Pro pohodlnější navigaci i přístup k pokročilým funkcím Databáze-her.cz doporučujeme povolit si ve svém prohlížeči JavaScript.

Sport

"Viděli jsme hodně záznamů ze zápasů Liberce a máme představu o jejich týmu a hře. Soupeř hraje takový typicky východoevropský fotbal, který jsme viděli u týmu z Kyjeva. Tento tým je ale určitě silnější než náš zítřejší soupeř," řekl na tiskové konferenci De Decker

Máme silný tým, lepší hráče než soupeř, každou hráčskou pozici máme zdvojenou. Naši hráči jsou technicky zdatní, chceme být tvrdí a k tomu je i během zápasu povedeme. Počítáme, že budeme odjíždět z Liberce s třemi body, a s touto vizí jdeme zítra do zápasu," dodal osmatřicetiletý kouč.


Slovan Liberec 1:0 Gent

Tak to má být :).
@Richmond (20.10.2020 14:13): Pepik vzdy jen delal co mu reknou. BTW vybavil jsem si historku ze staryho Hattricku, kde nejaky dlouholety kustod Sparty vzpominal, jak za Chovance skladal zaverecny zkousky na ucnaku, protoze Chovanec byl tak blbej, ze je nemel sanci udelat a hrozilo mu, ze si ho rodice stahnou z fotbalu. Ze tam misto sedmnactiletyho pologramotnyho Chovance, kterej mi navic jeste mezi fotbalisty prisel jako jeden z tech inteligentnejsich, pred komisi prisel ctyricetiletech chlap nikdo neresil, holt Sparta...

Jinak jednou nohou v kriminale jsou vsichni zastupci sportovnich prispevkovych organizaci, at uz je to Kejval za Olympijsky vybor, kterej ze vseho nejlip umi zvanit a delat PR do medii, starej socan Jansta, sasci z hokeje a dalsi, kde se sosaj nejvetsi prachy z eraru pro dobro vsech sportovcu a sve kapsy.

