Pro pohodlnější navigaci i přístup k pokročilým funkcím Databáze-her.cz doporučujeme povolit si ve svém prohlížeči JavaScript.

Sport

@Dan9K (22.03.2021 15:39): Je to škoda, za nás byl skvělý, a pak byl ve Slavii ještě lepší. Určitě bych ho viděl raději v repre než jiné kandidáty Šilhavky. Ale kdo ví zda se do toho ještě někdy pořádně dostane (v Zimovi je ale toto místo, pokud naplní očekávaní, ale pořešené).

@90210 (22.03.2021 15:40): Místo těchto prošlých playerů bych radši znovu viděl legendu Tijani Belaida a toho frajera z Interu, co šel na hostovačku na Eden. Ale bohužel Seria A není Gabrinus liga, viz i ten další z Interu co neměl na Spartu :)).
@Dan9K (22.03.2021 15:02): Je fakt, ze trener Slavky Aleš Trpišovský je ted neco jako Vrba tehdy pro Plzen, coz byl pred Vrbou tradicni druholigovej tym. Hrajou ted moderni fotbal.

A ne, nesleduju to uz dlouho a vzdycky, kdyz to jednou za uherskej rok vidim, se divim co tam je zrovna za hrace, o vetsine jsem v zivote neslysel. Kde je sakra carodej Vaniak nebo aspon Standa Vlcek s Kukem? :)
@Drolin (22.03.2021 15:25): Já se k ní tedy hlásil. Tehdy jsem chodil na stadion možná ještě víc, protože jsem měl vip vstupenky ze známosti, to už teď nemám :-)

ano, určitě výjimky existují. Ale nedá se upřít, že většina hráčů se stane skvělými až po určité době ve Slavii, po aklimatizaci. Kupují se spíše hráči s předpoklady, než už hotoví hráči. Ti hotoví jsou třeba Stanciu, Bah, Hovorka, ale těch ostatních je víc. Bohužel Hovorka je "hotovej" už spíš jinak.
@Dan9K (22.03.2021 15:02): Masopust (stabilně lepší křídlo ligy), Hovorka (po přestupu ze Sparty dominantní), Holeš (jeden z nejlepších beků ligy) měli tedy do "no name" hodně daleko :)). Možná Zelený, který nebyl výrazně nadprůměrný i u nás (o tí více jsem se divil, že šel do Slavie - a o to méně, když se tam následně neprosadil).

Slavia měla hlavně skvělou výhodu, že ji nákladné flopy (Baluta, Gino van Kessel, Mihalik) nepoložili a naopak se koupila kvalita za málo. Navíc, na rozdíl od Plzně z před deseti lety, i hráče co šli (a půjdou) slušně prodat do ciziny.

I když stále mě mrzí, že Slavia v památné sezoně (0:7 s Teplákama, 2013/2014) nesestoupila o bod do druhé ligy. To se ke Slavii nikdo dobrovolně nehlásil :)).

@90210 (22.03.2021 14:41): Je to tak, pro kluby druhé sledu jako AS a Arsenal skvělá šance jít do CHL, ale řekl bych, že si to MU již pohlídá a vyhraje (nebo klasicky španělé a Villareal :)).
@player (22.03.2021 15:03): Připisuješ mi myšlenky které jsem vůbec nevyjádřil. Naopak, já tu od začátku stojím o nestrannost. Můžeš si dohledat, že prvně jsem tu vyjádřil rozhořčení, že se média starají více o ten rasismu, než o to napadaní. Stejně tak je ale těžké nevyjádřit opačné rozhořčení když se přižene hurikán player, který má ve všem jasno, aniž by měl o moc víc informací než kdokoliv jiný. Tvá pozice je extrémistická, protože ti nejde o pravdu či realitu, ale o tvé vidění skutečnosti. Když se objeví článek o rasismu, jsi ten, který se okamžitě snaží dokázat, že to rasismus určitě nebyl a, že jsou lidé jen přecitlivělí, aniž bys to situaci objektivně posoudil.

