Pro pohodlnější navigaci i přístup k pokročilým funkcím Databáze-her.cz doporučujeme povolit si ve svém prohlížeči JavaScript.

Sport

@Cathan (19.03.2021 18:39): Proste naval ve vypjate situaci. To pak nepremejslis. Stejny jako kdyby me nekde napadnul cikan, tak taky nebudu premejslet, a skonci to u cerne huby. Ono kdyby mu rekl, ty spinave prase... tak by to asi dopadlo stejne :D
@Zx Atari 500 (19.03.2021 18:12): Na druhou stranu, proč být rasista, když mu mohl prostě jen říct, že je asshole? A bez rasového kontextu? To taky nic nestojí :) Pokud mu vážně řekl "monkey", je to otřesné. Nejsem si jistý, jestli lze rasismus prostě omluvit zápalem hry.
Bratri v triku :) 

Jinak i kdyby mu rekl, ze je opice, tak mi to v kontextu okolnosti nevadi. Vadilo by mi to, kdyby Slavka prohravala 2:0 a Kudela by tim resil frustraci z prohry. Kdyz tam bratri v triku predvadej celej zapas takove chutovky, tak se mu vubec nedivim. V navalu emoci to ujede, a nemusi to znamenat rasizmus.
@Jab (19.03.2021 16:07): Cítím trochu potřebu se obhájit, že mě fotbal vůbec nezajímá, jako celkově jakýkoliv sport, a jsem alergický na nacionalismus v jakékoliv míře, protože ho považuji za falešný konstrukt. U mě se o nějakém "tribalismu" mluvit nedá, jde mi čistě o ty skutky. Chci tím jen říct, aby s tím byl opatrný. To, že někomu vadí to napadení víc než ten rasismus či naopak nemusí vůbec souviset s nějakým fanouškovstvím či tak něco.
@Jab (19.03.2021 16:07): Jo, protože jim to ten kněz určitě fouknul do zadku omylem, prostě uklouznul. Mě by hlavně zajímalo - když tedy řešíme objektivní zhodnocení situace -, jak si může být nějaký hráč stoprocentně jist, že slyšel, co slyšel. Jazyková bariéra, mumraj okolo... Ono jen připustit, že se člověk mohl přeslechnout, to by náhodou mohl nějaký potenciální rasista utéci beztrestně. :)) Takže pokud bych použil přirovnání, tak možná tak hon na čarodějnice, kdy je vinen každý, koho naprášili.

Ale nechme to tak, snad budou matche s Arsenalem ušetřeny podobných, zcela zbytečných kontroverzí, a rozhodčí předvede solidní výkon, jakkoliv u Evropské ligy je to tak 50:50. :)
@player (19.03.2021 15:56): Ono obecně oběma klubům hrozí postih a tak samozřejmě zveličují jaké křivdy se jim staly aby dostaly menší trest. To fyzické napadení asi taky byl jen nějaký záhlavec. Nějak si nemůžu pomoct, ale v mým ideálním světě to prostě dopadlo tak jak mělo a už by žádný řízení být nemělo. Kudela urazil hráče, dostal za to po zásluze žlutou a záhlavec a konec zvonce.
@player (19.03.2021 15:56): Hele, pravdou je, že ať mu Kúdela řekl cokoliv, mělo mu docvaknout, že když zakryje ústa, bude možné mu do nich dosadit cokoliv, a že hraje proti britskému týmu, kde jsou na podobné věci extrémně citliví. Na druhou stranu, nedokázat spolknout jakkoliv hrubou urážku ze strany, jež je bita, a reagovat jako otrok před týdnem puštěný ze řetězu, to o nadhledu Kamary leccos hovoří.
@Adieu (19.03.2021 15:46): Mě připadá že ten Glen Camara si to bere až moc osobně. I kdyby to byla pravda tak si by mu maximálně měl říct že je blbec. A myslet si o něm jaký je to omezenec. Tím že to rozmazává si jenom škodí.
@Jab (19.03.2021 15:39): OLOL, tak hlavně že jediní objektivní vždy zůstávají ti exoti, co fandí zahraničnímu týmu, že. ;) V první řadě by problematice rasismu pomohlo, kdyby se nerozmazávalo každé hovno na plochu fotbalového hřiště. Pak by se daly ty incidenty asi posuzovat citlivěji.
Tahle diskuze je opravdu velmi smutnou ukázkou primitivního fotbalového tribalismu a pískovišťové infantility. Jedinou úlevou je to, že v tom stejném jedou i fanoušci Rangers. Tedy úlevou...

