Pro pohodlnější navigaci i přístup k pokročilým funkcím Databáze-her.cz doporučujeme povolit si ve svém prohlížeči JavaScript.

Sport

@strougy (26.09.2013 00:17): Jo, kdyby ted liga skoncila, tak bych se vubec nezlobil.:0) Rim ted pod Garciou hraje pragmatickej fotbal, na kterej se ale narozdil od Mazzariho tymu (Napoli a ted Inter) da divat. Milan je spatnej (aneb chybi tady takovej ten obrazkovej smajlik, ve kterym se raduju) a do Interu uz Moratti nedava takovy prachy, byt ted maji dobryho trenera, takze by to snad mohla bejt medailova pozice. Na titul bohuzel opet vidim Juvemerdu.
Tak si tak popíjím víno a kochám pohledem na tabulku Serie A a je mi hezky u srdíčka, ach :-)
@90210 (25.09.2013 14:44): Prvních pět kol obvykle napoví poměrně dost. Jistě se ale bude rozhodovat jako obvykle v lednu, a poté u konce.

A City asi měníš za United, kde je povinné něco vyhrát a díky setrvačníku se to v posledních letech ještě dařilo.
@Drolin (25.09.2013 13:18): City a PSG je prece neco uplne jinyho. Jsou to tymy slozeny z hvezd, ktery uz neco vyhraly (PSG!!) a trenery, ktery z podobnymi zoldaky umi udelat vysledky, viz. Mancio v Interu, kde to bylo podobny.

Ten tvuj sebevedomej ton bych mozna pochopil u fanouska Mencaku, kde se muzou posrat, kdyz v sezone nejakou trofej nevyhrajou, ale ne u Spurs, nemate za sebou ani runner upy...S nejakymi soudy bych pockal minimalne do poloviny sezony, po par zapasech to nema smysl.
@GodOfTheSick (25.09.2013 13:25): Po pěti kolech mají Spurs nejhorší ratio proměny šancí (po Sunderlandu) s 4,3 procenty. Nyní proti Cardiffu to bylo 29 střel, v minulých kolech podobně vysoké čísla. A Verts prokazuje, že ubrání soupeře v každé situaci, i když leží :).
O tom, kto bude mať reálne na titul sa môžeme baviť najskôr v polovici sezóny. Papierové predpoklady sú jedna vec, až neskôr sa reálne uvidí, kto na čo má. (a aj podľa papierových predpokladov Spurs favoritmi nie sú) Veriť treba, ale aj fanúšikovstvo má svoje medze.
@90210 (25.09.2013 12:47): Ono City také v předminulé sezóně vyhrálo více méně jako underdog, u kterého byla zmiňovaná nesehranost a to, že titul nezískali 44 let. Stejná situace byla v posledních letech koneckonců i u PSG nebo Montpellieru a dalších, tedy jde jen o momentální formu a kvalitu, což tým, a především AVB, mají.

Favoritem by jistě byla Chelsea, ale s Mourinhem vypadá velmi slabě. Stejná situace je i u Moyese, a Arsenal má poměrně úzký kádr. City jsou tak favorité, ale nový trenér, který nikdy nahrál v Anglii, jistě časem bude ztrácet nějaké "jasné" zápasy - jako tomu bylo např. s Cardiffem nebo Stoke. Spurs mají nejlepší karty - sehraný kádr, ideálně doplněný (kvalitnější Paulinho místo Parkera, Eriksen v roli Modriče, překvapivě výborný Rose atd.).
@Drolin (25.09.2013 09:57): Nemuzes cekat titul od tymu, kterej ho nikdy nevyhral, byt muze mit silnej kadr. Udelat posledni krok a konecne neco vyhrat je to nejtezsi, hraci se nesmi posrat z toho, ze jsou 5 kol pred koncem prvni a maji to ve svych rukou. Spurs nejsou zadnej powerhouse, hlavnim favoritem jsou Man City.
@GodOfTheSick (25.09.2013 08:01): Upachtěné jednogólové výhry? Že si pouze četl reporty z eurofotbalu :).

To, že tento rok čekám titul (v boji s City a teoreticky i s Arsenalem) stále platí. Kvalita je po odchodu GB větší, a konkurence (Utd, Chelsea) je slabší.
@Drolin (24.09.2013 22:46): Hodně už napověděly upachtěné jednogólové výhry nad (pod)průměrnými týmy. Časem přibude remíz a s lepšími soupeři i proher. Ostatně hned s prvním kvalitním soupeřem už Tottenham rupl...
@Can (24.09.2013 00:23): To ne, zvláště v posledních letech, kdy ta kvalita nebyla úplně nejvyšší (ve srovnání s City a Chelsea).

