Pro pohodlnější navigaci i přístup k pokročilým funkcím Databáze-her.cz doporučujeme povolit si ve svém prohlížeči JavaScript.

Sport

Mohl by mi někdo vysvětlit ten nový systém gambrinus ligy? Moc fotbal nesleduju, chtěl jsem se podívat jak si vede Sparta a Hradec a on je úplně nějakej novej divnej systém.
@rikuhahl (04.05.2019 12:53): +1

Tady ztrácíme, 30 zápasů je málo, a přechod je pak asi těžší a méně našich hráčů se prosazuje v TOP 5 ligách (plus je spíše nikdo nekoupí, když mají statistiky jen za třicet zápasů, a to často ani ne).

@Jumas (04.05.2019 13:26): Právě, poměr asi dle výkonosti, ale i druhá liga by dostala hned větší prestiž. Navíc by to byl trh pro 15m lidí, takže větší marketingový potenciál a tak dále. Doufám, že to někdy dopadne - oběma ligám by to prospělo a zvýšilo konkurenceschopnost.
@Jab (04.05.2019 12:52): Střídán být nemusí, to bych nechal na týmu, ať si klidně hrajou v šesti třeba :) Ale odklidit ležáka do zámezí co nejdříve určitě. Filmování pořádně trestat také.

@Drolin (04.05.2019 09:44): Jinak s tou Slovenskou ligou by to asi bylo ideální řešení. Nejlepší kluby od nich a většina od nás, jen správně určit ten poměr.
Je potřeba, aby hráči hráli víc zápasů, 30 je prostě v evropskym měřítku málo, takže nadstavba je určitě plus. Její podoba je věc druhá, 3 skupiny jsou v pohodě, ale měly by mít stejný pravidla, jinak je to fakt nepřehledný.
@Jumas (04.05.2019 10:03): Naše liga? Smysl to má, takhle je to zajímavé déle. Pro diváka a tím pádem finančně aj pro kluby. Ale fotbal by potřeboval změnit i pravidla. Například pokud se někdo po faulu do dvaceti sekund nezvedne, tak musí ze hřiště a být vystřídán. A za prokázané filmování stopka na deset zápasů. Na některé věci už se mi prostě kouká čím dál hůře. :(
Líbí se vám nadstavba v naší lize? Zatím mi přijde, že přidá několik kvalitnějších zápasů (hráči budou mít lepší statistiky, a tedy i cenu), ale v tabulce se vzhledem k výhodám domácího prostředí moc nezmění. Škoda, že radši nedopadlo to spojení se slovenskou ligou a 18-20 účastníky.
@Jumas (04.05.2019 08:06): Carolina celkem na pohodu dneska. Překvapila mě atmosféra v hledišti, hodny hlasitá. Navíc před zahájením zápasu roztáčel sirénu Ron Rivera (kouč Caroliny Panthers), což mě překvapilo nejvíc :)
@90210 (04.05.2019 08:49): Mě nevadí překvapení, to vůbec, je to super, že se to tak vyvíjí, jen mi tam ještě pár týmů vadí. A zrovna Colorado s Columbusem vychází na finále, když to jsou týmy z osmejch míst konferencí :)
@Jumas (04.05.2019 08:06): Ja myslim, ze je fajn, kdyz je ve sportu obcas nejaky prekvapeni. Ve fotbale to nehrozi a prave zamorske profi ligy to v systemu uzavrenych lig a platovych stropu nabizi. Je to fajn, kdyz vyleti Colorado s Columbusem, tak to vyhraje tym, kterej mi nevadi.

