Pro pohodlnější navigaci i přístup k pokročilým funkcím Databáze-her.cz doporučujeme povolit si ve svém prohlížeči JavaScript.

Sport

@ugraugra (02.03.2019 09:10): Toto je přesně moment, kdy naopak čekám výhru. Tři prohry v řadě je pod Pochem prakticky nereálné, ačkoliv u Spurs je vždy možné vše! :) Proto je to nejlepší klub. Problém je, že je Eriksen z formy a Alli chybí v zastoupení jeho kreativity.

Kolik dostanete na PSG? 5:0?
Dong potopil Dortmund. To už na titul nevypadá, při současné formě Bayernu (a to samé se asi stane i v PL).
Nantes podalo stížnost na Cardiff, který zatím francouzskému klubu odmítá vyplatit první splátku za tragicky zesnulého útočníka Emiliana Salu.

Jak jsem psal, Nantes má smůlu :(

Nicméně hyeny, pokud chtějí peníze za utopence.
@mvp23 (27.02.2019 16:39): Jo, Amonte byl super, legenda, prisel tam uz o neco pozdeji z Rags, ale bohuzel byl u toho, jak Hawks s idiotskym majitelem Billem "Dollar" Wirtzem, diky kterymu odeslo cely nize zmineny jadro za hodne podivnych okolnosti pryc (viz. odchody Roenicka a Cheliose z Chicaga) a cela organizace sla postupne ke dnu. Vlastne i s Amontem nakonec ani neprodlouzili smlouvu., Hawks se zvedli az kdyz starej Wirtz konecne natahl brka, tym zdedil jeho syn, 2 roky po sobe se draftovali Toews s Kanem a zbytek je historie.

@Richmond (27.02.2019 18:06): MMA je vyborny, jsou tam super pribehy. Mam rad i wrestling.

https://www.youtube.com/watch?v=tVlxq_snMFQ
Spurs dalsi prohra, ten tym je fakt marny a v dulezitych zapasech vzdy selze. Kdyz koukam na rozpis jejich zapasu, tak to letos vypada na 5. misto.
@Richmond (26.02.2019 20:57): Tyjo nikdy. Mam rad vsechny sporty, ale baseball je jedina vyjimka. Hral jsem ale hodne golfovych simulatoru a leta sledoval PGA.

@Strady (26.02.2019 20:52): To by vysvetloval asi jen ten fakt, ze baseballisti po vetsinu hry jen sedi na lavce nebo stoji a cumi.:0)

@Richmond (26.02.2019 19:12): Hawks fandim nekdy od 3. tridy zakladky, kdy jsem spolecne s kluky ze sidliste sbirali karticky hokejistu a hrali hokej. Strasne se mi libily dresy Blackhawks, jejich primarni i sekundarni logo, ktery je urcite TOP 5 v lize a navic za ne tehdy hrali super hraci jako Chris Chelios, Jeremy Roenick, Ed Belfour, Gary Suter, Dirk Graham, Michel Goulet, Steve Smith atd. Koupil jsem si tehdy na trznici i padelanou ksiltovku, jako tehdy skoro kazdej. Akorat me zklamalo, kdyz jsem pozdeji zjistil, ze za 90 nebo kolik let vyhrali jen 3 Stanley Cupy, nejmin ze vsech puvodnich tymu a ty jejich hvezdna generace s Mikitou, Hullem, Hallem a Pilotem vyhrala jen 1 usmolenej pohar v konkurenci 6-ti tymu, coz je fakt ubohost. Kdyz pak mnohem pozdeji pridali dalsi 3 pohary behem 6-ti let, tak to bylo jako sen, to jsem necekal. Tehdy jsem fandil i Whalers, ale ti se prestehovali a Carolina uz mi byla sumak, tak jsem si jako druhej tym vybral Islanders, za ktery jsem okolo roku 2000 varil NHLka.
@Coldplaz (26.02.2019 21:08): jako...samozřejmě bez licence MLB to nemá smysl hrát :)
ale opatřil jsem si deskovkovou simulaci (print and play) sezón baseballové MLB. Potřeboval bych ale na to spoustu času odehrát těch 162 zápas za každý tým :))))
Mimochodem baseball.., před pár dny nastoupil poprvé v historii český hráč v klubu MLB za oficiální zápas. Sice to byla příprava (za Baltimore proti Torontu), ale i tak velkej úspěch. A já se i dozvěděl, že v NCAA hrají za NC State 2 čeští studentíci a docela se jim daří, viděl jsem je v zápase proti Bucknellu.

