Pro pohodlnější navigaci i přístup k pokročilým funkcím Databáze-her.cz doporučujeme povolit si ve svém prohlížeči JavaScript.

Sport

@90210 (06.02.2019 20:53): To ale vyvrací tu tvoji domněnku, že pojištění nejsou. Hádám každý fotbalový tým, takové velikosti, pojistky po uzavření smlouvy má.

Vzhledem k postoji, který dle médií Cardiff zastává, to s tím vyplacením nebude tak horké. Naopak. Spíš si připravují své právní kroky, a maximálně to vidím na zmíněných 5 mega "aby se neřeklo". Nantes má prostě smůlu, že jim jejich "největší" transfer historie zmizí na dně a možná nebudou mít peníze, ani hráče. Cardiff je ale více poškozený, takže legálně se může stejně tak bránit.
@90210 (06.02.2019 20:43): No, koukám že čteš jen Blesk nebo novinky ze Serie A... samozřejmě že to je, jak jsem psal.

Cardiff are understood to be insured up to £16m but the club may still incur excess when it comes to covering the salary for the duration of Sala's three-and-a-half-year contract and the lost revenue that was anticipated for their club-record signing. This would take the overall value of the transfer to around £25m.

Ale ještě je tam zajímavost, 50 procent by šlo (mělo jít) Bordeaux. Imho ale Cardiff určitě nic nezaplatí, proč také.
@90210 (06.02.2019 20:33): Nedodali zboží (pouze na focení), a to zboží se vracelo po návštěvě z Nantes. Spíš bych čekal právníky z Anglie, že si nechají vypsat účet za nedodání zboží a tím vzniklé komplikace (udržení v PL) v řádu desítek milionu liber. Zkusil bych je pořádně podojit.
@Drolin (06.02.2019 20:29): Nantes, jo? Bych se s tebou mel zacit sazet, vetsinou kdyz neco napises, tak je to presne naopak. Kdyby uzavreli klasickou FFP vochcavacku s hostovani s povinnou opci po 1 odehrany minute jako treba Schick, tak by usetrili, nakonec se budou soudit o to, kdo vypravil letadlo apod., ale zaplati Cardiff.

@Richmond (06.02.2019 20:23): Specialne fanousci sportu jako basket nebo hazena jsou mi sympaticti, u nas je to furt akorat ten debilni fotbal, pripadne mistni specialita ledni hokej.
@Drolin (22.01.2019 21:11): Zda se pane Droline, ze kluby ponekud prekvapive neuzavrely tvoji pojistku na to, ze by hrac pri ceste do noveho klubu nahle natahl brka, a problem, ktery jsem zminoval, je tady:

https://isport.blesk.cz/clanek/vip-sport ... e-cardiff-brani.html

@Richmond (06.02.2019 18:27): Hele to uz bylo po utkani, to sem nepatri.;0)

@Dan9K (06.02.2019 00:26): Statistiky nahodou vyborny, s Jandem to bude nejspis o tom, ze driv tolik zavodu nebylo, aneb klasicky zkresleny sportovni statistiky, kdy se srovnavaj jednotlivy sportovni ery. Takovej Jiri Raska asi tolik prilezitosti nemel.:0)
Strasny pisnicky, hadry, lidi, efekty... Kdyz jsem to videl, tak jsem si rikal, ze americky nevkus a buranstvi uz podhrabal dno. O to vic jsem byl mile prekvapen, kdyz jsem videl tu silenou smrst dislajku ve statisicech.

Michal David v 80. letech vedle tohohle vypada jako smrncovni pan umelec, co hraje pro elitu!
@Richmond (05.02.2019 16:14): Já jsem po očku koukal a abych řekl pravdu, tak moc nezaujalo. ;) A jak tu bylo zmíněno, tak ta poločasová show, tak to byl neskutečný vrchol nevkusu a trapnosti. Tohle navštívit, tak pak bych musel do týdne vidět nějaké fotbalové derby třeba na Balkáně, což by bylo takové sportovní antibiotikum k tomuhle. :)
@Richmond (05.02.2019 16:14): Ja som videl len tú polčasovú show,ktorá bola dobrý trapas.

