Pro pohodlnější navigaci i přístup k pokročilým funkcím Databáze-her.cz doporučujeme povolit si ve svém prohlížeči JavaScript.

Sport

@Flowerpot (01.05.2019 01:31): Ve finále byla i Chelsea nebo Bayer 04, je to často o shodě náhod, podobně jako UEFA/Evropská liga. Nebo financích, ale ani ne o tom (viz City nebo PSG). U Spurs je důležitý stabilní růst, který stále pokračuje již od M. Jola, a již dnes se můžou Spurs řadit mezi deset nejhodnotnějších klubů. Každý rok hrát Ligu mistrů, nový stadion a udržování kličových hráčů je základ pro pozdější trofeje. Není to cesta ropy nebo bohatých investorů, ale o to více stabilní klub je (aneb kde jsou dnes výherci CHL/UEFY, Nottingham a Leeds). Dojít dále jak Juventus nebo Real (a minulé roky s nimi hrát rovnou partii nebo je porazit) je první vlaštovka :).

@Zx Atari 500 (01.05.2019 00:53): No, internet má jasno :)). Ajax 2,8m fanoušků na FB, a IG 1,9m. Spurs 10m fanoušků na FB a na IG 4,3m. Spurs jsou pojem, kopa trofejí, výborní hráči - Ajax je na tom podobně, ale od konce 90. let už ten lesk ztratili. Před pár lety jsem na nich byl v Jablonci například :). Ale od svého tažení Evropskou ligou (finále s MU) jdou zase nahorů a tuto sezónu se jim to vrací, jen je asi čeká další velký výprodej (prakticky o každého hráče je zájem, Jonga koupila Barca, Ligta někdo také koupí, Beeka chce dlouhodobě Tottenham a tak dále). PSV mám ale od dob Young Pee Leeho a Park Ji Sunga raději.
@Drolin (01.05.2019 00:47): Nie sú v semifinále jedného roku Ligy majstrov, zatiaľ čo vyhrali/boli vo finále v mnohých ročníkoch predtým. To je toho.

V roku 2004 boli nielenže v semifinále, ale vo finále Porto a Monaco. A v roku 1999 tam bol napr. na úkor Realu Dinamo Kyjev. To je myslím adekvátna kategória, do ktorej sa Spurs radi zaradia.
Juventus ani Real nejsou bohužel v semifinále :(

Juve i přes obří investice a Real i přes nejlepší hráče posledních let.
"Bohužel Spurs jsou trochu jinde než Real a Juve."

To je pravda. Juventus má asi bambilión titulov Serie A, Real asi bambilión titulov Ligy majstrov, zatiaľ čo Spurs majú furt hovno.
@Drolin (01.05.2019 00:21): Ajax na tom není tak ekonomicky dobře jako tyhle velký týmy, nemůže si jen tak sebehorší tým venku vyřadit a potom hrát doma před prázdným stadionem. To dá přece rozum.
@Zx Atari 500 (01.05.2019 00:27): Ajax je mediální hype jako svého času Leicester :)).

