Pro pohodlnější navigaci i přístup k pokročilým funkcím Databáze-her.cz doporučujeme povolit si ve svém prohlížeči JavaScript.

Sport

@Strady (19.05.2024 14:54): Trochu mě fascinuje, že je Arsenal posmíván z nějaké neschopnosti. Prý "bottlers". Přitom bodů mají mraky a od začátku roku prohráli jeden PL zápas (Aston Villa) a jednou remizovali (Man City). Za druhé místo žádná trofej není a to je jejich "trest". Ale moc nechápu, kde letos projevili neschopnost nebo nedostatek sebevědomí. Co by jindy a jinde stačilo prostě letos stačit nemohlo, anžto City je prostě "well oiled machine". Oil je pak díky šejkům neomezený :)
@rikuhahl (20.05.2024 10:20): Drnovice prý nemají "něco" pro licenční podmínky 2024/25 ani pro druhou ligu (osvětlení, vyhřívaný trávník, čert ví...). Říkal mi to kolega, stihl jsem zapomenout, v čem je problém. Nejlepší byly stejně výjezdy do Blšan. Když jsem tam jel podruhé na Viktorku, vystoupil jsem v Podbořanech, šel mezi polema, rostly tam jablka, tak jsem jich pár schroupal. A poblíž se hrál profi fotbal...
Z jiného soudku. Nevím, jestli někdo sledujete druhou fotbalovou ligu, ale Příbram má po předposledním kole docela slušně nakročeno k sestupu do ČFL. Další z bašt devadesátkového fotbalu (naprosto bez ironie), který se chystá zmizet v propadlišti dějin.
@Walome (20.05.2024 08:07): moc nechápu, jak to myslíš, hraje jim tam to nejlepší, co teď mají, jednička a dvojka draftu a stejně hrají docela bídu, takže za mě naopak Slovensko spíš za očekáváním. Ne asi teda úplně bodově, ale projevem...
Pro mě je největším překvapením turnaje to, že se Slovensko pohybuje v první polovině tabulky a že Kazachstán oproti loňsku hraje úplný kulový.

A od začátku říkám, že hodně zajímavý bude poslední zápas s Kanadou, což díky Bostonu bude ještě zajímavější (pokud to stihnou).
@Strady (19.05.2024 13:26): Tam je bohužel rozhodnuto. V jiné lize by vyhrál Arsenal. Ale Manchester City je mašina. Neprohráli snad od prosince. Trochu se tím vytrácí to napětí, které je třeba v Německé lize, kde konečně vyhrál někdo jiný než Bayern. Ale tak... PL taky ne až tak dávno vyhrál Leicester (nyní druholigový tedy).

Fotbal potřebuje tu romanci. PL byla letos fantastická. Asi nejlepší, co jsem kdy viděl. Ale bez té romance to prostě nemá štávu. Všem se navíc odčítají body za porušení finančních pravidel. Ale na City se nesáhlo. :/

Mimochodem vedle opětovného vítězství City není v PL vůbec dobré ani to, že sestupují všechny tři týmy, které se tam z druhé ligy objevily.
Mě udivuje nikdo tady nepíše před poslední kole o anglické lize. Přál bych to Arsenalu ale ManC si to nenechají utéct, na to je tam až moc kvalitních hráčů. Nedej bože aby to dopadlo jako když dával gól Aguero.

Samozřejmě zaslouží chválu Leverkusen. Ani jedna prohra za celou sezónu to je prostě Majstr šále. Alonsovi přeji a to dotáhne do triplu, zbožňoval jsem ho jako hráče a teď má můj neskutečný obdiv.
Tak Usyk vs Fury výbornej box, před zápasem jsem odhadoval, že vyhraje techničtější Usyk na body, ale měl jsem poněkud obavy, aby to tak viděli i rozhodčí, přece jenom je Fury mediálně výrazně vděčnější. Nadto rozhodčí v devátém kole jak lečo bitého Furyho zachránil, když nepochopitelně defacto utnul kolo o deset vteřin dříve, místo aby zápas ukončil na TKO, anebo dal Usykovi možnost Furyho zcela vypnout.

