Pro pohodlnější navigaci i přístup k pokročilým funkcím Databáze-her.cz doporučujeme povolit si ve svém prohlížeči JavaScript.

Sport

Dva, tri roky a Plzen bude zas hoblovat stred tabulky :) Ale byla to zajimava era, hlavne na zacatku hrali fakt super fotbalek.
V Liberci dnes neskutečná holomajzna, ale postup je postup. Pod Hoftychem hrajeme ve 2/3 zápasů totální tužku, ale výsledky jsou, takže asi není důvod nic měnit (?)...
@Dan9K (01.10.2020 11:35): Přesně, je to základní dialektika pro neretardované, a to Dány před osudnou akcí ještě nechali hrát z offsidu. Říct, že si to prohráli třeba neefektivitou je argument na úrovni whataboutismu. Má přítelkyně mi vždy říká, že chlapi jsou naivní, zbytečně se u sportu rozčilují a že je to stejně vše cinklé. Pokud to cinklé rozšířím o možnost ovlivněné egy psychopatů za hranici přibližné regulérnosti a fair play, pak s ní asi už i souhlasím - ač zrovna v tomto konkrétním případě to bylo dle mého názoru s notičkami, ostatně ne poprvé a ne naposled, jen co se Slavie týče, stačí si vzpomenout dva roky zpět na Dynamo Kyjev.
@musa (01.10.2020 09:27): třetí gól padl jako reakce na ten druhý, o čtvrtém ani nemluvě. Nejde ty situace takhle oddělovat. Ty řeči na internetech o tom, jak si to Slavia prohrála sama, jsou nesmyslné. To se pak dá obhájit i 10 penalt rozhodčího stylem "tak měli dát 11 gólů a nemuselo se nic řešit", byl to vyrovnaný zápas, kde rozhodují detaily a v takových bohužel vždy rozhoduje rozhodčí. Měly by se časem pravidla fotbalu učinit zcela přesnými, rozhodčí zcela zrušit a nechat to jen na umělé inteligenci. Po včerejšku vážně uvažuju o tom, že se na fotbal přestanu dívat, což by nejvíc ocenila přitelkyně :-).
Já jsem za slávku v EL pragmaticky rád, hratelnější soutěž. Jejich zklamání je pochopitelný a penalta zářez co do fotbalového citu byla. Na druhou stranu první i třetí gól padl po individuálních chybách, nejde oprávněně ukazovat jen na penaltu.

Droline ona vypadla ve skutečnosti naschvál, protože v CHL by narazila na těžké soupeře a tak moudře šetří síly. To přece znáš z Jablonce.
@rikuhahl (30.09.2020 23:16): Jo jo, ještě jsem zvědavý zda nepůjde Maso (kterému to přeji, když hrál za Jablonec pěkných pár let) a Kolář. Teoreticky by mohl ještě někdo, ale to by zase nerozpustil Tvrdík v takové míře.

A EL je určitě, jak píšeš, výhodnější. Navíc když je vše zavřené, ani fanoušci nemusí litovat výjezdů na velké kluby.
@Drolin (30.09.2020 23:12): no minimálně Coufal už je prodanej, mám to ze spolehlivýho zdroje. Novej vyslanec v Premier League ;)

Každopádně pro českej koeficient je to lepší, protože Slávie udělá v EL víc bodů, z pohledu peněz do ligy je to horší.
@Jab (30.09.2020 23:05): A přesto se to pouští skoro vždy, protože je to hovadina. Nedávno jsem to někde viděl, snad u Neuera, kde to tedy bylo zásadnější než tyhle minimální pohyby nohou již téměř v okamžiku střely, a přišlo mi to jako s odpuštěním neuvěřitelná kokotina, ale v tomhle případě vyložená technokracie a velmi záludné a necitlivé posouzení, které pochopitelně tým navíc dvojnásobně psychicky srazí, jak se přesně stalo, a zcela zásadním způsobem ovlivní zápas. Že pak Slavia o pár minut na to mohla kopat penaltu taky, asi nikoho nepřekvapí, když si člověk vzpomene, jak ten Slovinec pouštěl Mitfyzu vše celou druhou půli.
@Zx Atari 500 (30.09.2020 22:47): Taky si myslím. Každá penalta se dá opakovat, když se chce, neboť gólman musí reagovat na rozběh hráče, aby měl vůbec šanci ji chytit a dělá to každý. Odporný, zvlášť když to byly takové polokrůčky, jež by na výsledku nic nezměnily. Profesionální sport je prostě mrtka a jen prachy.
Slávka dnes ve 3. minutě gól a pak to chce 90 minut udržet, stalo se co se muselo stát. I když to opakování penalt je naprostá kravina.
Takove zariznuti jsem snad nikdy nevidel :D Jeste ze uz me fotbal skoro nezajima.... nikdo mi nevymluvi, ze tohle bylo zaplaceny :D
@Richmond (29.09.2020 14:43): Napodobne :) Chelsea sla nahoru jen a pouze diky penezum. Pred tim to byl vlastne no name tym :) Pamatuju ten jeji nastup, kdy nemela v tymu snad zadnyho anglana :D Ze zacatku jim to moc uspechy neprineslo, az to koupil Abraham a pozvedl ty finance jeste na vetsi lvl :D
@90210 (29.09.2020 14:12): No americkej fotbal je na maximu, víc zápasů prostě není fyzicky možné. Ne že by tlaky nebyly, ale výsledkem by bylo, že v playoff by nastupovaly zdecimované týmy :)
Cheslea si já tedy pamatuju celej život, co sleduju fotbal, tedy někdy od 1980 jako naprosto průměrnej tým, kterej občas dokázal vyhrát druhou ligu :)