Skoda, ze tam uz neni nejvetsi cernokneznik Ales Husak, s tim aspon byla legrace a posledne jsem ho volil do senatu za to, jak kdysi v Jednadvacitce legendarnim zpusobem smaznul Veselovskeho.
Jakto že nekomentuje, že zatkli" Náčelníka"? :) žumpa jménem český fotbal klesá hlouběji. Překvapivě to spláchlo i Pepíka Chovance. Ovšem líbilo se mi stávající vedení, prej Dáša o tom nevěděla, vinni jsme všichni tak nemá cenu rezignovat.
Tak Ronde vyhral Poel, síce na jednej strane lepšie on než by to mal urvať ten arogantný belgický somár , ale keď už Peter neštartoval radšej by som to doprial Štybarovi
@hanak_v_exilu (14.10.2020 13:30): rozšířit? rozšířit? To jako opravdu? Solnohrad je tam kvůli tomu, že plácnul svazu nějaký peníze a tušim, že tam byli Hadamczikovi vnuci, herně je asi srovnatelnej s ostatníma našima klubama, ale v dospělý lize je to dlouhodobě nejlepší klub, takže předpokládám, že ty ostatní rakouský juniorky zas nějak extra nebudou a proto ostatně chce hrát Salcburk u nás. Mládežnický soutěže by se naopak měly zeštíhlit na maximálně 14 týmů, jako v dospělejch, nebo ideálně na 12, to už by se ta kvalita trochu shromažďovala a byla by větší konkurence = snad větší zlepšování hráčů. Milion týmů v mládeži je podle mě největší problém českýho hokeje (hned v závěsu s dalšíma desítkama jinejch problémů).
@rikuhahl (12.10.2020 14:33): jakože úplný lajk, mě by se třeba líbilo se snažit spojit nějak s rakouskými hokejovými akademiemi, oni evidentně na to mají prachy, my zase můžeme přinést něco jako dřívější úspěchy a velmi slušnou základnu, nemyslím si, že by to byla až taková utopie a mohlo by to být prospěšně pro obě strany :), ale říkám, koukám na to pohledem lajka, tak třeba je to blbost...
@S4TW (12.10.2020 14:26): Máš pravdu, viděl jsem loni na podzim na Lize mistrů v Hradci, když tu hrál Mannheim, Tima Stützleho (trojka nedávnýho draftu) a ten hráč byl nejlepší na ledě a to mu ještě tehdy nebylo ani 18. A pak nás Němci na dvacítkách dokonce porazili a hráli fakt pěkně, ač jim to nakonec výsledkově úplně nedopadlo, protože přeci jen neměli kromě 2 útoků ten tým úplně hvězdnej, ale jestli to bude trend do dalších let, tak nás asi brzo vystřídaj na nějaký tý pozici 5.-6. týmu na světě, což je trochu smutný, ale asi logický :/ U Rakušáků to snad ještě tak horký nebude.
@rikuhahl (12.10.2020 12:53): no, teď vypadají hodně našláple akademie v Německu a hlavně Rakousku, tak třeba i tohle může být cesta... letošní draft pro Rakušáky byl nejúspěšnější vůbec :)
@S4TW (12.10.2020 12:32): Pokud bude v dorostu a juniorech milion týmů v lize = žádná konkurence, tak jiná cesta než se v cca 15 letech zabalit a jít do světa prostě neni. Neni to ideální, protože minimálně půlku tohle brzký odloučení semele a ve 20 skončej, ale myslim si, že i kvůli nějakýmu osobnímu rozhledu to v konečnym důsledku je výhra pro každýho. Je to škoda, protože minimálně do toho draftu, by bylo za normálních okolností ideální bejt doma, pilovat svý dovednosti a pak přijít do Ameriky jako skoro hotovej hráč, ale to platí asi jen pro ty Švédy, Finy a možná Švýcary.
@90210 (12.10.2020 10:42): já zastávám názor, že jestli se chce náš hráč prosadit v zámoří, tak tam prostě musí co nejdřív jít, ideálně ještě jako puberťák před draftem... ty podmínky jsou neporovnatelné a u nás jsme pořád 20 let pozadu (v tomto směru)... jako, většina našich, kteří se prosadí dnes v NHL, tak si něčím již dříve v Americe projít musela (možná to ještě dokáže nahradit Švédsko)... ostatně i takový Hertlík, který je výjimkou, tak ho to taky dojelo, že tam šel "na sucho" a řekl bych, že mu to zranění dost zbrzdilo kariéru a to si ještě pamatuji, že Růžička tvrdil, že tam jde moc brzo :)
@S4TW (12.10.2020 10:10): Jj je to tak, taky leta delam v americky/nadnarodni firme, kde nejsou Cesi a komunikuje se jen anglicky, pripadne jeste jinymi jazyky, musel jsem si zvyknout. Spis slo asi o to, ze kluci casto nemivali ani zaklady, ale vzhledem k tomu, ze soucasna Anglictina neni tezka, notabene v US, kde se, kdyz to zjednodusim, pouziva jen par slov, tak asi neznam hokejistu, kterej by vzal roha jen proto, ze se ani po nekolika letech nezvladl domluvit.

Dnes to je spis horsi v tom, ze driv (tj. 20 let tomu nazad) treba nasi hraci meli urcitej herni skill, kterym, treba prevysovali domaci hrace a dohaneli tak jiny herni aspekty, ale ted proste absolutne nemame co nabidnout. Kanadani a Amici jsou technictejsi, rychlejsi, umej lip kombinovat...to driv nebyvalo. Plus jsou samozrejme dravejsi, primocarejsi a tvrdsi, to zustalo.
@rikuhahl (12.10.2020 09:52): na druhou stranu, teorie není praxe... měl angličtina na škole vždycky relativně šla, ale jakmile jsem dojel do USA na 2 měsíce (bylo mi 12 a jel jsem sám za příbuznými, kteří neuměli česky :)), tak je to úplně něco jiného a v nějakých 23-24, kdy jsem nastoupil do US firmy, kde se mluvilo z poloviny anglicky znovu, jako by člověk nevěděl půlku, co vlastně věděl, prostě na jednou to začít prakticky používat na každodenní bázi je něco úplně jiného, takže chápu, že první rok je těžký, i když jazyk relativně zvládáš :)
@S4TW (12.10.2020 09:46): Tak kdyz uz sportovci zacnou podnikat, tak je to vetsinou pruser a Hasek se kvuli tomu musel vratit do NHL, aby jeste neco vydelal, protoze prisel o spoustu penez kvuli Dominatorovi a jeho napoje pro rybare a myslivce Smarty do zadnych obchodnich retezcu taky neudal.

