Pro pohodlnější navigaci i přístup k pokročilým funkcím Databáze-her.cz doporučujeme povolit si ve svém prohlížeči JavaScript.

Sport

@Drolin (02.10.2019 09:50): tohle je opravdu hloupě alibistický. Prohrát nemusí být ostuda, ale ať je tam výkon, za který se nemusí stydět. Ta prohra má být nejhorší na vlastním hřišti za celou existenci klubu, takže ano je to ostuda a v tomto kontextu šlo o dost. A to nepíšu proto, že bych se chtěl posmívat, naopak bych jim nějaký bodík s Bayernem přál.
@Can (02.10.2019 09:30): V zápase o moc nešlo, a lepší, než prohrát o branku (Aurier se do týmu asi déle nepodívá a ostatní hráči to snad vezmou pozitivně :). Tak i tak máme o bod více, než před rokem. A všichni víme, kam až se došlo :).

A na rozdíl od Arsenalu, který dostával takové příděly pravidelně, se hrálo většinu zápasu vyrovnaně. První půlka byla skvělá, a mohlo to být klidně 3:0. Ale znovu se potvrdilo, že branka ve 45. minutě je nejhorší. Ale líbí se mi, že se Poch pokusil něco s výsledkem při 2:4 udělat, a poslal tam vše útočné.
Zajtra zaťína nová NHL sezóna a ja už tu nebudem mať skoro s nikým o tom tu hovoriť.
Nadobro skončil rozhlasový pořas S mikrofonem za hokejem :( Kdysi, když jsem byl na gymplu hlavně, tak jsem poslouchal od 19 hodin každé úterý a pátek, naprosto skvělý pořad. Dnes už holt nedával smysl, protože nejsou jednotné časy a samozřejmě konkurence je obrovská. Ale vzpomínky opravdu krásné! :)
@GodOfTheSick (28.09.2019 17:09): Většina z nich ale umí japonsky a žije tam už X let ;-)

Pro zajímavost dávám do spoileru počet naturalizovaných hráčů všech účastníků letošního MS (soupiska se skládá z 31 hrůčů).

Tonga: 17
USA: 16
Japan: 16
Samoa: 16
Scotland: 14
Australia: 12
Italy: 8
Wales: 8
England: 6
France: 6
Ireland: 5
Canada: 4
Fiji: 4
New Zealand: 3
Georgia: 1
Namibia: 1
Russia: 1
South Africa: 1
Argentina: 0
Uruguay: 0
@ugraugra (27.09.2019 12:27): Přestavbu tím, že vezmete pár no name mladíků z akademie? Takto to moc nejde, a jen párkrát za uherský rok se objeví dělo jako Kane nebo Winks, co mají hned na velkoklub. James nebo Maguire jsou koupě tak pro Everton, ne pro tým co chce vyhrát PL a CHL. Ale problém je, že k MU už prakticky nikdo nechce a ti nejlepší končí v City (Mahrzes, Stones, Rodri, Laporte...).

A s Lingardem jsem to psal, on je docela dobrý, ale absolutně ne do United nebo TOP 4 týmu. Něco jako byl svého času Anderson, Macheda nebo ti dva brazilští beci. Podobně skončí McTominay, to je podobná pohádka jako Cleverley. Stavět u vás jde zatím jen na věčně zraněném Shawovi, Bissakovi, Rashfordovi a možná Maguierovi a časem Jamesovi. Jinak tam máš Jonese, Baillyho, Freda, Roja, Matiče, Matu, Romeru... to vše musí pryč.

@Jumas (27.09.2019 12:11): Pěkné, na Balkáně to je vždy sranda. I když 175 Kč mi přijde docela dost.
@Drolin (27.09.2019 11:58): Olé to čistí zatím dobře - zbavil se viruse Lukaka a marného Sancheze a přivedl Bissaku, Jamese a Maguira, kteří patří zatím k nejlepším. V létě čekám odchod dalšího viruse Pogby a vypadnout by mohl i Lingard. Šanci dostávají mladíčci v čele s Greenwoodem, Gomesem a Tuanzebem. Vypadá to konečně na pořádnou přestavbu.

