Pro pohodlnější navigaci i přístup k pokročilým funkcím Databáze-her.cz doporučujeme povolit si ve svém prohlížeči JavaScript.

Sport

@Richmond (10.01.2019 17:42): Jak píše Paver, dost nákup na riziko pro Slavii. Ještě aby proti němu nebyl Rosický nebo Cazorla odolnost sama. Jinak je ale technický a kvalitní.

A nepotěším ugru:

Tottenham Hotspur are ready to open new home in March for the visit of Crystal Palace.

Spurs are finally preparing to move into their new stadium, with the club set to make an announcement within the next 24 hours.
@Richmond (10.01.2019 17:42): V prvním zápase nastoupil na 10 a dnes na 25 minut. Je dost skleněnej, asi si zase něco natáhnul.

@Drolin (09.01.2019 21:18): Nepíšu :))

SAE 2 - 0 Indie
Jediný zápas, který jsem dnes sledoval a po jeho konci jsem byl vyloženě nasraný! Štastnější a nezaslouženější vítězství jsem totiž už dlouho neviděl. Sympatičtí Indové navázali na svůj velice vyvedený výkon proti Thajsku a proti nevýrazným Arabům si po většinu zápasu vedli více něž dobře. Jenže šance, které proti Thajcům nekompromisně proměňovali, dnes s obrovskou dávkou smůly v góly nepřetavili. Dvakrát trefené břevno (v obou případech se balon odrazil kousek před brankovou čáru), dvě gólovky zneškodnil brankář SAE (skvělý zákrok při samostatném úniku, pak byl nastřelen z bezprostřední blízkosti), dvě střely těsně vedle (rozhodovaly decimetry). Arabové sice drželi balon, ale zmohli se pouze na tragické střely z 25-30 metrů, indická obrana jim ve vápně vůbec nic nedovolila.

41. minuta (Indové už neproměnili 3 gólovky) a já společně s komentátory žasnu, z jakého velkého nic dají Arabové gól. Byla to jejich první návštěva indického vápna. Druhý gól padl v závěru zápasu (88. minuta), kdy už Indové hráli na riziko. Gurpreet Singh si tak za celý zápas nesáhnul na balon a SAE díky 2 střelám na bránu vyhráli 2:0. Není divu, že někteří Indové po konci zápasu plakali...

Skvělou perličkou je textový přenos z onlajnů. Autor nezaznamenal několik gólových šancí, považoval poločasové vedení Arabů za zasloužené a Indy celou dobu nazýval INDIČANY :))))
@90210 (09.01.2019 21:36): Všechny informace ze sportovního světa, které se netýkají fotbalu, záměrně pouštím druhým uchem zpět :)). Někdy je lepší vědět méně než více. A zrovna toto je věc, v které nemám nejmenší ambici vědět více (ačkoliv mě to limituje v deskovkých kde je sport zahrnut!). Nicméně ano, už vím že Cabrera není tenista ale golfista! Ač tedy nevím, zda to je nějak využitelné.

