Pro pohodlnější navigaci i přístup k pokročilým funkcím Databáze-her.cz doporučujeme povolit si ve svém prohlížeči JavaScript.

Kultura

Mimojiné, podíval jsem se díky těm prstenům i na Jacksonův profil... Hele jakou krásnou barvu mají jeho filmy:-))) Po rozkliknutí jsou normální, ale tam, vždy mne tyhle chyby pobaví:-)
montana: Já četl, že scénář teď někdy dodělal s nějakou ženskou a začíná se s točením... Že by zůstal jen u scénáře?

EDIT: A jo, už sem to našel. Máte pravdu. No tak to sem zvědav ještě víc...
Hobit aneb cesta tam a zase zpátky - nejlepší kniha kterou jsem četl.
Tak od Dicka u mě vedou knihy UBIK, Temný obraz a Marsovský skluz v čase. Jinak co se týká filmů tak jednoznačně Blade Runner a pak zpracováním Temný obraz a i Minority Report není špatný (na Dickovy adaptace) jen kdyby tam Spielberg furt netahal ty svoje rodinný témata...
Jinak můžu doporučit Dunu od Herberta a všechny její pokračování. Duny, co napsal Herbertův syn Brian už tak dobrý nejsou, ale taky se to dá. Jinak moje oblíbené knihy jsou Společenstvo Prstenu od Tolkiena a Pyramidy od Pratchetta, jsou to snad jediné knížky které jsem četl 3x (když vynechám učebnice).
Tak Neuromancera by som si veru tiež mohol prečítať. Scott sa hlavne dosť odklonil od pôvodnej myšlienky a takpovediac to spravil v istých momentoch aj nudnejšie. Tarantina moc nemusím, mám od neho rád reservoir dogs, ale kill bill a podobne ee. Inglorious basterds som ešte nevidel. Čo sa týka kinematografie, v poslednej dobe si celkom dávam severské záležitosti. Taký The Bothersome Man alebo Angels of the Universe boli veľmi zaujímavé snímky.
Ajo, no protože Total Recall natočil Paul Verhoeven, což je řízek, který se s tím neštve :-D
Ne tak jako poeticko-melancholicky zasmušilý Blade od Scotta. Ale Paul Verhoeven mě teda baví hodně :) Taková Černá kniha se mi líbila mnohem více než poslední Tarantino (tématicky podobné filmy)

Ale Bradburyho přečíst! Hlavně 451° je krásná kniha.
Hm, v podobném duchu mě dostala do deprese i 1984. Taky silná kniha.
Murakamiho mam taky v plánu...jo a ještě i Gibsona. Říkala jsem si že se pustím do toho cyberpunku, když už se to chystá i na plátno.
Když mrtví mládnou som nečítal, ak to evokuje Pultanelu, tak to môže byť fajn. Piknik na okraji cesty od Strugackých si čítala? To je skvelý počin, akurát ma štve, že ich iné knihy je tak strašne ťažké zohnať, až nemožné. Čítal som od nich ešte Podrobnosti o živote Nikitu Voroncova, ale to nebolo nič extra.

Hanbím sa, že Bradburyho poznám, ale ešte stále som od neho nič nečítal, momentálne mám v blízkom pláne (tzn. knihy už mám doma) Dunu, Nekonečný Príbeh, pár kníh od Haruhi Murakamiho a pár od Roberta Holdstocka. No a samozrejme to vždy prekladám nejakým tým dielom od môjho obľúbenca Gabriela Garcíu Marquéza.
Tulareanus: jj, Koralina byla dobrá! Kniha i film - oboje se mi moc líbilo. (a dneska zkouknu ten Temny obraz)
On dmsn napsal samé zajímavé kusy a když nad tím tak přemýšlím, mám ho nejraději asi hned po Bradburym.

Ale vůbec asi největší úlet od Dicka bylo Když mrtví mládnou. Zajímavé téma časového paradoxu :D. Nemohla jsem si nevzpomenout na Pultanelu z Arabely.
Videl som Nikdykde, pripomínalo mi to tie rozprávkové inscenácie z ČT2 a Croup a Vandemar tam vyzerali asi jediní schopne, možno ešte Door a Markýz, ale Inslington a Hunter boli riaden fail napríklad. :D
Masku zrkadla evidujem, ale ešte som to nevidel. Ani Koralinu si nechcem pozrieť skôr, než prečítam knihu.

