Pro pohodlnější navigaci i přístup k pokročilým funkcím Databáze-her.cz doporučujeme povolit si ve svém prohlížeči JavaScript.

Sport

Největší sportovní zážitky to letos byly. Byl jsem na všech domácích zápasech letos (kromě jednoho) a ještě si zajel do Berlína, Zugu a ke všem soupeřům v playoff. Na tuhle sezónu nikdy nezapomenu. Bylo to fakt kousek. Dneska trochu smutek, ale to se rozleží ;)
Hradci to bohužel nevyšlo, ale i tak je to parádní úspěch. Ve středu jsem se jel podívat na výhru a s celkovym průběhem sezóny jsem nadmíru spokojen. I když to mohlo dopadnout ještě o stupínek líp, je na co vzpomínat.
@Jab (23.04.2023 17:21): Na druhou stranu, stačí vyhrát všechny zbývající zápasy :) City venku, Chelsea doma, Zámky venku, Brighton doma, Nottingham venku, Wolves doma. Se současnou formou (resp. nastavenou hlavou) dost obtížný úkol.
Oakland = prokleté město! Las Vegas = sportovním město! :) Poté, co Raiders odešli z Oaklandu v rámci NFL, je připraven další odchod. Baseballoví Oakland Athletics, obrovská tradice sportu, míří také do Vegas. Ještě štěstí, že univezitního sportu se tyto přesuny netýkají, tam už své zástupce Vegas má :)
@Jamajčan47 (22.04.2023 16:55): Sarkasmus by urážka být neměl ale, nebo by mělo být jasné, že to je nadsázka. Ale jako fakt, celkem pravidelně zaspamuješ x diskuzí a nějaký přínos moc nevidim. Zkus třeba přidávat nějaký obsah, ať tím “vykoupíš” tu tvoji spamovitost. Jo a nejsem tvůj kámoš, to by ses musel chovat trochu jinak ;)
Kubo, tak už ti zbyla už jen trapná reprezentace, nevadí.... komik aut Sparta Praha
@Jumas (17.04.2023 22:06): pražská SS :-)

tak kromě Švancary to zajímá leckoho :-)
ale jinak souhlasím, průběh mě lehce nasral no, ale objektivně to byl boží zápas, respektive 2. půle.
@Richmond (17.04.2023 20:56): Tak to je fakt mazec 63 zápasů za měsíc :)

Krasoň je příšernej, to je jasný, ale první titul pro Hradec a přesušení tý třinecký šňůry by byla paráda. Po tom maratonu s Vítkovicema to ale vidim bledě. Osobně bych vzal alespoň jednu čerstvou lajnu z Kolína, kde maj hráči vyřízený střídavý starty.
@Jumas (17.04.2023 20:36): Intenzivně sleduju jen univerzitní basket a fotbal. To fakt nejde. Já už asi 2 roky neviděl ligovej zápas v hokeji nebo kopané, vlastně už jen to MS v kopané jsem poctivě odsledoval. S tím měsícem to ale není tak jednoduché. ESPN předplatné sice umožňuje relive všechny zápasy, neprozradí ti výsledky, ale po měsíci se už na relive nedostaneš. Proto je March Madness tolik pro mě náročné a intenzivní, protože to je 63 zápasů, které musí skouknout do měsíce :)

Hradci to asi přeju víc než Třinci, i když majitele rád nemám :) Teplice třou bídu a já si pořád myslím, že by jim prospěl sešup, aby se tam probrali. :)
@Richmond (17.04.2023 20:02): I když mi to vůbec nic neříká (ano vím, jde o basket), tak Je super, že ti nechybí nadšení do sledování snad všech univerzitních sportů. Máš výhodu, že u nás na tebe výsledky v podstatě nikde nevyskočí, když si je tedy cíleně nehledáš a můžeš se na ty zápasy koukat klidně třeba až po měsíci :) U našich nebo těch nejlepších fotbalových a hokejových lig je to malinko těžší.

Každopádně za sebe jsem nadšený z Hradce ve finále a i ten tvůj Litvínov se začíná odlepovat ode dna, i když vím, že více sleduješ Teplice, kterým jako největší fanoušek přeješ sestup :) Podle mě to ale ani letos nevyjde.
Tak jsme právě shlédl poslední finálový zápas letošního March Madness. Manželka si oddychne, viděl jsem všech 63 zápasů relive (bez znalosti výsledků pochopitelně). Pěkně jeden zápas po druhém. Nejlepší play-off na světě nabídlo opět několik rekordů, z nichž ten nejzajímavější je, že poprvé v historii se do Elite 8 nedostal žádný z 8 týmů nasazených jako 1 a 2. Zažil jsem také teprve podruhé v historii vyřazení nasazeného týmu číslo 1 šestnáctkou. Spousta zvratů, košů v poslední vteřině. Tohle přináší vyřazovací část na jeden zápas. Letošní popelkou byl asi Princeton, který to jako patnáctka dotáhl až do Sweet 16. A pak samozřejmě Florida Atlantic, kteří se probojovali jako devítka do Final Four a jen půl vteřina je dělila od vysněného finále.