A ano, duel s Chelsea hodně nepoví - čekám však vítěztví, vzhledem k formě (a pravděpodobně nejlepší momentální obraně v PL - Lloris, Walker, Verts, Dawson a Paulinho jsou výborní).
@Drolin (23.09.2013 12:41): Asi tam opravdu nebyl přes dvacet let jen pro krásný oči, to co s MU dokázal zaslouží respekt. Asi bude muset hrát Giggs, aby se mladí trochu víc snažili...

To bych se hádal, protože takových "fanoušků" už tu bylo a pak zacinkaly penízky a srdíčko bylo hned z Barcelony na Realu atd... Ale jsem vlastně rád, že šel do Realu a ne třeba do Bayernu, přesto že si myslim, že je to skvělej hráč a United by se hodil...

Jo taky jsem si všiml, že se Tottenhamu daří, ale myslim že je to tim jaký měli supeře na začátku ligy... O víkendu s Chelsea to bude o něčem jiném, ale na 4. nebo EL určitě mají...
Jak se vám pozdává letošní začátek extraligy v hokeji? Já jsem navýsost spokojen s výkony Hradce ("postup" do ligy nebyl nějak košer, ale přes to jsem se už přenesl), 20-letý půst konečně skončil ;)
@Can (23.09.2013 12:27): Řekl bych, že pověstný "Ferguson efekt" za pár tituly stál. Například minulý rok mimo RVP a pár dalších to taková sláva u všech nebyla, přesto na vrchol dosáhli poměrně bez komplikací.

A Bale by, i při nabídce 100m, do United nešel. Jakýkoliv jiný tým by byl odmítnut, leč Gareth je fanouškem Realu, a tedy ho nemělo v konečném důledku smysl držet (mimo to, po pěti kolech to vypadá na to, že se zodpovědnost rozložila mezi více hráčů, a tedy nebude to jen na tom, jak na tom byl GB).
@Drolin (23.09.2013 10:57): Jo, ta záloha co teď hrála je takovej dobrej průměr, ale neni to ono, proto jsem čekal příchod Balea, ale za ty prachy můžou koupit tři dobré hráče a ještě ušetří. (Horvy by šel i zadarmo :)
Už minulou sezonu jsem se divil, že jim to tak šlo.... Neumim posoudit jakou roli v tom hraje trenér, ale letos to asi bude max 3-4 místo, bohužel...
@Can (14.09.2013 18:39): Rosa si zahraje, možná už v LM proti Marseille. Navíc se zranil Cazorla :/ Na Stoke je to strašně těžký, jsou důrazným a nepříjemným týmem (čti: prasata) a body se od nich nevozí lehce. Ale asi jo, City určitě šetřili na top tým z České republiky :D

Fenin se zničil neskutečně, i teď ve Slávii je dost mizerný. Jiráček potřebuje hrát aby za něco stál a nejsem si jistý že se mu to v Německu splní.

@Drolin (14.09.2013 18:41): Jo, to bych bral :) A United vtipná penalta :)
@Zoltan (14.09.2013 18:16): Koukal jsem, že měl hned přihrávku. A Erikson k nám také ideálně zapadl, přesně ten hráč, který v NLD chyběl.

Takto by tabulka, jako je nyní, mohla vypadat i na konci roku :).
Ramsey je neskutečný borec, z něho se vážně může stát obrovská opora. A Özil na první zápas v Anglii top výkon a to má to nejlepší ještě před sebou :)

