Resident Evil 7: Biohazard, za kterým opět stojí japonské vývojářské studio Capcom, je v pořadí devátým hlavním dílem z tohoto universa.
Příběh hry se odehrává v roce 2017, tedy 4 roky po událostech v Resident Evil 6, ve fiktivním městě Dulvey v Louisianě. Představuje nám nového protagonistu jménem Ethan Winters, který disponuje rozhodně menší schopností boje než předešlé charaktery. Ethan v Dulvey hledá svou zmizelou ženu jménem Mia, načež ho pátrání zavede až do opuštěného plantážního panství, domova rodiny Bakerů.
Velkou změnou oproti předešlým dílům je jistě pohled z první osoby. Díky tomu je kladen větší důraz na atmosféru a hra vás nutí více přemýšlet. Samozřejmě nechybí staré známé puzzly a hlavolamy, kterých je ve hře spousta. Dalším prvkem hry je inventář. Po jeho otevření si můžete své nalezené předměty prohlédnout ze všech stran a navíc nechybí jejich známé kombinování. Fanoušky série také jistě potěší uzdravování pomocí léčivých bylin a jako v předešlých dílech hráč dostane do ruky různé zbraně jako například pistole, plamenomet nebo i dokonce motorovou pilu. Ve hře byly vynechány quick-time eventy.
Hra se v rámci Season Pass dočkala tří placených rozšíření – kompilací Banned Footage Vol. 1 a Vol. 2 a příběhového End of Zoe, navazujícího na jeden z konců původní hry. Společně s posledním rozšířením vyšel i zdarma šiřitelný přídavek Not a Hero, v němž se hráč ujal role známého hrdiny ze starších dílů série. Ethanův příběh pokračoval v roce 2021 s dílem Resident Evil Village.
@BUMTARATA (21.09.2023 17:54): Jo, teď si to vystihl. Proto se ptám. Já bych totiž obecně hlasoval pro třetí osobu, ale samotného mě překvapilo, že těm prostorům, minimálně v tomto sedmém díle fakt svědčila lépe ta první...
Pro: Audiovizuál; atmosféra; příběh; VA; šmakózní kinestetika spojena s výbornými modely zbraní; Madhouse
Proti: Hádanky; Bombermaní finále (thx SilentWolf!); mohlo být více typů nepřátel; Madhouse měl být dostupný od začátku