Pro pohodlnější navigaci i přístup k pokročilým funkcím Databáze-her.cz doporučujeme povolit si ve svém prohlížeči JavaScript.

Sport

Tohle mě docela prekvapilo: odkaz. Když chce kluk v PL před zápasem na hřiště s hráčem, musí klubu zaplatit až 20 tisíc Kč. Žil jsem v domění, že to je odměna třeba pro žáčky daného klubu. Má to tak asi polovina klubů, zbytek kačky nechce. Zajímavé je, že ze špičky chtějí zaplatit jen Spurs (zbytek má férovější přístup) a chtějí třetí nejvyšší částku v PL.
@Richmond (05.01.2019 10:27): NFL upřímně moc nesleduji, předpokládám ale, že atak na quarterbacka bez té „šišky” v rukou bude srovnatelný, tudíž opět na nekoncentrovaného hráče. Takže rovněž zcela špatně a s velkým dopadem na zdraví. :c(

@90210 (05.01.2019 10:29): Tomu rozumím a svým způsobem to chápu, NHL byla kdysi mnohem více „macho” záležitost, konečně takto vyhecované mače, ústící mnohdy i v hromadné bitky, jsem měl taky moc rád. ;c) A ano, nejspíš se ta doba opravdu bohužel nikdy nevrátí. Nicméně se zde bavíme o dvou odlišných věcech a to o způsobu „boje” kdy hráči náraz/bitku/cokoli spojené s fér hrou očekávají a jsou na ni připraveni a oproti tomu útok na hráče mimo dění, který se uvolní, povolí svaly a je tak velmi snadným terčem. A to už nemá s důrazem a chlapskou bojovností nic společného, spíš je to zkrat a srabárna.
@samorost (05.01.2019 10:25): To sice jo, ale ja mam rad old time hockey, predevsim pak bitky, bench brawly ze 70. let v NHL a do toho hrajici varhany. Nikdy jsem proto nesledoval extraligu nebo obecne evropskej hokej, mam cheap shot hity rad, pokud tedy nejdou proti hraci z meho oblibeneho tymu, ale dnes uz se prakticky nedeji a NHL je uz jinde, tohle byl jako zablesk ze starych casu, ktere se uz nevrati.

@Richmond (05.01.2019 10:27): Americky profesionalni ligy jsou pod tlakem hracskych asociaci kvuli otresum mozku, tedy u fyzickych sportu, nebavime se o NBA. NFL v tomto bude asi dal, nez NHL, je tam podstatne vic penez a je to sledovanejsi, na druhou stranu pokud z NFL a NHL zmizi fyzicky aspekt, tak rada divaku, ktera ma rada hity, jako treba ja, bude hledat nejakou alternativu.
@samorost (05.01.2019 10:25): On je to trend obecnej, v NFL každej rok přibývají nová pravidla chránící QB. Tam to je to úplně jasný, zraněnej starting QB znamená de facto konec sezony. Ne každej záložní QB je jako Nick Foles, kterej zastoupí tak, že se stane MVP Super Bowlu :)
@90210 (05.01.2019 10:08): Dost často s Tebou souhlasím, v tomto Ti budu bohužel oponovat. Je mi vcelku jedno na jak velkou hvězdu takový zákrok směřuje, každopádně je to atak na hráče bez puku a tudíž zcela nepřipraveného. Hokej jsem hrál prakticky celý svůj dosavadní život a tak z vlastní zkušenosti vím, že pokud vedeš puk, jsi maximálně obezřetný a koncentrovaný, ve chvíli jeho odehrání se už nesoustředíš, protože neočekáváš, že po tobě někdo zcela zbytečně půjde. Toto by se mělo hodně přísně trestat, je to velmi nebezpečné a jde vysloveně o zdraví hráče.
@Richmond (04.01.2019 11:53): @Všivák (04.01.2019 11:45): MS dospelych tam nikoho nezajima, ale vzdycky tam hrozne prozivali MS dvacitek, na ktery koukaj kvuli budoucim hvezdam draftu. MS dvacitek zase driv nezajimalo nikoho u nas, dnes to sleduje trochu vic lidi, ale porad je to marginalni zalezitost.