Hráli jste nějakej baseball na počítači? :) Já vítězně dohrál excelntní Tony La Russa Baseball 2 (za Colorado Rockies) a pak Microsoft Baseball 2000 (nebo 2001) a to už nevím, za koho. Hrál jsem i arkádovější Hardball 3, ale tam jsem dostával na zadek.
@90210 (26.02.2019 18:54): jo přijde mi, že v NHL je možná až moc zápasů, přitom to je právě náročná soutěž. Jenže díky tradicím se to asi nezmění. A právě to, že NFL má těch zápas málo a pak je 7 měsíců přestávka, tak to dle mého přitahuje asi po zásluze největší pozornost. Prostě sobota je věnovaná univerzitnímu fotbalu (a to včetně prime time vysílacích časů), v neděli pak NFL. Ony jsou tu tendence rozšířit počet zápasů i v té NFL, ale to by už fakt bylo dle mého na hraně možnost hráčů. I těch 16 zápasů často znamen, že do playoff jdou týmy s řadou zraněných klíčových hráčů.

@90210: Mimochodem proč fandíš zrovna Chicagu (někteří jej nazývají Shitcago) ? :)
@Richmond (26.02.2019 18:25): To je akorat specifikum NFL, ostatni velky ligy (NBA, MLB, NHL) se hrajou na 80+ zapasu a dlouhe serie play offs, coz je dany tradici, protoze fotbal se hral jednou tydne o vikendu za svetla, pro mesta, kde krome New Yorku a par dalsich nic neni je to obrovska udalost, sjizdi se tam desetitisice lidi, kteri se ani nedostanou na stadion, kam se jinak vejde 100 000 lidi a vstupny se sakra drahy, takze to vydelava, je to sport cislo 1, NBA a NHL jsou vecerni sporty na mensi stadiony, NBA neni tolik fyzicky narocna a NHL sice narocna je, ale cim vic zapasu, tim vetsi je zisk a NHL se v mnoha mestech drzi jen tak tak, zisky nejsou takovy a ziskovy jsou pro majitele ty sezony, kdy se postupuje do play offs, protoze tamensi sportovni ekonomika, oproti zbytku sveta podstatne zdravejsi, je zalozena na vstupnym, no na MBL je americka specialita, kdyby to nebyl narodni sport, tak by tu koncentrovanou pomalou nudu nikdo nesledoval. Kvuli pomalosti a nudnosti tam taky nikdo nesleduje evropskej fotbal.
@90210 (26.02.2019 17:05): Jo Brady byl dvojkou a dvojkou by asi už zůstal, kdyby se Bledsoe nezranil. Brady nastoupil a pak už na věky zůstal starting QB :) Je mu 41 a plánuje hrát do 45 prej.
Systém severoamerických uzavřených soutěží je ideální, je v podstatě ideální počet týmů a díky draftům je to pořád zajímavé a i tak je prostor pro různé dynastie. Samozřejmě NFL má systém ligy nejlepší (pouze 16 zápasů za sezonu plus playoff na 1 zápas, MLB nejhorší - hrát v podstatě denně je na palici, navíc třeba 4x po sobě se stejným týmem, hovadina).
@Richmond (26.02.2019 16:59): Mam kamarada, kterej americkej fotbal taky sleduje a zrovna o Bradym jsme se nedavno bavili, ma docela zajimavej pribeh a nebyl to zadnej velkej talent. Drafty jsou ale jinak zaklad a popravde mam tento princip uzavrenych americkych lig mnohem radsi, nez papalasskej evropskej fotbal, kde rozhodujou akorat prachy a protekce u polomafianske organizace UEFA. Je to solidni spina, kdyz se do toho zacnes vrtat.

