Pro pohodlnější navigaci i přístup k pokročilým funkcím Databáze-her.cz doporučujeme povolit si ve svém prohlížeči JavaScript.

Sport

@rikuhahl (10.02.2022 16:54): já nevstávám :-) Jako ten dálný východ je nejhorší pro mě. Koukám na většinu věcí ze záznamu, aniž bych znal výsledek. Většinou mezi půlnocí a pátou ráno :-) Vyhovuje mi, když se to odehrává v USA nebo Kanadě, to je přesně pro můj spánkový režim. Nejhorší je pro mě dopoledne a tam se právě děje většina věcí, když je to v Číně nebo Japonsku.

@Zx Atari 500 (10.02.2022 16:56): pořád čekám, že si to nějaký komentátor splete. Ale tuto úžasnou paní snad už skoro nikdo nezná :-)
@Jab (10.02.2022 16:45): Právě, že ten tlak na ní asi docela je i z těch důvodů co si napsal, že jí to sedí, placku má, tak všichni čekají, že pojede v pohodě a zase překvapí. I v telce, že Ester pojede ještě na lyžích, další naše naděje, myslim že si to uvědomuje daleko víc než čtyři roky zpátky, kdy jí ani nedávali v televizi, až tak moc se od ní čekalo. (Což je mimochodem za mě dodnes pořádná ostuda pro Čt)
@Can (10.02.2022 16:37): Já od ní nic nečekám. Jen píšu, že umí překvapit. :)

Sníh jí tam prý vyhovuje. Mám už jednu zlatou... Stát se může cokoliv. Jako minule. Imho na ni opravdu žádný tlak není.
@Jab (10.02.2022 16:23): Neblázněte klucí, Ledecká si už takhle zaslouží chválu, není možný zopakovat to co se stalo minule, do desítky jo, ale na medaile to už nevidim. A to ne že bych jí to nepřál, přál a moc, ale jestli by přivezla placku z lyží, tak ať to ty lyžařky zabalí. Čeká se od ní fakt až moc...
@rikuhahl (10.02.2022 16:01): Imho Dan9k asi chce, abychom se jej jali přesvědčovat. ;)

Jasný favorit na medaily byla akorát ta Ledecká. Letos to asi nebude žádná hitparáda. Ale čert ví. Ono se to nezdá, ale podle mého Ledecká občas umí i na lyžích celkem překvapit. :)
@včelka (10.02.2022 15:37): ta hranice úspěchu a neúspěchu je strašně tenká. A kdyby se Nagano opakovalo tehdy se stejnými lidmi desetkrát dokola, tak si myslím, že bychom vyhráli přesně právě jednou :-)

Na druhou stranu už odrůstá generace, která úspěch v hokeji ani nezažila, což už náhoda není :-)
Není ta rychlobruslařka Lollobridgová příbuzná té herečky Giny Lollobrigidové?
Sledoval jsem poslední euro-hockey tour, kde jsme všechno prohráli. Hra našeho nároďáku nebyla úplně špatná. Neřekl bych, že tam byl velký rozdíl. Problém je v tom, že naše chyby soupeř okamžitě využil, zatímco my máme jalovej útok. Často i převahu, ale žádné góly.

Opakuju se ale často. Kdyby jsme v Naganu měli v bráně Hrubce místo Haška, odjížděli bychom s náklepem od Američanů a neúspěchem. Některé úspěchy z dřívějších dob se až moc přeceňují.
@Can (09.02.2022 16:33): nehledám výmluvy, ale mám už pocit, že to mají v hlavách úplně dojeb... ti hráči si prostě už nevěří, hrají s tím, že prostě už konečně musí a to je ještě víc svazuje... těžko říct, co by to zlomilo, asi by to fakt chtělo nějakou výraznou změnu trenéra a začít to budovat nějak od nuly, klidně i na úkor ještě horších (těžko tomu uvěřit, že by to ještě šlo) výsledků... tahle generace Kovářů, Řepíků, Červenků, ačkoliv skvělý hráči, tak těm to prostě už asi nikdy nevyjde :)
@rikuhahl (09.02.2022 16:21): Myslim, že nás to nakopne tak do pr... teda rychle domů. Dívat se letošní sezonu na repre v hokeji je neskutečný utrpení. Kde kurva je ta naše chytrost, vůbec tam nevidim nic v čem by naši byli lepší. Fakt jsem znechucenej, tohle za mě je ostuda a historická prohra, to by jim měl někdo připomenout, hvězdám...
Sorry, ale nějak mě to nasralo...
Jak jsem dřív ty hokejový zápasy napjatě sledoval, tak teď jsem koukal tak napůl. Bez ohledu na výsledek na pohled nehezkej zápas. Češi hořeli v obraně, v útoku stále impotence, chybí góloví hráči - Krejčí a Kovář jsou spíš tvůrci, Gulaš by se hodil. Obraz hry jako když se kluci klackujou hokejkama po mantinelech. Do toho rozhodčí pouštěli Dánům spoustu držení a drobných faulíků, no prostě ošklivě se na to koukalo. Jediný pozitivum je další facka trenérovi a vedení. Třeba když těch facek bude víc...
Psal tady někdo něco o tom že doufá v medaili z hokeje. No nevim po tom co naši hokejisté převádějí s Dány.
@player (08.02.2022 13:55): Proč bysme to dělali? Snad jich budou mít co nejvíc, protože komu jinýmu je přát víc? Snad jen svým oblíbeným sportovcům napříč národy.

@Jab (08.02.2022 15:50): Ale slyšel jsi několik písniček jejího taťky, takže ta rodina na tebe vliv má ;) Jasný, jsou to suverénní jedinci a s námi samotnými mají pramálo společného. Nicméně pořád je v nás více či méně toho národovectví z 19. století. Takže úspěch našince ve světě potěší víc, než obdobný úspěch nám naprosto cizího člověka z druhý strany Země. (Jsou samozřejmě výjimky, ale ty jsou všude).
Plus ty Slováky nemít, tak si je snad musíme nakreslit. :) Jednak kvůli obdobným vymezením, jak jsme na tom stále lépe (funguje to i obráceně - moc hezký byl jeden transparent na antibabiš demonstraci: "K*rvy, kvůli vám se už nemůžeme smát Slovákům"). A druhak kvůli alespoň nějaké genetické variabilitě, kterou nám přináší. Hlavně v Praze mi přijde, že snad každý druhý pár je tu česko-slovenský. :)

Nicméně jakkoliv jsem pro nějakou tu legraci kolem "federálního derby" v hokeji či fotbale (to k té atmosféře patří a zápasy to dělá napínavějšími), tak zrovna kvůli jedné medaili na OH už je to úsměvné. To se pak chce říci, že "my" žádnou medaili nemáme. Já Ester neučil jezdit na lyžích. Neradil jsem jí, jak to zajet. Zejména u individuálních sportů (kde jejich účastníci pramálo těží z prodaných vstupenek) bych tak nechal úspěch zcela na daném sportovci. A z té medaile měl radost aniž bych ji někomu "virtuálně" cpal do obličeje. ;)