@rikuhahl (04.01.2019 12:24): Jj na MS dospelych seskladaj slusnej tym z hracu, kteri jsou v NHL bezpecne pod smlouvou a jejich tymy se nedostaly do PO. Kanada uz od 90. letech skladala slusny tymy, rozdil je v tom, ze tehdy jsme meli srovnatelnej tym i my, coz dnes nemame ani nahodou, silni byli i Slovaci, kteri jsou dnes na urovni Danska a predevsim zacalo silny tymy posilat i USA, ktery to driv melo uplne u prdele a jejich hraci se i vic prosazuji v NHL, kde jich driv nebylo tolik.

https://www.sport.cz/hokej/nhl/clanek/10 ... pel-otres-mozku.html

Simka je mi docela lito, dlouho cekal na svou sanci a zdalo se, ze se ji chopil skvele, ale ten hit byl paradni, radost pohledet. Skoda, ze podobnych sestrelu v NHL uz moc neni a promiji se bohuzel pouze na hrace na hrace udrzeni v lize, jako prave Simek. Skoda, ze takto nesundaj treba MacDavida.
@Všivák (04.01.2019 11:45): Dream team určitě ne, každej rok je tam tak maximálně jedna lajna, která by byla i v tom nejlepším výběru, co má Kanada k dispozici, ale je to rozdíl proti situaci před 10 a více lety, kdy tam člověk o hvězdu nezavadil a bylo tam plno no name lidí ze třetích lajn, ale i farmáři. V každym případě teď už se každej rok pár hvězd, který maj po sezóně, hlásí. Ono přeci jen, zlato z MS je pěkná položka v hokejovým životopise ;)
@Richmond (03.01.2019 16:25): Hokej poradne hraje 8 zemi a ve dvacitkkach jsme dlouhodobe +- sesti, coz zhruba odpovida. Nedelal bych z toho vedu, ale nejaka medaile na MS, coz je nas nas vysostny turnaj, ktery je Kanade a USA u rite, by bodla.
Bernardo Silva je výborný, ten běhal všude. A ideální scénář, tento rok bude boj o titul snad zábavnější než minulý rok.
Tak koukal někdo na MS do 20 let? Bohužel jako tradičně bída s nouzí. Svět je fakt jinde. Sice výsledkově to není taková trága, ale herně ano. Nebýt brankáře, tak jsou ty prohry mnohem vyšší.
@Drolin (03.01.2019 15:45): Já tradičně držím palce Austrálii a Uzbekistánu. Letos se tam ale dostalo hned několik zajímavých týmů, na které se moc těším, ať už Kyrgyzstán s Turkmenistánem, Indie (poslední velký šampionát pro kanonýra Sunila Chhetriho) nebo Filipíny pod vedením legendárního Svena-Görana Erikssona. Očekávám dost překvapivých výsledků, ale na celkového vítěze tipuji Írán.
@paver (03.01.2019 15:30): Na to se také těším (ačkoliv to bude stát Spurs nejlepšího hráče), jinak jsem zvědavý na Severní (Kwang-Song Han) a Jižní Koreu, Japonsko (Nakajima) a Írán (Azmoun). Úspěch bych ale přál i Číně a Uzbekistánu s vždy ceněným Akhmedovem (který nevím proč dříve neskončil v některé z Top 5 lig).
V sobotu začíná jedna z nejvíce očekávaných fotbalových událostí tohoto roku, Asijský pohár. 24 týmů si to ve Spojených arabských emirátech rozdá o titul fotbalového mistra Asie a chybět u toho nebudou ani zástupci české ligy v podobě Júsufa a Ruslana Mingazova. Letošní ročník by mohl být díky rozmanitému obsazení a zajímavému rozlosování do skupin obzvlášť vyvedený :)
@Can (01.01.2019 15:39): Ja jsem na skoky na lyzich koukal cele detstvi, kdy tam byl Espen Bredesen, Lasse Otesen, Jens Weisflog, kokainista Andy Goldberger a muj oblibenec Jaroslav Sakala a driv to IMHO bylo tak, ze tam byly odecty za vitr, ale byvala to celkem loterie.

