Pro pohodlnější navigaci i přístup k pokročilým funkcím Databáze-her.cz doporučujeme povolit si ve svém prohlížeči JavaScript.

Sport

@Zoltan (07.05.2019 23:51): Barcelona postrádá dravost, kterou měl Real. Ale zase jsem rád, že Klopp má v osudu prohrát další finále (jako posledně CHL, EL a pak CHL :).

A pěkné,

Barcelona in their last 8 KO games in the UCL away from home: only 1 win, score 2:17

2-0 vs Atletico
4-0 vs Paris SG
3-0 vs Juventus
1-1 vs Chelsea
3-0 vs AS Roma
0-0 vs Lyon
0-1 vs Man Utd
4-0 vs Liverpool
@Jab (07.05.2019 23:16): Už jsem se podíval aspoň na sestřih. Barcelona měla pár dobrých šancí dát gól, ale i Liverpool měl další dobré šance. Čtvrtý gól stojí zato, dobrá finta :D
@Zoltan (07.05.2019 23:13): Taky tak. :) Teď hodně lituji. Tenkrát na ten zápas Pool s AC Milán jsem zůstal. Seděli jsme v hospodě a řekli si, že si dáme ještě jedno. A pak to začalo padat. :)

@Red (07.05.2019 23:12): Hej, ne že bych jim to nepřál. Bylo by to také super. Ale... Teď je to rozhozené. Arsenalu přeji samozřejmě vítězství v EL, Chelsea finále, Tottenhamu CL (aby taky jednou měli velkou trofej) a Liverpoolu vítěství v PL. Hezky by to bylo podělené. :)
Teď už je vše připravené na evropský titul pro Ajax. Snad to nezvořou.
Absolutní dominance týmů PL v evropských soutěžích. To nelze říci jinak. Pool si báječně na Barcelonu vyšlápl. Klopp se měl objevit v Arsenalu. Nejlepší trenér současné doby.

P. S. Ať to tam slepice koukají dokopat. To stejné Arsenal a Chelse v EL.
Conte, podobně hořký konec jako u Ranieryho a brzy asi u Sarriho. Nechápu, že i po tom posledním roku kdy udělal tunu chyb chce odstupné.

Chelsea however counter that Conte's behaviour towards players and staff at the club - and in particular his text messages to Diego Costa, telling him he was not part of his future plans - means he was in breach of his contract and should receive a much smaller settlement.

@Zoltan (07.05.2019 19:05): Stan Kroenke je horší jak Levy :)). Ale moc se mi nezdá, že třeba Liverpool může (ač po letech) utrácet takové rakety a moc rozdílný tým to od Arsenalu není.
@Drolin (07.05.2019 18:50): Fakt nevím kam to mizí. Přitom v létě má naběhnout další lukrativní smlouva, klub je zdravý. Fakt nechápu. Ale zatím je to tedy jen spekulace, třeba Emery dostane víc + někdo bude určitě prodán.
@90210 (07.05.2019 18:56): Ne, ale přeložil bych to stejně. Chce to trochu znalostí v té fotbalové hantýrce, a je to jasné.

Conte zatím nic extra nedokázal (aby mohl být brán do dejme tomu TOP 5 trenérů), mimo rozkladu Chelsea (z týmu bojujícího o titul se stal tým bojující o TOP 4) a potáhnutí kárky u korupčníků. Posměch je na místě, aneb jeho poslední sezónu u Chelsea kterou si každý pamatuje. To ty ovšem nesleduješ a znáš jen Serii A.
@Drolin (07.05.2019 18:47): Heh takze jsi to fakt "prekladal" ty. Ty ses fakt komik.:D

A samozrejme, ze AS je ted v rozkladu, tak tam nepujde trener jako Conte, tedy uplnej top, kterych je na svete jen par, aby si pripadne nezkazil reputaci. Proc by to delal? Ten vysmesny ton si tedy muzes odpustit, tedy jestli to vubec jeste umis.
@Zoltan (06.05.2019 18:15): Zvláštní, že ty peníze nemáte i tak dlouho po otevření stadionu - přitom je Arsenal značka :)).

