Pro pohodlnější navigaci i přístup k pokročilým funkcím Databáze-her.cz doporučujeme povolit si ve svém prohlížeči JavaScript.

Sport

"Cardiff údajně chce Schicka jako náhradu za zmizelého Salu"

Další peníze vyhozené do kanálu?
@M.a.t.t. (27.01.2019 20:34): Za nejmenší net spend u týmů z PL za posledních deset let a postavení nejmodernějšího stadionu prakticky z ničeho. V tomto má Levy jasnou podporu, a cílem je postupné navyšování hodnoty klubu, což se děje především skrze pravidelné hraní CHL. Výhra poháru bohužel, pokud to není právě CHL, podobný efekt nemá. Ferguson také nehrál hned o titul v PL, ale pěkně si tým i podmínky připravoval krok za krokem.
@Richmond (27.01.2019 14:09): Tak do baráže jdou dva poslední. Pardubice už to mají asi jisté a druhým do počtu by mohla být Energie. Výměna za Vsetín a Kladno by pak byla už jen příjemným bonusem.
@rikuhahl (27.01.2019 14:06): Rok dva o patro níž jim ale fakt nemůže uškodit. Jako fandit jim s tímhle materiálem prostě nedokážu :) Navíc mám obavu, že Cheza půjde s výkony dolů a tak potřebujeme někoho, jistého na posledním místě :)
@Richmond (27.01.2019 11:12): No, ač jsou Pardubice pro Hradec věčný rival, tak by byla škoda, kdyby spadly, už jenom kvůli své historii. Na druhou stranu už nevidim jinou možnost, jak by se ten tým moh znova nastartovat a bejt zas normálním týmem v lize a třeba navázat na svoje stále relativně nedávné úspěchy (tituly 2010 a 2012). V posledním týdnu, ale udělaly pokrok a už jsou schopní udělat sem tam bod, u včera nebyly daleko.
@Richmond (27.01.2019 11:12): Ano, nechápu, že ho tam vůbec dávali a mysleli si, že dojde ke zlepšení. Jinak z extraligy se sestupuje do 1. ligy (teď WSM), ale to samozřejmě neznamená, že příští rok nemůžou spadnout do druhé :)
@ugraugra (26.01.2019 17:25): Tak tam je větší šance na výhru titulu, než u MU. I když pro tebe to musí být asi nejhorší sezóna v životě - Pool, City a Spurs hrají o titul, Leeds jde na postup, MU tak tak šesté. Horší to být ani nemůže.
@Drolin (26.01.2019 13:14): Netroll uz.

Ole uz stihl vymazat tu bodovou propast co tu napachal Mourek a ted uz jen pujdeme tabulkou nahoru.

Spis se starej o svuj tym, protoze kvuli absenci dulezitych hracu urcite poztracite hromadu bodu. Ale to 5. misto asi udrzite protoze Arsenal je marnej.
@ugraugra (25.01.2019 23:17): Také. Tolik výher, a přesto šesté místo. A nyní si vem, že Ole brzy začne prohrávat na plné čáře (koukni se na program MU na další měsíc). A pokud jsou i takto šestí, tak to na lepší místo nevidím. Spíš pokles a souboj s Lestrem a Evertonem o prestižní místo v EL.

Už k vám ani nechtějí žádní hráči, proto nepřišel žádný stoper (Koulibaly dal přednast Neapoli :)) a největší posila je Fred z Ukrajiny. Brzy přijde tímto tempem do MU leda Krmelec nebo někdo ze slovenské ligy.
Je to škoda, bylo to celkem blízko, ale Osaka byla o kousek lepší a až na drobnej kolaps ve druhym setu si to celkem hlídala.
Kvitová nářez. Ale sleduju to jen textově, nemám telku a nemůžu najít fungující stream, nějaký na přenos do třetího setu?
@ugraugra (25.01.2019 23:09): Šesté místo je s tímhle kádrem naprostý zázrak, už jen to, že jsou jen 3 body za top 4 je v této fázi sezony senzace. Navíc pokud by byl zdravý Holding, bylo by ještě lépe, protože s Mustafim se hrát nedá :D
Ole je mastermind. Tipuju do konce sezony same vyhry. Arsenal slaboucky, krome stastneho golu nepredvedli nic, totalne jsme je zesmesnili. Ten jejich prechod do utoku je na urovni Jablonce. Arsenal letos 6. misto
@90210 (25.01.2019 17:30): O fotbalu a deni kolem v Emiratech nemam paru. Psal jsem spis o Saudske Arabii. ;) Ostatne, tenkrat v USA v 94 nehrali vubec spatne.