Obahatí mě zde souhrny Paver nebo hodnocení sezóny Arsenalu od Zoltana :). Nebo tvé připadné reporty o AS.
@90210 (09.01.2019 21:26): Jo to je docela časté, že nějaké no name typu Angel Cabrera (slyším poprvé) vyhraje sportovce roku. Pokud by to bylo založené na realitě (prosadit se ve fotbale je asi 1000 x těžší jak v tenise) a popularitě, vyhrávají vše jen fotbalisté.
@Drolin (09.01.2019 14:53): FYI kdyz Angel Cabrera vyhral US Open, tak byl v Argentine sportovcem roku. Messi tam byl sportovcem roku jednou v roce 2011, predtim z kopalistu akorat jednou Tevez, Oscar Ruggeri a jedinej Maradona vyhral 2x. Se docela divim, ze se o sport vubec nezajimas, nic o nem nevis a koukas akorat na focus, ostatne hodne lidi je prekvapenych, kdyz zjisti, ze ne vsechny zajima fotbal a mozna stale jeste existuji i jedinci, kteri si mysli, ze vsechny zajima hokej, ale jsou zeme, ktery maji uplne jiny slozeni narodnich i popularnich sportu, nez mame my.
Japonsko 3 - 2 Turkmenistán
Nečekané problémy měli Japonci s podceňovanými Turkmény. Ti po prvním poločase naprosto zaslouženě vedli díky parádní pumelici kapitána Amanova. Japonci si za první dějství vytvořili poze jedinou pološanci a jejich výkon silně připomínal ten jihokorejský = dominance na míči, ale absolutně žádná kreativita. Turkméni dobře bránili a když už se vydali dopředu, byli nebezpeční. Ve druhé půli se však zatáhli na totál, aktivita směrem dopředu se vytratila a Japonci je za tuto pasivitu trestali. Během 4 minut skóre otočili a tím svému soupeři zlomili vaz. Turkméni fyzicky odešli a nebýt darované penalty od brankáře Gondy, dohrávali by Japonci závěr zápasu v naprostém klidu.

Japonci tak mají společně s Jihokorejci v další fázi turnaje co zlepšovat, takový výkon by ve vyřazovacích bojích na postup nestačil.

Uzbekistán 2 - 1 Omán
Velice nezasloužené vítězství Uzbeků. Omán byl po celý zápas lepším týmem a nebýt fantastického rekordmana Něstěrova v brance (jediný hráč v historii, který nastoupil na 5 ročnících tohoto turnaje), bral by všechny tři body. Omán jsem naposledy viděl hrát před dvěma lety proti Irsku a nestačil jsem se divit, jak moc se od té doby dokázali zlepšit. Silní na míči, přesní v rozehrávce, aktivní po krajích díky skvělým krajním bekům, maximálně soustředění na hru. Uzbeci tak byli přišpendlení na své polovině a nedokázali sehrát kloudnější akci směrem dopředu. Jenže Bílí Vlci mají ve svém středu Odila Achmedova a to znamená, že stačí zařídit standardní situaci na dostřel branky soupeře a uzbecký kapitán se postará o zbytek. A nejinak tomu bylo také dnes, prakticky z ničeho nic Uzbekistán vedl 1:0.

Ve druhé půli byl tlak Arabů ještě enormnější a vyústil v zcela zasloužené vyrovnání (byť z těsného ofsajdu). Stadion šílel a hnal Reds k další brance. Ti se nechali strhnout, vzadu nechávali otevřená vrátka a ostřílení Uzbeci toho dokázali využít, kdy střídájící Šomurodov po chybě obrany v 86. minutě rozhodl. V 92. minutě ještě zatáhl za záchranou brzdu stoper Krimec, když stáhl k zemi hráče Ománu, který by upaloval sám na Něstěrova (ten v zápase chytil mininálně 3 góly).

I když fandím Uzbekistánu, hráčů Ománu mi bylo vyloženě líto, za tenhle výkon si body rozhodně zasloužili.

@90210 (09.01.2019 14:46): A minimálně celá Jižní Amerika, která má nějaké bruslení u zadku :)). V Japonsku už je fotbal také sport číslo jedna, Čína do něj chce mohutně investovat, Evropa je jasná, Arabové si chtějí také ukrojit něco z fotbalového světa... prostě golf, šipky nebo curling jsou už více méně obskurní sporty bez možnosti se zvětšovat.
@Drolin (09.01.2019 14:42): Tvrdis ty.

