Pro pohodlnější navigaci i přístup k pokročilým funkcím Databáze-her.cz doporučujeme povolit si ve svém prohlížeči JavaScript.

Sport

@Coldplaz (09.04.2018 15:23): takový desátý místo na světě by to viděl. Což je žalostný no a žádnej talent v dohledu. Poslední aspoň trochu nadějnej Slovák byl před pár rokama Reway, ale nějak zapad, že už ani nevim kde a jak hraje :/ No v český extralize je pár hodně dobrejch slovenskejch brankářů, ale na tom se těžko dá postavit tým.
@Všivák (09.04.2018 14:59): Nemecko má aspoň Draisaitla, s tým sa žiadny náš súčasný hráč nemôže porovnávať. My sme na tom už horšie ako Dánsko a medzi top á krajinami nás dávno predbehlo Švajčiarsko.
Tak NHL sezóna už oficiálne skončila, hoho vidíte tento rok ako víťaza? Podľa väčšiny sú favoritmi Tampa Bay a Nashville, ale Boston a Winnipeg sú tiež favoritmi. Pittsburgh má tiež šance, napriek tomu, že stratili Fleuryho.

Najväčšie prekvapenie tejto sezóny je jedonznačne nový tím Vegas. To, že vyhrajú vlastnú divíziu naozaj nikto nečakal, Fleury podával skvelý výkon a z Williama Karlssona sa stala nová hviezda.
Tiež prekvapilo Colorado, ktoré sa úplne zotavilo z katastrofálnej minulej sezóny napriek strate Duchena, MacKinnon mal za sebou fantastickú sezónu a patrí medzi favoritov na Hart trophy. Toto video po víťazstve nad Blues je dojemné.
New Jersey sa konečne dostalo do play off po 6 rokoch, životnú sezónu má za sebou Taylor Hall, ďalší Hart favorit a Nico Hischier ako nováčik podal dosť slušný výkon. Nebude asi z neho hviezda ako McDavid a Matthews, ale ani prepad ako Yakupov.

Za to najviac sklamala Ottawa, tá sa úplne prepadla po tom, čo im tesne uniklo minulý rok finále a ešte k tomu Karlssona postihla osobná tragédia.
Chicago sa tiež prepadlo po odchode Panarina a absencii Hossu, už to vyzerá že ich zlaté obdobie končí.
Edmonton nedokázal McDavdid dotiahnúť do play off napriek ďalšej stobodovej sezóne.
Dallasu tesne uniklo play off a nepomohla ani prestavba. Konečne majú slušného brankára a Benn, Seguin a Radulov tvorili veľmi silný útok, ale záver sezóny naozaj pokazili.
Za zmienku ešte stojí najväčší fail sezóny Antti Niemi, po tom, čo ho Dallas vykúpil odišiel do Pittsburghu, kde za 3 zápasy dal 16 gólov, potom odohral 2 zápasy na Floride a teraz patrí Montrealu, kde odohral 24 zápasov s priemerom 3 gólov.

Z Čechov sú stále Pastrňák a Voráček v skvelej forme, ale zo Slovákmi je to biedne, Pánik a Tatar sú jediní hráči či nazbierali viac ako 30 bodov, Hossa vynechal sezónu, Sekera odohral len polovicu kvôli zraneniu, Chára hral slušne napriek veku a Gáborík sa v Ottawe trápil.
@Richmond (08.04.2018 16:56): Rozumím, na atmosféru je univerzitní basket nejlepší. Já třeba radši sleduji Euroligu než NBA, jelikož je možnost bránit zonově a tím jde víc variant než NBA. V NBA se píská i 5 sekund obránce v bedně. Mám rád, když jde víc taktizovat.
@Coldplaz (08.04.2018 14:19): Tak Vrbata už přeci jen měl věk a už hrál většinou tužku, ale slušná kariéra. Colorad mile překvpailo, měl jsem za to, že St. Louis mají už léta tým, který má na víc, ale tenhle neúspěch asi bude znamenat buĎ padání hlav v realizačním týmu nebo nastartují obrodnej proces na hráčské straně.