Presne! Drive cela Evropa jezdila obdivovat rimska derby. To nabizelo vsechno, co nedokazaly nabidnout ani ty nejvetsi kasovni trhaky z Hollywoodu - emoce, rivalita, silne pribehy, radost, nenavist... Ted pro zmenu vsichni nejvic obdivuji derby Belehradu.

@Richmond (25.01.2019 17:09): A proto pyro jede zrovna nejvic v mistech, ktera jsou znama svoji fantastickou atmosferou a pribehy o zivotnim zazitku. ;) Dobra atmosfera urcite jde udelat i bez pyra, ale s pyrem je to jeste lepsi!
@mvp23 (25.01.2019 17:05): Ale jo, SAE ma fotbalovou tradici, cela repre vzdycky hraje v Al-Hilal, Al-Ahli nebo Al-Shabab, ale nemaji a nikdy nemeli skoro zadny internacionaly a potrebnou kvalitu. Jejich nejvetsi strelec a legenda Sami Al-Jabber se mimo arabskej poloostrov vubec nechytl. Na fotbale atmoska muze bejt dobra, aspon se v ty rigidni zemi maji na cem vyblbnout, protoze zavody velbloudu nebo sokolnictvi asi tolik emoci nenabidnou.

Bosaka jsem mel v detstvi rad, ale co se tyce fotbalu, tak vsechno vidim absolutne opacne a zacal me srat.

@Richmond (25.01.2019 17:09): Podle me ne, pyrotechnika a bitky na nože jsou zaklad poradne atmosky, ale bohuzel vyvoj je vyvoj.
@paver (24.01.2019 18:51): Tak treba ta Barma je pro me prekvapeni. Tam bych se ani nedivil, kdyby ti pomateni budhisti zakazali i fotbal.

@90210 (25.01.2019 12:57): Naprosty souhlas. Na Bosaka mam alergii. Od pohledu nemocny clovek.

To byl hrozne mazacky gol! Kdyz jsme u te Saudske Arabie, tak takhle treba vypada derby ve meste Jeddah. To nevypada, ze by tam o fotbal nebyl zajem ;) - http://www.ultras-tifo.net/photo-news/3084-al-ahli-al-ittihad-19122014.html

Zde pro zmenu derby Teheranu - http://en.khabarfoori.com/news/details/4 ... l-f-c--vs-persepolis
@mvp23 (24.01.2019 18:25): Je mozny, ze fotbal ma budoucnost prave v zemich 3.sveta, kde si to lidi jeste umi uzit. V Evrope je to uz strasne o penezich a ne o tradicnim fandeni. Kamery u vchodu, listky na obcanky apod. veci, po kterych neustale volaji lidi jako ten pacurak Bosak a dalsi vnucovaci dobra, fotbal nici.

Iranu i Saudske Arabii jsem na MS driv fandil, ale bohuzel hrali v konfrontaci s nejlepsimi vzdycky hrozne. Ali Daei s Mercuryovskym knirem byl takovej asijskej Lokvenc.:0)

Nejlepsi, co dosud toto teritorium dalo fotbalovymu svetu, je tento Owairanuv gol:

https://www.youtube.com/watch?v=FxDNewTtlXU
@ugraugra (25.01.2019 00:59): City ve finále, tam to bylo stejně jedno :). Plus prakticky hrálo béčko, a Chelsea i tak nestíhala. Naopak MU bez CHL na pár let, to vypadá brzy jako realita (Ole the sixth).