Tak či tak, má poslední reakce na toto téma.
@Cathan (21.03.2021 21:44): Ach jo. Hlavně že ty nepochybuješ. Kromě Kamary nikdo jiný neslyšel, že by řekl nějakou rasistickou nadávku tak je to slovo proti slovu. Ale ty a britská média máte okamžitě jasno. Hlavně že mě i lidi co nezastávají tvůj "názor" hodíš do extrémistů. To že nezastávají tvůj názor tak je nutí "zastávat extrémistické pozice" a posoudit to mohou jenom oběti? To ukazuje jak je tenhle tvůj názor jednostranný a připomíná mi hon na čarodějnice ve středověku kdy jedinou pravdu mohla posoudit církev. Když to mohou posoudit jenom oběti tak to rovnou každého koho obviní z rasismu zavřeme a ani se nezabývejme nějakým soudem, protože ti afroameričané mají přeci podle tebe vždycky pravdu. Upřímně doufám že tě nikdy nějaký černoch neobviní z rasismu jen proto že tě nesnáší nebo proto aby zakryl svoje zločiny. Kdyby jsme to dělali podle tvých vlastních zásad tak by jsi mohl zapomenout na nějakou  presumpci neviny.
@90210 (22.03.2021 14:41): no je vidět, že to právě moc nesleduješ :-)

Pozvednutí Slavie vůbec není o cizincích nebo hráčských individualitách. Důvodem jsou prvně čínské peníze, to si musím jako slávista přiznat, bez toho by se to z počátku nestalo. Teď už si na sebe Slavia vydělává v podstatě sama.
A ještě zásadnějším důvodem je trenérský tým Jindřicha Trpišovského. To je alfa a omega. On si dokáže dobře vybrat průměrné hráče s potřebným psychickým a fyzickým nastavením (ne každý to zvládne) a v rámci kolektivu a trenérské práce se téměř ze všech během jednoho roku stanou nadpůrměrní až excelntní hráči (příkladem budiž Souček, Coufal, Provod, Zima, Ševčík atd.) V momentě, kdy se tihle dříči doplní hráči, kteří to mají více od přírody (Stanciu, Sima), stal se ze Slavia hegemon v naší lize. Ale fakt to není tím, že by jen vykupovali to nejlepší. Všichni ti čeští hráči byli před Slavii absolutní nonamové.
@90210 (22.03.2021 14:41): Arsenal už může s klidem hodit z okna ligu a z pohárů vypadl. Řečeno tvrdě EL je to poslední, co jim zbývá. A zase bych nepodceňoval jejich schopnost se motivovat a ukopat nějakou tu trofej druhého sledu. Mají v tom slušné skóre.

Slavia může jen překvapit. A nahrává jim situace. Na Emirates bez diváků se jim kolena klepat nebudou.
@Jab (22.03.2021 11:41): Je fakt, ze top ligach ty nejlepsi kluby EL nikdy nebraly moc vazne a prdi na to vic nez kdysi na UEFu. Je to ted spis moznost pro kluby mimo uplnou spicku dostat se do CL a vydelat nejakej ten ne uplne malej peniz za tv prava a vstupny, pripadne pres prodeje vlastnich hracu.

Slavka ukazala, ze se toho neboji a je to ted dobrej tym. Pro me, jako cloveka, kterej ceskou ligu vubec nesleduje, je prijemny zjisteni, jak to tam ti cizinci technicky pozvedli. Driv cesky tymy v Evrope hrali holomajznu a doufali v nejakou haluz nebo zablesk a samozrejme hlavne stesti, ale Slavie hraje fotbal. Arsenal bude asi motivovanej jit pres EL do CL, ale vyhrat EL je podle me tezsi, nez CL v tom, ze je tam tech zapasu vic, je tam o jedno kolo vetsi pavouk ve vyrazovaci casti a ta soutez je extremne unavna. Chce to tam mit stesti na los a posetrit sily na SF/finale s tim, ze se favoriti mezitim porazi mezi sebou. Takhle to pred casem vyhral Mencak s Ibrou.
@90210 (22.03.2021 10:59): Tam stejně pak vítěz dostane Manchester. Zatímco v té větvi Slavie je až ve finále. Imho stále tipuji právě anglické finále. Bylo ostatně celkem nedávno.

Jak Slavii bude Arsenal sedět těžko říci. Útok má stále velmi dobrý. Obranu děravou. A jinde to taky není velká sláva. Ale bez plného Emirates je to zase jen jako další prázdný stadion v Horní Dolní. Čili sama Slavie se ze známého soupeře určitě nesesype.