@paver (08.01.2019 20:30): Asie je pro fotbal obrovskej neobjevenej trh, predevsim Indie a JV Asie ma fotbal u prdele, tak jedou jiny sporty, ale i Cina se nejak nedari. Jsem zvedavej, jestli se nekdy vyrovna JA a Evrope, moc tomu neverim, na druhou stranu ten focus muze bejt aspon zabavnej a spravne chaotickej.
"Před pár minutami jsem viděl videozáznam z naší kamery a šlo o ofsajd. Naše kamera byla přesně v lajně s Kanem. Byl v ofsajdu hlavou a kolenem," citovala BBC trenéra Chelsea Maurizia Sarriho.

Neskutečný trenér - výmluvy a výmluvy. Pod ním je Chelsea nejslabší, co pamatuji.

@90210 (09.01.2019 14:12): Jediný sport který je třeba znát je fotbal, zbytek jsou okrajové taškařice. Taková je realita :). Lepší je znát pořádně fotbal, než bobování, wrestling a dostihy.
@paver (09.01.2019 01:14): Docela kultovni byval Mohamed Al-Deayea, i kdyz ten mival obcas taky solidni minely, ale byl to takovej ten oldskool zabavnej brankar.

@Richmond (08.01.2019 19:23): Jj O.J. byl taky TOP, skoro na spici, kdyz o tom slysel i Drolin, kterej krome fotbalu sportu rozumi asi jako moje matka.:) Jinak perfektni charaktery byli i Mike Tyson a Muhhamad Ali, samozrejme Diego Maradona z fotbalu. Je skoda, ze dnesni sport uz podobny postavicky negeneruje, vsichni jsou strasne predposrani a boji se kvuli sponzorum.
@Drolin (08.01.2019 22:24): To už je taková saudská tradice, brankáři se tam střídají jako na běžícím páse, ale všichni jsou stejně jaloví :)) Zatím jednoznačně nejhorší zápas společně s tím zahajovacím.
Irák 3 - 2 Vietnam
Měření dvou naprosto odlišných stylů nabídlo pěknou a po celou dobu vyrovnanou podívanou. Vietnam přivezl ze všech účastníků vůbec nejmladší výběr (věkový průměr 22.04 let), který v prosinci slavil zisk velice ceněného titulu mistra jihovýchodní Asie (AFC Suzuki Cup). Irák v zápase dvakrát pohrával, oba vyrovnávací góly vstřelil po chybách mladých zadáků Vietnamu a vítězství zařídil v 90. minutě krásnou trefou z přímého kopu dobře známý Ali Adnan. Krutý výsledek pro mladíky z Vietnamu, ovšem právě tyto zápasy je posunou zase o kousek dál.

Hráči ke sledování:
Mohanad Ali (18 let) - Velice šikovný a důrazný útočník, nekompromisně vyrovnával na 1:1.
Nguyễn Quang Hải (21 let) - Tvořivý ofenzivní záložník, strůjce úspěchu na Suzuki Cupu


Saudská Arábie 4 - 0 Severní Korea
Pohodové vítězství pro Saudy. Severokorejcům nefungovalo vůbec nic, obrana od začátku nestíhala pokrývat mrštné Saudy a bylo jen otázkou času, kdy a kolik gólů inkasují. Největší severokorejská hvězda Kwang-Song Han byl v rozestavení 5-4-1 nesmyslně utopený na pravé záloze a po dvou žlutých kartách byl v 44. vyloučen. Paradoxně v 10 se ale Severokorejci zvedli a dostali se i do zajímavých šancí, které ovšem nedokázali proměnit. Samozřejmě to bylo dáno také údržbovým tempem Saudů, kteří po těchto náznacích opět zapnuli a přidali rozhodující branku na 3:0.

Severokorejcům jsem věřil na 2. postupové místo, po tomto vyloženě mizerném výkonu už zase tolik ne...
Škoda dnes NK. Ale kapitána Kwang-Song Hana (20 let!) bych rád viděl z Perugie (respektive Cagliari) někde v TOP 5 lize. Má potenciál být nový Son.