Jinak léto čekám velmi zajímavé. MU bude muset utrácet, Spurs asi také. Pool a City budou doplnovat kádr. Domino na trhu také rozpoutá Bayern a Real.
@90210 (07.05.2019 18:13): V překladu, nejsou podmínky = nekoupí mi koho chci. Aby to ovšem zahrál do autu a nechal si otevřená dvířka, tak řekne klasicky jak to je zajímavý klub se super fanoušky bla bla bla... jako se to snad říká i u odmítnutí práce na Dukle :)) Prostě je to hovádko jako Guardiola, který si na slabší tým nevěří, a ani by to nevyzkoušel pokud by mu nekoupili na koho si ukáže prstem. Tyto trenéry mám nejraději.

Jinak dnes se ukáže síla Poolu, bez Salaha, bez Firminha, a bez Dijka... tedy podobné podmínky, jako mají Spurs poslední měsíce.
@Drolin (07.05.2019 17:35): Hezky, jak jinak, tos "prekladal" ty, abys sem mel co postnout ne?

FYI rekl "Non ci sono le condizioni", tedy ze tam ted nejsou podminky, coz nejsou, protoze je to totalni chaos. Dal rekl, ze se do Rima zamiloval, ze tam je vasen, ktera jinde neni a ze driv nebo pozdeji bude AS trenovat. Mj.

@Jumas (07.05.2019 13:58): Podepisou Marnera za 10, odejde jim bottom 6 a bude zalezet co maj nadraftovany.

@Coldplaz (07.05.2019 14:17): Devils jsou tradicne defenzivni tym, Daneyko patril skoro 20 let k pilirum druhe/treti obranne dvojice, za tym odehral nejvic zapasu v historii, nikde jinde nehral, s tymem vyhral vsechny 3 Stanley Cupy a na prvnich dvou se podilel hodne, v posledniho koncil karieru jako 6. bek. Byl to klasickej defenzivni bek, tech bych nedostatek bodu fakt nevycital. Nebyla to superstar, ale proti vyrazeni toho zas tolik rict nejde, protoze byl u te vitezne dynastie a Devils nejsou tym s velkou tradici.

Pokud v NHL hledas blbe vyrazena cisla, tak z tech, co neumreli nebo nemuseli predcasne skoncit, coz je samostatna kategorie, vycnivaji Ray Bourque u Avs, Danny Gare u Sabres, Bill Goldsworthy u Stars/North Stars, Yvon Labre u Caps nebo bratri Plagerovi u Blues.

Naopak jsou tymy, ktery by mohly vyrazovat podstatne vic, viz Fleury, MacInnis a Nieuwendyk u Flames.
Antonio Conte se nestane koučem AS Řím. Bývalý trenér Juventusu, italské reprezentace či Chelsea se měl podle některých informací stát nástupcem Claudia Ranieriho. Nyní ale Conte angažmá v Římě vyloučil. "Pro svou práci potřebuji cítit, že můžeme každého porazit a taková situace tady momentálně není," řekl Conte.

:D
Ani Sharks ani Stars sa nepodarilo ukončiť sériu, škoda, lebo Sharks boli dosť blízko, ale Lendeskog im dal dobý gól v predĺžení. Stále dúfam, že sa Pavelski ešte vráti.

@90210 (07.05.2019 10:29): No ja si hlavne pamätám ako Avangard Omsk vyradil číslo mladého Alexeja Čerepanova, ktorý tragicky zomrel na infarkt. Z toho mohol byť naozaj dobrý hráč. Charlamov bol tiež veľký talent, ktorý zomrel mladý. A Devils vyradili číslo Kenovi Daneykovi, ktorý sa skoro vôbec nepodieľal na ich úspechu a za kariéru získal menej než 200 bodov, jeho najväčším úspechom bolo keď získal Masterton Trophy za prekonanie alkoholizmu.