Od Dicka mám vo filmovej podobe najradšej Temný Obraz (Minority report som nevidel a všetko ostatné mi prišlo dosť žalostné, ani Blade Runner ma nenadchol) a čo sa týka knihy, tam si neviem vybrať medzi Temným Obrazom a Elektrickými ovečkami + stále je veľa toho, čo som od neho ešte nečítal.
Tulareanus: hm, to mi připomnělo - viděl jsi i ten původní seriál NikdyKde? To byla docela legrace, hlavně teda moje oblíbená dvojka V+C jsou tam hodne takoví...no...(nízkorozpočtoví)

Ale hodně mě zaujala jiná gaimanovština - Maska zrcadla

All: Nějaký nadšenec P.K.Dicka? Kterou jeho knihu máte nejraději a kterou filmovou adaptaci považujete za nejpovedenější?
U mě je to jasně :) Blade Runner/elektrické ovečky, ale zase je fakt, že jsem zatím neviděla Temný obraz, který vypadá hodně zajímavě a nadějně.
Falagar: Ja si pamätám, že v podstate Neverwhere bola druhá kniha od Gaimana čo som čítal (prvá bola Good Omens s Pratchettom) a asi som mal vysoké očakávania, lebo nech sa tam dialo čokoľvek, furt som si hovoril "no a?", jednoducho mi to neprišlo po nijakej stránke dostatočne výnimočné, nič ma tam nejak extra neprekvapilo. Ako vyslovene zlá kniha to nebola, ale v porovnaní trebárs s americkými bohmi fakt, pre mňa len priemer.
Jak je to s maturitou:
Každý ti bude říkat, jak je to v pohodě a jak to zvládneš - a ty stejně nikomu neuvěříš.
Pak ji uděláš a budeš všem vyprávět, jak je to v pohodě a jak ji zvládnou... ;-)
Jo, maturita je dost fraška a to jsem u té ústní ještě ani nebyl. To ale nic nemění na tom, že bez matury dneska nemůžu dělat ani popeláře..
To mě se Nikdykde líbilo dost - je to vlastně jediná knížka, kterou jsem dočetl a za dvacet minut začal číst od začátku a na podruhé si aspoň pořádně užil ty vyhrané souvislosti, co na poprvé nemáš šanci zaznamenat... Ale obecně bych řekl, že pokud si vybereš nepovídkovou knížku, nemůžeš se moc splést. Povídky jdou obvykle do širokého spektra od nářezových přes normální až k úplně divným. Pak je to zřejmě o tom, jestli ti ty divné něco dají a zařadíš je do prvních dvou kategorií nebo jako obvykle já do odpadu... :-) Komixy téměř nečtu, takže zde neporadím - co vím, tak např. Sandman je hodně vyzdvihovaný, ale do toho já nevidím a osobně jsem na tom žádný zázrak nenašel. Ale jak říkám - komixy nečtu, takže to nemám jak porovnat.
Tulareanus: no dostanu se k tomu nejdriv tak za 2 tydny a to bych musel mit hodne stesti :)
Aoshi: Práve Neverwhere je asi najslabšia vec čo som čítal od Gaimana, jednonačne doporučujem siahnuť po Amerických bohoch, podľa mňa jeho najlepšia kniha a jedna z naj beleterie z posledného desaťročia. Okrem toho boli fajn Anansiho chlapci, ktorých som prečítal nedávno. Dobrá, ale iná bola aj kniha Dobré znamenia, ktorú napísal s Terry Pratchettom. Tam je to dosť o tom, či ti sedí Pratchettov humor.
Musim souhlasit, ze zpetne se mi zda maturita jako fraska a to totalni, pokud clovek neni ale uplne mimo nebo na nej nemaji ucitele 4 roky spadeno, tak to da (lidi z nasi tridy, co prolejzali se 4 cely studium dali vsichni a vubec neznam snad nikoho, kdo by maturitu nedal)
Maturita je jen fraška, to musí udělat každý. A svaťák jsem celý prochlastal, k maturitě jsem šel za ruku s opicí. Ani nevím jak jsem to udělal. Pak jsem chtěl jít na vysokou, to mi nějak nevyšlo, holt by se některé vběci neměly odkládat na další rok.
Chuck - otazka z ceskej literatury - vyvoj slovenskej literatury :) Pekne.