@Strady (07.04.2018 20:19): Tak já nesledujuju NCAA primárně kvůli kvalitě, tam je jasný, že se to moc srovnávat nedá, ale miluju to napětí playoof na jeden zápas, atmosféru základní části (klasické dechové nástroje), obecně v hledišti to je x-krát lepší než v NBA/NFL. No a pak Final Four, které se hraje v občích halách - viz to poslední v San Antoniu, kde byla na každý zápas přes 70 tisíc fanoušků.
Kometa si dnešní špíl zkušeně pohlídala, od třetího gólu už prakticky Plzeň k ničemu vážnějšímu nepustila. Parádní výkon a mocně se těším na finále! Vzhůru Brno!!!
@Strady (07.04.2018 20:19): Moc pěkný hokej, hlavně ty góly z úniku dva na jednoho, škoda že jeden takvý Hylák chytil, i když moc práce s tím neměl. Viděl jsi to píchnutí hokejkou od prasete Holwega? Absolutně zbytečné, ale dutá hlava si to prostě neodpustila...
Tak žádný fanoušek basketbalu nesledoval minulý týden FInal Four NCAA? :) Dávali to dokonce živě na Nova Sport. Bohužel to bylo už asi jasné dopředu, že Villanova je o míle nejlepší tým. Je to první tým za posledních 50 let, který vyhrál oba zápasy Final Four o 16 a více bodů. Hráči také vytvořili také rekord v počtu nastřílených trojek za zápas. Vůbec hráli neskutečně ofenzivní basket, v základní části měli průměr 86 bodů na zápas (v NCAA hrají 2x20, nikoliv 4x12)! March Madness ale i tak nabídl fůru zábavy, napětí a také příběhů. Ať už je to tým z univerzity Loyola Chicago, který se jako tým nasazený 11 v jednom ze 4 částí pavouka (což znamená v playoff tým na 41.- 44.místě) dostal jako outsider až do Final Four, kde ještě v druhé půli vedl nad Michiganem o 10 bodů, anebo první prohra týmu nasazeného jako 1 (Virginia) s týmem nasazeným jako číslo 16 v historii NCAA. Ten GamePass se mi vyplatil, viděl jsem opravdu spoustu zápasů jak v americkém fotbalu, tak i v basketu (který normálně vůbec nesleduju). Playoff se 64 týmy na jeden zápas je prostě super vynález :)
Teď akorát vydržet to čekání na konec srpna, kdy začne opět nová sezóna NCAA :)
Děláte z komára velblouda - občas se to objeví v nějakém zápase na té či oné straně, ale jistě nejde o - tak - rozšířenou věc, která by mohla kazit (pravidelně) požitek ze sledování fotbalu.

Naopak bych řekl, že dnes jsou rozhodčí na toto pozornější a jen tak něco nepísknou, a to i jasné penalty po faulu. Navíc někdy stačí i maličký kontakt, a v té rychlosti to rozhodí hráče (a to nemusí být vidět zcela ve videu).
Simulování jako forma taktiky... nooo, to fakt raději ne, vždyť je to hnus. Neřeknu, když to tam zkusím hráč jednout poslat, ale zvrhlo se to v to, že dnes často raději upadne, než aby zkusil kličku, pak to brečení kolem toho, jsou to směšní šašci pak a znehodnocují svůj um, aspoň já to takto vidím. V hokeji je také trest za simulování a tam to většinou neovlivní výsledek tolik, jako fouklá penalta, takže jsem určitě pro tresty za simulování, ať si to pak v rámci taktiky zkoušejí... ;-)
Tak konečně první semifinálové utkání, které mělo náboj... třeba se to teď trochu zlomí a aspoň série Brno-Plzeň bude vypadat jak hokej PO :-)
@rikuhahl (05.04.2018 19:36): Ještě že tak, postoupit do finále bez bez ztráty květinky to tak :) Dnes jsem bohužel neviděl ale zítra jdu na Kladno s Jihlavou, snad to bude dobrý hokej se vším i s Jardou a jeho Veronikou ;)
@M.a.t.t. (05.04.2018 17:40): Fair play si nech do družiny, tady se bojuje a cesta k cílí je sekundární! Navíc je to chyba obránce, když do toho jde tak nešikovně.

@Richmond (05.04.2018 17:51): Zrovna taková blbina jako řešení simulování by mě moc v souvislosti s negativy nenapadla. Jsou daleko větší věci, co jsou špatné na moderním fotbalu (i tak je ale o pár galaxii lepší než vše jiné :).
@Zoltan (05.04.2018 16:32): Právě bych řekl, že ne - sleduji ho prakticky celou kariéru ve Spurs, a jeho slabé stránky jsou agresivita (nějaké fauly jsou hraniční) a občasné otrávení ze hry, pokud je zase on okopáván. Je to ten typ hráče, který se snaží křivdu oplatit (z toho pramenil i ten jeden dive ve videu). Ale právě z tohoto důvodu je ve 21 letech tak dobrý, má talent i dravost, že chce vyhrát každý zápas za jakoukoliv cenu. To je také důvod, proč je pro Pocha nejlepší mladý hráč na světě a proč ho nedá na lavičku i když je bez formy (poslední měsíce) a místo něj sedí Son, Lamela nebo Lucas. Tuhle sezonu má asi ze tří ve Spurs nejhorší, přesto ale má výborné statistiky a herně je myslím ještě o level výše - hraje více z hlouby pole a z jeho napadání těží Eriksen ve středu hřiště a Son na lajně.

