Say: No každej router musí mít nějaký základní software, v manuálu by jsi měl mít napsáno jak se připojit do routeru. Router by měl mít přirazenou nějakou IP ke které když se připojíš tak by jsi tam měl mít přístup (většinou je to chráněno nějakým heslem jako 1234, ale tohle by jsi měl mít popsaný přímo v manuálu).
Software
MIGtheDRAGON: A jak zjistíš aspoň to, kdo se připojil?
NateLogan: Zřejmně máš pravdu zkoušel jsem i trochu hledat, ale žádnej software jsem nenašel a ten základní mi neumožňuje nic víc než zjistit, kdo se připojuje, ale tok dat nijak regulovat nemůžu.
Pokud to nepodporuje přímo router, tak bohužel... Tohle nebude záležitost APček pro domácí použití.
Say: taky by se mi nějaký hodil.
Existuje nějaký soft na správu wifi routeru? Jde mi hlavně o přehled, kolik dat poslal a kam.
Možná už ho z freeware verze odebrali, pamatuji si, že tam kdysi byl (alespoň myslím).
Každopádně v placené by býti měl viz. http://www.avira-antivir.cz/
Každopádně v placené by býti měl viz. http://www.avira-antivir.cz/
Isair: Avira nemá firewall. Teda aspoň jsem ho nenašel.
Ten Mrkvosoftí má podle všech testů (a že jsem jich projel opravdu mnoho /ať už českých, tak zahraničních/) nejlepší výsledky co se freeware antivirů týče... najde většinu virů s minimem planých poplachů (předčí tak i spoustu placených antivirů), je jednoduchý, nenáročný apod. Nemůžu si stěžovat, Avira mi moc nesedla, ale rozhodně to není špatný antivir, navíc nabízí celkem užitečné funkce (viz. firewall), ale rezident má krapet náročnější jak MSE, řekl bych.
Isair: Jj, a na jeho funkce si nemůžu stěžovat. Má jich opravdu mnoho, včetně vlastního firewallu anti-pushingu a podobných věcí. A navíc je česky a z antivirů má snad nejinteligentnější skin. Co se týče ochrany, tak patří mezi topku. Holt, za to si ale člověk musí platit (a to bohužel i hardwarově).
Ten Mrkvosoftí antivir možná také časem zkusím, ale moc mu nevěřím.
Ten Mrkvosoftí antivir možná také časem zkusím, ale moc mu nevěřím.
Say: Tak realtime ochranu by měl mít snad každý správný antivir ne?:) (samozřejmě i Avira)
Kasperský je znám tím, že má trochu náročnější rezident.
Kasperský je znám tím, že má trochu náročnější rezident.
Z hlediska nejen přehlednosti bych se připojil k tomu, co doporučuje Isair. Koneckonců jsem na něho dal a jsem spokojen. Aviru jsem měl chvíli taky, ale přece jen mám rád, když na mě antivir mluví česky.
Díky. Hodil jsem tam teda Avira, nechám pár dní běžet a pak uvidím.
EDIT: No tak tomu se říká změna. Kaspersky celkem slušně zpomaluje chod prohlížení jak internetu, tak samotného průzkumníka Win. Možná je to ale kvůli realtimové ochraně. Má ji i Avira? Podle zrychlení bych tipoval, že ne.
EDIT: No tak tomu se říká změna. Kaspersky celkem slušně zpomaluje chod prohlížení jak internetu, tak samotného průzkumníka Win. Možná je to ale kvůli realtimové ochraně. Má ji i Avira? Podle zrychlení bych tipoval, že ne.
Say: Avira Antivir... hodně vychytanej program..
Microsoft Security Essential. Z freeware antivirů se mi osvědčil nejvíce.
Doporučte freewareový antivir. Pokud možno s co nejmenší zátěží na chod a něco jiného, než Avast!.
MCZ: Sorry jestli píšu čínsky, ale když se ptám na složku s Hudbou, mám k tomu zřejmě nějaký důvod. Příště mě asi ignoruj.
Hele, mě to přijde jako jedna velká pakárna; nejprve si stěžuješ, že tam něco není (i když to tam je), pak, že to nefunguje tak, jak potřebuješ (což není pravda) a nakonec, že to nevypadá jako standardní složka a cosi tam "zavazí". A to všechno komentuješ bez toho, že bys to sám vyzkoušel. Protože kdybys projevil tu trochu snahy, tak bys zjistil, že v "Organize" je položka Layout, kde jdou ty různé panely, co ti tak šíleně vadí, povypínat.
Navigační řádek, stejně jako to, že na lepší správu složek spíše použít zmíněný TC a konkrétně na organizaci hudby nějaký schopný přehrávač s knihovnou médií, už raději ani nezmiňuji.
Jen si pro příště laskavě ušetři výtky a prosby o pomoc, když tobě zjevně pomoci není.