Ono zajímavé zápasy budou. Ale odhaduji to spíše až na finále. Nebýt Slavie, tak EL u nás nikoho nezajímá. A ani ve světě. Však losoval Gaël Clichy, který čutá ve Švýcarsku, páč i Turecko už na něj bylo moc.
@Zx Atari 500 (21.03.2021 22:45): Arsenal je pro ni idealni los, ten by dat mohla. Mela ted stesti na los, protoze Glasgow Rangers a skotska liga je zhruba na urovni te nasi, ale Arsenal je urcite k porazeni. Horsi by byl Mencak, tam by to byla konecna.

Spis nez Slavka me ale zajima AS, to vyfaslo Ajax, coz teda neni moc idealni a obecne ted byl los k favoritum docela milosrdnej.

@Dan9K (21.03.2021 23:33): Tehda se to tam rozjelo tak, ze to mistni celkem stabilni komunitu docela solidne rozesralo, na druhou stranu ti nejtoxictejsi jedinci nastesti do Sportu nechodi.:)
Zpátky ke sportu: Kometa v Třinci dvakrát shořela. Jestli teď nedá dvě výhry doma, bude to pro ni asi konečná. Třinec je na tom líp, ale až takový výsledkový rozdíl jsem nečekal.

Sima si dá pauzu, vyloučení na obou stranách. Pokud by se takhle nastavil metr ve Skotsku, domácí by se buď rychle zkrotili nebo by jich tak půlka nedohrála.

No a nakonec WH - ztratit třígólovej náskok je bude dost mrzet a body budou chybět. Střelnýho prachu měli, že Arsenal mohl závidět, ale pálili na obě branky :).
@rikuhahl (21.03.2021 23:28): holt i ta jiná témata nabízejí ty společenské otázky, které jsou tady tak strašně zakázané :-) ale ok. (mě mrzí, že jsem si "O všem a zároveň o ničem" vůbec neužil, protože jsem tehdy do diskuse moc nechodil, takže mnou to nebylo :-) )
Přátelé, jsme v tématu Sport, myslím, že zápas Rangers-Slavia už byl informačně vyčerpán a neni potřeba si tady vysvětlovat různé nuance, co už je rasismus a co ještě ne, takové debaty celkem často byly v tématu "O všem a zároveň o ničem" a byla to často žumpa, která se nedala číst, byly tam náběhy na flame a občas i zbytečné rozbroje a "nechutnosti" a to byl jeden z důvodů, proč tady už toto vlákno není. Nedovolte, aby se něco podobného stalo i se Sportem ;) Zkuste se posounout dál.
@Cathan (21.03.2021 22:49): to určitě ne. Já to omlouvám tím, že to do určité míry chápu. Já bych to v tu chvíli nejspíš neřekl, možná si hraju na něco, co nejsem, ale mně ani u toho Koláře, ani u toho Kuchty v tu chvíli vůbec nenapadlo, že to jsou černoši. Prostě bych mu taky vynadal, ale klidně od plic a prostě něco o motherfucker, nebo asshole, nebo něco takového. Na druhou stranu to taky nevidím jako ten nejtěžší zločin, což v západní Evropě a USA je. Prostě bych to odsoudil, případně individuální trest na 10 zápasů nebo něco takového. Ale to, jak fanoušci Rangers (a do jisté míry i klub) volají po odstranění celého klubu z pohárů na několik let, oslavují zranění Koláře, nebo jak vehemtně útočí na celý náš národ, nebo dokonce na všechny Slovany, pohrdají naší kulturní a ekonomickou vyspělostí a neuvěřitelně obsadili vlastně úplně všechno na facebooku i twitteru a dští nenávist, je prostě pokrytectví, protože se dopouštějí vlastně stejného či horšího skutku, než který kritizují. Nejde omlouvat jakékoliv chování a konání tím, že on se nějak zachoval.

Žijeme v době, kdy je prostě jakýkoliv rasistický projev nepřípustný. A je to na jednu stranu dobře, ale musí se dávat pozor na to, aby se z toho pak nestal hon na čarodějnice a ujasnit si, co je horší. Zároveň žijeme v době pokrytecké, kdy je ještě zcela přípustné se dopouštět nenávisti vůči jiným menšinám a skupinám, které si ještě nevybojovali právo na slunci a ta nenávist je dokonce většinově podporována.

A rasismus není prostě vždycky stejný. Je rozdíl, když ti ujede v amoku rasistická urážka. A je to rozdíl, pokud se na základě rasy dopouštíš diskriminace, násilí, děláš to ve skupině nebo verbuješ k nenávisti. Kúdela se v mých očích dopustil (pravděpodobně) jednoho z těch méně závažných. Méně závažný je snad už jen udělat nějaký nevhodný vtip, nebo se zamotat do své argumentace, jak to dělám teď já.