Martin Prochazka je v exekuci, Cechmanek jen diky svymu jmenu nesel sedet do satlavy za podvod, kam by kazdej z nas za podobnej "kousek" bezpochyby zahucel, nejsou to holt zadni ajnstajni.

BTW hraci americkych profesionalnich lig po draftu po podepsani smlouvy absolvuji povinny kurzy od ligy, kde jim radi jak investovat (samozrejme nemovitosti, kde se nemuze nic posrat), aby po skonceni kariery nebyli nuceni jit delat nekam na jatka.

@rikuhahl (12.10.2020 09:52): No, vetsinou ti kluci maj vychozenou jen zakladku a tam ta uroven anglictiny a jazyku obecne staci fakt jen na barvicky, zviratka a pocitani do dvaceti, krome toho maj vetsinou stejne individualni vychovu a do skoly moc nechodi. Jedinej kdo umel anglicky je Pavel Zacha, na kteryho tata aplikoval svoji legendarni kamevedu, tzn. s nim od 2 let posiloval a piloval anglictinu, aby byl kluk pripravenej na sportovni karieru. Skoda, ze Zacha ml. ted pusobi tak vyhorele a navic jeste ani nechce reprezentovat kvuli vecnym sporum taty se svazem, kde bych ovsem byl spis na jejich strane. Kral, Slava Lener a ten mladej 3,14cus, co ted trenuje nasi repre, jsou strasny zaby na prameni.
@90210 (12.10.2020 09:38): jj, prakticky všichni, kdo v NHL pobyli jen chvíli v pozdějších rozhovorech říkaj, že nechtěli, nebo nebyli schopný přijmout svojí roli v týmu, nebo dokonce "trpět" na farmě a že to v tý době měli prostě skousnout a makat, zbytečně nehledat vinu u trenéra apod. Na druhý straně pak je třeba Plekanec, kterej si to musel pár let v juniorce a na farmě fakt vydřít. Ale máš pravdu, že je rozdíl jít do Ameriky třeba v 18-20, nebo před třicítkou, kdy už neni člověk obecně tak tvárnej.
Co ale nechápu dodnes, že ty hráči, když do tý Ameriky jdou tak pořád ve velký většině nejsou schopný aspoň v nějaký základní formě používat angličtinu. Je mi jasný, že hokejisti nejsou žádný vědátoři, ale sakra, když je tvůj cíl bejt hvězda a dostat se do světa, tak když už na všechno v tý škole kašleš, tak aspoň tu angličtinu bys měl nějak zlepšovat. Ale vždycky ve všech rozohovorech čtu, první rok v Americe byl těžkej, nový prostředí, neuměl jsem jazyk, tak jsem furt seděl někde v koutě...hlavně, že tam byl v týmu nějakej starší Čech/Slovák, kterej mi všechno ukázal a mluvil za mě :D Chápu ty starší, ruštináře z devadesátek, ale dneska už by se to prostě stávat nemělo.

@rikuhahl (12.10.2020 09:52): Podle mě si myslí, že těch peněz opravdu dost měl, ale na druhou stranu si určitě každej den nadává, že je blbej a že neni možný, že těch 100 milionů zvládnul utratit (a zadlužit se ještě) ani ne za 10 let. I když je pravda, že na takovou rychlost utrácení je potřeba už nějakej talent ;)
@90210 (12.10.2020 09:38): no, zajímalo by mě, jestli i dnes si myslí, že měl dost peněz :D... jinak na Dopitu bych nebyl tak příšný, přeci jen tam šel v nějakých 31 letech, to už je sakra pozdě na NHL :), pravda, že se od něj čekalo asi o dost víc, ale úplně prachbídnou sezónu nepředvedl, ale jak říkáš, nejvíc vadilo asi to, že se nechtěli podřídit a nejspíš si i dost kluci mysleli, přeci jen, měli proč :)
@S4TW (09.10.2020 12:11): Dopita tam mel 1 zapas, kde dal 4 goly a asistenci, ale jinak to bylo prachbidny a kratky angazma. U Flyers byl naslapanej tym a hral v lajne s Brashearem apod. hraci, kteri nebyli moc do kombinace, u Oilers jsem myslel, ze to da, protoze jim chybel centr 2. lajny, ale tam uplne vyhorel a vratil se driv, nez to poradne zkusil, ani nedohral sezonu. Dopita, Patera a Martin Prochazka tam uz sli jako hvezdy naseho hokeje, mistri sveta, olympijsti vitezove a mnohonasobni mistri Extraligy, meli tak uz celkem vydelano, meli uz nejakej vek, rodiny a samozrejme neumeli kvaknout anglicky, odmitali se podridit tomu, ze nebudou hrat dulezitou ulohu v tymu a jejich ego trochu nezkouslo, ze se tam z nich nikdo neposadil na zadek. Cetl jsem s nimi pozdeji clanky treba na bezfrazi.cz, kde tusim Patera i Prochazka litovali toho, ze se trochu vic nesnazili. Oba k tomu meli docela prilezitost, protoze dostali sanci ve slabouckych tymech (Atlanta a Minesotta hned po vstupu do ligy), ale zadnej z nich nechtel branit a podridit se defenzivnimu hokeji. Ostatne tohle byl problem i Vladimira Ruzicky, kterej v NHL taky chvili hral a nemel spatny stats, ale prej absolutne nebranil a neplnil zadny defenzivni pokyny a brzy vzal roha, ani jeden nebyl ochotnej se trochu "ponizit" za cenu toho, aby po par slabsich sezonach meli skvelou karieru podobne, jako treba Lang nebo Straka, se kterymi NHL na zacatky taky trochu "pohrdala" a mrzi me, ze ani jeden nakonec nezvladl odehrat 1000 zapasu, meli k tomu fakt blizko.