@Can (14.09.2013 17:32): Uvedl se parádně, už má na kontě 3 góly. Když bude makat, mohl by z něho být hodně kvalitní střelec, což by bylo fajn i pro repre.
Václav Kadlec 2 góly proti Brémám, snad mu to vydrží, paráda....
Tipnul bych si (celkem s velkou jistotou), že před NHL/NBA bude ve sledovanosti i univerzitní soutěž NCAA v amer. fotbalu. Tam jsou návštěvy obří (stačí mrknout o sobotách na přenosy na Eurosportu).
Tady o televizních právách (sice 2 roky starý, ale smlouva je až někam k roku 2020). Opravdu se nedá říct, že by v NHL posledních letech ztrácela.
Navíc jak píše Kovi, po obou výlukách byly obavy, že lidi budou natolik vytočený, že od NHL přejdou na jinej sport, ale to se nestalo. Hlad po hokeji byl větší :)
Jinak ta navstevnost na stadionech je zkreslena, protoze prakticky zadna arena at uz na NBA nebo NHL nema vic jak 22 tisic divaku maximalni kapacitu. (a uz to sou vyjimky jako prase - takovy Winnipeg ma jen necelych 16 tisic kapacitu, ale vyprodavaji kazdy zapas)
@Kovi81 (11.09.2013 20:59): A kdo by před dvěmi dekádami lety řekl, že fotbal (tím myslím samozřejmě evropský soccer :) bude jednou v USA populárnější než basket toho by asi rovnou poslali k Chocholouškovi.
@Flexo (11.09.2013 20:45): Prave, samo vedeni NHL se divilo, ze po vyluce byly vyprodane stadiony i v jiznich statech USA a to se cekalo, ze fanousci budou vytoceni a ligu bojkotovat. Stejna situace po vyluce v sezone 2004/05, navic NHL kazdorocne zvysuje svoje celkove prijmy (ted sou na nejakych 3 mld usd). Samozrejme, ze NBA, NFL nebo MLB sou popularnejsi, ale rozhodne uz tam neni tak masivni propad jako kdysi. Kdo by byl kdysi schopny rict, ze Los Angeles, San Jose nebo Anaheim budou hokejova mesta.



@Majkee (11.09.2013 20:57): Jo NHL, tehdy sla dolu, ale tedka de zas nahoru, o tom proste neni pochyb, ze jeji popularita je momentalne uplne nekde jinde, nez napr. v 90. letech po celych Statech. Jinak z druheho clanku bych vypichl: While the MLS still trails the other major sports leagues (NFL, NBA, NHL, and MLB) in annual revenues, soccer's popularity in the United States is undoubtedly on the rise. Naysayers have long believed that the sport would never take hold in America, but the MLS's recent success proves that soccer has indeed scored big in the U.S.

Popularita fotbalu v USA stoupa diky prichazejicim hvezdam (sice na sklonku karier, ale sou to pojmy - Beckham, Henry, vyborny je v tom american Donovan) a taky imigrantum napr. z Mexika u kterych je sport c.1 fotbal, to je bez debat. Ale nez se MLS etabluje tak, jako tradicni zamorske ligy, to protece v Mississippi celkem dost vody :).
@Kovi81 (11.09.2013 20:32): Co třeba tenhle článek. Porovnává popularitu NHL a NBA a uvádí, že v 70.letech byla NHL populárnější než basketbalová liga a od té doby ztrácí. Na druhou stranu věřím, že v absolutních číslech má i ten hokej více fanoušků než tehdy(díky přírůstku populace a všeobecně většímu zájmu o sport jako takový). Problém je, že jiné sporty rostou ještě rychleji. MLS(fotbal) se stala třetí nejsledovanější ligou v USA a předběhla jak NBA tak NHL viz. viz tento článek. První je s velkým náskokem NFL (am.fotbal) a MLB (baseball).
@Kovi81 (11.09.2013 20:32): Taky by mě docela zajímal zdroj toho, že hokej v USA ztrácí na popularitě. V posledních letech jsem četl pravý opak (což samozřejmě nic nemění na tom, že tam jsou daleko populárnější sporty). Ostatně tohle poměřování popularity taky dost dobře nechápu. Je snad logické, že některé sporty budou populárnější než druhé (obzvlášt když některé potřebují zimu), ale proč by mě měl zajímat někdo jinej. Kdybychom vyhráli 3x za sebou MS ve fotbale, tak mě to bude ukradený, protože mě prostě fotbal nezajímá a nudí a i takový bronz v hokeji bude pro mě daleko více cenný.
No jo, takhle to dopadá, když sázkovky vypisujou kurzy i na třetí ligu, kde hrajou za "párek a pívo". Už druhá liga je diskutabilní. Každej Lojza, kterej bere deset čistýho si hned jde přilepšit do sázkovky a zas tolik neriskuje. Tady je dva roky starej článek o platech v našem fotbale, myslím, že se to moc k lepšímu nezměnilo, spíš naopak.
@Majkee (11.09.2013 14:28): Neříkám že to tak není, ale proč kvůli tomu zatracovat hokej? Koho zajímá, že jinde není tak populární? S takovým přístupem můžeme říkat fanouškům Peloty baskitské, že tituly jejich zemí nemají váhu, protože jejich sport není v top x oblíbených sportů a ať přesedlají na Softball. Myslím že s takovou dostaneš cestou po hlavě. Hokej nikdy nebyl v USA top sportem, ale v ostatních hokejových zemích jako je Kanada nebo severské státy má stále svou prestiž. Navíc je čím dál vyrovnanější a rok od roku přibývají v IIHF další a další státy. Prostě a jednoduše, není to nejpopulárnější sport na světě, ale zároveň není nepopulární.
@Zoltan (11.09.2013 12:17): Dobře, u nás se taky hraje kriket, americký fotbal, baseball nebo rugby, ale koho to tu opravdu zajímá ? Maximálně pár tisíc lidí. Naše země je typicky hokejová, jinde je to ale zcela jiné. V USA NHL každoročně ztrácí lidi, naopak "soccer" získává na popularitě. U nich je to pravděpodobně i změnou složení obyvatelstva - Hispánci a Afroameričané tvoří stále větší část populace a tyto skupiny jeví o lední hokej pramalý zájem. Faktem je, že lední hokej se nevejde ani mezi deset nejpopulárnějších sportů na světě. Je to samozřejmě i klimatickými podmínkami. Proto navrhuji přesedlat na pozemní hokej nebo kriket, tyto sporty lze hrát prakticky všude.