Dělejí ale skvělou práci a ty mladé hráče mají dobré, ale už nejsou 80. a 90. léta a Ajax je farma pro větší kluby, jako je Spurs, Barcelona nebo Real.
@Red (01.05.2019 00:11): Plný mód měl Ajax 20 minut, pak to byla jedna velká bída. Čekal jsem tedy daleko lepší tým, imho PSV hrálo lépe. Bohužel Spurs jsou trochu jinde než Real a Juve a Ajaxu moc nedovolili. Druhou stránkou věci je to, že ve finální třetině hřiště neměl kdo dát branku - ale to se s příchodem Sonnyho a pravděpodobně Harryho změní, a těch gólů může Ajax klidně dostat docela dost, což malou výhodu z jediného venkovního gólu poněkud eliminuje. O tom dobře ví Pep Guardiola :).
@Drolin (01.05.2019 00:04): Nevylučuji, že dnešní slaboučký výkon Spurs byl součástí taktiky uchlácholení, aby Ajax nepřešel do plného modu. Ale to už je spekulace, fakt je ten, že v poločase Ajax vyhrává 2:0 podle pravidel 1 gól vstřelený venku jako dva doma.
@Red (30.04.2019 23:54): Dnes jim šlo o hodně, odvézt si vysoký náskok proti lazaretu, a to se jim nepodařilo. Proti Spurs s útokem (Llorente to bohužel není) to bude o něčem jiném. Ten slabý výkon Ajaxu z druhého poločasu napovídal, jak se druhá fáze semifinále odehraje.
@Drolin (30.04.2019 23:35): Ne, síla Ajaxu je o tom, hrát, když o něco jde. Real a juve první zápas, bayern když už o nic nešlo. To, že Spurs selhalo už teď je dost napovídající.
@Red (30.04.2019 23:30): No doma nevyhráli proti Bayernu, Realu ani Juve :)). Jejich síla je venku. Plus Poch očividně našel po 30. minutách recept jak je neutralizovat. Já bych vsadil dle racionality na postup Spurs, ale fotbal je fotbal.
Tradiční první zápas CHL. Výsledek je v pohodě, příště se vrací Sonny a Harry, po příchodu Sissoka neměl Ajax mimo jedné šance skoro jak hrát, jen brankář zdržoval od 30. minuty. Takto slabého soupeře jsme ještě v CHL neměli, škoda, že nám minulé kolo City zrakvil polovinu kádru (dnes se o to pokusil Onana na Vertsovi). Těžko se hraje bez útočných hráčů - Alli se zlomenou rukou, Lamela out, Harryho zkosil Delph...

V Mnichově dali branku, v Turíně dali dvě branky, V Madridu čtyři... doma je ale Ajax slaboučký.
Hodně slabý výkon od Spurs, Ajax jel ve druhém poločase na půl plynu a stejně je přejeli jak nic. Spurs měli 1 střelu na bránu a 0 gólovek. Naopak Ajax trochu unlucky, že dali tyčku. 2:0 by bylo lepší, ale i tak si to doma pohlídají.
@Richmond (30.04.2019 21:42): Nizozemci hráli MS v hokeji A. Týjo, tak jako bruslit uměj (hlavně rychlobruslit), tak nechápu, že nehrajou aspoň béčko. Bruslení je základ a zbytek se nějak umlátí.
@Jumas (30.04.2019 21:39): Si živě pamatuju, jak Holnďani hráli v Áčku a to bylo tehdy jen 8 týmů. Děsně jsem jim tenkrát fandil (byly jsme jak naschvál na nějakém soustředění), dokonce tuším i něco vyhráli a potrápili některé týmy, ale byl to jen rok.
@player (30.04.2019 18:39): To není skupina o udržení, ale první divize MS neboli MS B. Je to i v názvu toho odkazu, co postuješ. Když už, tak je to skupina o postup do áčka. Skupina o udržení se hrála naposled v roce 2011. Každopádně jsem nečekal, že si Jižní Korea bude držet formu i po olympiádě. Je mi líto Slovinska. To na mistrovství patří. Jinak Bělorusko by stejně příští rok uměle postoupilo, když bude s Lotyšskem hostitelem MS 2021.
No zatiaľ je to druhé kolo veľmi vyrovnané, skoro všetky zápasy skončili len rozdielom jedného gólu, posledný zápas Stars=Blues bol zábavný, pretože Stars stále vyrovnávali, ale nikdy nezískali vedenie a v 5 minútach tretej tretiny padli 4 góly.

Jack Hughes sa ukazuje ako veľký talent keď práve prekonal Ovečkinov rekord na majstrovstvách do 18 rokov. Hádam konečne pomôže Devils dostať sa späť medzi top tímy.

Nedávno oznámili nominácie na Hart Trophy a okrem Kučerova a Crosbyho tam bol aj McDavid, aj keď jeho tám nemal šancu dostať sa do play off, viac si nomináciu zaslúžil Ovečkin.
@Jab (30.04.2019 11:29): Blazkova na nej bude cekat a do satlavy za nim bude dochazet v doprovodu novinaru podobne, jako kdysi Mirka Vseteckova za legendarnim sportovnim manazerem Markem Vitem.
Kdyby někdo provozoval adrenalinové sporty, tak Kristelová prý bude volná.
Liberec je celkem fajn tým, má bezesporu své kvality, ale taky jsem rád, že to vyhrála „třinecká partyja”. :c) Ovšem, jak píše 90210, toho nedokončeného komeťáckého hattricku je věčná škoda. Jako nechci být neskromný, dva tituly v řadě, co by za to jiné mančafty daly. Ale i tak to mrzí, bylo to tak blízko...
@Jumas (29.04.2019 09:40): Ja se dival a Isles je drtili, ale znicila je slaba dvouminutovka a smula v koncovce. Kdyz das ve 2 zapasech 1 gol, tak nejde cekat zazraky, na pocet nastrelenych tycek se nehraje. Herne jsou Isles lepsi, ale Canes to bohuzel lepi, tak to nekdy byva a s Isles to uz nevypada vubec dobre, ztratit tesne 2 domaci zapasy, to uz se malokdy podari zvratit.