@Drolin (29.09.2020 14:32): No playoof v americkým fotbale je na jeden zápas, to mám vůbec na tom nejraději i se všemi úskalími (tedy že např. favorit může najednou hrát bez zraněného QB). Ono vyloženej outsider v playoof vyhraje SB jen naprosto výjimečně (naposledy tuším NY Giants). Ale aby si rýpnul do amerických soutěží, tak počty zápasy v NHL a pochopilteně v MLB mi přijdou nesmyslně předimenzovaný. U baseballlu má smysl fakt sledovat jen playoff :)
@90210 (29.09.2020 14:12): To bylo deset let zpět, nyní, kdy jsou peníze za TV práva tak obrovská, už prostě nejlepší hráči nechodí k mistrům ligy (dříve třeba Berbatov, Persie, Adebayor, Touré, Carrick...). Dnes dokáže udržet hvězdy i Everton a Lestr, takže se spíše vykupuje Francie a Itálie, případně druhá půlka tabulky (Saints a tak dále).

Playoff se implemetovalo pouze v Belgii, Slovensku a Česku - možná i někde ve Skandinávii nebo tak, ale hlavní ligy to nemají. Ale jo, je jasné, že chybí peníze a tak to musí dohnat počtem zápasů a často sedmikolovým duelem - ekonomicky to smysl dává více než dobrý. Ale pro hráče i fanoušky by to měl být negativní jev, zápas jako takový už není svátek (při počtu zápasů) a hráči se mohou snažit, jsou mistry své konference, a pak pár zápasů "blbec" a jsou venku.

@rikuhahl (29.09.2020 14:18): To už je slušná porce, i když mě by třeba vadilo, že nemohu vidět většinu zápasů kvůli nočnímu termínu :)). A koukat zpětně, i bez znalosti výsledku, přeci jen není to samé jako na živo.
@Drolin (29.09.2020 12:25): V průměru koukám tak na 20-30 zápasů za sezonu, máš pravdu, že ty časy jsou blbý, ale o víkendu je většinou nějakej zápas i od 18-20h, to je pak pohodička. Teď v playoff jsem viděl asi polovinu zápasů Colorada a teď 2 poslední finále. Za mě tedy nejvíc viděnejch zápasů v životě asi :)

Jo, ale buď na živo, nebo na netu sleduju prakticky každej zápas Hradce v extralize, takže se za sezónu dostanu tak na 150 zápasů hokeje (+-), když počítám i reprezentaci.
@Drolin (29.09.2020 14:01): Jak bys to chtel udelat jinak? System s PO, kde se v spolu v Ameru utkavaji 2 vitezne tymy z kazde konference (vychod/zapad), historicky to casto byly zapasy nejlepsich tymu konkurencnich lig, se ted snazi dost nestastne implementovat i do focusu. Jen podotknu, ze v NHL nejsou klasicti hlavni sponzori, ktery by zasirali dresy logy a prali si skrz sponzoring a dotovani klubu prachy, pripadne si jako pochybni investori ze zemi 3. sveta jako majitele klubu kupovali vliv a prestiz v zemich EU, takze se v americkych ligach musi hrat hodne zapasu, aby to ekonomicky davalo smysl, tedy az na americkej fotbal, tam je tech penez tolik, ze staci par desitek zapasu, to vstupny a reklama kolem/TV prava to vsechno poplati. Cely je to ekonomicky funkcni a transparentni, zato fotbal je jeden velkej bordel, kde se spolu misi korupce, prani penez, sileny dluhy a statni dotace, nadhera.