Cechmanek byl i v NHL dobrej a stejne jako Turek v NHL mohl zustat dyl, ale nechtel. Nejspis uz mel dost penez na to, aby si koupil vysnenej pivovar...robert lang
@90210 (09.10.2020 11:56): tak přeci jen, ono se přeučovat na jiný styl hokeje ve 30 a ve 20 je dost rozdíl no... jako Jirka Dopita tam ještě jakous stopu zanechal, co by za jeho čísla dnes jiní dali :), ale už šel hold pozdě... dobrý příklad je ještě Čechmánek, ten si taky něco hezkého odehrál, ale pravda, většinou tyhle pozdní odchody do NHL úplně nevycházely... ostatně, dnes už to vypadá, že když se chce někdo prosadit v NHL z našich hráčů, tak si musí v mládí ty americké soutěže trochu oťukat...
@rikuhahl (09.10.2020 11:48): Jo, to zalezi na tymech, jestli si chteji pojistit prava na hrace, kterymu je 30, dnes uz se to nedeje, protoze takhle dobry hrace hrajici v Evrope uz nemame. Tehdy mel nas hokej proste vysokej kredit, v te dobe se taky rada nasich vecnych extraligovych hvezd na prahu tricitky pokusila o posledni ztec NHL, Patera, Dopita, Martin Prochazka, Caloun aka Calhoun...Nikomu to bohuzel nevyslo, tehdy na ne byla NHL bohuzel jeste moc tvrda, dnes by to asi bylo jiny.
@90210 (09.10.2020 11:34): vtipný bylo, že tam byl třeba Viktor Ujčík, kterýmu bylo tehdy už 29 let, ale byl to zlatej hoch :) Je vůbec ještě možný tyhle lidi přes 20 brát v draftu, nebo už je to jen pro teenagery?
@S4TW (09.10.2020 11:28): Tehdy navic jeste tymy mely ten skauting z dnesniho pohledu nekdy az amaterskej, hrace z Evropy treba videli jen jednou a brali je casto dost nahodne na zaklade nejakych 3rd party referenci, GM a jejich kolegove byli taky casteji nez dnes jen byvali hraci, tzn. zadni Anstajni, takze tehdy bylo vic nesmyslnych vyberu. Dnes se specialne prvni kolo vyberu draftu skutecna veda. Vsimni si, kolik je tam v prvnim kole propadaku u evropskych hracu, ty proste tehdy prakticky nevideli poradne hrat. Svitov, Chistov, Knyazev, Karlsson, Jiri Novotny..
@MatejQ004 (09.10.2020 01:03): Budou se muset propracovat pres zalozni tym, presvedcit na kempech. Ale vzhledem k tomu, ze brzo bude dalsi tym v NHL, tak se otevre hodne mist pro hrace na hrane NHL.