A já se klidně vrahů za určitých okolností zastávat budu. Dovedu si představit situace, ve kterých bych vraždil taky :D Ale samozřejmě doufám, že v životě nenastanou.
@Dan9K (21.03.2021 22:39): Jde však o to se to nesnažit normalizovat. Někdo tomu říká politická korektnost, já slušné vychování. Měl jsem i myšlenky na to někoho shodit z mostu, a nehodlám se zastávat vrahů :D Chyba se stala a stát se neměla. Nevidím smysl to omlouvat s tím, že se to může stát každému, nebo dokonce vehementně tvrdit, že se to nestalo.
@samorost (21.03.2021 17:11): no já právě přemýšlím nad tím, že je hrozně zvláštní dělat, že zrovna u Kúdely jsme objevili jeho hrozný rasismus. On se nechtěl zachovat rasisticky podle mě, ale chtěl ublížit na citlivém místě a nedošlo mu v tu chvíli, jakej průser to bude. Ale prostě rasismus je do určité míry zakořeněn v každém člověku na celém světě. Ať hodí kamenem ten, kdo nikdy neměl žádnou rasistickou myšlenku. U každého z nás je to o kontextu, kdy se projeví. Někomu stačí vidět fotku s černochem, co dělá reklamu na Kaufland, někdo "potřebuje", aby ho parta romů přepadla a okradla atd. a někdo "potřebuje", aby ho celý fotbalový zápas rasili a posílali do nemocnice. A v tu chvíli, v tom návalu emocí, prostě neuděláme racionální nebo sociální správnou myšlenku, že bychom si řekli "ale nejsou všichni takoví", nebo "to není tím, že jsou takoví a makoví", ale prostě pomyslíme si něco rasistického. Vím, že se pouštím na tenký led, ale prostě mi přijde pokrytecké si myslet, že jsme všichni čistí jak lilie a holt jednou za čas se projeví nějaký nechutný rasista a od něj musíme dát ruce pryč a nejlépe ho pověsit, protože my bychom nikdy nic takového neudělali, což prostě dělají úplně všichni zahraniční účastníci sociálních sítí s Kúdelou.
Od čtvrtka běží March Madness...mám v plánu skouknout každičký zápas :) Zatím jich mám 14, což ani zdaleka nestačí na první kolo (v prvním kole 36!). Sakra tam tak chybí ti diváci :( Zažil jsem už parádní upset, kdy si Oral Roberts (zajímavý název univerzity) vyšlápli na velkého favorita Ohio State. No mám do velikonoc co dělat...
@player (21.03.2021 21:23): Za celou dobu co jsme tady jsi ani jednou neuznal možnost, že tam možná k rasismu došlo a je to špatně. Z toho se dá vydedukovat, že pro tebe je rasismus zkrátka neexistující téma, něco na co si lidé jen stěžují, ale to jsou jen prostě prudiči. Abych to dal to kontextu, připomínáš mi jedince, kteří tvrdí, že slovo "buzerant" není homofobní, protože je to od slova "buzerovat" a není to nic společného s homosexualitou a můžeš to tedy dál s potěšením používat. Což je poměrně nebezpečný přístup, protože kvůli těmto názorům diskuze okolo rasismu, i jiných témat, stagnuje a nutí lidi zastávat extrémistické pozice, protože rasismus je prostě problém a nejlépe to mohou posoudit logicky jedinci, kteří jsou jeho obětí.

