Pro pohodlnější navigaci i přístup k pokročilým funkcím Databáze-her.cz doporučujeme povolit si ve svém prohlížeči JavaScript.

Sport

@S4TW (24.05.2024 12:34): Ok

Včera jsem musel přepnout z ivysilání na tipsport live, kvůli řevu gól z okolních bytu a u mě ještě nepadl. A byl jsem mile překvapen, že žádný komentátor a žádné reklamy s Pastrňákem na golfu. Jak někdo psal na netu, Pastrňáka vidím víc v reklamě než na ledu :D. Bohužel kvalita obrazu na celý obraz je strašná ale je Super slyšet jak lidi fandí a jaký je to rachot, mě osobně, tohle víc vtáhlo než poslouchat Zárubu a jeho připravené říčky. No a s Voráčkem nejsem na jedné vlně, asi kdyby mě znal, bylo by to oboustranné, úplně běžná věc ;)
@S4TW (24.05.2024 12:34): Jojo, jakože Pospíšila a chudáka Antoše si vždy rád poslechnu, ale konečně to dostalo svěží náboj, souhlasím. I Pavel Francouz je vtipnej a má fajn vyjadřování, jako gólmana jsem ho měl dlouhodobě nejradši. A fakt se mi líbí, že jim to komentování v ČT hned navrhli, takhle se skončením kariéry, a nečekalo se jak tradičně na bůhvíco.
@Adieu (24.05.2024 11:08): no, tak taky je to jeho první plné komentování turnaje, čili je asi jasné, že nějakého přešlapu se dopustí, ale bohatě to vykompenzuje zbytkem... S tím Bedardem mě to taky osobně štve, nejen u něj, protože ten kluk je evidentně ultimátní introvert, co prostě chce jen hrát hokej, jak nejlépe umí... s tou politikou jsem si taky říkal, že on jako velký kritik dezočásti to asi myslel jinak, než to ve skutečnosti vyznělo...

Nicméně pořád je to super spolukomentátor, obecně je ČT hrozně vyčpělá a jsem rád, že si to i oni uvědomují a snaží se s tím něco dělat, aspoň v tom hokeji, když fotbal jim už dávno utekl...

CZE 2:2 SWE
CAN 5:3 SUI
@rikuhahl (23.05.2024 23:29): Já jsem k Voráčkovi trošičku kritičtější. Je tedy roztomilý a osvěžující, jak to prožívá, ty jeho výkřiky a citoslovce, stejně jako je zajímavý jeho taktický vhled do hry a osobní zkušenost s řadou hráčů nebo když si se Zárubou trochu oponují. Ale taky už se dopustil dvou solidních přešlapů - nejprve kritizoval pravděpodobného auťáka Bedarda na sockách buransky za to, že se neraduje jako normální kluk - come ooon - a potom, jakkoliv všichni víme, že Voráček nesnáší lasičku a Zemana, včera se kousl do jazyka, když chtěl něco říct u záběru vládního VIP lóže, což je teď dezinterpretováno jako „jasné“ Fyjalo octup. Obě věci dost hloupé, nicméně věřím, že dojde k nějaké sebereflexi a poučí se z toho do budoucna.

No a té vaší tipovačky jsem se sice neúčastnil, ale taky si tu pro radost hodím tipy na SF:
Kanada - Švýcarsko: 1 : 3
Švédsko - Česko: 1 : 2 PP (ano, s takto solidní obrannou hrou a funkčním systémem začínám věřit - tentokrát louže v prodloužení jistě pomůže nám)

Porazit Švýcary ve finále a uzmout jim první zlato by byla krásná satisfakce za tu poslední dekádu, kdy nás kvalitativně možná předstihli.
teď přemýšlím, jestli jít vyloženě po výsledcích tak, jak mám natipované pořadí (protože mi to Fini trochu rozbili) nebo to nakombinovat a třeba chytnu aspoň něco :D....

já jsem to včera pojistil ještě tak, že jsem live 10 minut před koncem dal na USA do rozhodnutí, byl tam hezký kurz, který by případně zmírnil bolest, takže cajk :D
SWE-CZE 3:1 (ale bude to ideálně obráceně)
CAN-SUI 1:3

Pro jistotu dávám výsledky zápasů, které můžou nastat v neděli (nevím, jestli budu moct o víkendu tipovat/jestli si vzpomenu) :) Vyber z nich prosím ty co se uskuteční :)

CAN-CZE 1:3
SUI-CZE 1:3
SWE-CAN 4:1
SWE-SUI 2:3
No upřímně se obávám, že včerejší výhra byla naše poslední. Rád bych se mýlil.
Ten David Špaček je fakt klon otce, stejná tvář, stejný vyjadřování, stejnej smích. :D Dostál by ten mistrák snad i mohl pomoci vyhrát, jinak taky velmi inteligentní kluk na základě pozápasovýho rozhovoru.
Super výkon, Dostál byl geniální, ale celkově to bylo ubráněné výborně. Trenky si nechám proplatit u svazu.
Pěknej zápas a nejlepší je asi Voráček, ten tomu dodává šmrnc :-)
Ten tlak od Amíků ve třetí třetině byl slušný, se štěstím jsme to udrželi. Škoda toho nególu Nečiho.