Fury se pak ukázal jako typický britský sore loser, který sice dostal na budku od mnohem menšího chlapa, ale jistě za Usykovo vítězství může válka na Ukrajině. :) I když je otázkou, nakolik to brát vážně, protože měl z toho devátého kola zjevně otřes mozku a všem popřál HAPPY NEW YEAAAR. :D

Co se hokeje týče, jsem zvědav, zda tedy dorazí Pastrňák a... ZACHA, wtf. S takovým útokem bychom na zlato mohli mít, jakkoliv si myslím, že tento rok vyhrají Švédové pro tu neskutečně nabušenou obranu.
Čtvrtfinálové dvojice chci Švédsko-Finsko, Kanada-USA, Švýcarsko-Německo a Česko-Slovensko! Mělo by to tak největší štávu. :)
@Dan9K (18.05.2024 11:59): Jak praví Zákon č. 352/2001 Sb. par. 9:
j) na státní vlajce nesmí být žádný text, vyobrazení, obraz, znak nebo odznak, kytice,
smuteční závoj a nesmí být svazována do růžice,
Proto na všechny podej trestní oznámení :-)
@Zoltan (18.05.2024 10:32):  Děkuji za upozornění, právě proto kdyby si nevšiml , tak je to vždy zaznamenáno zde, plus čas a datum.
Právě, že Slovensko je na tom podobně jako my, cca dvě třetiny stejné mentality.

@Le0nidas (18.05.2024 11:46): Neboj s Pastou budou ještě větší grády a Zacha bude takové malé tajemství v Karpatech :DD 

@Londo Mollari (18.05.2024 10:32): Tak tohle je úplně mimo, vyndat Sparťanskou, tak už dostal na kokos.

@Le0nidas (18.05.2024 12:21): Oukey
Další tipy:
Norsko - Rakousko: 2:3
Švýcarsko - Kanada: 3:3
VB - Norsko: 1:3
Finsko - Dánsko: 5:1
Teda ale ta Nedvědova arogance při rozhovoru o oznámení příjezdu Nečase. To byla síla.
@Walome (18.05.2024 09:44): České vlajky s nápisy Polanka nad Odrou apod mi nevadí. Ale někteří lidé nemají soudnost. Když jsem byl v roce 2017 na EURO U19 v Tychách, nějaký chytrák se rozhodl vyvěsit tam vlajku Sigmy Olomouc. Poblíž stojícími Baníkovci byl přátelsky upozorněn, aby ji sundal.
@Walome (18.05.2024 09:44): Máš pravdu, že u cizích vlajek tohle většinou nevidíš. Je to stejný jako s těma lidma, když je zabere kamera a oni hned mávaj jak kdyby se zbláznili. Nebo se i zvedaj v hledišti, když je v dolním rohu záběru vidět jejich čepice. To je furt tak cool bejt v TV? Jak kdyby byl rok 1960, nebo co :)

@Strady (18.05.2024 09:48): Snad Pasta dorazí a vezme svýho kámoše Zachu, ať se nemusí s nikým sehrávat ;)
@Strady (17.05.2024 23:18): no co mě osobně nejvíc drtí jsou ty vlajky s názvy těch prdelí, odkud tam ti lidi přijeli. Jako přišlo mi to debilní vždycky, ale u domácího mistrovství??? Sedneš na vlak, za hodinu a půl seš tam :D jako nemám rád o něčem říkat, že je to čecháčkovství, ale pro tohle jinej termín nemám. By mě zajímalo, co ty lidi motivuje tohle dělat, ale obávám se, že prosté "hele mámo byl jsem v televizi".
Co jsem si odnesl ze zápasu..
Rozšířil se nám tady takový malý nešvar "vstávat, otáčet na kameru a mávat" Děkujeme!

Tipy:  Dánsko - Švýcarsko 2:4,  Kanada - Finsko  3:1,  Česko - Británie 5:0