Že se ani u takové pitomosti jako je fotbal nedokáže odhlédnout od vlastního zaujetí je strašné. Kapr ligu si úplně zasloužíte. Pískat rovinu umíte asi stejně jako naši rozhodčí. ;)

@Richmond +1
Ten Glasgow těžce neunesl, že prohrával.  Proto se na hřišti chovali jako prasata a dostali tolik  karet. Ještě že britský tisk řeší místo odporného útoku na Slavistického brankáře takovou kravinu jako je nařčení s rasistické urážky místo, aby řešil naprosto odporný útok na slávistického brankáře. Britská média jsou stejný odpad jako hráči Glasgow, co nehraje fair play a neumí prohrávat. Měla by se řešit především brutalita útoků hráčů Glasgow a napadení hráče Kúdeli po zápase.

ovinky.cz/zahranicni/evropa/clanek/britsky-tisk-tvrdi-ze-zna-rasistickou-urazku-od-slavisty-40354547#dop_ab_variant=0&dop_source_zone_name=novinky.sznhp.box&dop_req_id=Be3bsYhlezz-202103191351&source=hp&seq_no=1&utm_campaign=&utm_medium=z-boxiku&utm_source=www.seznam.cz
Pokud Slavia přes Arsenal nepostoupí, tak jedině kvůli absenci nějaké aspoň trochu solidní alternativy na postu brankáře. Jinak ty primadóny přejedou.

@Jab (19.03.2021 13:06): Oficiální vyšetření ti toho ohledně šeptání do ouška moc neřekne, pro mě je víc určující, že Kúdela byl vždy decentní chlap a choval se fair-play, Kamara je pak zakomplexovaný černoch z Finska, přecitlivělý na tohle téma, tudíž náchylný slyšet, co chce. Bylo by samozřejmě hezké všechny incidenty umístit do nějakého vakua a objektivně posoudit, ale touhle dobou hýbou média, tudíž i kdyby Slavia vyvázla bez jakéhokoliv postihu - a nejspíš tomu tak bude, pokud se tedy nevyrojí pět černochů z týmu Rangers, co to zaručeně slyšeli -, hlavní škoda, totiž posílení toho odporného protivýchodoevropského sentimentu v UK, již byla napáchána. Svůj díl viny na tom určitě má Kúdela, ale tak nechávat se do konce utkání akorát okopávat, dokud někde na pažitu nezazáří běloba kosti, to taky úplně nejde.
To mladý ucho asi nebude mít takový respekt od spoluhráčů a protihráčů. Ale všechny šance Rangers v prvním zápase vyrobil Kolář. Jsem zvědavej.
@Jab (19.03.2021 14:05): na druhou stranu, ten samý ročník hrála i Slavia čtvrtfinále a vypadla těsně s pozdějším vítězem a Arsenal v tom finále prohrál. Navíc kádr Slavie se značně proměnil. Nemá smysl řešit tyhle starý věci. Aktuální forma je nejspíš důležitější.

Největší problém bude absence Koláře.
@Jab (19.03.2021 12:53): Problém je, že média a fanoušci to již porovnávají a to napadení bagatelizují kvůli tomu rasismu. A zkrátka to osobně považuji za problém, protože i kdyby zvolil to nejhrubší rasistickou nadávku a zařval jí na celé hřiště, nedává to nikomu právo ho takhle zbít. To, že to možná bylo s podporou trenéra, tomu přidává korunu, protože hráč byl aspoň rasista  jen sám za sebe.
Ve zkratce, jediné co mi vadí je fakt, že ten rasismus v diskurzu naprosto překrývá to napadení, což vůbec není dobře.
no, nechal bych to prostě vyšetřit a rozseknout nezávislou stranu... jedni říkají, že druzí lžou a naopak, zároveň si jedou svojí verzi... my se můžeme jen dohadovat, jak to bylo...
@Cathan (19.03.2021 12:43): Takhle to nejde brát. Ty incidenty nemá smysl porovnávat, ničeho tím nedosáhneš. Má smysl prověřit každý z nich a ne bagatelizovat jeden poukazem na druhý.
@Jab (19.03.2021 12:40): Jsou to dva nesrovnatelné incidenty. Podle mě by násilné napadení, kterého se zúčastnili zřejmě jak hráči tak trenér, mělo mít několinásobně větší váhu, než jedna rasistická větička.

Kdyby se nenechali ovládnout testosteronem a pomstychtivostí, nemusel bych tohle vůbec psát, a jen bych řešil rasistickou mentalitu v podvědomí, která se musí řešit.
@Cathan (19.03.2021 12:36): Podstatné jsou všechny ty incidenty. A každý má být prověřen. Problém je právě ta fandovská mentalita, která se zaměřuje jen na bolesti té či oné strany.
Mě upřímně překvapuje, jak se z 80% řeší ten rasismus, a jen z 20% fakt, že tým z Velké Británie uspořádal puč, a zbil českého hráče do krve. A překvapuje mě, že mi to tak trochu vadí, protože jsem obvykle já ten "sluníčkář bez mozku" :) 