U Spurs žádný pokrok nevidím, ten tým jde naopak dolů, v lize 2-2-2, prohra s 4 ligovým Colchestrem a remíza s Olympiakosem, který je na úrovni Plzně.
Leeds sice nemám moc v oblibě, ale je to tradiční klub a do PL určitě patří. Mrzí mě, že tam Fulham byl teď jen rok. A když už je řeč o fotbalu, tak se pochlubím.

Byli jsme s rodinkou v Chorvatsku a den před odjezdem se hrál zápas ve Splitu, do kterého to bylo opravdu kousek, tak jsem se zašel podívat. Čekal jsem lepší stadion, ale atmosféra skvělá i na zápas prvního týmu s posledním. Hajduk celou první půlku tlačil a byla z toho jenom jedna penalta, jinak byli hráči neschopní zakončit. Hned na začátku druhýho poločasu dal Hajduk gól, ale Inter Zaprešić chvilku na to dal snad z první střely na 2:1 a začal tlačit. Hajduk měl párkrát štěstí, ale ke konci zvýšil na 3:1 a Inter následně dostal červenou v nastavení. Zajímavej zážitek. Jo a když jsem čekal ve frontě na lístky tam tam přišel nějakej němec, že má lístek navíc a nepřišel mu kámoš, tak jsem šel zadarmo. Ne, že by to bylo nějaký drahý 50 kun za nejlevnější lístek na místě (v předprodeji 40), což je nějakejch 175 Kč, ale potěšilo to. Když jsem přišel na stadion, tak jsem zjistil, že mám místo v kotli, tak jsem šel radši na druhou stranu tribuny a dobře jsem udělal, při každym gólu se tam fanoušci strkali a padali a o úraz jsem fakt nestál. Pak tam odpálili i dýmovnice a dělobuchy, který nevim, jak pronesli, protože šacovali opravdu dost.

Sranda je hlavní sponzor Hajduku, což je nějakej místní Hypermarket Tommy a jeho logo mi hodně připomínalo Fruiko :) Obešel jsem celej stadion a byl tam právě jen nápis Tommy, žádnej znak klubu, nic. Koknu za něj a Tommy musí dávat fakt hodně, když ho frknou před znak. Jo diváků přes 13000, což de, plus asi 700 dětí, který měli nějaký zvláštní lístky.
@ugraugra (27.09.2019 11:33): To si psal i před lety, jako i na začátku tohoto roku, aneb jak MU udělají CHL.

Realita je taková, že MU a "Ole the Sixth" skončil samozřejmě šestý, je bez Ligy mistrů a ještě rozprodal největší hvězdy týmu (a to Pogbu nikdo nechtěl) - a nyní je papírová kvalita týmu na úrovni Watfordu nebo Evertonu.

Tvé prognózy je třeba brát s nutnou dávkou rezervy :)).
@Red (27.09.2019 01:52): Já už je sleduju několik let a bohužel to vždy v závěru podělaj a postoupí nějaký nudný tým typu Norwich nebo West Brom.

Letos bych chtěl sestup Norwich, Brighton a Tottenham a naopak postup Leeds, Nottingham, Swansea.
Nějak jsem pro svou okázalou ignoraci mužského fotbalu minul, že Leeds je v Championship a podle výkonů míří do Premier League. Pořád mi je jediným sympatickým klubem v Anglii Swansea (mám teda i šálu Liverpoolu, ale to byla z nouze ctnost), ale dívat se navíc, jak se do PM vrací legendární klub mě láká víc. Škoda, že mají ten neprůhledný playoff systém.
Holding gól, Bellerín asistence, skvělé návraty do A týmu :) A výborné výkony Tierneyho, Chamberse a Martinelliho. Sice "jen" proti špatně hrajícímu Nottinghamu, ale i tak velmi nadějné :)
Hráči Colchesteru United ze 4. ligy vyřadili v ligovém poháru už druhý tým z PL! Ve 3. kole venku Crystal Palace, dnes na domácí půdě Tottenham, v obou případech po penaltovém rozstřelu (v obou zápasech navíc zvládli neinkasovat).