Lol tak LA Kings sa do finále nedostanú ani omylom, ich zostarnutý tím sa úplne prepadol. Boston má šancu, ale podľa mňa bude finále medzi Leafs/Bolts a Jets/Sharks/Flames.

@Dan9K (05.02.2019 17:15): Ja som mal o F1 krátku dobu záujem keď bol majstrom Alonso, celkovo ale kvalitou išla dosť dolu vodou od Sennovej smrti a teraz je to hrozná nuda keď všetko vyhráva Vettel alebo Hamilton.
@90210 (05.02.2019 22:38): a zrovna sezónu, kdy bylo Salt Lake City, měl Ahonen vlastně úplně nejhorší, pokud nepočítám jeho veteránské období, takže tam neměl moc šancí :-)

Kasai vydělává na tom, že závodí strašně dlouho, tak to nastřádal, ale těch mizerných sezón měl taky dost. Měl "jen" 9 sezón, kdy byl celkově do desátého místa, ale i 11 sezón, kdy byl horší než dvacátej. A jednou dokonce horší, jak padesátej.
Já vlastně zažil jen dva závodníky, kteří byli mnoho let na špici, ani na chvíli z ní nesesedli, a pak po těch mnoha letech jim to holt jít přestalo a už se nenašli, ale neměli to furt jako na houpačce, jako všichni ostatní, a to jsou Morgenstern a Schlirenzauer. Schlirenzauer devět sezón po sobě do 10. místa celkově, Morgenstern osm sezon po sobě. Jako Ahonen by takových sezón měl 15 po sobě, kdyby tam neměl ten jeden horší rok právě v Salt Lake City, tak jeden rok se dá odpustit. Podobně našlápnuto má i ten Stoch. Ostatně, souhlas s Rakušáky, to byli jediní dva Rakušáci, kterým jsem "fandil". Naopak lidi jako Hornchager, Hoelwarth, Widhoelzl, Koch, hrozný, a samozřejmě, kometa všech komet, Diethart.

A je taky docela zajímavá statistika, že Jakub Janda drží 4. místo v počtu startů v závodě. Hned za Kasaiem, Ahonenem a Ammannem. Teda, Janda má o 200 méně, jak Kasai, ale 4. místo to je :-)

no, končím své statistické autistické okénko :-)
@Dan9K (05.02.2019 18:19): Ten Ammann me tenkrat v Salt Lake City pekne nasral, ale nakonec se z nej stala legenda. Jinak souhlas a pamatuju si, jak jsem byl tehdy prekvapenej, kdyz se najednou strasne zlepsil Jakub Janda, coz byl leta klasickej ubozak po vzoru Ladislava Dluhose, Lukase Hlavy nebo Zbynka Krompolce, ale mel vybornou techniku, podobne jako Japonci.

Jinak kdyz jsem to zacal jako malej kluk sledovat, tak tomu tezce dominoval Espen Bredesen, coz je dalsi priklad zavodnika, kterej byl dobrej akorat 2 roky. Spolecne s nim tam byl jeste veteran z NDR Jens Weisflog, coz byla pro zmenu jedna z mala stalic, Roberto Cecon a Jaroslav Sakala, kvuli kterymu jsem to sledoval a doufam, ze mu da Zeman metal, kdyz uz to neudelal Havel s Klausem. Jo a jeste Andy Goldberger, coz byla pro zmenu kometa, ktera se v puberte prekvapive nevyrovnala ze slavou. Ten byl extremne nesympatickej, ostatne jako vetsina rakouskych skokanu.