Tak trochu dochází na ty apokalyptické scénáře "anti-sjw", podle kterých jednou rasismus dovede omluvit vše. To, že se celosvětově mluví o údajném rasismus a ne násilném napadení, a že toho využívá i trenér, je obrovský problém, a já doufám, že ty emoce v tom ochabnou a lidé se zaměří na to podstatné.
@Jab (19.03.2021 11:08): Já ale taky netvrdím, že to začal tvrdit o deset minut později. Jen že tam měl dostatek času na to složit větu, kterou to rozhodčímu popíše a že tam mohla už vzniknout diskrepance. A že nejvíc se rozčílil, až když to řekl nahlas sám. Snad si rozumíme. Netvrdím, že to byla ze strany Kamary nějaká promyšlená věc, ale manipulace může být i velmi impulsivní.
@Adieu (19.03.2021 11:06): Prosímtě nech si od cesty tohle hloupé podsouvání. Nic takového jsem nenapsal. Ale je minimálně vidět, že si to Kamara nevymyslel deset minut poté, ale hned, jak to zaslechl, tak to také rozhodčímu reprodukoval. Jestli slyšel správně nevím.
@Jab (19.03.2021 10:59): A to jako dokazuje, že nemohl zaslechnout "nigga" nebo něco podobného a přetlumočit to po pár vteřinách rozhodčímu takto, aby to vyznělo ještě hůř? Pamatuješ ještě, co všechno se nakecalo a naspekulovalo o hlavičce Zidana Matterazzimu?

Každopádně Kolář má prokoplou lebku. :D But fucking racists!
@Jab (19.03.2021 10:28): To beru, to je fér, emoce, které to zvedlo, jsou skutečně odporné. Nicméně whataboutismy to úplně nejsou, že jo, byly přece validní důvody, proč se to utkání vymklo kontrole, přičemž na vině jsou především rozhodčí a Gerrard.

Za mě si myslím, že Kamara se buď přeslechl, nebo ho urazilo něco jiného, ale je samozřejmě možné, že Kúdelovi ujely nervy a zapomněl, že třetina jeho týmu jsou černoši a podobná kontroverze nebude úplně vhodná, hmm.

Problém je ale v tom, že se to řešilo v podání Rangers jinak než objektivním šetřením, Gerrard zřejmě schválil svévolné potrestání domnělého viníka jako nějaký Ázerbájdžánec s trojkou v žíle. Verbální útok byl pro něj jasný a ihned vyřčen do médií, nadto věc zveličil a popsal jako mnohem jasnější, než je. Médiím, jež z toho udělala typickou kontroverzi o klubech východní Evropy. A jako k výpravě z východní Evropy se ty píče k výpravě Slavie také po utkání chovaly.

Za mě to bylo utkání o Gerrardově egu, naprosto neunesl, že je Trpisovsky chytřejší chlap a celé jeho rotace a taktiku vymazal jak malému klukovi. Proboha, vždyť si Rangers v tom dvojutkani ani neškrtli.
@Adieu (19.03.2021 09:56): Já to nevyšetřuju. Ale tohle stále není Ústí nad Labem krátce po válce, kdy se prostě naházení Němců do řeky nějak zametlo pod koberec. Neomlouvám hrůzný kop Kolářovi do obličeje, napadení Kúdely ve stadionu nebo další ohavné fauly Rangers. Nicméně incident s údajnou rasisitickou urážkou Kamary stále musí být vyšetřen a případně potrestán. Neexistuje, že se část výše uvedeného zamázne stylem "ale voni předtim...". Jak jsem říkal, tohle není Ústí krátce po válce. A to současné řvaní fandů Rangers i Slavie mi je vysloveně odporné, anžto se veze na vlně celkové bagatelizace (Kúdela "jen reagoval") a zevšeobecňování (ve vtipné předsudečné xenofobní "kličce", kdy jsou najednou rasisti a východoevropský plebs všichni slávističtí hráči a to i kdyby nakrásně byli z Afriky).

Btw obecně s tím "Kúdela by to neudělal"... Já jej osobně neznám, ale tým Slavie ani jiný profesionální fotbalový tým ještě není žádná Akademie věd. A že mohl chtít vyprovokovat reakci je klidně možné. Jak říkám, já to nevyšetřuji. Ale ty současné obhajoby jedné i druhé strany jsou slepé a úplně mimo jádro věci.
@Jab (19.03.2021 09:50): Mně tedy přišlo, že Zungu je akorát blízkým svědkem provokace spoluhráče, že by něco slyšel se mi nezdá, protože to Kúdela zapěl vskutku do ouška.
@musa (19.03.2021 09:41): Dost to snižuje důvěryhodnost toho tvrzení, že o tom takto lžou. Zároveň je to přesně ten typ lži, který by nakrásno signalizoval nekritické přijímání informací a skupinové stržení emocemi. Holt tyhle věci jsou na západě jako domino či sud se střelným prachem.
@musa (19.03.2021 09:41): Zungu vypadá, že to slyšel také hned. Btw ty jednotlivé incidenty je třeba oddělit a každý z nich vyšetřit. Já fakt nerozumím, proč by se část měla zametat pod koberec kvůli předchozí agresivní hře Rangers.