Pro pohodlnější navigaci i přístup k pokročilým funkcím Databáze-her.cz doporučujeme povolit si ve svém prohlížeči JavaScript.

Hardware

@Jab (21.07.2015 12:05): Definice operačního systému se mi v tomhle případě taky vymyká. To jako klasické telefony jedou na... neoperačním systému?

@7c (21.07.2015 12:09): Jj, sem tam smska. Pro závislé na sociálních sítích to taky může být dobrá odvykací kůra=)
@Say (21.07.2015 11:44): Taky mi přijde, že jde o historickou relikvii z dřevních dob mobilního marketingu. Ale už se to nějak uchytlo. Chytří zákazníci = chytré telefony, "smart" a "cool", a hlavně profit :)

Každopádně půjde o parádní přistroj pro ty, kteří používají telefon primárně na volání.
@Jab (21.07.2015 10:08): Dávat technické věci tyhle přívlastky moc nechápu=(

Ale nějak té kampani nevěřím. Video pofidérní kvality, team members nemá celá jména a odpovědi v diskuzích od nich jsou občas takové nekonkrétní. Navíc stejný výrobek už na trhu je, jen omezený na Čínu a bez nějakých funkcí, které teď nabízí. Ještě to zvážím.
@Jab (21.07.2015 09:30): Asi nechápu. Prostě máš mobil se základními funkcemi. Párováni se smartphonem mi přijde jako zbytečnost, spíš taková berlička pro ty, co neví co vlastně chcou. Nevím, co je dumbphone.
@Say (21.07.2015 09:19): Špatně čteš, co píši. (Přečti si znovu můj předchozí příspěvek.) Je to dumbphone. Teprve po bluetooth spojení se smartphonem se tomu také dá říkat smartphone.

P. S. Nebo sis dobře nepřečetl ten kickstarter. Do budoucna doporučuji k při nahození odkazu dát rovnou i více informací. Při přístupu z mobilu to čtení z kickstarteru bylo pro mě třeba dost nepříjemné. FAQ se nerozbalil a tak jsem si další informace musel načíst z phoneareny.
@aoshi (21.07.2015 07:38): Mi přijde smutné, že když chce někdo malý smartphone, tak si ke klasickému pádlu musí koupit ještě tohle. Imho brát to jak dumbphone jen dost snižuje, o čem to je.

Sice si to nikdy nekoupím, ale rozumím touze jít proti trendu zvětšování úhlopříčky.
@Jab (18.07.2015 09:28): http://www.statisticbrain.com/laptop-malfunction-rates/
HP zkratka pro "Horrible Products) a Acer jsou dvě firmy od kterých se snažím distancovat. HP má nejvyšší poruchovost (již několik let) a Acer (aslespoň u nás) naprosto katastrofální servis.

Jinak zas je tam to co jsem říkal - obojí jsou jen dvoujádra a ten dražší má naprosto zbytečně 4GB VRAM. 256GB SSD je podle mě v této ceně celkem slušný parametr. Jasně, 256GB je dost málo, ale je to SSD. Pro někoho, kdo má doma externí HDD je to parádní.
@Jab (18.07.2015 09:28): Když vidím tu cenu a ten krám, co nabízej za 5 let jen 2x lepsi grafika nez mam já v roce 2010..

Uz nikdy notas, kdybych studoval jeste na koleji, tak bych vzal radsi celej pc :D
@Jab (18.07.2015 09:28): Jen 256GB SSD? V téhle cenové relaci snad ani vyšší nenajdeš. GPU má zbytečně moc VRAM a oproti integrované HD5500 bych čekal větší rozdíl ve výkonu. Co by ale mě nejvíc vytáčelo, tak je design... Ty kulaté rohy mě celkem děsí=D
Jak se někdo ptal na ten notebook kolem dvacky, tak mě zaujal celkem tenhle:
http://www.czc.cz/hp-pavilion-15-15-p257nc-stribrna/164677/produkt

Jde sehnat už kolem devatenácti. Jediná nevýhoda je SSD disk jen s 256GB. Ale to se i cca nějak dá. Každopádně poměr ceny a výkonu vypadá dobře.