@Coldplaz (26.02.2019 14:04): Panarina ulovili Hawks a do ligy uz sel jako hvezda, byl to recept, kterej se tymy snazi uplatnit u dalsich hracu z Evropy, viz Kempny nebo Jan Ruuttu, protoze je tam nizkej zakladni plat. Gaudreau byl steal, to se obcas stava, podobne i Pavelski, je to holt trochu loterie. Z prvniho kola ti neco musi padnout, notabene kdyz je to do 10. mista, ale od hracu z 3. kola a vys uz je uspech, kdyz se v lize chyti 1 nebo 2.
@90210 (26.02.2019 13:39): Drafty jsou v těhle amerických soutěžích naprosto klíčová věc. Přesto mi to nedá a musím (opět) zmínit příklad New England Patriots. Ti už snad 16 sezón pravidelně draftují z posledních míst (většinou kolem třicítky) a stejně jsou pořád TOP (8x po sobě ve finále konference!). Je to dané prostě skvělým trenérém (celých těch posledních 16 let) a také díky skvělým nákupům hráčů, kteří jinde měli třeba problémy. Přitom hlavní hvězda - quarterback Tom Brady - před tuším 17 (?) lety draftována až v 6.kole. Oni totiž ty jejich hvězdy si raději nechají snížit plat, aby nemuseli jít jinam, takže vlastně splňují platový strop.
@90210 (26.02.2019 13:39): Podľa nejakej štatisiky ktorú som raz čítal majú hráči Devils najmenej bodov z tých draftovaných v prvom kole. Dobrý draft je dôležitý, ale sú aj výnimky, napr. kľúčový hráč Sharks Pavelski bol draftovaný až v 7. kole, Johnny Gaudreau bol na 104. mieste a Panarin, ktorý pripravil McDavida o Calder trophy ani nebol draftovaný.

Ešte je zvláštna situácia u Stars, ich jediných vlastným dobrým útočníkom je Jamie Benn, ktorý bol až na 129. mieste, Spezzu, Seguina a Radulova získali z výmien, tento rok ale ten ich vychvaľovaný útok tiež nedosahoval dostatočne dobré výkony. Stále im tiež chýba silná obrana, ale aspoň im Bishop dobre chytá ak nie je zranený čo je výrazné zlepšenie oproti neslávne preplatenému duu Niemi a Lehtonen.
@Coldplaz (26.02.2019 13:12): Devils uz jsou v prestavbe nejakej ten patek a jejich draftovani patri mezi nejhorsi, bez stesti na draftu dnes silnej tym nepostavis.

Nicmene, draftovali z ctvrtyho mista Adama Larssona, coz neni zadnej zazrak, ale dokazali ho vytrejdovat za Halla kus za kus v asi nejhorsim povylukovym trejdu (pro Oilers), tedy obrovska vyhra. Z vysokych draftu pak brali z 5. mista Zachu, dalsi zklamani, po tem sel treba Rantanen a Provorov, dalsi vybery prakticky vyhorely a az ted sel ten Nico Hischier z prvniho mista, coz je dobrej hrac, ale ten draft byl bohuzel mimoradne slabej a nedal zadnou hvezdu typu Crosbyho nebo Oveckina, nebo aspon Tavarese nebo Matthewse, to je holt smula, ze to padne zrovna tehdy, kdy tam nikdo neni, ale tohle uz se vi dopredu, rok dva predem se vi, ze na konkretni draft pujde budouci hvezda nebo hvezdy z prvnich 2 mist.

Recept poslednich let je draftovat idealne 2 a vice superstar do utoku (Crosby/Malkin, Kane/Toews, Kopitar, Oveckin/Backstrom/Kuznetsov), doplnit to draftovanym elitnim bekem (Letang, Keith, Carlsson, Doughty) a draftovanym sirsim kadrem. Pres trejdy uz se davno nejede, to bylo jedine pred zavedenim platovyho stropu.

Treba Oilers maji 2 superstar, ale zbytek utoku mimo RNH stoji za hovno, podobne jako cela obrana a brankari, takze tam jim chybi 2/3 k uspechu.
@90210 (26.02.2019 09:30): Devils je jednoducho tým, ktorý potrebuje veľú prestavbu, od zlatej éry s Brodeurom a prekvapivej účasti vo finále pred 7 rokmi. Navyše ako tím, ktorý bol v minulosti preslávený silnou defenzívou im teraz chýba výrazný obranca. Kapitán Greene je slušný, ale ten už dlho hrať nebude.

