Pro pohodlnější navigaci i přístup k pokročilým funkcím Databáze-her.cz doporučujeme povolit si ve svém prohlížeči JavaScript.

Kultura

@Jab (20.02.2019 17:01): Což je opravdu velký rozdíl... Apropo, když to oznamovali ve zprávách na ČT, tak se s tím tolik nepárali a rovnou řekli, že Bakala sice ruší mnoho pracovišť a propouští mnoho novinářů, ale DVTV si ponechává. Tak si to přeber, jak umíš...
@samorost (20.02.2019 16:56): Nebýt takového morálního majáku, jako je ntz, tak si nikdo z nás neví rady, jací jsme. zasáhne jako blesk když to nejméně čekáš, i v tématu, které je totálně offtopic.
@ntz (20.02.2019 13:26): Hele, myslím si, že my dva si toho nemáme moc co říct. Neobracej se v diskuzích na mě laskavě. Už jsi zde mnohokrát prokázal a stále to jen potvrzuješ, že jsi jen srab, krysa a bezpáteřní křivák, vždy ti to rád a veřejně připomenu. Takoví, jako ty, nemají ani to nejmenší právo někoho jiného soudit.

A jen k těm novinářům, musí se nechat, že Drtinová s Veselovským jsou opravdu vzorní a loajální zaměstnanci. V Economii se mohutně propouští, Bakalovi pomalu vyklízejí pozice, ale DVTV se, jako hlavní úderná pěst, nemusí obávat, Zdeněk prý si je zatím ponechá.
@GodOfTheSick (20.02.2019 13:15): Důkazy mám. Jsou níže shrnuté a není to jen ta fotka. Mimochodem i manželka Schelingera se vyjádřila v tom smyslu, že podepsal on i Ringo. Tys psal, jak chudák mohl jen do Ruska a Polska, páč režim pochopil, že jej v textech zesměšňuje (a dávals to do souvislosti s nepodpisem). Ergo byl tím podle tebe perzekuován. Z toho mi vychází, že moc nemáš představu, jak taková perzekuce umělců za minulého režimu fungovala. Jako dejme tomu zase trollíš. Ale tak hloupě, že si tou sranda apolegetikou překonal samotného Ringo Čecha. To úplně není dobrá vizitka.

Kdybys psal o těch jeho recesích o nějakých 14 let dříve. Ale po antichartě...?
@samorost (20.02.2019 04:59): frantik cech se uchazi o politicke posty takze to prosim nerelativizuj !!! ma bejt placenej z mejch prachu a ten dedek plesnivej lze jako kdyz tiskne, takze je naprosto korektni a profesionalni, kdyz novinar rozkryva aktivity a charakter takoveho cloveka ... asi tak nejak ;)
@Jab (20.02.2019 12:46): O žádné perzekuci jsem nic nepsal. To jsou všechno tvoje smyšlenky, jak s tou fotkou, kde vidíš co není. Celou dobu pouze kladením jednoduchých otázek zpochybňuji ty tvoje jasné důkazy, které jsi si vycucal z prstu. Žádné důkazy neexistují. Když Franta v jednom rozhovoru řekl, že nepodepsal, tak mu to nevěříš, ale když v jiném rozhovoru řekl, že podepsal, tak mu to najednou věříš? Mám se pochcat smíchy? Napiš si na čelo - ŠAŠEK. Práce s informacemi, vyhodnocování a ověřování faktů, kritické myšlení... nic z toho neumíš používat. Pokud nemáš jasné důkazy, tak se radši přestaň ztrapňovat. Šerlok ani Kolombo z tebe nikdy nebude.
@GodOfTheSick (20.02.2019 12:30): Ty tady meleš o perzekuci a máš k tomu kulové. Já psal na podkladu důkazů (a nejen té jedné fotky, to lžeš), že antichartu podepsal. Dokonce se k tomu i dříve hlásil, což ti také rád doložím. Já z něj tím nedělám prorežimního umělce. Jak jsem psal, je mi to jedno. To jeho dětinské zapírání může být eventuálně následek výpadku paměti (také níže píši). Ale nějaký perzekuovaný odbojář také fakt nebyl. Opravdu nevím, co ti na tomhle případu tak osobně trhá žíly. Že někdo podepsal či nepodepsal antichartu je každému dnes jedno. V jeho případě se na to poukázalo, jen jelikož na to zapomněl a předkládal historky, jak se tomuhle ponížení statečně vyhnul. To už pak chápu, že mu to někde žurnalisté osladili.
@Jab (20.02.2019 12:12): Kam mám chodit? Vždyť na Frantu nic nemáš. Pouze jednu fotku, kterou vydáváš za důkaz. Směšné. Historie je postavena na výmyslech a lžích. Většina komoušských materiálů byla zničena, takže úplně zbytečná debata.
@GodOfTheSick (20.02.2019 11:17): Tak jo, pojď. :D