Letos se do March Madness dostali i moji Cyclones z univerzity Iowa State. Ve své konferenci se dostali do semifinále a do MM nastupovali jako šestka (jen pro jistotu připomínám, že jsou 4 pavouci po 16 týmech). Bohužel roli favorita nezvládli v prvním zápas a po tristním začátku (start 2:22 !!!) už to nedotáhli. Škoda.

Do Final Four se nakonec nedostala ani žádná nasazená trojka a kromě UConnu zbylé tři týmy byly bez titulu a vůbec poprvé v historii ve FF. UConn nakonec vše vyhrál a nutno dodat, že naprosto zaslouženě. A to před sezónou nebyl ani mezi TOP25! Final Four se hrála nakonec v hale NRG Stadium, kde hrají své zápasy Houston Texans. Na finále přišlo přes 72 tisíc diváků! Na všech zápasech UConnu byl mj, i here Bill Murray. Ten sice je velkým fanouškem klubů z Chicaga, ale jeho syn je asistenem kouče právě na univerzitě Connecticut.

Pokud bych měl jmenovat 3 hráče, kteří mě nejvíc zaujaly:
Jordan Miller (Miami)
Drew Timme (Gonzaga)
Markquis Nowell (Kansas State) - překonal historický rekord v počtu asistencí na zápas (19), jinak asi nejmenší hráč turnaje
@Strady (17.04.2023 12:29): Klasika, Klopp a jeho "7th Season Syndrome", a výběr hráčů, kteří nedokázali nahradit stávající kvalitu (Darwin, Melo, Carvalho), a to poměrně významně. Oba kraje (TAA a Roberston) se nepotkali s formou jako minulé sezony, kostra týmu zestárla a bude asi jen horší (VVD, Alisson, Robertson, Henderson, Salah) a vlastně mi ten tým přijde ještě v horším stavu než Chelsea, a právě u Poolu čekám, že to zlepšení bude pomalejší (uvidí se, kdo přijde na lavičku).
@Zoltan (17.04.2023 11:48): beru to čistě sportovně jak to tak někdy bývá. Já bych to Arsenalu přál. Přece jen jsem fanoušek starých dobrých kanonýrů s Henry, pro mě byl svátek když jsem dostal lístky na Spartu s Arsenalem v Lize Mistru. Henry nastoupil v polonině druhé poločasu, udělal si ze Sparty kužely a dvakrát uklidil míč k tyči a bylo po zápase :D
Jelikož sleduji hodně kolektivních sportu, tak vím, že když se týmu povede sezona snů, tak další ročník bývá krutý. Mluvím o týmech od který se to nečekalo. Real, City atd, ty vždy budou mít kam sáhnou i když tři hráči ztratí formu, či se zraní. Jediný je pro mě překvapení Liverpool, který nijak nezměnil tým a stejně to nejde, určitě bude něco uvnitř týmu o čem se ještě neví.
@Zoltan (16.04.2023 20:30): A taky mě těch prosraných 8 bodů náskoků doteďka štve. Dokonce mě štve, že se United po příšerném začátku zvetili natolik, že pár prchavých okamžiků to vypadalo na regulérní boj o titul, a pak to skončilo. Pokud nějaký tým vede ligu v desátém kole, tak musí pomýšlet na titul. Pokud vede ligu po novém roce, tak ho musí urvat. Všechno ostatní je zklamání.
@hanak_v_exilu (16.04.2023 20:00): Jestli se nějak nepletu, tak to bylo vždy maximálně o pět bodů, to je úplné nic v PL, kde může porazit každý každého.

Liverpool prošustroval v sezoně 2018/19 náskok 9 bodů, Manchester United v sezoně 2011/12 8 bodů, stejně jako Arsenal 2002/2003 (a jaká sezona následovala, hm?) a to nejsou ani rekordy. Úplně běžná věc. Navíc teď je až do konce sezony dost těžký los. Naopak City má o poznání snadnější - podobný tomu, co měl Arsenal v době, kdy si vypracoval ten náskok.

Ale tím samozřejmě neříkám, že by to nebyla škoda, jasně že byla. Ale jestli chceš vybudovat silný klub, musíš počítat i s tímhle.

