Pro pohodlnější navigaci i přístup k pokročilým funkcím Databáze-her.cz doporučujeme povolit si ve svém prohlížeči JavaScript.

Kultura

@90210 (01.09.2017 09:30): Frank Truman je dobrá postava, jde na něm vidět že má doma problémy a je více takovej při zemi než Harry ale je oporou svým kolegům a celkově mi přijde jako dobrá náhrada Harryho, těším se na jeho interakce s Coopem.

Co se tyce predstavitele Harryho tak ten v jednu chvili radostne prohlasoval jak hleda svoji bundu Šerifa, ale o nekolik mesicu pozdeji nejaky jeho mluvci nebo co v rozhovoru rikal ze pry ten herec sel do duchodu a hrat nebude...
@90210 (01.09.2017 09:14): Čekám až bude řada kompletní a nějaký den dva tomu vyhradím. Zatím jsou má očekávání ale vcelku malá (po zhlédnutých osmi epizod a opadnutí nadšení z TP po takové době).
Já asi budu znít jako fanatický fanda ale třetí série je pro mě opravdu skvostné dílo a žádný díl mě nenudil. Nové postavy jsou skvělé a to i Frank Truman, líbí se mi i vývoj postav který dává smysl. Navíc celkově i ten svět a lore toho TP mi přijde skvělý, už čtu i knihu a ta to jen umocňuje. Za mě zatím 5/5 a je to nejlepší seriál (kdyz budu treti serii brat samostatne) co jsem viděl a to jsem jich viděl cca přes stovku.
TP zatím dropnuto.

Ambice velké, výsledek ne až tak dobrý (i tak ale cením odvahu, ale věk nezastavíš - u Lynche je to vidět). V konkurenci seriálů 5/5, ovšem vzhledem k přísnějšímu měřítku vzhledem k jeho filmové tvorbě nic až tak pozoruhodného, jak by mohl hype train naznačovat.
@90210 (31.08.2017 11:44): @Flowerpot (31.08.2017 11:51): Nerad se uchyluji k podobně definitivním tvrzením, zvláště když seriál ještě neskončil, ale zatím mi Twin Peaks: The Return připadá jako to zdaleka nejlepší, co Lynch natočil. Pokud to bude tečka za jeho kariérou filmového tvůrce, stěží bych si dovedl představit její krásnější završení.

Veškeré negativní reakce tu jsou ale zcela na místě: tohle není látka, která by chtěla vycházet divákovi vstříc. Navíc ten rukopis jak od surrealistického renegáta! Fakt nádhera, jíž ten televizní formát sluší.
BTW zaver novych Twin Peaks je totalni masakr a rozhodne se vyplatilo pretrpet nekolik zdanlive vlaznych epizod z poloviny sezony.
@Vurhor (30.08.2017 22:31): No šokující.. nějaké filmy takové hodnocení musí dostat (odpadu mám jen 6 procent z celkového hodnocení), a obvykle jsou to ty co nemám rád (více než že by byly řemeslně špatné).
@mazar1234 (30.08.2017 22:14): Mě to přišlo podobné. Špatné to vyloženě není, ale spíš průměrná dnešní scifarna na kterou se celkem spokojeně podíváš, ale druhý den už si nevzpomenes ... těch 63 % na csfd podle mého přesně odpovídá tomu, co jsem viděl. Já od toho čekal daleko víc. Pokud bych to měl k něčemu přirovnat, tak je to srovnatelne jako původní Predator vs Predatori ( A.Brody).
@Charllize (29.08.2017 23:07): Na Vetřelce se dívám celkem pravidelně, každý rok 1 - 2x :-) Mám doma vydání se třemi díly, nějak kolem 2000 to vyšlo. Tohle ale musím mít, už jen z důvodu že je tam Prometheus a hlavně úžasný a nedoceněný Covenant :-)
@Jumas (30.08.2017 08:03): I stand corrected.

