Pro pohodlnější navigaci i přístup k pokročilým funkcím Databáze-her.cz doporučujeme povolit si ve svém prohlížeči JavaScript.

Sport

@Dan9K (02.04.2023 23:12): Ono je to s výdrží trenérů podobně jako s manželstvím. Některé týmy trenéry drží, některé je vyhazují při první vhodné příležitosti. Průměr pak nevypovídá skoro o ničem. Sigma měla od roku 2015 dva trenéry (jednoho dvakrát). Slávia čtyři, Baník devět a Sparta dvanáct. Průměr ti nic neřekne.
@Jab (02.04.2023 22:43): Ja si tiež snažím držať mentalitu z úvodu ligy, "one game at a time", a taký opatrný pesimizmus, kde reálne vidím Man City ako hlavného favorita. Ale je to z mojej strany samozrejme alibizmus, a budem sklamaný jak sviňa, ak nakoniec Gunners preskočí.

Každopádne aj takto anticipatívne sa utešujem, že nech to dopadne akokoľvek, tak z nadhľadu je tá sezóna krása a úspech, po tých rokoch mizérie, keď hlavne pred sezónou by nikoho ani náhodou nenapadlo, že Arsenal bude serióznym bojovníkom o titul. K tomu keď pripojím fakt nádherný futbal, mladosť tímu, morálku (ten obrat s Bournemouthom!) a tú úplne treskute famóznu zálohu (Odegaard, Thomas, Xhaka, Saka, Martinelli sa vykresali fakt do dream midfieldu), tak je to promising bomba. (Navyše som mal to šťastie, že na prvom domácom zápase vôbec s Leicesterom som bol na Emirates osobne, tak to bolo vskutku šťastie na sezónu, kedy to vidieť na vlastné oči.)
@Jab (02.04.2023 23:08): a to byla právě Premiere League vždycky ukazována Čechům jako příklad trvanlivosti koučů, ale to bylo ještě ze Wengera a Fergusona.
Skoro mi přijde, že se od té doby v tomto ohledu PL přiblížila české lize, zatímco ta česká se přiblížila trochu PL, přecijenom dává trenérům už o maličko větší šanci, že je třeba hnedka nevyhodí po 3 zpackaných zápasech. Mám pocit, že za posledních 10 let je střídání trenérů u nás trošku méně časté a více se objevují držáci (donedávna Rada v Jablonci, Trpišovský ve Slavii, předtím Vrba v Plzni), ale třeba je to jen pocit.
@Jab (02.04.2023 22:43): a kolik koučů slouží déle jak tři roky ve Fortuna Lize? Řek bych, že už jen Trpišák :-) a i ten je v podstatě jeden z prvních v historii, kterým se to povedlo :-)
5 týmů je ještě dobrý. (nebo mluvíš o tom, že obecně koučují víc jak tři roky bez ohledu na týmy? To by bylo skutečně dost málo :-) )
V PL začíná sezona propouštění koučů. První dva týmy o své asi nepřijdou. Ale v Chelsea končit po pár měsících je trochu kruté.

Jinak Man City imho stále na to první místo dojde. Má lepší los. Zápas s Arsenalem ale může rozhodnout. Oba týmy hrají skvěle. A mají skvělé hráče.