@Jumas (07.05.2019 12:48): Súhlas, dosť o ničom finále, v Bostone sú okrame Pastrnáke všetci význammní hráči, ktorí už vyhrali a v Caroline nie je nikto výrazný okrem Sebastiana Aha a Mr Game 7.
@rikuhahl (07.05.2019 12:32): Njn, treba u Slovaku s Demitrou, Litva s Skrastiņšem a Belorusko se Saleiem tam ztratilo legendy, tam bych to urcite pochopil.

@Jumas (07.05.2019 12:48): Mne to nevadi, kazdopadne letosni prekvapivy PO uz ma prvni efekt v tom, ze udajne vyrazne pomaleji poroste platovy strop, protoze se letos do PO nedostaly nebo prekvapibve brzy vypadny tymy ze silnych TV trhu a NHL tak do kasy ziskala min penez. Ze silnejsich hokejovych trhu do 2. kola postoupil defakto jen Boston.
Tak Boston je ve finále východu, škoda že ta Columbuská pohádka končí. Pokud nepostoupí Dallas, tak fandím komukoli ze západu. Boston - Carolina je fakt příšerný finále konference. Horší by z mýho pohledu bylo jen kdyby tam místo Bostonu byli Rangers.
@90210 (07.05.2019 10:55): jj, mě taky přišlo divný, když v roce 2011, asi měsíc po tý jaroslavlský nehodě letadla byly vyřazený v reprezentaci čísla Marka, Rachůnka a Vašíčka, jako byli to super hráči. Marek byl můj velkej oblíbenec, ale lepší než oni bylo v historii možná i sto jinejch Čechoslováků a ty maj smůlu. Je to nefér a roli hrajou zbytečný emoce.
@rikuhahl (07.05.2019 10:52): To jsem zjednodusil, Magnusson byla popularni postava, ktera se motala kolem tymu jako ambasador a byvalej obrance, par let delal kapitana a byl proslulej hlavne jako nebojacnej a hodne spatnej bitkar, nebyl to moc dobrej hokejista a kdyz se zabil v aute, tak Hawks cislo 3 vyradili jemu i Pierre Pilotovi, coz byla pro zmenu legenda a zaslouzeny vyrazeni cisla. Byla to delikatni situace, ale nemam rad, kdyz se v am,erickych profi ligach oficialne vyrazujou cisla zemrelym predcasne hracum, kteri jinak nic moc nedokazali. takovym hracum se maji cisla vyradit z obehu neoficialne a je jim povesit banner pod strop. I tohle zvlada Detroit dokonale, Vladimir Konstantinov, kterej byl zmrzacenej po autonehode a vyhre SC, ma cislo jen vyrazeny z obehu. U nej je to smutny, protoze to byl elitni bek a v te dobe hral rozhodne dulezitejsi ulohu, nez Lindstrom, kterej byl v 90. letech spis ve stinu hracu jako Coffey apod.
@90210 (07.05.2019 10:29): za zabití v autě? Hm, tak to jsem nevěděl :) Zabití v autě neni zásluha, v určitym ohledu z tebe ale může udělat kult, kterýho by člověk zemřelý normálně v 70-80 asi nedosáh ;) Viz James Dean. A teď se nabízí otázka bude mít Pepik Šural taky nějakou poctu od Sparty v tomhle směru?
@Richmond (06.05.2019 15:43): Souhlas, ale nedovedu si moc predstavit proveditelnost, kazda zeme ma vlastni ligu, do tech nejvetsich cpou penize pofiderni miliardari ze zemi 3.sveta, aby se dostali do povedomi, pripadne to maji jako pracku spinavych penez a nasleduji tak priklad Abramovice. Je to strasnej spolek ten fotbal, ligovej a mezinarodni.