Skoky holt byly hrozne na palici, tam rozhodovala kombinace sebevedomi a stesti a bylo bezny, ze sampion dalsi sezonu totalne propadl. Treba Kasaie jsem nemel nikdy zafixovanyho jako nekoho, kdo byl uplne top jako treba Funaki, ale spis se tam motal dlouho a casto bral dobra umisteni podobne jako Takanobu Okabe nebo Masahiko Harada, ale kdyz ted koukam na jeho wins, tak jich mel fakt dost.

@Richmond (05.02.2019 17:56): Jeste tam byl Emerson Fittipaldi se staji Fittipaldi, kterej mel super licousy, tak jsem jezdil kolem baraku na detskym kole, zavodil s ostatnimi a byl prave Fittipaldi. BTW ve staji s nim byl jeste Keke Rosberg, kterej se stal mistrem sveta, i kdyz vyhral jen jeden zavod, protoze se Villeneuve zabil a Pironi zmrzacil (a zabil az o par let pozdeji). Sezona 82 by mohla vydat na dalsi namet ala Rush.
@90210 (05.02.2019 17:29): Tak zrovna za Ahonena tu olympiádu nevyhrávaly úplně komety. Jako jo, Ammann v Salt Lake City byla kometa, ale nakonec se ustálil jako jeden z největších držáků a 2010 vyhrál po zásluze jako tehdy nejlepší. Kamil Stoh 2014 a 2018 taky není žádná kometa. 2006 vyhrál Morgenstern, taky jeden z držáků a Bystoel, to byla kometa no, ale tak pár let byl dobrej. a 1998 malý můstek vyhrála kometa, velkej Funaki, což kometa není. Je to jak kdy.
Malysz taky olympiádu nevyhrál.

Ale Ahonen byl vždycky pro mě skokan number 1. Fandil jsem mu celou dobu. Ale třeba všichni ti Češi jsou ukázkovými příklady nevyrovnaných skokanů. Jan Matura měl čtyři úžasné závody, zbylých 15 let úplně na nic. Antonín Hájek jedna celkem nadějná sezóna v letech. Jakub Janda 1 a půl sezóny úžasný, předtím a potom úplná nula. Nejdýl se vlastně drží ten Koudelka, který v posledních deseti letech skoro každou sezónu sem tam něco skočí, i když je to většinou jen tak 1-2 za sezónu. Ale jeden rok byl 7. celkově a ke čtvrtýmu fleku chybělo hrozně málo.

na wikipedii pod Fis Ski Jumping World Cup jsou moc pěkné statistiky všech možných rekordů a co se týče dlouhodobé vyrovnanosti formy je podle mě nejvíc vypovídající kolonka "nejvíc umístění do 10. místa" a tam je historické pořadí: (samozřejmě dost záleží taky, jak kdo dlouho skákal, nejlepší by by byla statistika procentuální úspěšnost umístění do top 10 u závodníků nad 100 závodů, třeba, ale ta tam není)

1 Janne Ahonen: 248
2. Noriaki Kasai: 213
3. Adam Małysz: 198
4. Simon Ammann: 177
5. Thomas Morgenstern: 172
6. Gregor Schlierenzauer: 160
7. Andreas Goldberger: 153
8. Kamil Stoch: 147
9. Andreas Widhölzl: 142
10. Ernst Vettori: 127
@90210 (05.02.2019 17:29): Nostalgie! Všechny jména jsem samozřejmě jako školák (základka) obdivoval v neděli večer, kdy šel přenos z F1 (takovej ten záznam něco jako relive) komentovaným Lubošem Pecháčkem. Taky jsem se tenkrát v abíčku zkoušel slepovat modely F1, kde byly i jména jezdců (výsledek nebudu komentovat!) :) Taky jsem v té době pořádal různé závody tehdejších jezdůc F1 v nejrůznějcích karetních simulacích :)
@Dan9K (04.02.2019 22:48): Nejlepsi tam skutecne byli ti, kteri dominovali dlouho, coz bohuzel nebyl pripad Jaroslava Sakaly, ale treba u Ahonena me mrzelo, ze nikdy nevyhral OH, protoze se tam vzdycky objevila nejaka zminena kometa.