Mam ale pocit, ze ty texty nejsou stejne - ze v jednom pripade jsou jmena ponechana v anglictine a v jinem prelozena. Jestli jde o ruzne preklady, to si nejsem jisty. Databaze uvadi stejneho prekladatele. Ale uz je to prece jen strasne davno, co jsem to oboji cetl.

Zajimave, ze sci-fi me nikdy bavit neprestala, momentalne ctu veci od autoru, ktere jsem sice znal, ale jejich jina dila, ktera jsem tehdy nesehnal.
@Hydr0gen (30.08.2017 09:45): Je jen v knihách. V seriálu jej jako dítě zabil Clegane. Mimochodem i ten knižní je s největší pravděpodobností nějaký jiný Targaryen (Blackfyre) a ne Aegon. Kterého tak aj v knize zabil Clegane.

V seriálu je ten druhý Aegon Jon Snow. Jako druhý syn Rhaegara téhož jména. Jeho matka je ale Lyanna Stark.
@Fingon (28.08.2017 22:10): Pohádky jsou to samé, co Příběhy z čarovné říše, kde jsou jen navíc Příběhy Toma Bombadila, takže nechápu tvou poznámku, že ti to už přišlo o ničem. Spíš už si zapomněl, že se jedná o stejný titul. Každopádně to mám s těmihle povídkami stejně, jako ty. Sedlák Jiljí z Oujezda je super, Kovář z Velké Lesné celkem ušel a List od Nimrala nuda.

Jinak mě se Tolkien líbí i dnes.
Jinak teď jsem našel verzi T2 na kterou jsem jako děcko a teenager koukal nejvíc, na VHSce s tím prvním dabingem. Viděl jsem tehdy T2 tak stokrát, někdy jsem na to čuměl dvakrát denně :) Přijde mi že Arnie je tam Zavřelem namluvenej skvěle, ten hlas k němu sedí snad líp než jeho vlastní. Ale ten překlad..tehdy mi to vůbec nedocházelo, ale teď jen jsem to proklikal a hned
mall in reseda - pošta v resedě
running guns - běžící pušky :D Tuhle hlášku jsem zamlada bez znalosti originálu fakt nechápal :D
Tady je ten dabing
http://filmyhd.cz/sci-fi/40-terminator-2-den-zutovani-1991.html

Ale jako nostalgie silná.
@strejdafido (29.08.2017 23:03): Jo, hezky. Si tak rikam kolik uz tehle kompletnich edici bylo, jen ja mel asi dve. Kdysi jsem plynule presel z VHS na DVD a kupoval vsechno znova, ale u BR jim na to uz seru. Proste filmy stahuju a nekupuju nic. Uz jsme to kupoval vsechno 2x, po treti uz ne..a je jisty ze by prislo i po ctvrty. Taky jsem zjistil ze proste ty filmy mit doma nemusim, staci ze hromadim hry. Posledni leta mi staci film videt jednou, malokdy se stane ze na neco koukam 2x.
Ja uz do kina moc nechodim, nejak me to v tech kinech zaclo srat a jaksi tam nemam to pohodli co bych potreboval, ale T2 bych si jeste jednou dal . Byl jsem na nem v kine v roce 1992, a pak jsem asi 14 dnu nemyslel na nic jinyho.
Skoda ze se toho Cameron nedrzel dal, ty jeho Titaniky a smouly (i kdyz super udelany) uz moc nemusim. Vzdycky jsem si rikal jaky by to bylo kdyby Arnolda nechal jako zaporaka..hmm..
Mě teď stejně z GoT nejvíc zajímá, co stará Starková provede Brienne a Jaimemu
Tak jsme přišli z Terminator 2: Judgement Day

Ah, ten pocit vidět nejlepší akční film všech dob konečně poprvé na velkém plátně a rovnou v perfektní kvalitě s opravenými chybkami a nečekaně skvělou 3D verzí :)

Kudos Cameron, odvedli na tom skvělou práci. Zatím nejlépe zpracované 3D co jsem viděl (ikdyž pravda, většinou se 3D vyhýbám).

A až po skončení filmu jsem si uvědomil jak to hezky načasovali - 29.8.2017, přesně 20 let po soudném dni.