Dovolím si předpokládat, že jsi bílej jak křída.
@Cathan (21.03.2021 14:36): Zato lidí kteří vidí rasismus úplně všude i tam kde není je spousta a ti škodí debatě o tomto problému mnohem více než kdokoliv iný. Beru to jako snahu těchto lidí se zviditelnit.
Souček dnes hned dva góly. :) Jeden tedy vlastní. Arsenal měl asi fakt štěstí, páč dal jen jeden gól a přesto odchází s remízou 3:3. To se pak kouknu na nějaký sestřih. :)
@Cathan (21.03.2021 16:46): Tak v tomto tedy plujeme na jedné vlně, taky se domnívám, že nějaký posměšek nesnese srovnání s fyzickým napadením. A rasová předpojatost? Ta zde byla léta letoucí a bude i nadále a to na všechny strany. Pochybuji, že se s tím dá něco podstatného dělat, vždy se nakonec ukáže, že je to v lidech zakořeněno tak hluboce, že s tím nikdo nehne. Pár proklamací známých osobností to změní jen stěží. Samotnému se mi to taky nelíbí, ale jsem realista.
@samorost (21.03.2021 16:26): Já jsem tu prvně napsal, že fyzické napadení považuji za několinásobně závažnější než onen rasismus, a že mě mrzí, jak s tím média pracují. Ale zdejší diskuze mě opět tlačí do poněkud fanatické anti-rasistické pozice. Rasismus existuje, rasismus je problém, a není to o žádné přecitlivělosti. Zlehčování té události pro zdůraznění druhé události je o ničem, v tomto jsem za jedno s Jabem.
Atletika a ještě k tomu profesionální je trošku něco jinýho než kolektivní sporty kde vidíš, že ti chce tvého kamaráda někdo zranit. Třeba jsme hráli přátelský sranda fotbal proti studentům z ruskojazyčných zemí. Homofobní a rasistické urážky byly normální, když jsme vedli o dva goly tak se z toho stalo se z toho regulérní ragby a skončilo to hromadnou bitkou na pěsti. Taky si pamatuju jako malej jak po nějakém zákroku na sídlištním plácku faulovaný cikán vytáhl na soupeře z kapsy rybičku:)

Hlavním mechanismem jak tomu zabránit jsou rozhodčí a nezávislé orgány, jinak si myslím že by většina zápasů končili spíš bitkou než smírným podáním ruky. Třeba jsem odehrál i dva roky v hanspaulce a tam až na nějaký zákrok zezadu a debile žádný problém nebyl. Občas někdo provokoval, že ti třeba schválně stoupl na nohu. Většinou byly jen nesportovní techniky, jako že jsi nenechal soupeře rozehrát rychle akci protože spoluhráči nebyli rozestavění. Rozhodčí byli občas benevolentní, ale když si dostal žlutou tak ses nemohl divit.
@musa (21.03.2021 12:07): Naprostý souhlas, výborně sepsáno!

@Cathan (21.03.2021 14:36): Ale oni teď spíše mlátili bělocha, ne? Á propós, kdybych si měl vybrat, zda mi má někdo vynadat do bílých buzerantů, nebo prokopnout hlavu, mám ve volbě vcelku jasno. Tolik jen za mě ke srovnávání závažnosti oněch činů.
@Zx Atari 500 (21.03.2021 15:44): Hrál, za nás ale bylo nejsprostší slovo "ty blbečku" :) Když jsem pak dělal atletiku na gymplu a závodil za Slavii, tak tam přeci jen inteligence byla na trochu vyšší úrovni. Kdyby řekl Kúdela soupeři nějakou vulgaritu v afektu, tak mi to fakt celkem nevadí.
@Richmond (21.03.2021 15:12): já ne, ale já nejsem profesionální ani amatérský fotbalista. Tihle lidé uvažují a myslí jinak viz. mluva záložního brankáře. To je jak u hokejistů a legendární hláška: "Tak určitě".... :) I když ten hokejista je proti těm fotbalistům slušňák.
Nejsem úplný znalec a fanda fotbalu ale Slávii v UEFA fandím. Je smutné jak se nemluví o jejich úspěchu na hřišti soupeře ale probírá se údajna rasistická prupovídka. Upříměně?! I kdyby to byla pravda a hráč Slávie to řekl v afektu, což vzhledem k situaci je docela možné, tak to nic nemění na tom že soupeř porážku neunesl.
Četl jsem se zájmem britské noviny co o tom píší a co píší britové pod v komentářím. No je to zajímavé čtení.
@Dan9K (21.03.2021 14:01):  Není co závidět :) Na každou přecitlivělou osobu, která vidí rasismus všude, spadá deset takových, jako je player, kteří by rasismus neviděli i kdyby před ním parta nenápadných chlapíků v bílých kápích a vlajkou federace zmlátila černocha. To taky není dobrý přístup.
Kdybych se měl přiklonit k jedné variantě, tipnul bych si dle okamžité reakce, že Kúdela rasistický byl. Pochopitelně to nepřizná, protože by si v tomhle ročníku Evropy už nezahrál a takovej formát přiznat pravdu je málokdo. Na druhou stranu se bude muset ctít při posuzování presumpce neviny a pořád je to v rovině "on řekl", což je bez svědectví rozhodčích, záznamu mikrofonu atd. málo. Zvlášť v kontextu čistého štítu Slavie a dřívějšího neúspěšného obvinění ze strany Rangers vůči jinému hráči.
To, že všichni ve Slavii lžou je taky troufalé tvrzení - i kdyby se Kúdela provinil, nemusel to přiznat ani ve vlastním týmu. To vyloučení z poháru vzhledem k smajlíku myslíš Richmonde jako nadsázku ne? Požadavek vyloučit tým kvůli individální nadávce jednoho hráče je taky docela hysterická reakce. Stímhle postupem by řada týmů nedohrála a soutěže by vyhrávaly týmy s nejlepšíma právníkama - ti budou v téhle kauze jedinými vítězi. Slávka bez následků nezůstane, ten stín a záznam se s nima teď chvíli potáhne. A i kdyby byl Kúdela nevinný, zaslouží pořádnej kartáč, naprosto zbytečně zadělal na skandál a ani styl hry domácích to neospravedlňuje.
U Rangers bych si ten postih v pohárech na příští sezonu dovedl představit - úmyslná nebezpečná hra v průběhu zápasu s posvěcením trenéra s dost možná úmyslným vyřazením brankáře, nevpuštění týmu do kabin, vyřazení kamer, napadení opět s účastí trenéra. Je na zamyšlení a o něčem vypovídající, že tohle všechno naprosto dominantně přehluší závadná věta jednoho hráče.
@Adieu (21.03.2021 11:26): Hele, chápu, že to prožíváš, mě to taky nenechává úplně klidným. Ale mohl bys trochu krotit svůj slovník? Když se takhle vyjadřuješ, tak se snižuješ na úroveň těch, co kritizuješ.
@Richmond (21.03.2021 08:34): No ta Kamarova výpověď sepsaná právníkem, to je taky žrádlo. Jako zkomolit jednou, okay, v západním světě je obvyklé nepřikládat důležitost transkripci jmen východních bílých opic, ale nechat svého právníka zveřejnit text, kde Kúdelovo jméno morfuje jako symbol chaosu, vzbuzuje pochybnosti, zda Kamara skutečně není negramotná opice, neschopná si zapamatovat několik slabik... :D Sloppy shit.