Tyhle příběhy mě hrozně baví, anglické poháry jsou opravdu jedinečné :)
@Zoltan (21.09.2019 23:30): Problém je zranění Alliho a Diera, kteří zatím skoro nehráli, těžký los (Arsenal, City a Lestr venku) a Eriksen (on je stále výborný, viz zápas s Villou, ale nyní by měl místo hraní řešit s agentem zda podepíše nebo kam jít v lednu).

Ale věřím, že si to vše brzy sedne. Jinak za poslední rok šel neskutečně nahoru Winks, jen je škoda, že Poch zatím neměl možnost vyzkoušet Winks, Dier - Son, Alli, Lamela - Kane. Naopak Ndombele se zatím adaptuje a je slabší, Lo Celso se zranil za repre a Sessegnon je bohužel stále out.

Pool už titul musí urvat, a je to jasný favorit (jako je City i dle sázkovek favorit v CHL). Ale mám pocit, že jim to zase nevyjde. A po letech je trochu sympatická Chelsea, ten ban jim opravdu pomohl. Lestr bude tuto sezónu válec, mají to skvěle poskládané a naopak Everton i přes ambice si nejspíše vybere slabší rok.
@Drolin (21.09.2019 22:04): Právě šířka kádru je největší problém, zvlášť když takový Eriksen je už myšlenkami pryč. Bude to zajímavá sezona, Liverpool udělá pro titul všechno, to bude zábavné sledovat :) Ale třetí místo by mělo být bez problémů pro Spurs, zbytek rvačka kriplů no :)

Kepa trenér roku :)
@Zoltan (21.09.2019 21:26): Sky Sports a další média na konci únoru informovala o závodu tří týmu, který se i potvrdil. Jen u Spurs byla kvůli šíři kádru a financím dána priorita k CHL, než k PL.

Tuto sezónu to zatím vypadá na podobný scénář vzhledem k nepřesvědčivým výsledkům zbylé konkurence. Arsenal je Arsenal, Chelsea nemá trenéra a MU snad ještě oslabil, než že by posílil.

A moment miminulé sezóny, mimo otevření nového WHL, je určitě Kepa lomeno trenér :)). Mustafi si ten konec sezóny ale slušně vyžral.
City - Watford 8:0

Takový debakl jsem už dlouho neviděl. City a Pool jsou stále o úroveň výše jak zbylé týmy.
@rikuhahl (20.09.2019 21:30): Skutečnost je právě úplně jiná. Jasně nejsledovanější událost roku. Mně fascinuje ta atmosféra, nulové simulace, i když mám o něco radši americkej fotbal, tak ragby beru jako skvěle koukatelneje sport. Navíc se mi líbí, jak se postupně rojí nové týmy, které dříve nikdo neznal a dokáží hrát o medaile (Argentina např.).

Samozřejmě fandím Walesu! Jak neochvějný fanoušek Manic Street Preachers ani jinak nemůžu :)
@paver (20.09.2019 20:25): já měl za to, že basket je celosvětově dost cool záležitost, to že se to teď povedlo i nám na to nemělo vliv. To ragby mi přijde jen pro vyvolený v těch pár státech, co to trochu uměj. Ale jelikož mě to vůbec nezajímá, tak netušim, jaká je skutečnost :)
@rikuhahl (20.09.2019 19:49): Možná tak z českého pohledu, z globálního se to nedá absolutně srovnávat. Ragbyové MS je v top 5 nejsledovanějších sportovních událostech světa, kdežto basketbalové MS není ani v top 10 ;-)
Tak nám začlo MS, asi nejdůležitější mezinárodní turnaj tohoto roku (netuším, jak skloubím s NCAA/NFL)