Resident Evil Village je přímým pokračováním Resident Evil 7: Biohazard. Po tragických událostech se hlavní hrdina Ethan Winters snaží začít nový poklidný život s manželkou Miou a zapomenout na Bakerovu rezidenci. Společně se tak odstěhují do nejmenované země ve východní Evropě (podle herních mincí: Rumunsko). Tam ale Ethana potká hrozná tragédie, Miu zastřelí tajemný muž, omráčí jej a unese do podivné vesnice. Tím mužem je Chris Redfield. Hráč musí odkrýt tajemství vesnice a zjistit, proč se z hrdiny starších dílů stal nemilosrdný vrah.
Hra se opět hraje z pohledu první osoby. Kromě typických zombie ve hře potkáme různé bestie vycházející z evropského folkloru, utkáme se tedy například s vlkodlakem, čarodějnicemi nebo upíry. Novým prvkem je vypadávání důležitých surovin nebo výbavy přímo z nepřátel. Hra slibuje značně vylepšenou grafiku, o kterou se opět postará osvědčený RE Engine.
Já si teď napřed zopakuju RE 7 (VR) + nějaká ty dvě rozšíření + samozřejmě tu RE VR Kuchyň, a pustím se do téhle RE 8 (VR) a pak také do RE 4 Remake (VR).
Pro: Audiovizuál; atmosféra; titulární vesnice je vskutku tak akorát rozsáhlá a prominentní po celou herní dobu; mechanicky sice slabší, ale jinak stále dosti zábavná střílečka
Proti: Celé to působí tak nějak bez jasné vize, směru, povrchně. S výjimkou konkrétních dílčích momentů jako zážitek slabé.