A v PL se mezi konkurenci obchoduje taky, i mezi temi cca 5-ti tymy, co jdou rok co rok na titul, to uz zase trollis.;)
@90210 (29.09.2020 13:58): Také píšu, nesmysl. Celý ten systém degraduje jinak docela zábavný sport (ačkoliv jen na živo, v televizi nevynikne a je to nuda).

Vykupuje se v Německo a Itálii, kde jsou ligy o jednom týmu posledních 8 let. V PL se třeba mezi konkurencí neobchoduje, a o titul hraje prakticky osm týmů. Proto je to tak zábavné rok co rok.
@Drolin (29.09.2020 13:56): Ligu vyhrajes, kdyz vyhrajes Stanley Cup...

Fotbal je jen o penezich, o skillu GM ani tak ne. Pokud penize tym ma, tak je na koni a vykupuje soupere, ktery je nemaj -> postupuje do CL, kde generuje dalsi penize -> rozdily mezi tymy se zvetsuji. Je to takovej cyklus, kterej vyhovuje tem bohatym tymum. Nuda, ale klidne si to sleduj.;)
@90210 (29.09.2020 13:43): No právě, absolutně nesmyslné :)). Hraješ sezonu, vyhraješ ligu, a pak stejně může "vyhrát" klub z posledního postupového místa jen protože na určité soupeře umí.

Fotbal není tolik o náhodě, ale o dlouhodobé kvalitě, která se buduje roky, proto je tak unikátní. Na druhou stranu, i překvapení zde mají, za delší časový interval, své místo.
@Richmond (29.09.2020 13:33): PSG a Chelsea byly na spici i v 90.letech, tam prichod sejku az tak moc nezmenil, ale Man City driv pravda balancoval na hranici 1. a 2. ligy, to je asi jeden z mala pripadu tymu, ktere se dostaly na spici z podpalubi a preju jim to. U nas je treba podobny pripad Plzen, ktera za myho detstvi hrala obvykle s Karvinou, Lerk Brno a Kladnem 2. ligu, kam v mych ocich stale patri, ale tech vyjimek je jen par, jinak se tam skutecne furt drzi jedny a ty samy tymy a nez se dival na milionty derby Real - Barca nebo vy3,14cenej Mencak - Arsik, tak to radsi budu doma koukat do stropu a pocitat ovecky, nebo umyvat okna.

@Drolin (29.09.2020 13:38): V americkych ligach vyhra zakladni casti nic neznamena, neni to vyhra ligy. Jen se tim urcuje kdo postupuje do play off a kdo bude zacinat doma, coz je klicovy. Divim se jak muzes ve foru o sportu s takovou elementarni neznalosti vubec fungovat.;) Pro majitele klubu to ma jeste ten dusledek, ze vsechny domaci zapasy nad ramec zakladni casti uz jsou cistej zisk. FYI v dobe pred platovym stropem byla situace v americkych profesionalnich ligach trochu podobna fotbalu v tom, ze tam mely taky obrovskou vyhodu tymy z nejvetsich trhu, ktery mohly vyhazovat a preplacet hrace a stavet si tak silnejsi kadr, ne vzdy to melo kyzeny efekt, ale slaby tymy nemely moc sanci se dostat vys, platove stropy z toho ale udelaly soutez, kde i tvuj oblibeny underdog tym najednou muze i vyhrat, coz se stalo me s Blackhawks, kteri najednou z niceho nic vyhrali 3x Stanley Cup, pritom jeste 2 roky zpet to byl tym, kterej se dekadu drzel na chvostu ligy a ted malem do finale postoupili Islanders, kteri se na tom chvostu ligy drzeli skoro 30 let, at uz diky nesolventnosti majitele, debilite GM nebo kombinaci obeho.
@Richmond (29.09.2020 13:19): To by mě tedy zajímalo jak to dělají ted v Interu Miami, který minulý rok utratilo (na MLS) ranec, jako nový tým, a na platy určitě nedává málo (Matuidi, Higuaín) :)). Oproti jiným týmům musí mít jiný budget aby to utáhli (tedy Becks a společníci).