To se zase dá vyřešit jiným typem, kde je hybridní 1TB disk a dokonce i7.
http://www.lan-shop.cz/hp-j1r84eabcm-pavilion-15-p055nc-186125
Když máš pájecí stanici a trochu šikovné ruce - případně nějakého známého kutila - opravit jde skoro všechno. Náhradní díly (mikrospínače, moduly, atd.) jsou i originální k sehnání za pár desítek až stovek korun (což se u hardware za 2-3 tisíce celkem vyplatí).
@Cobot (16.07.2015 23:16): Tak opravi ti to vzdy niekto ovsem v dnesnej dobe je maximalne otazne onych "2-3 kila".

Skor sa to spravidla neoplati, mysi su asi len obycvajny spotrebny material. Aj ked zrovna moja mys uz ide nejaky 7 rok a stale sa tvari ako prvy den.
No já řeším jen to že nechci dávat 1100,-. Tak me napadlo jestli neexistuje pozáruční servis, kde by to třeba za dvě tři kila opravili.
@Cobot (16.07.2015 22:19): To este v dnesnej dobe niekto riesi taketo problemy?

Ja si pamatam este pred 20 rokmi na C64 ajko brat prepajkovaval mikrospinace na joystickoch aby vyrobil z 2 polofunkcnych 1 plnefunkcny ale odvtedy nic.
Nevíte jestli se dá nějak opravit tlačítko na myši? Mám už dávno po záruce Marathon Mause M705 a pravý tlačátko reaguje jak se mu chce a je to opruz. Nechce se mi ale myš vyhodit. Zvykl jsem si na ní a hlavně nová stojí 1100,-...
No už ho mam doma, a zatím jsem docela spokojen jediná vítka je k slabšímu repráku kterej trochu drncá a slabší baterii, ale přes ten den vydrží v pohodě. Trochu mě zarazilo množství ''pevných'' aplikací. zatím jsem spokojen, zkoušel jsem na tom hrát hru mortal kombat X a pohoda, a věstavěná aplikace CleanMaster mi hlásí že je obsazená menší polovina RAM (45%) po očistce 30%. Jen nevím kde zjistit jaký aplikace zrovna beží.
Je to můj první dotykovej mobil.
Uvidím jestli se opravdu začně sekat po nějakým tom měsíci když se o to budu dobře starat.
@Bursoft (15.07.2015 20:51): No z netu to asi umí, jenže pokud tablet leží někde bez připojení, nebo připojení není dostupné, tak prostě je čas špatně a připojovat se pokaždé na net kvůli takové věci, na to bych se mohl ... to radši zůstanu zcela na KitKatu, pokud to nevyřeší.
@KRoman47 (15.07.2015 20:41): Prokletí nadstaveb :/. Já jsem si poměrně hodně rychle zvykl na "čistej" android na nexusu. Sice mi tam pár věcí chybí (především kontakty jsou hodně nedoladěný a naschvál nesyncnou fcb kontakty, kalendář taky stojí za hovno - v tomto mělo HTC hooodně navrch), ale jinak je ten telefon svižnej jak sviňa (a to je 3 roky starej).