@S4TW (09.10.2020 09:57): Jj, tehdy jsem kupoval Prohockey, byly tam rozbory vsech hracu z prvniho kola a tehdy byli nasi hraci po Naganu, vyhrach na MS a dominanci Jagra a Haska v NHL, navic mezi elitni hrace NHL se tehdy dostali i Straka, Lang, Nedved, Sykora, Elias, Hejduk...To byly zlaty casy naseho hokeje, z toho draftu v prvnim kole presvedcil jen Hemsky, Novotny a Krajicek ne, i kdyz si NHL aspon zahrali. Dal se tam jeste skvele chytli Plekanec a Zidlicky, kterej sel hodne pozde. Cajanek mel IMHO v NHL jeste zustat, ale zbytek nic. Podobny zne se ale uz jen tak opakovat nebudou, tehdy sla i spousta Slovaku, ti jsou na tom ted uz vylozene mizerne.
Draft NHL docela v pohodě, sice nikdo v 1. kole, ale když budou kluci šikovní, tak se do NHL klidně dopracovat mužou. Myslím že když bude Myšák pokračovat v tom jak hraje a bude se zlepšovat, tak má do Montrealu pěkně nakročeno a za několik let si tam bude moct klidně i zahrát.
Na Thomase jsem docela zvědavý. On a Gabriel jsou slušné posílení pro Arsenal, zvláště když přímo nahrazují slabiny (Elneny a Luiz). Ale celkově se toto přestupové okno povedlo, zvláště ze strany Evertonu a Spurs. James má potenciál být hvězda ligy, a to samé čekám i v případě Garetha. Otazníkem je Chelsea, kdy Kai a Werner jsou jedni z nejlepších, ale zatím to vypadá, že tuto sezonu se spíše budou zabydlovat v nejlepší lize světa.

Nicméně za ekonomicky nejlepší přestup bych označil Hojberga za 3m plus KWP (který se ovšem Saints také skvěle rozehrává). Skvělý deal ze strany Levyho, a Pierre je přesně tím článkem s instantním impactem, který v defenzivní činnosti chyběl.
@Richmond (29.09.2020 14:43): Ten nizkej pocet zapasu jim ekonomicky funguje, je to holt sport cislo 1, ale ma to i ten efekt, ze se to fanouskum davkuje tak akorat, coz je trochu unikat oproti ostatnim sportum, kde se tech turnaju nebo zapasu organizuje maximalni mnozstvi. Idealni pro lidi, ktery uz nebavi sledovat po milionty za 2 roky ten samej sport/soupere. Na klasickej fotbal uz bych se dnes s vyjimkou zapasu AS Roma asi nepodival, ale u NHL/NBA play off stoji zato, zakladni cast samozrejme az tolik ne.
Povedený týden. Vyřazení Chelsea, postup do EL a tři body, ač se slabým soupeřem. A Kane je úplně jinde, jeho forma je impozantní.
Bělehrad je tedy dost za trest. Sparta má sice atraktivní soupeře, ale při té koroně za lístky moc neinkasuje.
@musa (02.10.2020 13:43): Sparta hodně dobrá skupina, Celtic mi paradoxně z nich přijde nejlehčí. Ale sparťanskej postup asi bude hodně složitej, i když AC teda v předkolech bylo celkem slabý. Slávie by měla postoupit v pohodě. A každej libereckej bod bude zlatej, protože ta skupina neni úplně hvězdná, ale o to víc kvalitní.
Ať nedostane Sparta se Slavií ze čtvrtého koše Lille a Nice jsem si říkal. No tak přesně ty má.
Chtěl jsem pro českej tým Dundalk, jednak hratelnej soupeř a chtěl jsem vidět irskej tým, ale houby.
@Richmond (01.10.2020 21:27): Stálo. Ze začátku to byl pomalejší rozjezd, ale dnes se rozjeli a Harry další hattrick. No a Dele také, po delším čase, zasunul.

A gratulace LASKu, který byl trochu jinde a nad možnosti Baumiti. Podrtil i jinak silný Sporting, takže si ani nechci představovat ten příděl! Rada je prostě lišák, že se zápasu vyhl - ačkoliv, především chybělo štestíčko u losu jako měl Slovan; to by pak postoupilo do EL přes předkola snad i Brno či Ostrava.
Doufám, že Hrušku zase pochválí jak to vychytal, nejdřív je pošle ven z LM a teď zase z EL. Plzeň obrovský zklamání, Liberec haluz největší, ale snad nějakej ten bodík ve skupině uhrajou...