@
Zx Atari 500 (26.07.2021 14:46): LOH určitě Atény, to jsem to sledoval už fakt dost. Bezkonkurenční Šebrle, překvapivé stříbro Šmídové z jachtingu, jediná olympijská medaile Báby, bronz Volfa se Štěpánkem v kanoistice, bronz Kůrkový ze střelby, bronz Capaliniho z pětiboje, bronz Pospíšilový z hodu diskem. Skoro všechny medaile si pamatuju, což se u jiný olympiády moc říct nedá. Zlato z desetiboje je skvělý, bohužel Helcelet o medaile nebojuje a ani nevím, jestli dělá desetiboj ještě někdo. Peking byl taky dobrej včele se Špotákovou, Kosteleckým, Kůrokvou (v tý době už Emmons), znova Volfem a Štěpánkem a věčně stříbrným Synkem. V Londýně zase Špotáková, Svoboda v pětiboji, Kulhavý na horském kole, Hradílek v kanoistice a zas ten stříbrnej Synek :) Z Ria si nejvíc pamatuju Krpálka, na to jsme koukali snad s celou rodinou na chatě, a pak taky ty tenisový medaile.
ZOH jednoznačně Nagano, i když jsem to ještě tolik nevnímal a byly jen tři medaile. Zlato z hokeje, když tam poprvé byly hvězdy NHL, to je prostě boží. V Salt Lake City bylo Valentovo trojné salto s pěti vrutama taky nezapomenutelnej zážitek. Když už jsem sport sledoval víc, tak v Turíně konečně olympijské zlato pro Neumanovou a znovu super hokej, kde jsme s bráchou na zápasy chodili do kina a na finále tam skoro nikdo nebyl, tak jsme si zabrali lóže :) Ve Vancouveru začala řádit Sáblíková. V Soči Samková, Sáblíková, biatlon a nejvíc medailí na ZOH, no a v Pchjongčchangu univerzálka Ledecká.
Takže abych to shrnul LOH - Atény, ZOH - Nagano/Turín :)