@90210 (29.09.2020 13:24): Postupně se to mění. Jednou za čas i nějaký klub hodně spadne, nebo naopak vyletí. Ve Francii se vystřídal Lyon s PSG. V Itálii nebo Anglii se to více mění, a jednou za čas nějaké to překvapení také je (Montpellier, Atletico, Lestr...). Vyhrát ligu je v dané konkurenci pro menší favority obvykle velmi obtížné, ale o to cennější. Třeba v té NHL to celé působí jako náhoda, vyhraje se liga ale následuje playoff...
@90210 (29.09.2020 13:24): No pak se rozhodne nějak šejk, že koupí průměrnej tým, skoupí nejlepší hráče a voilá, najednou fandíš top klubu světa. Upřímně bych nechtěl, aby se tohle klubu, kterýmu já fandím. Ale zřejmě to fanouškům klubů jako PSG, Chelsea, City apod nevadí. Mně by to eklovalo.
@Drolin (29.09.2020 13:17): Vsak jo, takhle to funguje ve fotbale, kde je tech tech nekolik stale stejnych silnych (=bohatych) klubu v lize, ktery rok co rok bojuji o prvni misto a zbytek tymu je feeduje svymi nejlepsimi hraci.

Mam radsi uzavreny ligy, kde se trejduje jinak a sanci ma vsech 30 tymu, zalezi na umeni (a stesti) GM, aby z draftu a trejdu poskladal tym, kterej ma sanci na vyhru a muze spolu hrat nekolik let, protoze se platy udrzi pod platovym stropem. Ale tohle uz jsme tady resili, ja uz holt ten absolutne netransparentni fotbal s penezi propranymi buhvikde fakt nemusim. Sleduju to od detstvi a za tech cca 25 let se ve vsech hlavnich ligach na spici drzi stale stejny tymy, nuda.
@Drolin (29.09.2020 13:17): No jo ale transfery v amerických soutěžích taky jsou samozřejmě! A klidně ať tým zaplatí milardy, jenže pak musí se popasovat s platovým stropem a tam už si rozmyslí, jestli na jednoho hráče spotřeboval 60% povoleného objemu. Geniální!
@90210 (29.09.2020 13:09): Tým chce hráče pod smlouvou odjinud, tak at nabídne částku a pak se můžeme dohodnout. Jakýkoliv jiný způsob je prostě zvláštní. Transfery jsou koření sportu, a je to možná i nejzábavnější část roku! Jen to tedy chce fandit týmu, co umí posílit a naopak nerozprodává své kvalitní hráče bez patřičných investic do týmu.
@Drolin (29.09.2020 12:56): To ne, je videt, ze to nesledujes. Fotbal je spis takova netransparentni smelina, kde se toci sileny penize.

@Drolin (29.09.2020 12:50): To je holt USA a profesionalni ligy. Nekdy se tym chytne, ziska si fanousky a vzhledem k tomu, ze tam jsou klicovy zisky ze vstupnyho, se tym podari v dane lokalite uchytit. Krome toho, v tech americkych velkomestech neni az tak moc co delat a zrovna Seattle prisel o NBA (Sonics) a nic jinyho nema, ted se tam chysta NHL, takze ty sporty takhle soutezi i mezi sebou, coz je prirozeny. Nejmensi navstevnost ma treba tradicni americkej fotbalovej tym Chicago Fire, protoze Chicago uz ma vsechny velky sporty, v jejich konkurenci se tym tezko uzivi i na takto obrovskym marketu, jednom z nejvetsich v USA.

@Richmond (29.09.2020 12:50): Je to tak, fotbal se mi tim svym transfer byznysem skoro az zhnusil.
@Richmond (29.09.2020 12:58): Ty ovšem koukáš na obskurity typu baseball nebo curling, to i NHL je více stravitelné. Ale tak to má vypadat, koukat pokud je čas a nesledovat pouze výsledky. Ačkloliv, lépe by si udělal zajet na Tepláky s Baníkem :)).
@90210 (29.09.2020 12:43): jo platový stropy, nejlepší vynález minulého století! :) A k tomu zábavný drafty. S tímhle se postě nemá šanci kopaná poměřovat. Výsledkem jsou pak nudné soutěže, kde o titul hraje vždy předem daná množina 1-3 týmů a jednou z 30 let dojde k překvapení. Vlastně už jediné, co mě trochu zajímá jsou závěrečné turnaje v MS/ME, ovšem i tam po megalomanském rozšíření to jde do sraček.
@90210 (29.09.2020 12:43): Na Seattle chodí až 69 000 lidí, a to je město, kde je drtivá většina obyvatel normálních američanů. A podobně to je i jinde. Nebo nyní v Kanadě je fotbalový boom - Alphonso Davies, dnes asi největší talent ve fotbale, pobláznil celou zemi když měl s Bayernem spanilou jízdu v CHL. Zdaleka to není jen o hispáncích.