Jako když nebyl jedním z hlavních státních umělců, tak byl perzekuován? Byl k němu veden signální nebo osobní svazek? Byl k němu veden spis nepřátelské osoby? Jakou měl kategorii? Byl k němu zaveden některý z tajných technických úkonů/opatření jako "diagram", "statistika", "nákup", "analýza"? Byl zařazen do "Asanace"?
@Jab (20.02.2019 10:55): Franta s Jirkou se snažili režimu zalíbit hraním hodně podlézavé hudby, ale právě na konci sedumdesátek už komoušům pomalu docházelo, že si z nich dělají prdel a postupně je zařezávali. Na rozdíl od jiných umělců, kteří jezdili hrát na západ, se dostali akorát do Ruska nebo Polska, což s typem hudby nemá nic společného. Hloupý je, když se vyjadřuješ k něčemu, o čem nic nevíš. Tak ale hlavně že máš jednu fotku, z které taháš rozumy.
@GodOfTheSick (20.02.2019 10:23): Proto byla také aukce zmíněna (mimo nepopiratelných uměleckých kvalit nabízených výtvarných děl, které zde ocení zvláště 90210). Dostáváš bludištáka a +1 bod ke všímavosti.

@Walome (20.02.2019 10:30): Nechceš se místo komixů zaměřit na umění? :)

Byl by to pěkný progres, od Spidermana k Ringovu umění.
@GodOfTheSick (20.02.2019 10:23): no ale hlavně o nic nejde. Mně tohle honění minulosti přijde úplně úchylný. Máme tady lidi, kteří prokazatelně páchali zlo a trestné činy a ti jsou na svobodě a je jim hej, ale honí se dědula kterej ne/podepsal lejstro, který bylo důležitý před 40 lety, ale teď už to nemá žádnou váhu. Je to jen hon na čarodějnice, nic víc.

A dvtv jsem přestal sledovat už dávno, správných názorů je všude až až.
Rozhovor na DVTV je klasická ukázka toho, jak z nevinného člověka udělat zločince. Nevinný člověk, který nic špatného neudělal, samozřejmě nikdy nemá vymyšlenou geniální historku, kterou se ve vteřině obhájí. Tu mají vždycky připravenou pouze zločinci, protože vědí, že jednou se je na jejich zločin někdo bude ptát. Takže Franta neví co říct, těžce si vzpomíná, plete si fakta a vypadá nevěrohodně, ale co taky, když mu po 40 letech někdo ukáže fotku, kterou nikdy neviděl? Nedokazuje to vůbec nic. Pouze naivitu méně bystrých jedinců, kteří se nechají zmanipulovat novinářskou žumpou.

@Jab (20.02.2019 08:15): Srovnej si bezproblémové umělecké vystupování Káji, Helenky nebo Olympiku s Frantou a Jirkou třeba jednoduchým pohledem na diskografii z inkriminované doby a pak kušuj a šoupej nohama, protože o tématu víš kulový.

Jinak, pokud jste si nevšimli, tak se podívejte na jméno uživatele, který obrazy na aukru prodává :-)
Starej Ringo Cech se asi zamerne pozapomnel, ostatne stari lide maji tendence zapominat na neprijemny veci a zalezitosti, ve kterych nevychazi v uplne dobrym svetle a Drtinova z toho samozrejme musela udelat aferku, nekde se dostali k fotce, tak celych 20 minut tahla Cecha do diskuze o Anticharte, pritom je to vlastne prkotina. Antichartu podepsal kdekdo, vcetne ultimatnich moralizatoru Sveraka se Smoljakem. Ja bych ji taky podepsal, kdyby na tom zavisela moje kariera, prece nepujdu nekde delat topiče.
Kvasa má jako důkaz fotku, kdy stojí nad antichartou s propiskou. Vy máte úplné kulové. Kdyby nepodepsal a zahodil s tím výkřikem pero, tak by se to vědělo (šlo o režimní akci s jasně daným programem). Já bych to věděl. A on by těžko dále bez problémů umělecky vystupoval. Dělá někdo další z vás československé dějiny v letech 1948-1989? Ne? Tak kušujte a šoupejte nohama, když k tématu, o kterém vy víte lautr kulové, mluví profesionál. :)