Tady je paradni video, kdy se jeste neskakalo vecko, poradny drzkopady (ty jsem mel stejne vzydkcy nejradsi) a silnej vitr, tak to ma byt:

https://www.youtube.com/watch?v=B6qFA2msTb8

@Richmond (05.02.2019 16:09): Ja jsem milovnik historie F1 a dodnes se o to zajimam, F1 je dnes uz obrovskej korporatni byznys, takze musi byt ze svy podstaty strasne nudna, ale ja ji zacal sledovat jako malej kluk v sezone, kdy se zabil Senna, zazil jsem i predchozi zavody, kdy vzydkcy vedl, ale pak odstoupil po jezdecke chybe nebo selhala technika. Pak jsem hodne fandil Hillovi.

BTW muj otec zavodne sportoval a v roce 81 se dostal do Italie do tovarny Panini, kde dostal album F1 sezony 80/81 se vsemi nalepkami, tehdy byl mistr sveta Jody Schechter, ale byl tam jeste i Gilles Villeneuve, Didier Pironi, Patrick Depailler, Elio de Angelis, mladej Prost. Proste sberatelska raritka.
@Richmond (05.02.2019 16:09): no, formuli 1 jsem začal v roce 1998 při první triumfu Häkinnena, a tak tři roky mě to hrozně bavilo. Pak jsem koukal už jen ze setrvačnosti, a tak v roce 2006 přestal, strašná nuda. Věřím, že předtím, kdy se na pravidla trošku víc kakalo, dělaly se větší sviňárny, víc záleželo na umu jezdce, tak to mohla být pecka, ať už v době Laudy, nebo Probsta a Senny. Já zažil takový poslední záchvěv. Na velkou cenu Belgie 1998 nikdy nezapomenu. Ale v tomhle století už se jen krouží po okruhu, závody už to moc nejsou.
Nikdo nekoukal na SuperBowl? :) Tentokrát je pravda, že to byla podíváná jen pro fanoušky defenzivních lajn...bohužel. Ovšem co říct k dalšímu triumfu Patriots? Jako taková generace už tu nebude. Být v TOP4 de facto celých 16 let je v době draftů a platovej stropů něco neuvšřitelného. Fanoušci am. fotbalu asi Pats nemají v oblivě (krom těch z Bostonu a okolí), ale klobouk dolů! Brady dle mého končit ještě nebude a trenér Bellichick taky ne. Tihle dva jsou tam od prvního triumfu. Skončí zřejmě akorát tight end Gronkowski. A příští rok zas budou atakovat mety nejvyšší. Ty vado posledních 8 let jsou vždy ve finále konference, každej rok...neskutečný. To v žádném dalším sportu v USA nenajdete.

A perlička na závěr. Poslední 2 finále soutěží amerických top sportů mají stejné obsazení Boston a Los Angeles (krom NFL to byla i MLB). Podaří se to i v NBA a NHL? :)
@samorost (04.02.2019 15:47): Osobně jsem byl při světáku Pavla Ploce (181 m) v Harrachově na MS v letech se školou :) Nykänen byl můj oblíbenec, fandil jsem mu nejvíc hned po našich.

