Pro pohodlnější navigaci i přístup k pokročilým funkcím Databáze-her.cz doporučujeme povolit si ve svém prohlížeči JavaScript.

Software

Garion: No stáhl jsem si ten VLC a koukl do nastavení kodeků. Všude, kde bylo v popisu improve quality, for better quality apod., jsem zaškrtal a obraz vypadá stále stejně. Ale zkusím něco googlit, docela by mě i zajímalo, jestli jde vytáhnout lepší kvalita videa i na PC...
Muze to byt bud tim, ze ani jeden z nas nema 1080p LCD (a tudiz se obraz zmensi) nebo tou televizi.
Garion: No ono to možná bude tou televizí, to mě vůbec nenapadlo. Až budu příště u kámoše, zkusím to pustit na jeho monitoru a jestli to bude zašuměné, tak jsme doma...
Garion: Kurňa, to není ono. Kámoš to měl ostřejší (takový ten opravdu fullHD, kde vidíš každý chlup - i Willisův :D). Tady to taky vypadá takové zašuměné. Já bohužel screenshotovat z notebooku nemůžu, nemám fullHD... ale tehdy u kámoše na jeho TV to bylo opravdu ostřejší...
Garion: VLC zkusím, ale ovladačem grafárny to nebude, protože stejné nastavení kodeku a přehrávače na jiném PC dělá to stejné. Jinak vypadá to řekl bych podobně, jako na screenshotu, ale na 100% vím, že u toho fullHD klipu to tak vypadat nemá (protože jsem ho viděl na fullHD televizi u kamaráda - bohužel nevím, co má za přehrávač a kodeky - a tam byl obraz naprosto čistý). Jedná se prostřední trailer na této stránce (samozřejmě 180 MB 1080i verze).

Say: Špatnou komprimací to nebude, protože jak říkám, dělá mi to i u fullHD traileru, který komprimovaný není (nebo tak na jiném PC nevypadá).
Pokud mluvite o sumu jako o sumu (tedy jsou tam proste videt pixely, jako kdyby ten obraz zrnil, tezko se to popisuje - napriklad zde to pozadi, ale nemusi to byt jen v pozadi), je to schvalne pridany film grain pri postprocessingu filmu. Zkuste postnout screenshoty.
Bursoft: Tak to jsme asi dva. Spíš mám pocit, jako by byl obraz podexponovaný, tj. potřeboval by trošku srovnat histogram. To je v podstatě to, co popisuješ. Ale nemám s čím porovnávat. Není to tím, že je ten HD rip třeba špatně komprimovaný? Většinou to mám u 720p ripů s velikostí 2-3 Gb (H.264), ale objevuje se mi to i u vyšších. A speciálně pak záběry na oblohu a přeexponovaná místa jsou šumivá.
Bursoft: Zkus to prehrat ve VLC, ten ma kodeky vlastni a v sobe, je naprosto nezavisly na nastaveni kodeku v systemu. Pokud to bude delat i v nem, je problem nekde v nastaveni ovladacu graficke karty. Pokud to v nem bude v poradku, je problem nekde v nastaveni kodeku pro prehravani x264 videi.
Garion: Mám to stejně, Media Classic je asi takhle nejforemější přehrávač, pokud se vyznáš v nastavení. Posouvaní titulků pomocí kláves myslím má taky, někde v nastavení jsem to zahlídl.

Kažopádně když jsme u tohoto problému, mám něco podobného asi se všemi videi, nejvíc je to vidět na HD ripech, popř. fullHD trailerech z moviezoneu. Mám je jakoby zašedlé. Původně jsem myslel, že je to tím, že mám menší rozlišení, než fullHD, ale když jsem zkusil pustit 1080i video na fullHD televizi přes PC, tak ten obraz byl taky takový zašedlý (není to možná správný výraz - špinavý, začmoudlý, neostrý :D nevím jak to pořádně popsat). Každopádně od kamaráda vím, že takhle ten jeden konkrétní klip vypadat nemá. Používám K-lite codec pack, ale spíš bych řekl, že je to nastavení renderování v přehrávači... Každopádně jiné přehrávače mají stejný problém... nemáš s tím nějaký zkušenosti?
Pokud vim, tak ve VLC ty moznosti jsou (jak uz jsem psal). V MPC-HC mozna jsou taky, kazdopadne to pouzivam spolu s kompletnim CCCP, kde se k tomu nainstaluje ffdshow, kde ty moznosti taky jsou (ale uz se nenastavuji v prehravaci, ale "v kodecich").
Garion: Aha, to jsme se jen pochopili. Jen jsem chtěl vědět, jestli tam ty možnosti vůbec jsou. Na nastavování u každého softu zvlášť už jsem si zvykl. V tomhle bych mohl vyhrát zlato=P
Eh, coze? Jak titulky podle KMplayeru? Pokud mas nastaveni titulku primo v prehravaci, budes mit samozrejme v jinem prehravaci nastaveni jine (= musis si to tam vsechno nastavit znovu). Nebo nechapu problem.
Garion: Hm... Když si pustím film ve VLC, tak nebudu mít přece titulky podle KMplayeru, ne? Nebo chceš říct, že je problém mezi klávesnicí a židlí?
Ono to neni vzdy zalezitost prehravace, kdybys to nahodou nevedel. Ale jinak pokud vim, tak VLC by vsechno tohle mel umet.
Garion: Jednoduchá resynchronizace (-+ 0,5 vteřiny) pomocí kláves, zvětšování/zmenšování fontu a jeho měnění, obrysy, zarovnání, pozice. Jsou to samozřejmosti, které ne každý přehrávač bohužel zvládá. MPC-HC neznám, zkusím.

