nexus je fajn, ale 64 GB kartu do něj nenacpu. :-)

Jo, je sranda, když někdo porovnává iPhone za 20 tisíc a telefon s Androidem za 4.
A Desire S vyšel v březnu 2011.
@mazar1234 (29.07.2015 22:07): Kámoš má iphone 4S a říká, že s iOS 8 je to nepoužitelný, frčí na verzi 7, ale říkal, že ideální je pro ten telefon verze 5. Takže to s tou stabilitou a blbuvzdorností vlastně funguje jenom do příchodu nové verze telefonu a systému. Já osobně si myslím, že Android má pověst pomalýho systému jenom kvůli velkým výrobcům jako je Samsung, kteří do něj nainstalují milion balastu, kterej neumí odladit, zaserou vlastním UI a pak nejsou ani schopní vydávat aktualizace.

Mám teď přes 3 roky starej Nexus 4 s nejnovějším Androidem a softwarově nemám žádnej problém (nic nepadá, nic není zpomalený..).

@Barbar Conan (29.07.2015 22:07): Já používám androida už někdy od verze 2.0 (může to být tak 6-7 let nazpět, co jsem kupoval první HTC Desire S) a pravda, Android 2 měl tendence se samovolně zadrbávat, ale od 4.0 jsem toto nepozoroval, já furt nechápu, kde se ty historky berou nebo jakej shit si ti lidi musí kupovat, aby s tím měli takovej problém. Fajn, beru, že jsem nikdy neměl lowend androida, ale zase člověk nemůže čekat, že za 2 tisíce koupí rychlíka (Ferrari si za dvě výplaty taky nekoupíš).