Výhoda je, že elitní trio (Son, Kane, Alli) se vrátí na nejdůležitější část sezony - a odpočinutí. Nyní (doma Watford, Newcastle, Leicester) bude třeba sbírat body i s Llorentem a Lamelou v útoku.
Protože na začátku ledna skončila další sezona univerzitního amerického fotbalu, nedá mi to nepodělit se o malé zhodnocení. Letos jsem bohužel shlédl podstatně méně zápasů. Dokonce jsem ani neviděl všechny zápasy "mých" Cyclones z Iowa State. Letošní sezóna přeci jen postrádala větší napětí, protože ti hlavní favorité brali výhry jak na běžícím pásu a do jednozápasového playoof (pouze 4 týmy) se dostaly ve 3 případech stejné týmy jako v roce 2018 (Alabama, Clemson a Oklahoma), doplněné o "Bojovné Iry" z Notre Dame. Semifinálové zápasy byly docela brzo rozhodnuté a tak do finále šly 2 týmy, které nepoznaly během 14 zápasů porážku - Alabama a Clemson. Tyhle týmy prostě jednoznačně kralují posledních několilk sezón. Samotné finále pro mě trochu překvapivě urvali Tigers z Clemsonu. Alabama mi připomíná New England v NFL. Ti se také drží neustále mezi nejlepší čtyřkou a to především díky trenéru Belichickovi. U Alabamy je to zase trenér Nick Saban. Už teď jsem mocně zvědav na dubnový draft!

Iowa State měla za sebou dobrou sezónu, nakonec skončila s bilancí 8-4 a v konferenci Big 12 skončila 3. a v Alamo Bowlu jen těsně podlehla silnému Washingtonu State.

A protože se rozběhla i basketbalová část, pomaličku přepínám režim na ni. Iowa State má zatím parádní start, 2x porazila TOP10 tým a Marial Shayok by mohl být budoucí hvězdou NBA a pavoukovitý Haliburton taktéž.

Obě soutěže nabízi opravdu neskutečnou atmosféru (domácí zápasy Penn State, Michiganu, LSU...nádhera), fanoušci (v drtivé míře mládež) bouří, prostě úplnej protipól NBA (a vlastně i NFL).
@mvp23 (24.01.2019 18:25): Přesně tak, SAE nejsou fotbalovou zemí a od toho se odráží dění a návštěvnost v ochozech (plus je pro ty nejlepší fanouškovské základny strašná dálka). Konat se to kdekoliv v jihovýchodní Asii, bylo by to úplně jiné kafe. Dva roky zpět jsem sledoval zápas mezi Kambodžou a Singapurem, na kterém bylo 50 tisíc skvělých diváků.

Japonsko, Írán, Jižní Korea, Thajsko, Vietnam, Barma = nejlepší fanoušci v Asii
@90210 (24.01.2019 15:07): Aha. Díky za info.

Ovšem s tím fotbalem úplně nesouhlasím. To číslo není špatné. Jen prostě SAE jsou drahá a dost multikulturní země, tak je to znát. Chudoba a velká vzdálenost pro zbytek národů také hrají své. Uvedu pár příkladů.

Například Írán. Tam je fotbal náboženství. Pamatuji, jak na přátelské utkání s Německem přišlo 100000 lidí a dalších 100000 bylo v okolí stadionu.
Nedávno jsem viděl fotky z 3. ligy v Indonésii. Našlapaný stadion a naprostý fanatismus. Hostující fanoušci v Indonésii i přes tu bídu někdy jezdí v počtech, co ani nechodí celkově na většinu českých stadiónů. Ne zřídka tam zápasy končí smrtí.
Japonsko jsem se díval, že v průměru má zhruba 25000 lidí, Korea dle mého odhadu na tom nebude výrazně hůř. O zápasy národních týmů Thajska, či Vietnamu to také vypadá na slušný zájem, alespoň z fotek. A Čína je jen otázka času, kdy se jí podaří nějaký pořádný úspěch a spustí tak pořádnou mánii. V zemích bývalého Sovětského Svazu je též fotbal s přehledem číslo 1, u arabských zemích stejně tak.

To samé se dá vlastně říct i o celé Africe. Třeba návštěva derby v Casablance musí být jeden z největších sportovních zážitků.
Dneska moc potěšila Davidová, čekal jsem, že časem nějaký ten závod vyhraje, ale ne tak brzo. Určitě teď nebude favoritka a brát běžně stupně vítězů, ale pokud vydrží, tak na další OH by to mohla bejt velká naděje, tak snad vydrží i zdravotně...

Ještě výhra Kvitové na AO, ale bude to mít taky hodně těžký...
@Richmond (24.01.2019 16:14): Mám dojem, že mu končila smlouva a šel gratis. Teď tam na hrot máte akorát Jindráčka s Kuchtou, to jsou borci pro střed druhé ligy :))

Červenka šel koukám hostovat do Linfieldu :-O To jsem zvědav, jestli si tam vůbec kopne.