Je to super sport a sralo me, ze z Brna, kde jsem vyrustal, byl nejblizsi funkcni skokansky mustek a oddil asi 400km daleko, takze jsem se tomu nemohl venovat zavodne.:0)
@Can (01.01.2019 16:20): jo tenkrát se prostě přechozí skoky zrušili a hoši museli vyjet sedačkou nahoru a svézt se dolů ještě jednou :) Osobně mi to současné pravidlo nevadí, ale jak píšeš, nemělo by se to dít x-krát za závod. V tom s Tebou souhlasím.
@Richmond (01.01.2019 16:15): Pokud vim, tak když se za dávných dob posouvalo okno nájezdu, muselo se celé kolo odskákat ve stejném okně, takže někteří závodníci skákali znovu, což je taky trochu dementní, ale rozhodně si nikdo nedovolil posunou okno 5x za jedno kolo.. A nebo už jsem starej vůl a nic si nepamatuju, taky možnost :)

Snaží se mít stejné podmínky odčítáním bodů za vítr kvůli regulérnosti a spravedlnosti ke všem závodníkům, ok, ale měnit nájezdové okno je pak naprostá hovadina, nikdy to těma bodama nenahradí.

Jednoho pošlu z 10 a skočí 125 metrů, tak další co pojede ze 12 by měl pak skočit 132 a další ze 13 už 135 a to soudruzi z NDR vypočítají jak? :) Za mě je to blbost...
Po dlouhé době mám možnost koukat na skoky na lyžích, oblíbený sport mého mládí, ale to jak v jednom závodě dokážou posouvat s oknem odkud se skáče je neskutečná blbost a nechápu, že tohle opravdu nikomu nevadí? To, že nějak kompenzujou vítr bych tak nějak bral i když to není úplně přesné, ale beru. Ještě bych pochopil kdyby se výrazně změnily podmínky a posouvala se jednou za závod lavička dolů kvůli bezpečnosti, to pochopim, ale takhle se z toho stává neskutečněj paskvil a nějaké připočítávání nebo ubírání bodů tomu vůbec nepomáhá.
Plus ještě to jak zafungoval tlak rakušanů, aby se posunul nájezd před skokem Krafta, to už je jak v českým fotbale, fakt se tomu musim jen smát i když pro sport je to smutný... Jen se jim to nakonec vymstilo a Kraft přišel o šanci na celkové stupně vítězů, dobře jim tak.. Pardon za můj výlev, ale musel jsem :)
@Všivák (31.12.2018 09:22): Goly jsou goly, nasi hraci casto neumeli davat ty nehezky z dorazek, Hertl letos po bodove prumernych sezonach zaziva prulom a poprve v kariere patri ke klicovym hracum Sharks, byt debilni ceska media uz leta tvrdi neco jinyho.

Zacha hraje o budoucnost v NHL, ty serie 20-ti zapasu bez bodu jsou dost desivy, vsechny body zaznamenal v seriich a ma velky vypadky, snad se chytne a pral bych si ho videt v repre, snad tam jeho fotr nespalil vsechny mosty, ale zda se mi, ze se mladymu uz prestava plest do zivota, coz je dobre.

Vegas se bohuzel zacalo darit, na cemz ale Nosek, kterej je v tymu nejhorsi v plus/minus, moc zasluhu nema a to je jeste v zaloze Tomas Hyka, oba se perou o stejny misto v sestave, o ktery je ale pripravil Brandon Pirri, kterej zaril na farme a zari ted i v NHL. Budou to mit tezky, oba jsou na hrane setrvani v NHL. Jinak Pičoretty mel snabsi zacatek, ale pomalu se rozjel, nakonec to jeste nemusi bejt spatnej podpis.

@Zoltan (30.12.2018 18:30): Arsenal mel leta strasny stesti na to, ze vzdycky nejak zazracne proklouzl do CL, coz je pro hrace krome penez hlavni lakadlo, ted dojizdi na to, ze v Londyne je snad poprvy za x dekad lepsi tym.

Právě jsem viděl sestřih zápasu Carolina vs. New Jersey. Zacha opět pěkný gól v oslabení. Sice jich dal zatím jen 7, ale všechno to byly vydřené pěkné góly. Žádné jednoduché dorážky nebo střelba do prázdné při powerplay. Na to je mimochodem letos odborník Hertl, který takhle dal snad půlku svých gólů. Zacha rozdával i pěkné pasy v přesilovkách. Kdyby takhle hrál každý zápas, tak má alespoň bod na zápas. Vegas se zvedá a Nosek bohužel mimo sestavu. Zranění Pacioretyho a uzdravení Šťastnýho jim pomohlo. Jak se zdá. Kaše v Anaheimu skvěle. První lajnu z Getzlafem mu přeju. Škoda Jaškina ve Washingtonu. Potácí se na hraně sestavy a 4 lajny. A to jsem mu to po vydařeném mistrovství světa hodně přál.
@Zoltan (30.12.2018 18:12): To se stat klidne muze, protoze Manolas ma ve smlouve nejakou smesnou vykupku cca 30 mega EUR, podobne jako Lorenzo Pellegrini. Uz mel jit loni do Zenitu, ale stopnul to, tak sel nakonec Rudiger do Chelsea, AS je supermarket.
@90210 (30.12.2018 18:05): Emery chtěl někoho zkušeného do kabiny a vytvořit tlak na Bellerína, náhrada za něj na RB nebyla. Je pravda že Bellé hraje o dost lépe než loni, ale jakmile je out, tak je to bída. To už bych raději viděl hrát Jenkinsona, který je průměrňák, ale aspoň nechá na hřišti všechno. Nebo někoho z akademie.

