Pokračování legendární 3D akce Doom od id Softu, která vyšla o rok dříve a položila základy tohoto žánru. Od té doby se podobným akcím z prvního pohledu říká "doomovky". Dvojka získala řadu světových ocenění a byla vydaná na několik platforem.
Opět se ujímáte role "Doomguye" a po soubojích s pekelnými zrůdami na Phobosu a Deimosu se vracíte zpět na Zemi. Zde vás ale čeká nemilé překvapení - peklo si našlo cestu i sem. Čeká vás 30 nepřáteli nabušených levelů (a 2 tajné), přičemž na konci podstoupíte souboj s největším bossem této série, který se jmenuje Icon of Sin. Doom II se od svého staršího brášky liší pouze minimálně - grafika je téměř stejná, gameplay také, pouze přibylo 8 nových monster a mapy jsou větší. Dále se ve hře objevila jedna nová zbraň - dvojitá brokovnice a jeden powerup - Megasphere, která přidává 200% života a štítů.
Ke hře vznikly ještě tři oficiální datadisky Master Levels for Doom 2, Final Doom, No Rest for the Living od id Software a jeden neoficiální Perdition's Gate. Částečná konverze Dooma II Hell to Pay už vyšla jako samostatná hra a stál za ní, stejně jako v případě výše zmíněného neoficiálního add-onu, vydavatel Wizard Works. Za některými počiny z řad moderské komunity pak stáli i sami profesionální vývojáři, jako například ti z Team TNT - spolutvůrci přídavku Final Doom z roku 1996.
@GodOfTheSick (komentář): To je boží komentář :-)
Pro: bezkonkurenční hra - ve své době, atmosféra, množství zbraní, kreatur a levelů, multiplayer
Proti: těžko hledat