Inak, to som maturoval zhruba osem rokov po tebe, ale ako obvykle nepamatam si ani otazku, ani co sa v ten den dialo. Ja si nepamatam ani na svoje statnice, cize to je vlastne v poriadku :)
Bursoft: Tak to vidím na tři. No, možná i na dvě. :-)

Say: Už jsme je našli. :-))
Ještě že máme 27-mi letou češtinářku. A nehledejte v tom žádné asociace...=D
NateLogan: Ne já myslel jen jeden díl denně. SG dávaj na Nově třetí řadu tušim. Vždycky sem vstal v osm, nasnídal jsem se, učil se do oběda, po oběde znovu, pak jsem se ve tři kouknul na SG a šel se zas učit. Takhle každý (všední) den do šesti a o víkendu bez SG.

Edit: Každý večer jsem něco hrál, ale už vážně nevím, co jsem měl v té době rozehrané.
Já se učil docela intenzívně a pamatuji se (5/1990), že jsem si vytáhl otázku z české literatury "Vývoj slovenské literatury". Poměrně plynně jsem spustil, načež profesor mě po pár větách zarazil a s odůvodněním "vidím, že to znáš" mi naservíroval rozbor staroslovenské básně. Téměř vůbec jsem tomu jazyku nerozuměl, načež abych to rozebíral. Dostal jsem za čtyři a byl rád. Pěkná pomsta za to, že jsem se do něho se svým spolužákem (byli jsme ve třídě jen 2 kluci) někdy v 1. pololetí čtvrťáku trochu víc pustil a argumenty ho zahnal do kouta, že tiše seděl a ani nedutal, tak jsem tentokrát nedutal já. Jo, učitelé to osladit dokážou.
MCZ: Hlavně ne hru, mám jen UT04, vždycky dám match proti botům za den, Bloodlines jsem hrál jednou, kdybych je začal od znovu, tak bych se nic nenaučil :D
MCZ: Jop tiez som sa ucil len minimalne a nakoniec som vytiahol nieco co som ani nevidel :) A presiel som s 1-2.
Tož AJ neřeším, technologie je na p... protože to jsou nehorázné zhněty používané za komačů a naprosoto mě nebaví, čj je jen o zapamatování pár šašků no a dějiny umění nějak okecám. Možná si tam něco hodím. Měl bych dohrát BG Trilogy...
Say: no, já navzdory všem předpokladům odmaturoval normálně v květnu (ve čtvrtek). A dokonce s vyznamenáním! Však píšu "dobře investovaný čas".

Tehdy jsem to samozřejmě vědět nemohl (taky jsem v maturitním týdnu skoro skolaboval v záchvatu náhlé paniky :-) ), ale učit se (více; pár hodin jsem tomu dal) by byla ztráta času 8-).
Jen sem chtěl připomenout smrt jednoho výbornýho zpěváka ne přesvědčovat lidi o kvalitách toho a onoho žánru...tak proč rozebíráte podobný sračky ?! Nikdy by se to takhle neprobíralo kdybych tam nenapsal metal. omg

Edit: to k diskuzi k hudbě...
4Bursoft - Je jich spousta, bez do lekarny a vyber si. U me kazdopadne nefungovaly, imho je to spis placebo.

Co jsem delal o svataku si uz napamatuju, ale urcite jsem se moc neucil (umel jsem jen jednociferny otazky), ted ale pisu diplomku a pro jistotu mam na kompu Linux, aby me zadna hra nelakala. Takze si o nich aspon ctu a vzpominam na stary dobry casy.:0)
Trochu mimo misu, ale ked uz sa tu spominal ten Gaiman - zrovna dnes som od neho kupil Neverwhere. Co este odporucate?