Pro pohodlnější navigaci i přístup k pokročilým funkcím Databáze-her.cz doporučujeme povolit si ve svém prohlížeči JavaScript.

Sport

Z týmů, které mají šanci na výhru, Anglii (samozřejmě kvůli kapitánovi a současné největší personě fotbalu), jinak budu rád pokud co nejdále dojde Japonsko, Srbsko, Írán a JK.

Co mě ale těší je, že nafoukaní makaróni nejsou na MS :)). To je snad nejméně sympatický výběr široko daleko, a hned za nimi Argentina a Brazílie.

@rikuhahl (23.11.2022 07:14): To bych nesouhlasil - to tvrzení platilo pro Belgii čtyři roky dozadu, dnes je polovina týmů více méně neznámá (stopeři Faes a Theate, Onana) a druhá za zenitem (Hazardové, Lukaku, Witsel). Kdo snese srovnání s naším výběrem je jen Courtois, ve skvělé formě hrající Trossard a snad i KDB.
Tým, kterýmu fandím vždy na MS (Itálie) letos dopadl v kvaldě tragicky, takže nejvíc přeju trojici USA/Wales/Dánsko :)
@Red (23.11.2022 12:22): Jasně, bez kvality bič neupleteš ale soudržnost/chemie týmů se mi zdá na naší straně. Belgičani se mi zdají jako poskládané jména vedle sebe, jako někdy Brazilci, kteří mají vždy o dvě třídy lepší hráče a stejně někdy nestačí.
Co se týče fandění, je mi fuk kdo vyhraje, jen ať to není Anglie, která mi je za poslední dobu krajně nesympatická, přitom hrají dobrý fotbal. Rád bych viděl, nějakého outsidera dojít daleko.

Myslíte, že tohle se taky objeví v katarský novinách? :D
@Red (23.11.2022 00:43): No, nejvíc to přeju Belgii, kterou mám rád jako stát a ty hráče taky a dovolím si s tebou trochu nesouhlasit, protože Belgičani mají ještě o třídu lepší hráče, než jsme před 20 lety měli my, ale pokud neudělají titul na MS/ME, tak to bude “ztracená” generace. Dál přeju Nizozemcům, Němcům a Dánům, ze světa pak Uruguayi, byl bych rád, kdyby někdo z téhle pětice udělal titul. Jo a ještě Poláci by mně nevadili, naopak ;)
@Red (23.11.2022 00:43): Z evropských týmů Belgii, ale nejvíc asi Brazilcům, jejich fotbal se mi prostě líbí.
Fandíval jsem Anglii, ale po posledním ME a po případu "Kúdela" už jsem ostrovní fotbal tak nějak zavrhnul.
@player (22.11.2022 21:52): Jenže tohle měřítko je dost na prd, protože aby někdo kdo se vůbec nezajímá o fotbal znal nějakého fotbalistu, tak to musí být totální fenomén překračující hranice sportu, nebo musí fungovat mimo sport, jako Beckham který se dobře oženil a dělal módu, nebo Best, který byl v podstatě rocková hvězda. Hvězd který zná fanoušek sledující jen svůj tým v divizi, občas Spartu, repre a někdy evropské poháry je na MS dost.
Komu fandíte?

Tradičně podporuji Chorvaty, přál bych to Belgii (mají generaci jako jsme měli v době milénia my) a trochu i Portugalcům a Nizozemcům.

Jsem zvědavý jestli se vyvrbí nějaký příjemný překvapení. SA dobrý výkon, ale pro mě ne příliš sympatická země.
@player (22.11.2022 21:52): ok, ale aby to bylo fér, tak kolik je takových hráčů na letošním mistrovství? A existuje nějaký tým, kde je těchhle nadhvězd, které zná opravdu i ten, co fotbalu moc neholduje, víc než jedna?

Pojďme si to klidně spočítat; hráčů, kteří snesou věhlas Zidana nebo Beckhama, to bych viděl na CR7, Messi, Neymar, Mbappe, Lewandowski, Modrič, možná Bale a to je všechno :-)
s otazníkem a čestnou zmínku si zaslouží Kane, Suaréz, Neuer, Hazard a de Bruyne

S výjimkou dvou čestných zmínek a reprezentace Belgie, žádný tým nemá víc než jednu superhvězdu. Výjimkou by byla Francie, kdyby hrál Benzema. Čili Argentina je v úplně stejné situaci, jako všechny ostatní silné týmy - jedna superhvězda a několik standardních hvězd. :-) A některé silné týmy, jako Španělsko, třeba superhvězdu ani nemají a mají jen standardní hvězdy :-)

ale klidně napiš, koho jsem třeba opomněl.
@player (22.11.2022 19:08): Jak říká Dan9K, plus třeba Lautaro Martínez je vyhlášený kanonýr s hodnotou €75.00m, Dybala už má také něco odkopáno (a odmaroděno :)), pak tam máš ještě Romera, Lisandra Martineze, Tagliafica...ten tým působí na papíře dost silně i bez Messiho.