Tottenham transfer report: Spurs scouts tracking North Korean ace Kwang-song Han
Největší kauza je jednoznačně Řepkův "blikanec" v Teplicích. Nebo zrakvení Cantony Jonesem. To jsou pravé sportovní momenty. Kam se hrabou nějaké boby a sáňky.
Jinak dneska je 25 let výročí od jednoho z největších sportovních skandálů v historii (paradoxně je to krasobruslení, kde by to člověk nečekal). odkaz Sám jsem se o tom dozvěděl až před pár lety, ale to nevadí. Loňskej film Já, Tonya je super ;)
Mauricio Pochettino says he hopes to be Tottenham boss for 20 years and perhaps finish his career with the club.

Snad to tak i bude :). Lepšího trenéra si fanoušci Spurs přát nemohli.
Čína 2 - 1 Kyrgyzstán
Zápas jsem bohužel neviděl. Dle hajlajtů a statistik to byl naprosto vyrovnaný zápas, který rozhodly hloupé chyby nezkušených Kyrgyzů. Každopádně sympatický výkon od nováčků ze středoasijské republiky, naopak Čína navázala na své nepřesvědčivé výkony z loňského roku.

Jižní Korea 1 - 0 Filipíny
Zajímavý zápas, ve kterém si Korejci dlouho nevěděli rady s nebojácnými a dobře připravenými Filipínci. V první půlhodině se Korejci nedostali vůbec k ničemu, snažili se probíjet středem hřiště, ale veškeré jejich snahy se tříštily o dobře zorganizovaný obranný val Filipínců. Ti ale bohužel nebyli schopni sbírat odražené balony a když už se rýsovala šance na zajímavý brejk, tak jí zbrklou přihrávkou zazdili. Korejcům nakonec k vítězství stačila jedna vyvedená kombinační akce z 67. minuty, které Filipínci (i s trochou smůly) už nedokázali zabránit.

Korea tak má do dalších zápasů co zlepšovat, protože s takovým profesorským výkonem (81% držení míče = 2 povedené akce za celý zápas?!) by už proti zkušenějším soupeřům určitě neuspěla. Čekal jsem více.

Z filipínské strany musím vyzdvihnout výkon forvarda Javiera Patiña, skvělého dribléra se zkušenostmi z Evropy. Několikrát tam vyškolil dva i tři Korejce v krátkém sledu za sebou (pravý bek Yong Lee při jeho bránění vyloženě hořel) a dvakrát nebezpečně střílel. Bohužel neměl v podstatě žádnou podporu a celý zápas se rval na hrotu sám.

Nutno ještě dodat, že oba trenéři šetřili své největší hvězdy do dalších zápasů.

Írán 5 - 0 Jemen
Suverénní, zodpovědný a po všech stránkách skvělý výkon ze strany Íránců. Ta koncentrace, ten chtíč, ta chuť v jejich očích byla vidět od první do poslední minuty. Lepší vstup do turnaje si nemohli přát. Jemen jen potvrdil úděl nejslabšího účastníka letošního turnaje (tak tak se kvalifikoval na úkor Tádžikistánu a Nepálu). Přišlo mi, jako by hráči Jemenu přijeli jen kvůli hádkám s rozhodčím, postrkování a polehávání. Absolutně žádné nadšení nebo chuť do hry, jen 11 mužíků snažících se nějak přežít těch 90 minut a honem rychle ze hřiště. Íránci je mohli v klidu smést dvouciferným rozdílem...
@Jumas (06.01.2019 08:28): Ole je proti :)).

"Spurs ve Wembley - to bude ten opravdový test," prohlásil Solskjaer po duelu s Readingem. "Těším se na ten zápas, protože mi ukáže, jak na tom jsme ve srovnání se špičkou," dodal Nor.
Kobajaši suveréně! Koudelka slušně, vydařené Turné 4M.