Schelinger, s kterým odtamaď podle svých slov místo podpisu zdrhnul, je na jiné fotce, kde evidentně podepisuje. Krom toho to bylo v Divadle hudby. Ne v Redutě, jak říká Ringo.

Dnes bych nikomu signování nevyčítal. Ale proč kecá (když dříve podpis sám doznával - mohu doložit)? Vždyť byl v DVTV chycený jak školáček. Dejme tomu je ale možnost, že si to nepamatoval. Pak ale nevím, proč vymýšlel "cover story", že se Schelingerem z Reduty (sic!) zdrhnul. To je vyvratitelná blbost jak v případě Schelingera, tak v případě Reduty.
@Kvasa (19.02.2019 22:43): Samozřejmě, že nepodepsal. Fotka nedokazuje vůbec nic a soudu by to neprošlo. Víš co to je kritické myšlení? Asi ne, protože Franta mohl klidně s výkřikem "kurvy rudý, nikdy nepodepíšu" tužku zahodit a jít se ztřískat na bar. Co když tužka byla vypsaná? Co když se podepsal jako Fantomas? Máš ten arch? Byls tam? Víš to? Nevíš vůbec nic. Takže tady laskavě nešiř konspirační teorie o národním umělci.
@Drolin (19.02.2019 17:17): Tak to je jiná písnička, já se s tím už vcelku smířil, že známí jsou ti, o nichž se mluví. To je holt ta dnešní „mediální” doba, tak je to bohužel se vším.

@Kvasa (19.02.2019 22:43): Už to párkrát vysvětloval (kupříkladu zde), což ovšem. jak vidno, některým nebrání dělat z toho nekonečnou aféru a zesměšňovat tak celý Ringův život. A konečně, i kdyby to byla pravda a on skutečně podepsal, tak co? Nešel aktivně na nikoho donášet, nebyl žádný práskač. Dnes je každý hrdina, chtěl bych vidět zdejší mravokárce, jak by se v podobné situaci zachovali oni. Krásně o tom konečně zpíval svého času Jiří Dědeček...
Ringo je živoucí klasik a legenda, vskutku renesanční bytost. Toho člověka nelze nemilovat. :c)
@Drolin (19.02.2019 14:27): Frantisek Ringo Cech je borec. Staci mi jen slyset jeho hlas a hned mam dobrou naladu. Podobny efekt ma i Luďa Sobota, Zdenek Srstka nebo narodni umelec Josef Alois Nahlovsky.
@Walome (18.02.2019 20:03): Ja som dnes zažil vtipnú situáciu, naúčtoval som zákazníkovi čo chcel a výsledok bola suma 8,88€...

Následne vznikol "challenge", kto za deň naúčtuje viac 8,88€ účtov :-D

Dnes som vyhral, nikto to nedokázal zopakovať, naúčtoval som jeden luck :-D

Ale kolega dokázal naúčtovať 7,88€ tak som mu hneď vyčítal to chýbajúce Euro...
@Coldplaz (18.02.2019 19:57): už konečně vzniklo meme "Hitler se rozčiluje, že umřel Hitler"?

@Coldplaz (18.02.2019 18:33): jojo když jsem na spotify sjížděl jejich alba podle vydání tak jsem nevěřil vlastním uším :D

@pajmič (18.02.2019 13:58): tak mně metal přijde jako poměrně směšnej žánr. Teda ani ne tak ta muzika jako taková, ale spíš ty kostýmy / líčení kdy všichni vypadaj jako emo homoklády v koženejch vestách, ale mají být jakože drsný. A zadruhý mě baví fakt, že lidi, kteří poslouchaj metal, si myslej že jsou drsný nebo že ta muzika je drsná. Přitom je to vobyč pop s pěti kytarama navíc. Takže já se určitě nestydim :) jejich koncert byl ten nejlepší jakej jsem kdy zažil.