Doufám, že Slavia vyvázne bez významnějšího postihu, bohatě stačí to oslabení vlivem zranění Koláře, ale že si podobný incident nebudou moci nějakou dobu dovolit. Věřím, že čistý štít bude mít vliv, protože tu dosud nebylo nic jiného než neurčité obvinění Lukaka, který slyšel něco, co nikdo jiný.
@Adieu (21.03.2021 03:47): Ta Kovářova nahrávka to v podstatě potvrdila. Jinými slovy Slavia (Kúdela + Tvrdík) kecá, kecá, lže, lže a má z ostudy kabát...A intelignetní fanoušci si pěkně kopli do vlastních fotbalistů tmavé pleti...Klidně bych oba kluby preventivně vyloučil na rok/dva z evropských pohárů :) Rangers za primitivní brachiání násilí, Slávku za imbecilní chování.
@Dan9K (21.03.2021 03:34): Vidím to úplně stejně, ale to "you know you are" mi docela zapadá, protože něco právě ještě Kúdela říká, když se odvrací pryč. A ten zraněnej ksicht černocha, který je shodou okolností velmi BLM edgy, se mi zdá upřímnej, ještě s tou šílenou reakcí po zápase. :-) Přemysl Kovář tomu s tou nahrávkou taky moc nepomohl, ač je jasné, že se koncem večera někdo, kdo vsune do věty 10x vole, nebude vyjadřovat nejexaktněji. A přijde mi, že slávističtí černoši té Kúdelově oficiální verzi zrovna nevěří, když se člověk podívá na jejich twittery. :D

Bez důkazů by se ale měla ctít presumpce neviny. Tvrdou urážku si beztak zasloužili, ironicky si ale Kúdela vybral asi nejcitlivějšího ufňukance na hřišti, Kamaru.
@Adieu (21.03.2021 01:27): na druhou stranu, pokud by měl za tu chvilku stihnout říct celé souvětí, ze kterého je obviněn (you are fucking monkey, you know you are), tak by musel být fakt skvělý angličtinář.