@Coldplaz (05.05.2019 14:09): Potesilo me, ze Red Pigs, ktere jinak fakt nemam rad, Kellymu jeste pred smrti vyradili cislo. Ostatne Detroit ma asi nejlepsi politiku vyrazenych cisel, pouze clenove Hall of Fame, kteri tam odehrali hodne sezon a pres to nejede vlak, tak to ma byt. Zadnej Ray Bourque vyrazenej za 2 roky u Avs nebo Keith Magnusson, kteryho vyradili, protoze se zabil v aute.
@Drolin (06.05.2019 17:26): Pravda, počkám tedy na čtvrtek, až nám skončí sezona :) Jinak logika v Arsenalu je podle spekulací taková, že v případě nepostupu do LM bude mít Emery na přestupy cca 50m, ale když postoupí, tak více :) Za 50m si budou moct koupit 3/4 De Ligta, půlku Koulibalyho nebo skoro celého Škriniara :D
@Zoltan (06.05.2019 17:03): No počkej, CHL mít, nebo nemít, je docela zásadní do 19/20 :)). Minimálně z pohledu atraktivity klubu u případných posil. No a těším se kdo bude váš nejlepší hráč, zda Leno? Auba? Torreira? Laca? Škoda přestárlé zálohy a slabší obrany, která mi vážně přijde horší jak u Evertonu nebo Wolves. Hypovaná Guendouzi mě spíše zklamal, na TM má na 19 let 30m, ale v tom středu hřiště mi přišel (v druhé půce sezóny) že ztrácel hrozně míčů a byl unáhlený. To zatím není hráč na boj o CHL.

A ještě abych shrnul nějaké další poznatky, tak se mi v lize vážně líbil Maddison (Lestr) a Van-Bissaka (CP) nebo brankář Ryan (Brighton). Zklamání Fulham, který kupoval skvělé hráče, ale bylo to poslední místo. A nejméně sympatické bylo Burnley, banda chasníků, která ty body urve silou (a Vydru prakticky ani nepustí do hry :)).

Od Spurs a Levyho konečně čekám větší investice (Poch má mít slíbeno 150m, ale moc tomu něvěřím). Přál bych si tyto hráče:

DM - Tanguy Ndombélé (prý už byl kontaktován, spolu s City, ale u nás by prý měl základ ve většině her), 50m
LB/LW - Ryan Sessegnon (v lize nazářil, ale určitě má velký potenciál), 35m
CAM - James Maddison (pokud odejde Eriksen, je to nejvíce logická volba - vytvořil nejvíce šancí v celé lize), 45m
RB - Aaron Wan-Bissaka (Tripp nebo Aurier pravděpodobně odejde, RB je pro Pocha priorita), 35m

A ještě by se hodil nějaký mladý útočník, protože Llorente asi odejde do Bilbaa.
Jinak se ukázalo, jak důležité jsou správné nákupy a investice. Liverpool mohl koupit hráče (Alisson, Keita, Fabinho, Dijk) za více jak 240m. To je za čtyři hráče suma, kterou může kopírovat jen MC. Ti si naopak "jen" na lavičku koupí Mahreze za 65m. Těmto útratám se už dávno nemůže rovnat ani MU, ani Chelsea.

Pokud za sebou nebude mít tým v PL extrémní zázemí nebo bohatého vlastníka, už se jen těžko bude vyhrávat titul. Nebo se musí povést "zázračné" transfery typu Kanté a Okazaki za 10, Fuchs zdarma... :)).
Jedna z nejzábavnějších sezón za poslední dobu. Zbývá týden, a ještě není rozhodnuto o titulu, ale pro Spurs více méně PL končí (pokud se nestane to, že Arsenal vyhraje o osm branek, respektive je Spurs nedostanou :)).

Po MS, kde hrála většina hráčů klubů z TOP 6, bylo jasné, že toto bude náročný boj o čtyři místa. Například u Spurs se to potvrdilo (prvních 19 zápasů, rekordních 45 bodů, posledních 18 zápasů, tristních 25 bodů), stejně jako, naštěstí, i u konkurence. Velké plus je i to, že se všechny týmy držely (a drží) v Evropě. Zatím prakticky vypadl jen United, což stálo možná ještě více sil než absence odpočinku po MS.

Individuálně šlo o nejhorší sezónu pod Pochettinem. Vinu mají častá zranění. Kane dal skoro polovinu branek oproti minulému roku (30 ku 17), Alli měl minimální produktivitu a Trippier je nyní brán po famózním MS jako nejhorší článek defenzivy. Týmově to ale stále šlo, a i přes nepříznivé podmínky (oddalování stadionu, rok a půl bez nákupu posil, odsunutí některých hráčů) to byla jedna z nejvíce úspěšných sezón.