@Dan9K (04.02.2019 22:48): Mám to s F1 podobně, nejvíc mě to bralo za komentování Pecháčka, kdy jezdili Laffitte, Pironi, Arnoux, Prost atd. , kdy ta dominance 1-2 stájí nebyla (až na výjimečné roky) tak naprosto zřejmá.
Jo, skoky na lyžích, byly doby, kdy jsem na to koukal každej víkend na Eurosportu jak blázen. Nykänena už jsem nezažil, začal jsem nějak v éřičce Martina Schmitta, pak následovali Malysz s Hannawaldem a tak dále. Skončil jsem tak nějak i s koncem Thomase Morgensterna a Gregora Schlirenzauera. Teď se mrknu sem tam na jeden závod Turné a šlus. Ale jako ty nejlepší, typu Stoh, Prevc a Freund, to se pořád ke mně dostává :-)
Mám to podobně jako s formulí 1, kterou jsem taky hrozně kdysi dával, začal mě ten sport strašně štvát. Neférovostí, zdlouhavostí (když fouká, jakože fouká skoro vždycky) a taky celkovou nepochopitelností. Až na výjimky typu Kasai, Malysz nebo Ahonen, je to sport, kde nikdo není dobrý konstantně. Oni jeden rok vyletí, pak stojí rok za úplný prd, jakože třeba vypadnou z TOP 50, pak jsou zase první, pak to zase na tři roky zapomenou. Nechápu :-) Ti úplně nejlepší zvládnou být na špici třeba i tři roky a pak se zas dva roky hledaj. A pak tam bylo asi 1 000 lidí, který odskákali naprosto úžasně 10 závodů a pak o nich už nikdy nikdo neslyšel.
@90210 (04.02.2019 15:10): Jasně, my měli jako kluci největší české vzory Jirku Parmu, Láďu Dluhoše a samozřejmě největšího bouráka té éry, Pavla Ploce. :c) Jeho souboje s Weissflogem a právě zesnulým Nykänenem byly vždy absolutně dechberoucí. Japonci a Poláci byli v té době ještě spíše zábavným a oživujícím prvkem, měli co dělat, aby přelétli alespoň buben. :c)) Kdo mohl tenkrát tušit, že se vše časem otočí, véčko bude regulérní, resp. dominantní styl a přijdou borci jako Harada, Funaki, Kasai, nebo Malysz, či Stoch.
@samorost (04.02.2019 13:27): Ja ho sice nezazil, vyrustal jsem az na pozdejsi generaci v cele s Espenem Bredesenem, Janne Ahonenem, Jani Soininenem, Kazuyoshi Funakim, Takanobu Okabem, Masahiko Haradou, kokainistou Andy Goldbergerem a ceskym sportovcem stoleti Jaroslavem Sakalou, ale byl to borec a jeden z ucitelu na ZS mel podle nej prezdivku. Nejvic si ho vybavuju z videa z finsky televize, kde si usral v primym prenosu.
Ve věku 55 let zemřel Matti Nykänen, sice problematický chlapík, nicméně velká hvězda mého dětství. Kdo by v té době nechtěl létat jako on. Ach jo... :c(
@90210 (03.02.2019 21:01): Ne psy. Ale ochranku v ČT, kde dělal rozhovor. Že byl vožralej se neví (krev dal až po 30 hodinách). Havel mu dal milost už po 4 měsících (tuším první mu zamítl) - někde je po pěti. A tomu klukovi, co to přežil, zaplatil snad Kocáb školné (obrátili se na hrad po předchozí nabídce pomoci od Medka). Hlavní důvody pro tu milost, hádám, bylo, že se Šimůnek staral o vlastní rodinu. Spíše je divné, že jej měl nějaký příbuzný schovat na těch třicet hodin a ten nedostal pak flastr.

Souhlas ale, že z toho celkově ty devadesátky čouhají. Mj. i tím Havlovým důrazem na osobnosti, což byla třebas jeho hlavní politická vada.
@90210 (03.02.2019 21:01): Přesně, za zabití 3 lidí dostal 18 měsíců a po odsezeném necelém půlroce dostal od tragéda milost. Jeden by se podělal z té naší justice a toho matláka. Měl dostat 25 let natvrdo a hotovo, kdyby za mřížemi shnil, žádná škoda.
Je trochu smutnej pohled na MS v cyklokrosu. V podstatě jsme vyklidili všechny přední pozice. Sice je tu 4. místo do 23 let, ale takových bylo už spousta a při přechodu do dospělých většinou už jejich úspěchy zmizí jak pára nad hrncem.
Silniční cyklistika mě vždy nudila, ale cyklokros jsem měl rád a na všechny šampionáty jsme díval s nadšením. Ale už není moc komu fandit, časy Šimůnka staršího, Karla Camrdy, Dlaska, Kvasničky jsou pryč.
@ugraugra (03.02.2019 10:57): Proto jsem mel krome AS vzdycky rad i Galatasaray, zvlast kdyz tam byl muj oblibenec Hagi, obrane dirigoval Gheorge Popescu a v kase byl Taffarel.