@rikuhahl (29.04.2019 09:32): Prej si na cestu domu misto tymovyho autobusu pronajali maršutku. :(
Chudák nebožtík Josef Šural, kariéra v Turecku je fakt za trest :( Čest jeho památce.
Ano, povedlo se to. Jablonec zesměšnil Baník, Arsenal dostal dardu, MU pokračuje v tragédii, Rennes vyhrálo pohár a hráči Spurs si odpočinuli na Ajax :).

A hokej je stejně vtipný, nějaké provniční městečko co snad ani není v ČR vyhraje titul... :D To je jak kdyby svého času vyhráli Blšany Gambrinus ligu.
@musa (28.04.2019 20:12): Taky jsem rad za Trinec, Liberci nefandim, ale zlateho hattricku Komety je skoda.

AC Mirek navic prohral s Torinem, ted aby Atalanta nejakym zazrakem ztratila doma s Udine a Isles porazili Canes a sportovni vikend by byl z meho pohledu uspesny na 100%.
Gratulace do Třince, ve finále jsem jim přál. Příští ročník jsem zvědav na změny v Kometě, škoda - placka nebyla moc daleko.

Mbappe - zda se mi, že chytá 'hvězdné' manýry, ale houby to sleduju a třeba se pletu.
Petra dneska fenomenálně vyhrála. Měla 6-0 v tiebreaku, proměnila třetí mečbol. Super týden. Ani kouče nepotřebovala. Mazec!
@ugraugra (28.04.2019 15:24): Jen aby ses nedival, a zachvíli nefandil třetiligovému týmu :)). MU, a všem jeho gloryhunter fanouškům, bych ten sestup přál.

Problém ale je, že MU asi neudělá 7 bodů z 9 možných :D Takže Top 4 máme jistou, a proti Ajaxu jsme jasný favorit - a ve finále se uvidí, ale hraje se v Madridu, takže tam budem také favorité.
@Drolin (28.04.2019 15:11): Srovnání s Leedsem je hodně mimo. Olé at the wheel vydrží ještě hodně dlouho, aneb konečně nástupce SAFa.

Proti Ajaxu si ani neprdnete, šanci máte leda tak zůstat v top4, ale ani to není jisté, protože Everton vás vyklepne jak nic a s Bournemouthem se může stát cokoliv.
@ugraugra (28.04.2019 15:07): Máme zcelaj jiný rozpočet a náklady na platy. U vás je tragédie i druhé místo, natož nebýt v CHL (Alexis se směje, Ole the Sixth také) a nemít trofeje - klidně se z MU může stát druhý Leeds, finančně to nezvládáte, aneb vyhazov Moua, brzy Oleho, pak hráče co nikdy nikdo nekoupí a mají obří plat. Spurs mají cíl jediný. Dostat se do CHL i přes nejmenší náklady z TOP 6. Čtyři roky po sobě asi i budem :). Plus máme velkou šanci na výhru CHL.
@Jab (28.04.2019 14:57): Ještě to může zachránit EL. Ale já bych Emeryho i tak podržel, ať si tým v létě upraví podle svého (tj odchody nepotřebných a snad nějaké chytré nákupy) a v příští sezoně by už jeho hájení skončilo :)
Ten souboj o top4 je letos vážně komický. Po té naší nedávné tragické formě jsem už ani nedoufal, ale jestli dneska porazíme čelzí, tak máme docela dobrou šanci se do LM dostat.
Mám pocit, že dnes se povede prohrát jak Chelsea, tak i MU.

Vážně jsem zvědavý, kdo tu CHL nakonec ukope. Nejlepší ovšem je, že Spurs mohou klidně prohrát další dva zápasy (14 proher) a bude to stále na Ligu mistrů :)).