@player (11.09.2013 12:38): Jsme malá země, doby úspěchů pod Brücknerem se již nevrátí. Do budoucna budem rádi, když občas postoupíme na Euro. Nemáme peníze ani velkou hráčskou základnu, navíc tu konkuruje fotbalu l.hokej, který odčerpává podstatnou část talentů a financí. Co maj říkat takoví Poláci ? Je jich 40 milionů a dlouhodobě hrajou ve fotbale velký prd.
Opět se rozjely na internetu zbytečné spekulace jak by jsme mohli postoupit. http://fotbal.idnes.cz/fotbalove-mistrov ... 15953_fot_reprez_pes.

Upřímě pokud ze skupiny dokážeme porazit jen Maltu tak na MS v Brazílii nemále,co dělat. Takhle hrozně na tom český fotbal ještě nebyl. http://www.sport.cz/fotbal/kvalifikace-m ... e.html#section-artcl.
Alespoň, že je naděje že se to zlepší, když konečně rezignoval Bílek.
Plzeň hraje fotbal, na který se dá dívat - a dobře zahráli i proti Barce a AC Milán. Že třeba na soupeře nemají, to už je jiná, předvedli se v dobrém světle. Repre je zmatená, hráči nebojují, neví co hrát, jsou nebezpeční jak bedýnka s koťátkama a narozdíl od Plzně prohrává i s podprůměrnýma týmama typu Arménie.

Hokej nabírá rychle na popularitě, v Záhřebu na KHL chodí plný stadion, kdo by to před pár lety řekl. Hraje si i v Jižní Africe, v Izraeli, Číně, Austrálii, Mongolsku, SAE. Není to nejpopulárnější sport, ale popularitu v posledních letech získává rychleji než za posledních 40 let.
@FildasCZ (11.09.2013 11:01): Hokej skoro nikoho ve světě nezajímá, všechny tituly z MS v hokeji bych vyměnil za jednu finálovou účast na MS ve fotbale. A těm plzeňským - ti již ukázali co v repre umí, naposledy ex-Plzeňan Jiráček, který je stabilně jedním z nejhorších hráčů. On je rozdíl hrát proti reprezentaci Itálie, Bulharska nebo Dánska na jedné straně nebo proti Mariboru, estonským či bosenským polo-amatérům na straně druhé. Nalijme si čistého vína, ve skupině LM skončí Plzeň na posledním místě, nemůžou se měřit ani s CSKA Moskva. A jestli fakt věříš, že si Plzeň povede líp, tak si vsaď u Tipsportu, mají pěknej kurz. Ale jsou to vyhozený peníze. :D
Včera jsem se hodně bavil. Čech tradičně nezklamal a opět mi dokázal, že je to díra. Rosa se opět zranil, jak je již jeho tradicí. Rozehrávky, auty, to vše padalo Italům k nohám... střela kohosi téměř na konci zápasu z půlky útočné poloviny byla vyloženě k smíchu. Jak říkám, chtěl jsem zábavu a tu jsem také dostal :)