A ted jsem navíc skouknul relive basket "mojí" Iowa State proti gigantu basketbalové NCAA Kansas University. Naprosto bombastický zápas, 15 tisíc diváků, připadlo mi, že Cyclones hrají podobným stylem jako loňští vítězoví Villanova, tedy vše hrnuly trojkama, častokrát metr za čarou. Obrovský upset, výhra s obrovským náskokem a doufám, že v pondělí až budou vyhlašovat Rankings, tak se dostanou už mezi TOP20! :)
@paver (06.01.2019 16:57): Pěkné! Máš v plánu koukat na většinu zápasů z turnaje?

A určitě, více asijských hráčů by do evropských lig přineslo zase něco nové (zvláště techniku). Tak snad skautují pozorně :).
Austrálie 0 - 1 Jordánsko
Naprosto zasloužené vítězství pro Jordánsko. Australané jsou bez Mooye totálně bezzubí. K čemu je 77% procentní držení míče, když nikdo není schopen dát finální přihrávku... Rogic, Luongo, Sainsbury = hrůzostrašné výkony, přitom právě oni to měli táhnout. Jediný, kdo snesl přísnější měřítko, byl snaživý Mabil. Naopak Jordánci byli skvěle zorganizovaní a v klidu mohli o svém vítězství rozhodnout druhou brankou a předejít tak dramatu v posledních minutách.

Thajsko 1 - 4 Indie
Reklama na asijský fotbal! Skvělý zápas, ve kterém všemi podceňovaní Indové svým houževnatým výkonem dokonale zaskočili jasně favorizované Thajce. Útočný fotbal, parádní akce, krásné góly, skvělá atmosféra. Indové tak na Asijském poháru zvítězili po dlouhých 55 letech a lví podíl na tom má dnes již legendární kanonýr Sunil Chhetri. Ten v tomto zápase zaznamenal svůj 66. a 67. reprezentační gól a z aktivních hráčů na celém světě má více branek za svůj národní tým už jen Ronaldo a Messi. Doufám, že na tenhle zápas zavítalo co největší množství skautů z Evropy, protože opravdu bylo na co koukat!
@Zoltan (05.01.2019 19:14): taky mě to jako rypnuti napadlo:).

@Drolin (05.01.2019 19:15): co je s ním? Má vyšší ceny, četl jsem. Já nesouhlasím s tímhle přístupem obecně, Spurs patří mezi špičku a nemají to podle mě za potřebí.

Jinak fakt, že za platbu dostanu dres, chlebíček a někdo s týmu se mnou promluví mě moc neuchvacuje, za tu cenu nic moc.
@musa (05.01.2019 14:48): Sice to považuju za úplnou hloupost platit za nástup na hřiště, ale tušil jsem, že je to jako každý článek na netu s nadpisem co volá po rozkliknutí a dole v článku je tu uvedené poněkud přesněji, že "Kromě předzápasového nástupu sumy zahrnují klubový dres, vstupenku na utkání, fotografii s podpisy hráčů. V některých případech i setkání s vybraným fotbalistou."

Tím mě tohle utvrzuje, že číst dnešní média je spíš jen k nasrání, nic jiného...
@musa (05.01.2019 14:48): A co Leicester?

A naštestí za Spurs nestojí ropní mafiání, američané nebo rusové, takže na plat hráčům se musí vydělat soběstačně a toto je logická cesta (nicméně je v tom započítaná charita, dres, setkání s hráči a další věci). Jinak ale stará zpráva, kterou nějaký snaživec dnes přeložil :).

@paver (05.01.2019 19:02): Bahrajn by byl zajímavý na vyších místech, ještě dojdou daleko a Sparta hned bude chtít přetáhnout Soukupa :)).
Tak hned na úvod se rýsovalo pěkné překvápko, kdy Bahrajn málem porazil domácí SAE, ale sudí včas zakročil a vymyšlenou penaltou zařídil remízu. SAE překvapivě dost marné, s touhle hrou budou rádi za postup ze skupiny.