Podle mě je to pro Spurs nejdůležitější hráč, který by se strašně špatně nahrazoval v systému Pocha. Ani Kane není tak nepostradatelný.
@M.a.t.t. (05.04.2018 12:16): Tak by se mi to taky líbilo, klidně pět zápasů flastr za teatrální vrtule ve stylu Neymara :)

A video je v dnešní době nutnost hlavně u penalt. Doba pokročila, časem se to vychytá a zdrží to méně než hádky s rozhodčíma.

@Drolin (04.04.2018 20:48): Nepopírám že je výborný, ale prostě to se simulováním přehání a basta :D
@M.a.t.t. (05.04.2018 13:02): Jako trenér bych podobně jako Pochettino Alliho (nebo Klopp Maného a Mourinho Rashe) pochválil a podržel. Jako rozhodčí bych za to dával automaticky žlutou, pokud by to bylo okaté.

Je to marginální problém, který se prakticky anuluje pokud ho praktikuje každý v nějaké míře. Je pak vtipné poslouchat některé ("fanoušky"), kteří proti tomu tak brojí či je dokonce odrazuje od fotbalu. Takže ano, klidně jsme za filmování, jelikož to dává hře další možnosti a prvek náhody založený na (ne)štěstí - karta nebo i vyloučení (černý petr) a penalta (joker).

@musa (05.04.2018 14:03): :D
Simulovanie je mor súčasného futbalu a mali by zaviesť spätné tresty pre všetkých simulantov.
@Strady (05.04.2018 11:50): Znám, na fotbálku k tomu mají děti tendenci, ale to i dříve. Kopírují co vidí, dříve byli v módě tvrdší fauly, dnes filmování, za pár let třeba hraní si na videorozhodčího... :).

@GodOfTheSick (05.04.2018 11:46): :D

Míč metr za čárou v bráně a asi nejhůře udělaný dajv minulé sezony v podání Rashe :)).
@Drolin (05.04.2018 11:35): Bohužel ty v to nevidíš žádný problém. Jeden ti ukážu. Byl jsem u mého kamaráda, na oslavě narozenin jeho syna, s ním a jeho kamarády jsme hráli fotbal. Když kluci dali gól, tak oslavovali gól jako Ronaldo, tomu se člověk zasměje ale pak přišla druhá fáze a to že začali všichni filmovat aby měli penaltu... Na jediný co jsem se zmohl jim říct, bylo jestli takhle budou pokračovat dál, tak končím.... Přeber si to sám.
@S4TW (05.04.2018 10:06): ještě jsem zapomněl dodat, že ve fotbale to bylo vždy. Jen toho je víc a víc. Maradona a jeho památná ruka nebo Klinsmann, po něm byla i pojmenovaná bájná Klismannova cena za co nejteatrálnější pád. Upadnout na půlce a dokutálet se až do šestnáctky.
@S4TW (05.04.2018 10:06): Morální úpadek... já bych to nazval chytřejší způsob hry. Pískne penaltu, dobré, udělí ti žlutou, dobré. Obvykle to je odvozené od toho, že do toho jde obránce nešťastně, tak proč to nezkusit. Vrcholový sport je o maximalizaci výkonů a zisku, morálka patří na plácek za paneláky, ne na velké stadiony kde jde o miliony.
@S4TW (05.04.2018 10:06): V hokeji mají trenéři něco jako challenge v tenise mohou nechat přezkoumat danou situaci. (ofsajd, hráč v brankovišti, vysoká hůl a pár dalších) pokud video, uzná přestupek, může žádat další přezkoumání. Pokud video, neuzná přestupek, tým ztratí timeout i možnost dalšího posuzování videa.
Ono je hodně nápadů, třeba volné střídání hráčů, nutnost po ošetření zůstat stanovenou dobu mimo hru či krátkodobé vyloučení ze hry místo žluté karty. Všechno naráží na tradicionalisty. Já bych tomu šanci dal, ty fotbalisti jsou pořád větší herečky.