Navigační řádek, stejně jako to, že na lepší správu složek spíše použít zmíněný TC a konkrétně na organizaci hudby nějaký schopný přehrávač s knihovnou médií, už raději ani nezmiňuji.
Jen si pro příště laskavě ušetři výtky a prosby o pomoc, když tobě zjevně pomoci není.
Chyo.
- Nastavení složek exploreru je úplně jiné, jak nastavení knihovny. Kdo to má furt řadit.
- Lišta nahoře, která mi říká, že jsem v knihovně zavazí. Nehledě na to, že je navigační řádek trošku matoucí. Posuď sám.
- Nastavení složek exploreru je úplně jiné, jak nastavení knihovny. Kdo to má furt řadit.
- Lišta nahoře, která mi říká, že jsem v knihovně zavazí. Nehledě na to, že je navigační řádek trošku matoucí. Posuď sám.
MCZ: Já vím, ale to já nechci. Chci kliknout na složku Hudba v nabídce Start a objevit se ve složce Hudba. Jednoduché. Knihovny mne naprosto nezajímají. To, že odkazují/míchají víc míst je mi k ničemu.
Say: "Jenže ta složka mě zavede do té knihovny."
Hele, víš ty vůbec, co mám namysli? Protože ono je to přesně naopak, jak píšeš. Knihovna je takový lepší zástupce složky (defaultně už tam jsou pictures, music, videos a documents) - lepší tou integrací v nabídkách a také tím, že může ukazovat na více různých složek.
Hele, víš ty vůbec, co mám namysli? Protože ono je to přesně naopak, jak píšeš. Knihovna je takový lepší zástupce složky (defaultně už tam jsou pictures, music, videos a documents) - lepší tou integrací v nabídkách a také tím, že může ukazovat na více různých složek.
MCZ: Jenže ta složka mě zavede do té knihovny. Proč? Chci normální složky explorera a ne nějakou další podcosi s milónem dalších podněčeho.
1) Klepni někam na start pravým > Properties > Start Menu > Customize. Tam už tu složku s hudbou najdeš a zapneš.
2) To je tvoje věc, stejně jako problém, že ti schází něco, co tam je :-).
2) To je tvoje věc, stejně jako problém, že ti schází něco, co tam je :-).
MCZ: 1, Jak? *na kolenou prosí*
2, Knihovny je něco, pod čím si představím další bordel ve složkách. Nevím proč, prostě tomu nevěřím.
2, Knihovny je něco, pod čím si představím další bordel ve složkách. Nevím proč, prostě tomu nevěřím.
1) Vždyť hudba v nabídce Start normálně je (důkaz).
2) Můžeš si vytvářet vlastní knihovny, které navedeš na libovolný adresář a ty pak uvidíš v tom ukládacím okně.
2) Můžeš si vytvářet vlastní knihovny, které navedeš na libovolný adresář a ty pak uvidíš v tom ukládacím okně.
2 věci, které mi na Win7 chybí:
- Možnost měnit složky v nabídce Start (uspořádaní, popř. o takové složce Hudba si můžu nechat zdát)
- Editace navigačního stromu/okna, když něco ve FF ukládám. Něco jako zástupce složek bych tam uvítal, abych nemusel furt jak hňup rozbalovat.
- Možnost měnit složky v nabídce Start (uspořádaní, popř. o takové složce Hudba si můžu nechat zdát)
- Editace navigačního stromu/okna, když něco ve FF ukládám. Něco jako zástupce složek bych tam uvítal, abych nemusel furt jak hňup rozbalovat.
Bez Totala ani ránu.
Já bych zase řekl, že Win7 a Vista mají problémy při kopírování malých souborů... Ačkoliv já osobně používám na tyhle operace Total Commander a ten nemá problém ani v jednom systému.
PvT: Koukám, že máš procesor, který jsem měl ještě nedávno já (P4 3Ghz), také jsem měl s XP Pro velké problémy, hlavně při tom kopírování a přesunování větších souborů.
Say: Mě se tohle dělo u XPéček, hlavně když jsem kopíroval z DVD na disk, tady zatím v pohodě :)
Bursoft. To já vůbec nevim, ale vždycky při reinstalaci, když jsem aktualizoval systém na SP3, tak mi výkon PC šel neskutečně dolů.
Bursoft. To já vůbec nevim, ale vždycky při reinstalaci, když jsem aktualizoval systém na SP3, tak mi výkon PC šel neskutečně dolů.
Paul von Talaczek: Zatížení kleslo o 15%? Co jsi to s těma XP dělal? :D Ačkoliv mi Win7 nějak přestali vadit, řekl bych, že HW rozhodně zatěžují víc, než XP...
Paul von Talaczek: Počkej, až začneš kopírovat nějaký větší soubor. Teda záleží na procesoru, ale u mě při kopírování není téměř možné cokoliv jiného dělat, kromě ježdění v prohlížeči. Což u XP nebylo. Ale jinak mě Win7 taky vesměs potěšilo.