Česko už nemá takých dobrých hráčov ako predtým, zatiaľ jediní čo majú nad 40 bodov sú Pastrnák Hertl Voráček Krejčí, zo Slovákov len Tatar. Za to švajčiarsko sa stále výrazne zlepšuje.

Kane je výborný hráč a vlastne jediný dôvod, prečo potaápajúci sa Hawks ešte majú šancu o play off.
@Všivák (26.02.2019 10:59): Ma cca 15. nejlepsi cisla v lize, coz je urcite dobry, ale neni to nic, proc by mely vznikat podobny srackoidni clanky:

http://nhl.cz/david-rittich-velky-ne-li- ... lgary-flames/5017525

Calgary ma ale velkou budoucnost, protoze maji dlouhodobe pod extremne vyhodnymi smlouvami Gaudreaua a Monahana zhruba za to samy, co Pastrnak, skvele se chytl Elias Lindholm, opet pod pro tym extremne vyhodnou dlouhodobou smlouvou a samozrejme s Burnsem asi nejvetsi kandidat na Norris Trophy Mark Giordano.

Jediny co se jim nepovedlo by James Neal, kteryho se budou muset zbavit a po sezone budou muset udelat nejlip placenyho hrace z Matta Tkachuka, diky preplacenim jinych hracu, cimz Gaudreaua s Monahanem asi naserou.
@Coldplaz (25.02.2019 21:50): Nemyslim si, ze by Hischier hral prumerne, pri absenci Halla je to nejlepsi hrac Devils, s nim druhej nejlepsi a i statistiky ma hodne dobry.

Co Devils nepomaha je, ze tam krome Halla, Hischiera, Palmieriho a dejme tomu Zajaca neni vubec dobra ofenziva, coz sice nebyla ani loni, ale to udelal Hall skoro 100 bodu.

Obrovskym zklamanim jsou hraci jako Zacha a jsem zvedavej, jestli z nej bude spis defenzivni utocnik. Nekdy ty drafty holt nevyjdou, kor kdyz se dava prednost hracum, kteri na svuj vek dominuji fyzicky, Zacha byl typickej priklad takovyho hrace.

Kucerov jede, bohuzel, protoze fandim Hawks a Kane ma taky skvelou sezonu. Kucerova uz od vyhry v kanadskym bodobvani muze pripravit jen zraneni. Tampa je obrovskej favorit, letos se jim to seslo vsechno, nemaj slabinu a v PO budou tezko k porazeni.

U Isles a golmanu to fakt hodne dela defenzivni system, loni meli nejhorsi obranu a golmansky duo, ted maji stejnou obranu a Halaka, kterej je vybornej v Bostonu, vystridal Lehner, ale Greiss zustal a je videt, ze taktika a defenzivni trener delaj fakt hrozne moc, protoze z nejhorsiho defenzivniho tymu je najednou nejlepsi s uplne stejnymi hraci. Trotz musi ziskat cenu pro nejlepsiho trenera.
Brankář Chelsea Kepa Arrizabalaga přijde o týdenní plat za to, že se odmítl v nedělním finále Ligového poháru proti Manchesteru City nechat vystřídat.

Tvrdý trest :D
Ale když hráč stojí 70m... hráč z akademie by už dávno balil kufry.
Inak Nikita Kucherov má teraz dobre našliapnuté, získal 100 bodov len za 62 zápasov, čo sa naposledy tak rýchlo podarilo Lemieuxovi pred 23 rokmi. Ryan Miller sa nedávno stal Americkým brankárom s najväčším počtom výhier, za Buffalo to bol slušný brankár, ale tera už nechytá tak dobre, asi čoskoro skončí. Pred ním rekord držal John Vanbiesbrouck, ktorý sa pomohol Floride dostať do najviac jednostranného finále za posledných 30 rokov.

@90210 (25.02.2019 19:40): Devils tiež nepomáha, že ich jednotka draftu Nico Hichier dosahuje priemerné výkony, nie je to prepadák ako Yakupov, ale je to nevýrazný hráč. Bez Bobrovského a Panarina bude mať najmenej úspešný tím v NHL dosť veľké problémy ak neníjdu dobrú náhradu.

