Pro pohodlnější navigaci i přístup k pokročilým funkcím Databáze-her.cz doporučujeme povolit si ve svém prohlížeči JavaScript.

Kultura

Zacali jsme s pritelkyni koukat na The Big Bang Theory - ja vim, trochu pozde, ale ja videl doted pouze ten nevysilany pilot a navic jeste ne cely, ten mne nepresvedcil.

Kazdopadne, dnes jsme mimo jine videli epizodu druhe serie, ve ktere se Penny stala zavisla na Age of Conan - doted hrala vpodstate jen LOTRO a o WOWku rika, ze je to hra pro male deti, jinak ji onlinovky nikdy nebraly. Kazdopadne mi vynadala, ze jsem ji zatajil existenci hry ze sveta jejiho oblibeneho svalovce (tak nevim, jestli mam rict o te slovenske) a ze si to chce zahrat...
@Garion (26.09.2013 11:57): ano, ano, já věděl, že ten ksicht jsem nedávno někde viděl :-) Omlouvá mě, že seriál nesleduji (pokud už ten samotný fakt nepotřebuje omluvu :-)). Důvod, proč je mi ten borec ale über nesympatiko je jeho účinkování v buraniádě Poslední dům nalevo (09) - tam byl prostě otřesný...
@Aba (26.09.2013 11:28): No ked si zoberies ze Autoheal bol vo filmoch uplne bezny uz davno, trebars len taky Rambo 3 - dostane 12,7 gulometom z Hindu do nohy.... niekolko sekund trosku kriva a potom uz beha ako srnka.
Komu se nedávno líbilo masakrální duo lee konitze a Reda Michella. Mám tu takový malý přídavek trochu teda z jiného soudku Jako celý to album je skvělý, taky co čekat od Pavlíka, když to drtil i s Coltrejnem, že ? :D
Ale red je Red!

a Zde za povšimnutí stojí i obdivuhodný výkon Clarka Terryho :

Je tady někdo kdo pojímá alespoň částečně takovou lásku k dílu "Sun Ra"? Mimochodem neuvěřitelný mág a průkopník mnoha hudebních žánrů, který ovlivnil mimo jiné minimálně tři generace jazz manů :))
Hele nevzpomenete si někdo v jakém filmu byl cover Coltrainovo skladby Afro blue v pojetí komorní hudby? Mám to na jazyku, ale nemohu si bohužel vybavit název, na tož jedinou scénu.
František Štorm dělal mj. sazbu a ilustrace pro to souborné vydání Lovecraftových spisů - což mi připomíná, že by teď na podzim měla vyjít poslední kniha.
@Aba (24.09.2013 04:40):
Master´s Hammer -
Jeden z výstavních pokladů české hudby, v zahraničí vysoce respektovaná česká skupina.
Jejich leader František Štorm - český typograf a grafik

@Walome (23.09.2013 22:21): Soví tribunál je docela dobrý. Rok Jedna se mi zamlouval hodně, DK Returns ještě více. Ani z jednoho není tolik cítit, jaký je Miller fašistický kretén a docela se s nimi vytáhl.
@AlieN (23.09.2013 14:19): To jsem taky ještě nečet - v pátek jsem to měl v ruce, ale nechtělo se mi pustit sedm stovek za Batmana, zvlášť když se mi nijak zvlášť nezamlouval Rok jedna... ale minimálně bych si to rád přečetl.

Jinak doporučuju Batman: Soví tribunál, pokud chceš dát Bruceovi ještě šanci - jo a Batman přece není superhrdina, vždyť vůbec neni super :)
@Walome (23.09.2013 11:19): Which reminds me...

Podíval jsem se na animovanou adaptaci dosti kvalitního komiksu Batman: The Dark Knight Returns (část 2) od Franka Millera (kvalitního i přesto že jde o superhrdinský komiks). A je to nepřekvapivě strašlivá sračka která předlohu przní jak jen to jde, a v podstatě veškerou její hloubku, vnitřní temnotu a relativizaci žánru nahrazuje tupou akcí.

Právě úryvkem z této knihy Snyder uvedl na comic-conu že dělá na tom Superman-Batman fláku ("... I Want you to remember the one Man who beat you"), ale naštěstí se o její přímou adaptaci evidentně pokoušet nebude. Prostě jen doufejme bez snahy o jakýkoli příběh natočí to jak si Superman s Batmanem dají do držky.
@Matthew.J (18.09.2013 07:41): HPLHS = H. P. Lovecraft Historical Society. Natočili níže zmiňované Call of Cthulhu a před dvěma lety též Whisperer in Darkness.
Taktéž mají na triku moje milované Cthulhu koledy a muzikál Shoggoth on the Roof.