Tohle je jeste slabota, meli jim prevratit a zapalit auta, jako to kdysi udelali Montellovi, kdyz jeste kopal a kdyz si pak stezoval lidrum tifosi, tak ho poslali do prdele s tim, ze si za svuj plat tech aut muze koupit X.
"Fanoušci AS Řím pomalovali zdi poblíž domu obránce Aleksandara Kolarova urážlivými nápisy. Jeden hlásal:"Kolarove, z hrušky dolů!" a druhý "Kolarov je zas**** Chorvat", ačkoliv zkušený zadák je srbské národnosti. Fanoušci Říma nejsou spokojeni s posledními výsledky klubu. Už po remíze 3:3 s Atalantou čekali na autobus s hráči, po drtivé prohře 1:7 v poháru s Fiorentinou jej dokonce zaházeli vajíčky a lahvemi. "

Fanoušci AS Roma jsou asi největší primitivové, co znám. To překonává i vymaštěnce z Turecka.
Sonny, nejlepší hráč v PL.

6 bodů prakticky z ničeho za pár dní. Titul se blíží.
@strejdafido (31.01.2019 18:19): Haha, vtipný:). Páč být to pravda, tak bych byl na pozici Vejmelky slušně naštvanej. Dva uplynulý ročníky čekal na příležitost, v tom letošním si musel počkat za Langhamerem a Kašíkem a teď by se měl pakovat o soutěž níž? Navíc je Třebíč až někde osmá. Ale dva kvalitní gólmani jsou na PO ok, jen bych u kormidla teď nechal jako jedničku asi Vejmelku.
Čiliak do Komety. Odmítl protinabídku nejspíš Třince, tady vidím rozdíl třeba oproti Kvapilovi. Jen doufám, že to neodnese Vejmelka, který teď chytá solidně.
@ugraugra (31.01.2019 13:30): Jediný zápas kde mohl prohrát byl zápas se Spurs. Nebýt pískání pro MU (Pogba jasná redka), tak také prohraje.

Jinak zápasy s odpadem ligy. Ole dost průměrný. Na více jak šesté místo nemá.
Marouane Fellaini je na odchodu z Manchesteru United, o belgického záložníka se zajímá čínský celek Shandong Luneng a fotbalista se s ním už dohodl na podmínkách smlouvy. Asijská strana nyní vyjednává s anglickým klubem.

Martial prodloužil smlouvu s Manchesterem United

Olé úřaduje :)
@Drolin (31.01.2019 10:09): Vymysli už nějaký jiný troll, tohle už je ohrané.

Olé WWWWWWWWD
Poch LWWWLWLLW

A to měli Spurs v pár zápasech ještě z prdele štěstí a zachraňovat je musel génius Llorente :D

@90210 (31.01.2019 12:43): AS bylo odjakživa tým, kterej hrál nudnej fotbal a nic pořádného nikdy nevyhráli. Největší úspěch v Evropě je z roku 1960 aneb výhra v Inter-Cities Fairs cup.
Kolem Richmondova oblibence Ládi Lubiny je v posledni dobe docela rusno:

https://isport.blesk.cz/clanek/vip-sport ... dy-neco-nehraje.html

"Sporý zavalitý chasník s očima baziliška a s gesty pardubického srdcaře.

@ugraugra (31.01.2019 09:49): Je to rehole, ale AS bylo odjakziva tym, kterej mohl porazit kazdyho, prohrat s kazdym a nikdy nevis jak jejich zapasy dopadnou. Je to dost unavny a pro gloryhuntery tvyho typu asi nepochopitelny.