@Drolin (16.04.2023 20:20): Chelsea záleží co seženou za manažera, tam je to brutálně rozbité :) Ale základ tam mají zajímavý. Poolu nevěřím. A Spurs také ne, vás čekám podobně jako letos.
@Zoltan (16.04.2023 17:07): Další sezónu bude podstatně silnější Liverpool, Spurs, i Chelsea. A navíc dost možná budou tyto kluby bez poharů, takže tato přiližitost, na úspěch jako v tomto roce, se už asi opakovat nebude (a síly se budou tříštit, což mladý a nevyrovnaný - v růst xG proti a stále horší obrana po MS - kádr rozloží). Ale mám pocit, že City, které dost možná míří za výhrou CHL, ještě zaváhá; takže je vše otevřené.

Saint Woolwich Day jsme si užili šest sezón za sebou, tak si užijte den slavného Tottenhamu :)).
Já jen čekám na jmenování Mauricia...
@Zoltan (16.04.2023 17:07): Jak nemám rád pohoršování nad alibismem fanoušků, tak tohle mě fakt sere. Vést ligu o tolik bodů a s takovýma výkonama, a brát druhé místo jako příslib do budoucna, je prostě špatně. Arsenal to měl luxusně rozehrané. Jestli projede titul, tak je to pro klub katastrofa, protože poslední měli před skoro dvaceti lety. Před sezónou by bylo druhé místo fajn. Po vánocích by bylo druhé místo ostudný kolaps. Já v tom žádnou útěchu nevidím.
@Jab (16.04.2023 17:00): City vyhrají titul nejspíš s pohodlným náskokem, výkony jdou dolů a už jde vidět i únava, jak fyzická, tak psychická (přeci jen mladý tým).

Ale je fér říct, že Arsenal letos jede "nad plán" toho, co se čekalo (nejen fanoušci, ale co čekalo i vedení), a ten tým může mít obrovskou budoucnost. Stačí v létě vhodně doplnit kádr (i kvůli LM), právě šířka kádru je teď velká slabina v honbě za titulem.
@Jab (15.04.2023 21:58): Já chci Stanley Cup pro kanadskej tým už roky, však ten poslední získal Montreal před 30 lety. Boston ale nemám rád a chci Pastu na MS :) Navíc vyhrál Prezidentskou trofej, což znamená tak 85 % pravděpodobnost, že ten hlavní pohár nevyhraje. Funguje to všude. Podívej se třeba na Pardubice teď :)
Dneska to dopadlo o něco líp :) Třinci jsem teda vůbec nevěřil, ale teď je rozjetej a Hradec bude hodně unavenej, takže to moc na titul nevidim. Postup do finále je ale paráda a potvrdilo se, že nikdo v český ELH neotočí sérii z 0:3 na zápasy.

Jinak skončila základní část NHL, tak zkusím jako každý rok predikovat, kdo postoupí. Viděl bych to na Golden Knights, Oilers, Avalanche, Wild, Panthers, Maple Leafs, Islanders a Devils. Letos se mi to shoduje i s přáním, jak bych chtěl, aby to dopadlo. Tak jsem zvědavý, kolik tipů mi vyjde.
@Flowerpot (03.04.2023 09:07): Jo, hezká sezona. Obecně letos Premier League velmi vyniká v mezinárodním srovnání. Za mnoho let je to nejzajímavější ročník. Arsenal hraje skvěle. Champions League má víceméně jistou (stačí už jim po prohře Tottenhamu poslední bod či dva; Brighton tam je také, ale ten taky hraje s City). Ale spíše to bude to druhé místo. Páč Man City je teď z jiné planety. Člověk koukne po chvilce na skóre a je to zase Haalandova střelnice. Nezbývá, než uznale pokývat hlavou. Však dal více gólů sám než osm týmů PL (včetně Chelsea třeba). :)
@Zoltan (14.04.2023 00:02): Právě, že se rýsovalo východočeský finále, který předčí snad i derby Sparty se Slavií, ale jaký bude nakonec složení se dozvíme až v sobotu nebo kdy se dohrajou ty sedmý zápasy :)
Otočit z 0:3 se ještě nikomu nepovedlo co?

Hlavně ať to celé nevyhrají Pardubice, ty mi od mala pijou krev :) Ale je fakt, že kdyby je porazil ve finále zrovna Hradec, to by bylo pěkné :D
Teď jsem se z toho zápasu vrátil a je to zmar, celej zápas byli lepší, ale bohužel :( Ale už jsem to nějak vstřebal, stejně je to nejlepší sezóna v historii hradeckýho hokeje, sobota bude jen případnej bonus ;)
@Jumas (13.04.2023 23:24): Já Vítkovicím fandím, ačkoliv jsem Pražák :D... prostě jako malej jsem se jednou rozhodl jim fandit a jelikož mi je to obecně jedno, tak mi to zůstalo :)