Já jako pravý vlastenec jsem si dnes v práci vsadil proti nám, zase budu o něco chudší :-(
Senzační zápas, jedno z nejkrásnějších 1:0 za dlouhou dobu :) Bylo cejtit, že si za tim jdou, i přes ten americkej tlak v druhý půlce zápasu :)
@Walome (23.05.2024 21:54): Čéče, já když jsem ho viděl, tak jsem si říkal, jestli to náhodou není syn svého otce a on jo :-) Co si ho pamatuju, tak se Špajda furt mračil jako čert :-) Takovej bubák to vždycky byl, ale bránil skvěle.
Ale jak říkáš, člověk se najednou cítí být poněkud starší. Zrovna tak starej Tkachuk byl dobřej řízek a dneska tam řádí synátor.
Skvělej výkon od našich zatím, zlepšili úplně vše, co skřípalo, a obzvlášť první třetinu Američany přebruslovali. Zpřesnil se i zrychlil přechod do útoku a v obraně jsme velmi důslední v pokrývání nebezpečných prostor, pro českou repre věc až nevídaná. Kaše, jak jsem ho předtím kritizoval, zatím super. Snad jen ten Červus se ve třetí lajně poněkud ztrácí a přesilovka, kde má s kým si to klepnout, byla jen jedna - zatracená škoda toho jeho břevna, překrásnej protiútok.
Bych to pral tomu Pastovi. A Spackovi :D obrance ale pali stejne dobre jako tata.

(stejne je smutny ze si uz pamatuju otce soucasnych hracu :,))
@Strady (23.05.2024 14:09): Když to podáš takhle, tak souhlasím, je to hlavně o míře. Jen tedy z toho, co se psalo o Kanaďanech, to úplně s mírou a bez následků neznělo, znělo to spíš jako prasečí očička do rána před čtvrtfinále. :D Ale záleží i na tom, kolik spoluhráčů se tou příležitostí nechá strhnout. No uvidíme dnes, zda jim dojde šťáva a zda o přestávce budou muset natankovat plzní. :-)
@Adieu (23.05.2024 13:55): Nemůže posuzovat sezónu u nás a NHL. Vždy se paří, když je nějaká přestávka, Naroďák atd . Mezi lety toho moc nestihneš, proto spíš frčí hazard.
Pokud jsou to profíci, tak ví kdy si to může dovolit a kdy ne. Všichni nejsou Vránové.
Všeobecně platí to co napsal S4TW, samozřejmě se najdou výjimky, jako ve všem.
@S4TW (23.05.2024 13:26): Sorry, ale to mi přijde v dnešní době jako solidní blbost. Samozřejmě že se to občas děje, ale zaprvé, negativní vliv na fyzický výkon i mladého organismu to musí mít logicky vždy, a truisticky tím větší, čím více se to přehání, a zadruhé, kdyby se to dělo často třeba v průběhu sezóny, tak hráč sabotuje svoji výkonnost a kariéru a ještě velmi pravděpodobně hrozí mediální průser. Třeba ohledně NHL na to hráči se vším tím cestováním zpravidla ani nemají čas, někde propařit noc. Tyto turnaje jako mistrák zámořští hráči vidí právě často i jako příležitost užít si zábavy v Evropě.

Není ovšem bez zajímavosti, že v Naganu Češi měli naprosto volný režim a jeli prý docela mrdy. A neustále kalili v Realu Madrid v době Ronalda a Carlose, protože jim to stačilo i tak.
profík se pozná tak, že když zakalí, tak to na něm druhý den nepoznáš... představa, že profi sportovci, kor v kolektivních sportech nekalí, je strašně naivní :D... blbý je, když se u toho nechají chytit
@rikuhahl (23.05.2024 11:33): aha, chudáci, já myslel, že hrajou s Němcema. Já byl teda včera i překvapenej, že tam jsou Finové, těm jsem myslel, že odzvonilo.

Hmm, koukám Švýcarsko Německo, to by mohl být zajímavej zápas.

Oni prej chlastaj i Američani, ale druhej den jsou provozuschopní :D
Tak někteří Kanaďani prý pařili hluboko do noci v centru, vcelku šance pro Slováky překvapit, nedivil bych se tomu. Jakože oscilovat na hraně olympijské nominace je jedna věc, ale chlastat a tancovat v centru Evropy v pastech na turisty věc druhá, oh yeah. Snad k tomu americké hvězdy přistoupily stejně. :)
Kanada - Slovensko  5 : 2
 Švýcarsko - Německo  4 : 2 
 Švédsko - Finsko  3 : 1 
 USA - Česko  2 : 2  

Medaile: 1. Švédsko 2. Kanada 3. Česko (spíš přání :D )
@rikuhahl (22.05.2024 13:02): Omlouvám se chyba.
Moje tipy
 Kanada - Slovensko  4 : 1 
 Švýcarsko - Německo  3 : 1 
 Švédsko - Finsko  3 : 0 
 USA - Česko  2 : 4 
 1. místo Švédsko 2.místo Kanada 3.místo Česko