Děsivé ale. Jen pět koučů slouží déle jak tři roky. Zbytek jsou nováčci do dvou let služby. Arteta je vlastně veterán. S tím stávajícím přístupem by ale letěl po pár měsících.
@Strady (28.03.2023 12:21): Krejčí je největší srdcař, co teď běhá u nás na trávníkách. Takové to hráče mám nejraději, nejsou to extra talenti ale dřou do poslední minuty, souboje s nimi bolí, ztrhávají celý tým, jdou do všeho po hlavě atd.
no, on to asi nebude Král (vím, že to byl vtip), ale spíš ten Krejčí, což se mi jako Slávistovi neříká snadno. Když Krejčí nehraje ve Spartě, je Sparta marná, a vypadá to, že se to děje i v repre. To není moc dobrá zpráva, že jsme možná závislí na takhle mladém hráči (i když už mu je 23, myslel jsem, že je mladší). Ale zase je dobře, že vůbec máme někoho, kdo to takhle umí strhnout.
@Zoltan (27.03.2023 22:58): To se ti nemuze vyplnit. Nic takovyho, jako genialni Silhavka neexistuje.
Ten zapas s PL jsem videl ze zaznamu. Dva nahodny goly v par vterinach by sejmulo i vetsi tym. Moldavsko ani netreba komentovat. Snad nejslabsi tym kontinentu...
Silhavy ven!
Remíza u soupeře je vždy úspěch. Recept je prostý, vyhrávat doma, remizovat venku:)
@Zoltan (27.03.2023 22:58): a já se na to blbec zrovna díval...
ale zase tak hrozný to nebylo. Taková klasika, když se slabým bránícím soupeřem favorit trápí na jakoukoliv šanci.
Se Slavií běžně vidím proti Jablonci či Teplicích například. Vlastně se jí to ted děje pořád na cizích hřištích, takže to vlastně bylo trošku jako Slavia dneska :-)
Dneska jeden z nejzoufalejších výkonů co jsem od repre viděl. A tentokrát to jde opravdu hodně za trenérem, od sestavy, taktiky a střídání vše špatně. Chci zpátky génia Šilhavýho!!
@Dunemaster (20.03.2023 21:34): díky, řešil jsem to pak ještě s umělou inteligencí a ta tvrdě prosazovala, že je to podle toho, že je to jakože standardizovaná situace, že je to prostě situace, která podléhá nějakýmu standardnímu rozehrání. A když jsem ji navrhnul to se standartou, tak mi na to řekla, že to je taky fajn a že to tak taky může být :D
takže klasika. Tam je taky problém se s ní vůbec domluvit, protože docela dlouho trvalo, než pochopila, o co mi vůbec jde, plus je tam jazyková bariéra, protože v angličtině tenhle pojem neexistuje.
Jinak je to věc, která se mi absolutně nepodařila vygooglovat a najít, jak to teda je. Proč se tomu říká standard/tní situace. Všude jen vysvětlujou, že se tomu tak říká, ale nikde proč. Ale prostě asi jen neumím hledat. Ale celkem mi přijde, tím jak je to vyloženě česká věc, že by to odpovídalo té standartce, protože v minulosti to bylo mnohem běžnější slovo, kdežto dneska to využíváme prakticky výlučně pro tu prezidentskou standartu.
@Strady (11.03.2023 16:03): Souhlas, tyhle zápasy mají dobrou atmosféru. Chlupa jsem kdysi sledoval, když hrál za univerzitu NC State, ale jen pár zápasů. Každopádně máme asi historicky nejkvalitnější tým, snad z toho bude ještě jedna výhra (s J. Koreou skoro určitě ještě ne).
Dnes jsem kouknul na naše proti Japonsku a musím říct, že se mi líbila atmosféra na stadionu, že jsem to dokoukal celé. No ale pak šel zápas Taiwan pro Holandsku a to teprve byla atmosféra, hned bych na takový zápas šel i když mi baseball přijde nudný.
Sice jsem bohužel nekoukal live na čt sport, ale ČR - Čína 8:5 na MS je docela úspěch!
@Drolin (05.03.2023 19:50): Naposledy 2016-17, pak přišlo chybné rozhodnutí v podobě Emeryho a hned na to přestavba v podání Artety, která začíná nést ovoce, logicky - peníze, zázemí, zdravý klub, vše jak má být. Tyhle gigantické kluby jako Arsenal obvykle nebývají mimo moc dlouho, nicméně v takové konkurenci stačí na pošramocenou pověst i tak "málo", jako je přivést tuneláře a neschopáka Raula Sanllehiho do vedení klubu. Díky bohu že je pryč :)

@Jab (05.03.2023 19:56): Tam se musí slavit. Naložit největšímu rivalovi Slávka Bouru, to se jen tak nevidí :)
@Zoltan (05.03.2023 19:32): Po kolika že letech bude návrat do Ligy mistrů? Deseti? :))

Mám ale rád tyto příběhy, když malé týmy prohání giganty, i když už dochází dech a City to má nejspíše v kapse vzhledem k domácímu duelu.