EDIT: Jo aha, to je jen zkratka. Tak ten opět prošmejdím a zkusím nastavit podle gusta.
By me zajimalo, co znamena "pokrocileji pracovat s titulky", ale tak treba MPC-HC nebo VLC bys mohl zkusit.
Ad FRAPS a avi: Mea culpa. Avička jsou téměř nekomprimovaná a v hodně dobré kvalitě. To jen debilní nastavení KMplayeru z toho udělalo nedívatelný kousek. Tak by mě zajímalo, jak to nastavit, abych se na avička mohl dívat bez jakýchkoliv kompresí, filtrů a kdo ví čeho. Nebo nějaký přehrávač bezztrátový?
Say (11.09.2010 21:00:32): Podle mě je ještě daleko... teď je to nepoužitelné a rychlost pořád nic extra.

Thellwin (11.09.2010 21:39:07): ?
To já se netěším vůbec, nedávno jsem na NB instalnul 3.6 a nemůžu najít alterantivu pluginu Snap Links, který používám ve 2.0 na stolním PC a jsem na něj hodně zvyklej :(
MCZ: Kolik ještě zbývá do ukončení bety? Popravdě se na 4.0 těším, protože mi momentálně nějaké plug-iny dělají bordel a současný Firefox je po spuštění cca 30 vteřin zasekaný a mě se to na pár týdnů celé přeinstalovávat nechce.
Say: asi ano, ale mně se to nepodařilo (prý to je opravdu nějaký bug, tak snad ho vyřeší ASAP).

aoshi: je to prostě strašné :-). Mrkni se třeba na poslední komentáře a podtržení přezdívky HELLER. Možná bude lepší srovnávačka, takže tady.
Co je na tom obrazku take poburujuce? :) (seriozne... nech hladam jak hladam, nic nevidim) :)
NateLogan: Myslim si, ze takovy i7 uz by to mohlo zvladnout, vzhledem k tomu, ze normalni dvoujadro zvladne enkodovani do xvidu v realtimu.
NateLogan: Právě, že ono to tak bezztrátově nevypadá. Zkusím udělat ukázku a pošlu.
Tohle nemá s AVI nic společného, používá se víceméně bezztrátový kodek (alespoň myslím, že ano), tedy kvalita je maximální možná. Cokoliv jiného by v přijatelné kvalitě v realtimu sebralo veškerý výkon i většiny dnešních high-end čtyřjádrových procesorů.

Bez specializovaného zařízení (buď externí záznamové zařízení, které vyžaduje hodně rychlé disky, nebo speciální soft využívající samostatné speciální CPU na encoding, viz třeba tohle) v tomhle případě bohužel nic lepšího nenajdeš.
montana: Jenže na disku mám cca 15 Gb. Samozřejmě zkoušel jsem snímat poloviční velikost, ale ta kvalita je děsná. Avi stojí za starou bačkoru. Navíc za 30s zmenšit volné místo HDD o 1 Gb je celkem na záhul. S takovou si sotva nahraju nějaký souboj (které trvají někdy i čtvrt hodinu).
Znáte nějaký šikovný program na nahrávání videí z her? A něco jiného, než Fraps, který toho popravdě moc nesvede (pouze jeden formát) a tvoří abnormálně velké avi soubory.
Hry-Firestarter, Konung, Midnight Nowhere, Forsaken, Shockwawe Asssault, Crazy Classic, Fighting Force, , House of The Dead I+II, Heroes III, Gore, Westerner, Everquest, Edge of Chaos, Crazy Ivan, Hostile Waters, Rainbow Six, Odyssey, Faust, Time Machine, Deathtrap Dungeon, Assault Rigs, Korea, Oscar na farmě, Dark Age of Camelot + datadisk, Matrix Online, Posel smrti, Vietcong, Mortyr, Painkiller, Darkened Sky a 6x DVD z Xbox 360 časáku.
Ahoj, dnes jsem trošku probral svoje hry (i filmy) a jejich stav trošku zredukoval a umístil je do bazaru v Brně na Vinohradech, ceny od 15 do 150 korun, jedná se spíše o starší kousky (1995-2005) někdy i raritky-IMHO (DeathTrap Dungeon, Rainbow Six-zběratelská edice, Everqeust Online apd.)

Nepíšu to sem z důvodu zisku (inzerát jsem nikam nedával), spíš když někdo bude mít cestu kolem a bude chtít mrknout, tak ať ví kde hledat, třebas ho tam něco zaujme. Kdyby nějaké dotazy, tak se ptejte.
Say: Jde to pres lokalni sit (kabel nebo wifi) a pokud si to nastavis, jde to i pres net (pripadne lze nastavit pristup pouze pro povolena IP). Ale samozrejme se to muze lisit router od routeru, nektere tohle nastaveni mit nemusi.
Ona ta IP neni (nemusi) byt stejna, ale mam dojem, ze Say psal, ze koupil nejakej TP-Link, tak bych rekl, ze to firemni nastaveni IP (kdyz ta tam clovek proste nastrka) bude stejny.
Přesně jak Garion píše. Jen jsem nevěděl, že ta IP je u všech stejná jinak bych ti jí sem napsal tohle je přeci jen muj první wifi router. Co se týče hesla tak třeba v manuálu mám napsáno, že je to 1234, ale prodejce mi řekl, že heslo je admin, takže to budeš mít asi taky stejné.

Diskutující (3)