Isles ta serie hrube nevysla, prvni 2 zapasy doma meli smulu a pak se uplne rozsypali. Ostatne neco podobnyho predvedla i Tampa. Je to skoda, ale pred sezonou jim nikdo neveril ani na postup do PO.
Tak 4:0, to je teda na pytel. St. Louis taky prohrálo a ještě k tomu doma. To je play-off teda fakt. Na jednu stranu je super, že vyhrávaj většinou outsideři, ale na druhou stranu mě štve, že vypadávaj některý moje oblíbený týmy, ale tak zatim je to tak půl napůl.
@Drolin (03.05.2019 21:21): Nečekal bych od kamaráda, že se s tím tady vytasí :((( Největší ostuda v historii Sklo Unionu :(( Odvolat trenéra, rozspustit kádr, dobrovolně odejít do krajského přeboru a začít budovat nové mužstvo. Dementi...Podle mě prostě tam mají pod AGC pohodu a teplo a stačí jim prostě střed tabulky, vůbec necejtím hlad po úspěchu.
FK Teplice - FK Mladá Boleslav 0:8

Přijít na zápas a pak vidět osm fíků... pěkné :)).
@Jumas (03.05.2019 13:16): Na prikladech mnoha tymu je videt, ze PO klidne muzou dat v pristi sezone, kdyz se jim chytne par hracu. Tymy jako Bolts, Vegas a Toronto budou muset 1-2 core hrace pustit, plus dnes jede predevsim ten draft. Jsou ale tymy, ktery draftujou vysoko uz dlouho, ale je jim to k nicemu, typicky Phoenix, jejichz mladej GM je posedlej tzv. advanced statistikami, corsi apod., navic nemeli stesti na vylosovani jednicky draftu, loterie je vetsinou posouva dozadu.
@90210 (03.05.2019 12:36): Měl jsem tam dát smajlíka :) Tak u Šavlí mi neforma ani tak nevadí, je to pro mě neutrální tým, jako pro tebe Carolina. Dahlin je určitě nespasí, když je tam jeden z mála kvalitních hráčů, tak jednou se ale vzchopí a play-off si zahrajou.
@Jumas (03.05.2019 12:13): Ajo, to mi nedoslo.:) No kazdopadne Sabres jsou v prdeli uz dlouho a obavam se, ze jeste nejaky cas budou, protoze ten tym neni dobre poskladanej, preplatili Eichela na dlouho, stejne jako Oilers MekDejvida, Skinnerovi a dalsim konci smlouva, naopak Okposo ji ma jeste na dlouho. Potrebujou to poskladat z draftu, ale Dahlin je fakt nespasi.
@90210 (03.05.2019 12:01): Jo, čet jsem, samozřejmě jsem si jen ze Šavlí utahoval :) Ale ten konec mě mrzí a doufám, že bude chvíli ještě hrát alespoň ve Švédsku. Moc to však nevypadá.
@90210 (03.05.2019 11:32): No nejvíc bych to přál Žralokům, Carolině vůbec. Tu nemám rád od tý doby co pitomej Williams skoro vypíchnul oko Saku Koivovi, v tý jejich vítězný sezoně. Podobně jako předtim Trávníček Weinhandlovi na dvacítkách 1999. Blues bych to přál taky, ale mrzí mě, že se rozjedou zrovna v sezoně, před kterou se zbavili mýho oblíbence Patrika Berglunda, od kterýho mám hokejku z dvacítek 2002 po prohranym finále. Z Buffala letos odešel po nějakejch psychickejch problémech, asi kvůli tomu, že hrajou snad deset let úplnou tužku a letos se to zlepšilo jen mírně.
@Jumas (03.05.2019 11:28): Canes mi nevadi, to je takovej neutralni tym, pohar bych jim pral. Z tymu co tam jsou ted bych to rozhodne nepral akorat Coloradu, ktery nemam rad a nadsenej bych nebyl ani z Columbusu. Blues by si zaslouzili prvni pohar a byl by fakt paradox, kdyby to vybojovali zrovna s timto relativne "slabsim" tymem pote, co tam po leta hravaly superstars v cele s Hullem, MacInnisem, Prongerem, Shanahanem, Oatesem atd.
@Jumas (03.05.2019 09:28): Proti Pens hrali dobre a davali goly, proti Canes hrajou dobre a nedavaji goly. Neni v tom nic slozityho a Pens tragicky rozhodne nejsou...