Pětice nejlepších hráčů,

1. Son - Pohádka. Pokud by nevyhrál s JK, měl jít toto léto na vojnu. Na dva roky. Prakticky by to bylo na ukončení kariéry. Ovšem zázraky se dějí, a zlato a Son vybojoval zlato na asijských hrách v poslední možný termín před nástupem na vojnu. Možná ho právě toto nakoplo, ale po slabším začátku (viz únava po MS a Asian games) byl k nezastavení. Jasný hráč sezóny, který zachránil spoustu bodů a dotáhl Spurs do semifinále CHL. Navíc na jeho střely a techniku jde koukat stále. Takto zábavný hráč tu nebyl od Balea.

2. Sissoko - Kdo by to čekal? Dvě sezony typický squad member, který nikdy neudělal nic navíc, se posunul hlouběji do pole a nahradil permanentně zraněného Dembelého (a Diera) na DM. Tento tah vyšel. Rozehrál se k famózním výkonům, kdy diktoval tempo a odebíral jeden míč za druhým.

3. Verts a Alder - Sláva, Toby se dal do pořádku, a byl zase nejvíce vytěžovaným hráčem v sezóně. Společně se zkušeným Janem vytvořil znovu neskutečně sehranou dvojku, která spolu hrála i v Ajaxu. Pokud jsou ve formě, branky do sítě Llorise nepadají.

4. Winks - Podobně jako Alder prodělal skvělý návrat, po minulé sezóně plné vleklých zranění. Média ho přirovnávají k anglickému Xavimu, a on do něj opravdu roste. Na svůj je skvělý, a rozhodně má potenciál hrát na vrcholu. Škoda častějších zranění.

5. Eriksen - horší než dříve, ale stále mozek týmu. I bez formy dokáže vyprodukovat geniální přihrávku nebo střelu. Byla by škoda, pokud by odešel do Realu, ale je jasné, že hledá novou výzvu po tolika letech u Spurs.

A naopak nejhorší byl, jaký paradox, Alli a Dier. Minulou sezonu jsem je dal na první místa, tuto se ale projevila únava z MS a zranění. Nicméně v noze to mají, takže po delším odpočinku čekám, že se zase zařadí mezi ty nejlepší.

Nicméně, je to na správné cestě!

Tottenham Hotspur has reported the largest annual profit of any football club in history, providing a welcome financial boost as the English Premier League side settles into a new stadium that cost more than £1bn to construct.
Tak dnes v zápase Česká Republika : Rusko byli vyhlášeni na každé straně nejlepší hráči Rusové, to je sranda :-)
Koukám na výsledky z PL a je to děs, ty týmy se snad přetlačují o šesté místo. Jako by ty poháry prostě nechtěly hrát.
Pastrňák a Hertl včera podali skvelé výkony, obidvaja dali 2 góly a výrazne pomohli svojim tímom vyhrať dôležité zápasy. Sharks sa podarilo vyhrať aj keď im neuznali jeden gól a vyzerá to že Jones sa konečne dostal do formy.

Stars majú dnes šancu ukončiť sériu, majú silný útok, ale okrem mladého Heiskanena slabú obranu, tak sa príliš spoliehajú na Bishopa.

Je škoda, že Isles tak hanebne vypadli, zmesť súpera v prvom kole a potom hneď vypadnúť v druhom sa naposledy podarilo Sabres v roku 1993. Obrana a Lehner skvele fungovali, len naozaj nevedeli dať góly.
McElhinney sa ukázal ako veľmi schopná náhrada tak som zvedavý ako dobre Hurricanes pôjde 3 kolo.

Pred 3 dňami zomrela vo veku 91 rokov legenda Red Kelly, ktorý vyhral najviac Stanley Cupov s hráčov, ktorí nikdy nehrali za Canediens, 4-krát s Torontom a 4-krát s Detroitom.