Jenže oni jsou na MS často divní, trochu se obávám, že ta prohra ve finále MS 2014 byla Messiho největší šancí a letošek už neklapne. Ale tak třeba je to naopak nakopne a budeme hledět :)
@player (22.11.2022 19:08): no jo no, ono je to relativní. Ona není ostuda neznat žádného fotbalistu (až tak na 10 jmen celé historie, které bych považoval za nějaký všeobecný přehled), ale pokud už se někdo o fotbal zajímá, tak přehlédnout takového Di Mariu je docela obtížné, dyť už taky hraje asi 20 let. (120 zápasů za Real, 200 zápasů za PSG například)
Damn, tohle mělo Mexiko vyhrát, bylo lepší. Polsko dost bída, až na penaltu nic.

@player (22.11.2022 18:39): he? Martinez, Di Maria, Álvarez, Correa, Dybala, de Paul... neříkám že vyhrají, ale známých borců a kvalitních hráčů je tam celá řada.
O Dány bych se zatím nebál. S takovými sexy jmény jako Šmajchl přece prohrát nemohou. :)
Jinak dnešní výsledek Argentiny mě utvrdil v mém tipu, že to celé Argentina vyhraje.
Ale tak já předpokládám, že tohle bude spíše galapředstavení evropského fotbalu. Jen jsem si myslel, že se to bude ukazovat až ve vyřazovacích soubojích. :)
@Drolin (22.11.2022 11:24): Jenže když ti Kevin dá tři přihrávky mezi dva stopery, tak ti i to kopyto Lukaku umí proměnit. Vše je jen na De Bruynemu.

Anglie je silná ale zase to projede jako v historii na gólmana a Meguiera :D Jojo tebe myslím pane Seamane :DD
Sakra, té Kanadě nějak nevěříte :)) Přitom tam je Davies a David, a Belgie už není co bývala.

Slabá obrana, dávno ne Verts + Alder, vyčpělý útok s Lukakem bez formy a flopem Dakou, a KDB přes 30 a Hazard na úrovni Jankta. Zvědavý jsem jen na Trossarda, který hraje o lepší angažmá, a De Ketelaere, který ale zrovna nezáří v Serii A.

@Strady (22.11.2022 11:12): Nevšiml jsem si, že za přesné výsledky jsou 3 body... :)). Proto je mám trochu přestřelené (ale třeba bude Polsko Maxiko přestřelka a Anglie vyškolí i USA).
Drolin včera velmi dobře, kurzy na správné výsledky byly 6,70 a 5,71, což je celkem 38,257!! Za 100,-, 3800,- pěkný!
No nic, pojďme na to, nic není ztraceno!
 Maroko - Chorvatsko 0:2
 Belgie - Kanada 5:0 dal byl 4 ale to už jsou dva tipy a potřebuji sám 3body :D

Tabulka 
Stále je možnost se připojit náskok 6bodů není nic!
Moje tipy:
 Mexiko - Polsko  0:1
 Francie - Austrálie 3:0 jako ostatní

@Dan9K (21.11.2022 19:14): provedu pro své tipaře vše! :D

@player (21.11.2022 17:00): To že si FiFa dělá co chce to je už dávno jasné. Musí se to to hodit hlavním bafuňářum. Ale hlavní je to, že frajeři z prokrokováních zemí se kasali jak ukážou propagaci a stačilo pohrozit žlutou kartou a tadadá.. :D Kdyby byli takový frajeři jak se kasali, tak si vezmou a přímou žlutou a další zápas by byl kapitán někdo jiný.
Nojo Michael Jordan byl jiný frajer, platil 50tisíc dolarů za každý zápas, jen proto že hrál v červenobílých botách.
@Strady (21.11.2022 14:44): nepřipneš si prosimtě odkaz na tu tabulku třeba někam k sobě na profil? Jako moh bych si udělat záložku sám, ale vždycky, když ten odkaz najdu, tak už se na to vyprdnu :-)
Mexiko - Polsko: 1:0 Veledůležitý zápas, risknu mírné překvapení!!
Francie - Austrálie: 3:0
Maroko - Chorvatsko: 1:2
Belgie - Kanada: 3:1
Mexiko - Polsko: 1:1
Francie - Austrálie: 3:1
Maroko - Chorvatsko: 1:2
Belgie - Kanada: 4:0
lol, jsem ve vedení :-)))
tipy na úterý
Mexiko - Polsko 1:1
Francie - Austrálie 3:1
Moje tipy: Mexiko-Polsko 1:3, Francie-Austrálie 2:0, Maroko-Chorvatsko 1:1, Belgie-Kanada 4:0, Uruguay-Jižní Korea 2:0, Brazílie-Srbsko 1:2, Wales-Írán 1:0, Anglie-USA 2:2
Takže další tipy, na příštích pět dní

Mexiko : Polsko, 2:3
Francie : Austrálie 3:0
Maroko : Chorvatsko 0:2
Belgie : Kanada 2:1
Uruguay : Jižní Korea 0:1
Brazílie : Srbsko 1:1
Wales - Írán 0:1
Anglie : USA 5:0

A jen, @Strady: prosím o tipy vítězů v tabulce ke mně (pokud tedy náhodou nemá Dan9k stejné! :D )

(jen se trochu bojím o Anglii, po zhlédnutí jak nezvládají vedra... :))