Jak uz jsem parkrat psal, Isles maji celou sezonu problem se strilenim golu, nejsou moc produktivni. Hrajou energickej hokej, skvele brani, ale potrebujou, aby jim tam neco padalo, ten utok neni az tak talentovanej. Potrebovali by nutne jeste jednoho strelce, protoze ted tam v TOP 6 hraje Kuhnhackl a Beauviller, kteri netrefi ani vrata od baraku. Lee dal jen jeden gol a to jeste do prazdny, druhej zapas nastrileli nekolikrat tyc a brevno, je to sport a obcas se stava, ze to jeden tym vzadu zavre a tresta a Canes maji dobrej tym.

U Canes mi pripada, ze kdyz uz jednou za uherskej rok postoupi do PO, tak jdou vzdy daleko. Predtim vyhrali SC a jeste predtim byli ve finale. Je to zajimavy.
@90210 (02.05.2019 21:23): To jo, nechápu, jak mohli tučňáky dát 4:0, ty museli bejt fakt tragický. Jako je to rozehraný zajímavě. Všechno srovnáno, kromě Islanders bohužel a favorit už není nikdo. Divoký karty se drží zuby nehty. Jestli postoupí jen týmy ze sedmých a osmých míst, tak už nevěřím ničemu.
@90210 (02.05.2019 08:47): Tak třeba bude historickej obrat. Kolikrát že už se to povedlo, třikrát? Sám tomu ale moc nevěřím. Co naplat, Carolinu bude muset smáznout Columbus a rozdat si to ve finále s Sharks.
Nejlepší výkon v Lize mistrů pode mnou, řekl po prohře 0:3 Klopp

"Podali jsme excelentní výkon. To, jaké jsme jim nadělali problémy, bylo úžasné. V druhém poločase jsme kontrolovali zápas. Při prvním gólu jsme špatně bránili, ale prohrávat 0:1 nebyl žádný velký problém,"

No ne každý tam umí uhrát výsledek :)). Nicméně kdo viděl tuto sezonu Messiho, musí uznat, že je nyní o parník nejlepší hráč (a možná i historie).
@90210 (02.05.2019 08:47): Je to smutný. Zrovna s Carolinu takhle vyletět. Kdyby to bylo třeba s Bostonem, tak neřeknu ani ň, ale tohle bolí. Pokud Columbus nevyhraje SC, tak je pro mě Carolina největší překvapení sezóny teda, ten tým má dobře našlápnuto a to i do dalších sezon.
@player (01.05.2019 11:20): Rozdíl je v tom, že skupina o udržení se hrála na MS A a na MS B se hraje o postup. Těžko ty týmy můžou hrát o udržení, když dva z nich loni spadly a zbytek v předchozích letech. Respektive samozřejmě o udržení se taky hraje, ale v béčku. Letos Kazachstán bez problému postoupit může, ale příští rok by mělo Bělorusko postup automatický. Zatím to ale vypadá, že to nebude potřeba.

@Coldplaz (01.05.2019 12:47): Mimo Islanders se ty série zatím vyvíjí dobře.
Logan Couture sa dnes vyznamenal a dal hattrick, čím výrazne pomohol Sharks vyhrať nad Avalanche a je na prvom mieste produktivity.
@ugraugra (01.05.2019 11:13): V krizi jsou už roky :D A ztráta je o jednom měsíci, kdy přišla zranění, a ztratilo se několik zápasů v řadě. Stačí nám vhodně doplnit tým, jako se to povedlo dříve průměrnému Poolu, a můžem vyhrát vše. Je to o chytré investici. Nůžky mezi Spurs a MU se stále rozevírají, a prakticky jsme nyní v uplně opačné pozici.