Jinak k tomu asusu - nestačí synchronizovat čas online? Toto umí telefony snad už od pravěku :D
@Bursoft (15.07.2015 19:57): No bugy Asusus zřejmě, zpomaluje se lidem čas a já nehodlám 5x za den čas spravovat, plus prý pak nefunguje GPS, kterou tedy sice na tabletu nepoužívám ale i tak, mají to nějaké rozbité.
@Jab (14.07.2015 22:54): No to nepopírám, ty 2 GB RAM jsou ohledně multitaskingu stěžejní, 1 GB nebrzdí méně náročné věci či jednu náročnější na RAM, ale jakmile chce člověk používat moc věcí najednou, tak to v RAM neudrží a neustále se vše ukončuje a spouští znovu. Ale poslední FW tomu výrazně pomohl, jinak běžně je RAM volných kolem 600 MB, což je pěkné. Koupil jsem si ještě tablet Asus s 1 GB s podobnými parametry, ale z 1 GB RAM volných jen 300 MB, přičemž mi padají při zaplnění RAM snad všechny webové prohlížeče, jinak je to skvělé, jen tu RAM kdyby pořešili ve FW, mám tam tedy KitKat, Lollipop jsem tam ještě nedal, dokud neopraví bugy.
@Gordon (14.07.2015 20:56): Je to shit. Já měl podobnej kousek a myslel jsem si to samé jako Ty, ani hry jsem tam nechtěl hrát (s těmi se rozluč rovnou) a bylo to děsně pomalý. Napsat sms bylo utrpení, zavolat někomu taky, internet většinou ani nenaběhl.

Je to škoda peněz, přesnej příklad toho, že chceš ušetřit, ale nakonec to vyhodíš a koupíš si dražší... nebo ser na smartphone, jak dobře poznamenal Say, já bych je stejně zakázala.
v UC browseru se mi občas rozhodilo zobrazování, taxem zatím na IE a nespadl ani jednou za posledních několik týdnů používání (820).
@KRoman47 (14.07.2015 22:42): Hele, androidu se ty 2GB ram prostě dříve či později hodí. Kamarádi se Samsungy galaxy, xperiemi atp. jsou prostě čas od času nuceni obnovit tovární nastavení, aby se telefon přestal sekat. Při zmršené aktualizaci systému ani to nepomůže. A ram je taková resistence proti těmhle problémům. Když už ne imunita...

WP taky nejsou bez poměrně výrazných potíží (že je u smartphonu základní prohlížeč zmršený je fakt... základní a kardinální chyba). Holt bych si možná koupil iphone, kdyby ty neměly tak úděsný poměr ceny a výkonu...
Tak třeba Sony E4g má zrovna MediaTek MT6732 a za ty prachy to má výkonu dostatek, dle Antutu se umisťuje někde pod LG G3, z moderních technologií to podporuje také hodně. Nevěřil jsem tomu, ale je to kvalitní čip, ve své ceně Qualcomm Snapdragon 410 i lehce poráží.
@Gordon (14.07.2015 20:56): A proč kupovat smartphone?

@Jab (14.07.2015 19:52): Používám telefon na základní věci. IE sem tam spadne, ale jinak ty základní věci co dělat má tak dělá spolehlivě. Nepoužitelné Spotify sice zamrzí, ale sem tam si natahat na microSD kartu hudbu ručně mě zase nezabije. Víc od mobilního telefonu nepožaduji.
@Gordon (14.07.2015 20:56): Jenže parametry nejsou všechno - když nefunguje pořádně software (není to jen o verzi Androida, ale i tom, jak výrobce "připraví" sw pro konkrétní stroj), tak ti ani super hw nepomůže. A Gigabyte není zrovna prémiová značka (co se mobilů týče). Hlavně si pořádně přečti recenze (pokud nějaké jsou) a zkušenosti uživatelů.
Nad 2000 nemůžu, vše pod má androida, každej má adroida, nevidím problém, je to ve slevě a parametry mi přijdou uspokující. Nechci na tom mastit ultra hardcore aplikace, jen volat, psát a občas zahrát nějakou hru na zabití času. Zrovna tohle mi přijde za tu cenu jako pěknej kousek.
@Say (14.07.2015 19:43): Cest la vie... Na tom našem geniálním WP trvá kolikrát tragicky dlouho otevírání aplikací, internet explorer neustále padá a má nesmyslně agresivní reload. Mám btw Lumii 925. Tedy minulou vlajkovou loď.