Pre Sharks sú stále najväčšou podporou ofenzívny obranca Burns, kapitán Pavelski a Hertl, ktorý patrí medzi najlepších Čechov v lige. Laine má teraz slabšiu sezónu v druhej línii, tak jeho tým ťahajú Scheifele a Wheeler. Isles teraz hlavne dosť pomáha že majú najlepšie brankárske duo Lehner a Greiss, tak vyrovnanú dvojicu majú len Bruins, z útočníkov ale len Barzal dosahuje slušný výkon.

A predtým som tu nesprávne napísal, že Duchene bol vymenený do Blackhawks. Pamätám si ale, že bolo okolo neho veľa špekulácií, keď hral ešte za Colorado.
@Coldplaz (25.02.2019 19:28): Trejd Kinkaida byl uplne jasnej, protoze mu konci smlouva a Devils maji krome Schneidera jeste Blackwooda, coz je ted jejich budoucnost. Kinkaid, kterej ma letos navic bidnou sezonu, se muze v Columbusu pokusit o oziveni formy a Columbusu po sezone na 90% odejde Bobrovsky a Kinkaid je varianta za tretinovy plat.

Flames jsou prekvapeni sezony a maji slusne naslapnuto, ale slabinou muzou byt brankari, Smith ani v ceskych blabolivych mediich tradicne mocne hypovany Rittich jsou nevyrovnani a nepatri mezi spicku, ale Smith jde nahoru a pokud se na PO dostane do formy z minulosti, tak by neco mohli uhrat.

Sharks az tolik neverim, ale muzou prekvapit. Thorntona totiz silne dohani vek a uz to fakt neni ono, krouti posledni sezonu. Jets by potrebovali centra k Lejnovi, neco jako lonsky trejd Paula Stastnyho. Isles neverim, to je neco, jako loni Devils, ktere do PO uplne sam dotahl Hall, i kdyz tym byl prumer. Maji nejlepsi 4. lajnu v lize a slapou jako tym, ale chybi jim talent smerem dopredu a maji bidnou presilovku, tam jsem prave cekal nejaky trejd ala Duchene.
@90210 (25.02.2019 19:20): Devils sa po prekvapivo dobrej minulej sezóne úplne potopili a teraz vymenili aj Keitha Kinkaida, čomu nerozumiem lebo Cory Schneider mal teraz dosť slabú formu. Podľa mňa sú favoritmi aj Flames, ktorý majú extrémne silnú prvú líniu a Sharks, ktorí veľa získali od príchodu Karlssona. Thornton je napriek veku stále vo výbornej forme, ale toto by mohla byť jeho posledná šanca vyhrať Stanley Cup. Prekvpaiť by mohli aj Jets a Islanders.
@Coldplaz (25.02.2019 19:04): Stane se, jinak se zatim nic nedeje a trade deadline uz neni co byval. Platove stropy uz maji takovy efekt na tymy, ze se prakticky netrejduje, nevim co v Kanade davaj v tom 24-ti hodinovym prenosu. Duchene do Columbusu a Zucarello do Dallasu, ale nikdo moc nechce obetovat vysoke drafty za hrace jako Panarin, kterym konci smlouva. To by musela byt vylozene sazka na vyhru SC a pote at prijde klidne potopa, ale letos je obrovsky favorit Tampa, ktera prakticky nema slabinu a i diky nizkym danim ma vyhodne dlouhodobe podepsany jadro tymu, narozdil od Maple Leafs, kteri se zasekli a moc jim neverim.
Zuccarello sa hneď zranil po prvom zápase za Stars a bude chýbať 4 týždne, to je teda dobrá smola.
@Zoltan (25.02.2019 18:05): Levy chce jediné, peníze! :)

Cíl před každou sezonou je CHL, a dostat se co nejdále - a za těch pět let je jasné, že Poch to má stejně a na poháry dlabe jak to jde. Ale určitě budu raději za finanční stabilitu (a udržení hráčů přes zvyšování mezd), hraní CHL a nový stadion, než dva FA Cupy a CC.