Mauricio Pochettino: "Myslím, že je to stále otvorené. Bude to ťažké, pretože sme prehrali. Teraz je to všetko o príprave na druhý zápas. Potrebujeme jediný výsledok a to výhru. Chceme byť vo finále."
@Jumas (30.04.2019 21:39): A jaký je v tom rozdíl? Je to prostě skupina kde se rozhoduje o tom kdo bude příští rok hrát na MS v hokeji. Jinak souhlas Jižní Korea drží formu. Proti hodně slabým týmům jim to jde. Jinak je mi docela líto Maďarů kteří jsou zatím na sestupové pozici. do béčkové divize. Na sestup bych spíš tipnul Litvu, která narozdíl od všech ostatních teamů nikdy nehrála na MS. Takže Kazachům na postup nebude stačit když bodově předeženou Bělorusko? To je smůla.
@Drolin (01.05.2019 10:52): Další deluded řeči zoufalého fanouška slepic.

Pravda je taková, že Spurs mají nejlepší tým ve své historii a Chelsea, Arsenal i MU jsou naopak v menší krizi, kdy bude potřeba jejich týmy přestavět. Přesto jsou v tabulce jen pár bodů od sebe. Pravda je taková, že na čelo ztrácíte propastných 22 bodů, čili žádná změna (minulou sezonu to bylo 23 bodů). Peak měl ten tým v sezoně 16/17, kdy jste na titul ztráceli 7 bodů a taková situace už se nikdy nebude opakovat.

Za 150 mega si koupíte tak jednoho hráče.
@ugraugra (01.05.2019 10:44): Umění velkých týmů, i přes krizi (prakticky máme půlku kádru out - Winks, Lamela, Kane, Dier, Son, Janssen a v průběhu sezony i často zraněný Dembelé, Wanayma, Sissoko, Alli nebo Verts) a hraní všech zápasů venku (Wembley) a rok a půl bez nákupů jsme zase (!!!) před MU, Chelsea a Arsenalem. Toto je prostě umění, takto dlouhodobě to zvládat. Plus většina hráčů neměla ani volno, když hráli MS do posledního dne.

A nyní si vem, že další (celou) sezonu bude hrát Spurs na vlastním stadionu, Poch má na útratu 150m + a hráči budou zkušenější z těžkých bitev v CHL. Everton se btw porazil u nich 6:2, MU tam prohrálo 0:4 :)).

Finále CHL by bylo skvělé, a mělo by být i jasným cílem (i náš B kádr je lepší jak Ajax), ale už nyní vydělal Levy ranec a zase o stupínek zvedl tým. Výborná sezóna.

Tottenham make world-record £113m profit despite costs of new stadium.
Tottenham earn an incredible £800k from restaurants per game at new stadium.
@Drolin (01.05.2019 10:29): Tomu, co píšeš, ani sám nevěříš. Z posledních 5 zápasů jste 4 prohráli a to i proti slabému West hamu. Že ještě hrajete LM je jen díky neuvěřitelnému štěstí, které jednou dojít musí a stane se tak proti Ajaxu. To stejné v lize - zase jen štěstí, že ostatní týmy (Arsenal, Chelsea, MU) hrajou naprostou tužku, jinak byste už dávno byli 6. Ale skončit tak pořád ještě můžete, Everton nedáte ani za nic, takže se rozhodne proti Bournemouthu, který doufám podceníte a budete šetřit hráče na Ajax.
1 bod po třech zápasech v CHL, zraněné opory = vybojovaný postup na Barceloně i s dorostem
Dortmund dominující BL a pro většinu jasný favorit = klidný postup
City a nejtěžší možný soupeř, který vyhrál 20 zápasů v řadě = postup skrze sílu vůle týmu

Underdog nastavení Spurs sedí, když o něco jde umí Poch motivovat jako nikdo. To dokazují časté branky v 85+ minutě. Něco co měl dříve MU a už to ztratil.
Dnes to budě těžké, přát postup Poolu nebo Barceloně? Ve finále by byl hratelnější Pool, ale Barca ve Wandě...

Kurz ale zatím mluví jasně - 1,8 na Barcelonu.

O slávistu Tomáše Součka má velký zájem Fenerbahçe. Za čtyřiadvacetiletého fotbalistu hodlá podle tureckých médií nabídnout čtyři miliony eur (102 milionů korun).

:D