Btw, proběhla spekulace, že by do Arsenalu mohl v létě přijít Manolas, to by byl parádní přestup, který by obraně brutálně pomohl, ale nějak tomu nevěřím že se to stane :D
Tedy musím říct, že jsem jako fanoušek Arsenalu zažil už hodně špatných obránců - např. Silvestre, André Santos, Squillaci, Miquel, Senderos, Stepanovs.

Ale ani jeden z nich nebyl tak nesympatické a gramlavé kopyto, jakým je Lichtsteiner. Nulový vepředu, děravý vzadu, žádná sebereflexe, žádná snaha, nic. Nejhorší hráč v Arsenalu co pamatuju.
@90210 (28.12.2018 12:05): Zrovna Gazza je skvělá dvojka, takže by šel jen na tribunu místo Vorma :/

A nejvíce reálný je konec (a trenování brankářů v Čukotce), nebo přestup do AS Řím (prázdniny) na půl rok nebo rok kam už chtěl na jaře.
@90210 (28.12.2018 11:43): Chápu, že by chtěl asi nejvíc zůstat v Anglii, ale v jeho věku opět dělat někde dvojku... ve Spartě by měl místo jistý a možná rodina by to brala líp než se přesouvat někam do Turecka...
@Can (26.12.2018 23:58): Spis bych ho videl na Galatasaray nebo Besitkas, pokud by si chtel jeste zahrat o pohary a tituly.

Besitkas vzal na hostovacku tu nulu Kariuse, tam by misto bylo urcite. Fener maji legendarniho Volkana Demirela a navic jeste Kameniho a Galatasaray ma Musleru, takze byt jeho agentem, tak ho cpu do Besitkase,
@strejdafido (27.12.2018 11:07): I když to vyloučení bylo i dřív za celou dobu co hokej sleduju jsem vyloučení za vhazovaní viděl jednou a to když druhé vhazovaní hráč vyhrál nohou, ale to se nesmí až posledních pár let, dřív se tohle vůbec nepoužívalo. Vždycky tam přijel náhradník a bralo se to tak že je to potrestání týmu, protože není na vhazovaní ten nejlepší.
Tady bych řekl, že to rozváže rozhodčím ruce a hráči budou opatrnější.
@rikuhahl (27.12.2018 10:41): Přesně, poslední roky jsme na vhazovaní docela špatní, tak jsem zvědavej jestli to nějak pomůže, nebo na tom budem ještě hůř, ale za mě změna k lepšímu...
@strejdafido (27.12.2018 10:39): Hráč je poprvé za špatné buly napomenut a místo toho, aby ho jako doteď vystřídal spoluhráč, tak tam zůstává, ale druhý napomenutí pak je za 2 minuty. Zrychlí to hru, plus ubudou zdržovačky po zakázanym uvolnění atd.
@rikuhahl (27.12.2018 10:18): Je na ně tlak, že mají získat placku, to taky moc nepomůže. Ty oslabení, 16 minut, plus první dva útoky mají čas na ledě přes 40 minut, takhle třetí zápas odpadnou.
Jinak to nový vhazování se mi líbí, jen dostat za to dvě minuty včera to je docela hloupost...

A ještě mě docala překvapil Třinec, že hrál vyrovnanej hokej s týmem KHL, jen ten Růžička a jeho vyjádření jak neproměňovali šanci mě naštvalo... To jeho vykrucování místo toho řekl že jim to pos... on, jel jsem 2x sám na golmana, mám spoustu času na ledě a ještě si vezmu samostatnej nájezd a jsem nulovej, tohle bych od něj čekal...