Také čím dál více američanů hraje v evropských ligách (hlavně v BL), a pro USA je prioritou něco uhrát na MS, když je fotbal jediný globální sport s viditelným přesahem i do politiky. Dost investují do lepší infrastruktury MLS a výchovy světových talentů.
@Drolin (29.09.2020 12:39): Hraje se 82 zapasu plus play off, tam to neni o tom videt kazdy zapas, spis obcas, ale me nebavi ani jedno z toho, co pises o fotbalu. Naopak mam rad pojeti americkych profesionalnich lig - platove stropy, drafty, trejdy, smlouvy a samozrejme talenti a jejich progres, kterej se ve fotbale resi hostovanim.

V Ameru fotbal sledujou vetsinou hispanci a ve statech na jihu je urcite popularnejsi, nez vic na sever, kde je popularni jako u nas hazena.
@90210 (29.09.2020 12:30): S možností internetu bych čekal, že začnete sledovat každý zápas oblíbeného klubu, ne? Sledování výsledků nemá s oblibou sportu nebo fanděním nic společné. A když už hokej, tak to chce chodit na některý lokální tým (ačkoliv reklamy na ledě jsou pekelné, to je fakt).

Zlatý fotbal, kde je vše dotažené do posledního detailu. Zábavné transfery, TOP 5 lig a zbytek kvalitních lig v Evropě, talenti a jejich progres, zábavní trenéři nebo zdaleka největší ikony sportovního světa. A v USA obliba fotbalu stále stoupá, aneb stačí se podívat na některé přenosy PL z Ameru, když mají venkovní studia v rúzných městech USA.
@Drolin (29.09.2020 12:25): To uz je tradice od zacatku 90. let cele jedne generace - sledovat kazde rano vysledky NHL na teletextu, s goly a asistencemi ceskych hracu zvyraznenymi zlute. Dnes se to preneslo na internet.

Evropa ma ten svuj soccer, no. Na ten v USA, coz je hlavni market, sere pes a musim se priznat, ze prestava zajimat i me.
A kouká zde někdo na NHL více, když i "finále" bylo ve dvě večer? Tedy pro Evropu, hlavní sportovní trh, v absolutně nezajímavý čas. Nebo jen koukáte ráno na výsledky na livescoru a jak který hráč hraje se podíváte na hodnocení do novin :)).
Tampu rad nemam, ale vyhrala asi zaslouzene a letos tedy zadny prekvapivy vitez nebyl, zvitezil jeden z favoritu. Rutta a Palat maji pohar, Rutta si parkrat zahral finale, coz opet rozjelo klasicky shitstorm v ceskych sportovnich mediich, kde se pely ody na to jak to byl pomalu nejlepsi obrance. Byl tak nepostradatelnej, ze byl posledni zapas opet na tribune, ale pohar mu uz nikdo nevezme a podle me praci v NHL na dalsi sezonu sezene urcite. Mozna ho znovu za levno podepise Tampa, na pristi sezonu ma pod smlouvou jen Hedmana, McDonagha a Coburna, RFA jsou Cernak a Sergacev a oba si Tampa urcite bude chtit nechat, hlavne Sergacev ale bude chtit solidni navyseni smlouvy, na 6. - 7. beka tedy uz moc penez nebude a pokud se Rutta nesmiri s minimem, tak na nej nebude misto. Otazka je, jestli by spis nesel do KHL vydelat prachy, je mu uz 30 a v NHL nema takovou pozici, aby si mohl rict o takovou smlouvu, ktera by ho zajistila. V KHL by byl hlavni defenzivni hvezdou tymu, takze by dostal urcite vic.
@Jumas (29.09.2020 08:12): jo, Tampa si za tím šla celý playoff, takže zaslouženě. Honza Rutta to z nenápadnýho obránce Chomutova dotáh až na Stanley Cup, podobně jako Kempný s Washingtonem 2018. Palát byl tahoun celý playoff, takovýho hráče je radost mít. A bodovači Kučerov a Boďák, společně se sniperem Hedmanem, no zasloužili si to ;)

Sezonu bych začal jako vždycky, tedy asi za týden, když už maj teď všichni volno :D
Tak je hotovo a druhý Stanley Cup nakonec vyhrála Tampa. Žádný překvapivý vítěz, jako v loňském roce, ale překvapení v tomto specifickém play-off bylo jinak opravdu hodně. Palátovi to přeju a vůbec celé té partě okolo Stamkose. Jsem zvědavý na novou sezonu, která má začínat v prosinci.