Inak som teraz zistil zaujímavú vec, Logan Couture je teraz šiesty v počte bodov a za Ovečkinom druhý v počte gólov v play off za posledných 10 rokov. V roku 2016 dokonca viedol v počte bodov. Spolu s Pavelskim a Thorntonom sú jediní hráči v top 20 ktorí ešte nezískali Stanley Cup.

Pavelski by v pondelok mohol konečne nastúpiť po tom tvrdom údere, čo by Sharks veľmi pomohlo.
@Richmond (05.05.2019 10:04): Však letos naše v podstatě skončila, kdyby nebyla nástavba. Poháry se hrají dál, to máš pravdu. Když si to tak vezmu, tak fotbalisti mají méně zápasů, než hokejisti a ještě k tomu rozhozených po celý rok. To je pak pohodička :)
@Richmond (05.05.2019 08:56): Hokejová sezona končí v dubnu, v květnu MS, v červnu konec NHL a další seznona začíná v září/říjnu. Takže když bereš jen ELH, tak tam je čtyřměsíční pauza, NHL tříměsíční. To zas není málo. Přáteláky v srpnu nepočítám, ty se hrajou určitě i v tom NFL/NCAA.

U fotbalu je to jinak no. Tam se končí duben/květen a v červenci se zase pokračuje. Menší pauza přes zimu, a teď se to vlastně ještě prodlužuje tou nadstavbovou částí.
Fotbalu i hokeje ej strašně moc. Podle mě se má hrát sezona tak max 4-5 mědíců a pak 8 měsíců pauza. TeĎ je šíleně zbytečná inflace a v podstatě člověk jen registruje, že skončí sezóna za 2 tejdny se jede nová. děs. Kdežto 7 měsíců pauzy vás slušně naboostuje měsíc před startem sezóny!! Zlatá NFL/NCAA!!!!
@strejdafido (04.05.2019 23:26): Však já tomu fotbalu tolik nedávám. Včera jsem koukal na ten zápas se Švédama a s výsledkem jsem spokojenej. Od neuznanýho gólu nás teda tlačili a já jen čekal, kdy to tam spadne, ale nakonec to nějakým zázrakem vyšlo. Teším se v pátek na živo na repete, nejlépe se stejným, nebo podobným výsledkem v náš prospěch.

To MS v hokeji ke květnu tak nějak patří. Co mají říkat hráči NHL, kteří hrají finále play-off ještě v červnu. Jo a Sledge hokej je sranda, škoda toho prohraného zápasu o bronz.
@strejdafido (04.05.2019 23:36): Tak to mám stejné. I s fotbalem. Být na stadionu v -8 (v prosinci s Rennes) nebo v únoru také není ideální :)). Hokej je pro mě jasně zimní sport a fotbal letní. Ligy to mají nastavené ale jinak.
@Drolin (04.05.2019 23:34): S tím květnem souhlasím, strašně mě štve, že se hraje MS v hokeji v době, kdy už bývá 25°C a lezou ven brambory. Hokej se má hrát v zimě a ne čekat, až skončí nějaká soutěž. Vůbec by mi nevadilo, kdyby se hrálo v půlce leda a týmy by se musely seskládat z toho, co mají k dispozici. Nebyl by to zase tak velký rozdíl.
KHL, NHL, kopie MS plná bèčkových hráčů... kdy to skončí :O Ještě jsem v hospodě, kouknu Liberec a Liverpool, a pak dávají postižené hokejisty... v květnu hokej! Hokej by se měl hrát jen o zimni přestávce.

Zlatý fotbal.
@Jumas (04.05.2019 23:13): Vyprdni se na fotbal, hokej je lepší, za chvíli začne MS a bude do čtvrtfinále sranda, dál to opět nevidím :-)
Jinak ten náš nový znak na dresech je fakt hnusnej, s tím se prostě nedá srovnat, bleeee...
@Jumas (04.05.2019 21:01): díky, tak už tomu rozumím. Ta střední část je dle mě idiotská, především s ohledem na koeficient. Dle tohoto nastavení chyběly třeba Bohemians a Slovácku dva body v základu a mohly regulérně hrát o poháry.