Je možná celá řada variant.
Za 1) lže Kúdela - jeho motivace by byla jasná, vyhnutí se trestu a spolehnutí se na to, že mu to nikdo nemůže dokázat.
za 2) lže Kamara - motivace je taková, že celý ten zápas psychicky nezvládli a chytli se příležitosti, jak poškodit Slavii a jak odklonit pozornost od jejich příšerného představení, což se podařilo.
za 3) oba mluví svým způsobem pravdu, jen Kúdelova angličtina stojí za hovno a Kamara mohl blbě rozumět a holt někteří černoši mohou být přecitlivělí na to, když se jim nadává a vidí za tím rasismus a slyší to, co "chtějí" slyšet.
za 4) lžou oba. Řekl něco úplně jiného, například "you are fucking gay", místo guy. Kúdela to zatlouká, protože by nebyl až tak velký rozdíl mezi rasismem a homofobií. A Kamara si vymyslel něco jiného, protože je muslim a latentní gay a nechce, aby vznikl byť je stín podezření :-)

Proti první variantě hovoří to, že má Kúdela úžasné vztahy s Afričany v týmu a je to slušný kluk. Pro hovoří, že mu prostě mohly bouchnout saze a nevyhodnotil situaci úplně s chladnou hlavou a mohl snadno přestřelit, za normální situace by to nikdy neudělal.

Proti druhé variantě hovoří to, že reakce Kamary byla příliš okamžitá a začal řvát přesně to, co říkal i potom.

Proti 4. variantě hovoří to, že už je to přecijenom přitažené za vlasy a vyžadovalo by to celou řadu shod okolností.

Při použití occamovy břitvy mi vychází jako nejpravděpodobnější varianty 1 a 3 a která z nich je reálná, nedokážu posoudit.

Ještě nějaká jiná možnost?
@Jab (19.03.2021 17:33): Ještě se k tomu vrátím, protože jsem změnil názor. :D Myslím si, že Kúdela mu fakt vynadal do opic, docela mi to sedí ke hře tělem, kterou do toho Kúdela dal, těžko by sebou tak vášnivě trhal, kdyby mu říkal něco krotčího, a hezky to sedí ke Kamarově transkripci incidentu. Nadto si pro to Kúdela nakrásno došel a ten butthurt a raněné oči Kamary zdají se být real.

Je to dost pitomé, zvlášť v blízkosti slávistických černochů, kterým se snad, pokud je to pravda, v rámci kabiny omluvil. Na druhou stranu mě upřímně řečeno jako nízkého smrtelníka těší ten butthurt a zranění, co to Rangers způsobilo, vzhledem k tomu, že Koláře zrakvili podle mě naprosto úmyslně. A vskutku tam bych hledal příčinu, proč jinak slušný hráč zareaguje zákeřně. Kdo neprojevuje žádný respekt, žádný nedostane.

Bohužel ale opravdu nečekám, že by se podobné incidenty daly nějak spravedlivě rozsoudit, alespoň bez důkazního břemene a navíc v dnešní době, kdy téma rasismu vyvolává hysterické reakce. Stejně tak se podle mě nepodaří "prokázat", že faul na Koláře byl likvidační, jakkoliv je to podle mě naprosto zjevné a zasloužil by ještě přísnější trest než nějaká zlá slovíčka. Ale tak třeba komise UEFA MAFIA překvapí. :D
@player (20.03.2021 15:03): Já ti děkuji, že se snažíš mi vysvětlit kreslený seriál. Ale opravdu přitlač sám. South Park nedává všechny své vtipy do prvních minut, aby pak závěrečné "I have learned something" nebylo už bez parodie. Btw jen těch pár dětí tu "barvu" nevidí. Pokud máš opravdu pocit, že autoři viděli "největší rasismu" u těch, kterým vlajka připadala rasistická (když v díle vystupuje i KKK), tak ti uniklo během sledování spousta vtipů. Mj. i ten i z úvodu, který jsem ti posílal. Tak či tak to má kulového společného s aktuálním tématem. A dobrá zpráva pro tebe je, že můžeš dát seriál od znova. Třebas (doufejme) v něm uvidíš zase nové roviny komedie.
@Jab (19.03.2021 17:55): To spíš ty jsi ten díl South Parku špatně pochopil. Na konci toho dílu přeci jasně řečeno, že největší rasisti jsou právě ti kterým ta vlajka připadá rasistická. Ti kteří proti změně bojovali viděli na té vlajce jenom 5 lidí bez ohledu na rasu.