Tak jsem se v pátek konečně rozhoupal a byl si koupin Win7 Home Premium a musím říct, že počáteční skepse celkem rychle opadla, když jsem zjistil, že mi zatížení PC na procesor a pamět kleslo cca o 15% oproti předtím používanému Win XP Pro SP3. Je to už hodně dlouho, co mě Microsoft takhle příjemně překvapil:)
Poradí mi někdo, jak odstranit Tages protection? Naprosto nechápu, jak se mi do complu dostal=/
Paul: Ach ták, tak to se omlouvám:-)
Paul: Nemas zac :)
Garion - díky moc, funguje to perfektně : ) jé to je krása : )
MCZ: Ja snad nekde cetl, ze ten W7 uz neumi prehravat, jen nahravat, nevim, co je na tom pravdy, tak jsem rovnou vyzkousel ten z XP a funguje i na 64-bit W7.
Tak jsem trochu googlil a zkousel a vypada to, ze ten Vista/W7 Sound Recorder uz opravdu dela jen to, co by dle nazvu mel.
Tak jsem trochu googlil a zkousel a vypada to, ze ten Vista/W7 Sound Recorder uz opravdu dela jen to, co by dle nazvu mel.
Garion (19.08.2010 00:35:15): To vypadá dost dobře, ale nešlo by využít ten sound recorder přímo z W7?
Paul: Mel jsem zase chut nekomu pomoct, takze...behold!
Paul's cool play-my-freaking-sound-you-moron script
Instructions included!
(Slo by to urcite udelat jeste lip, ale uz se mi s tim nechce hrat.)
Paul's cool play-my-freaking-sound-you-moron script
Instructions included!
(Slo by to urcite udelat jeste lip, ale uz se mi s tim nechce hrat.)
ViRus - MCZ reagoval na předchozí posty o změně startovací znělky..ta ikonka zvuku je jinej problém (asi bug..)
mcz - jako zní to jakž takž rozumně, ale stejně..maj si to sakra nějak ochránit, ne to odebrat kompletně, když to 20 let bylo možný a najednou není
mcz - jako zní to jakž takž rozumně, ale stejně..maj si to sakra nějak ochránit, ne to odebrat kompletně, když to 20 let bylo možný a najednou není
Paul: nevím, jestli to není jen domněnka, ale prý je ta úvodní znělka jedna z prvních věcí, co systém spouští, takže bych to nevylučoval :-). A taky mi to přijde jako jediný rozumný důvod, proč by to měli dávat pryč.
Paul: To s tou ikonkou zvuku se děje i mně a nechápu jaký to má bezpečnostní důvod a někdy se mně ztrácí ikona přepínání jazyku klávesnice.
Tak to už je opravdu nostalgie:-)
Tak to už je opravdu nostalgie:-)
bezpečnostní důvody huh? tomu se těžko věří
anyway, zkusil jsem to hodit do registru (prostě jsem do stringu run dal odkaz na ten zvuk) - při spuštění win se mi spustí winamp a přehraje ten zvuk : ). Ale jak to udělat na pozadí, aby se nezapínal winamp a přehrály to přímo win...to nevim, asi to nepůjde.Takže tam zas dám ten default.
a mě se ten 98 tak líbí..taková klasika.
anyway, zkusil jsem to hodit do registru (prostě jsem do stringu run dal odkaz na ten zvuk) - při spuštění win se mi spustí winamp a přehraje ten zvuk : ). Ale jak to udělat na pozadí, aby se nezapínal winamp a přehrály to přímo win...to nevim, asi to nepůjde.Takže tam zas dám ten default.
a mě se ten 98 tak líbí..taková klasika.
Paul: koukal jsem po fórech ohledně toho při startu zvuku a prý je to z bezpečnostních důvodů. BTW zkoušel jsi toto (poslední post)?
Další vtipnej bug Win7
nastartuju PC, ikonka zvuku vedle hodin má červenej křížek, když tam najedu tak "služba zvuku není spuštěna".
Pustím winamp, hraje jak má, všechno jde.Změním hlasitost, červenej křížek a hláška o službě zmizí.
go figure...
už aby byl venku service pack nebo něco.
nastartuju PC, ikonka zvuku vedle hodin má červenej křížek, když tam najedu tak "služba zvuku není spuštěna".
Pustím winamp, hraje jak má, všechno jde.Změním hlasitost, červenej křížek a hláška o službě zmizí.
go figure...
už aby byl venku service pack nebo něco.
NateLogan: Myslím, že bylo toto. Šlo o to, že ne všechny drivery byly kompatibilní s XP a externí grafikou na notebooku. Tahle utilitia upravila drivery před instalací (stejně jinak nepustily dál) a pak to už šlapalo. Win7 to naštěstí vyřešily.
Což o to, oni se nainstalují, ale pak při startu systému se odmítnou spustit a na mě čeká černá obrazovka.