Pro pohodlnější navigaci i přístup k pokročilým funkcím Databáze-her.cz doporučujeme povolit si ve svém prohlížeči JavaScript.

Sport

@90210 (28.08.2018 14:52): Ne, jen tohle není žádná atmoséra. Toto je nádhera, ne nějaký zápas v dědiných v Řecku nebo Kolumbii. Aneb kolébka fotbalu... sám to dobře víš, jen jako fanda z konce 90. let sis vybral to co frčelo (tálie). Začít dnes fandit (nebo před deseti lety), tak si jasný fanda Arsenalu nebo Poolu.

@blackJag (28.08.2018 15:56): Vtipné, že se ozýváš :)). Kane září, Spurs rozdrtí MU a je na vrcholu ligy - ty si psal opak - a stejně se to snažíš nějak zaonačit.

Nicméně mně se jen potvrtuje, že statistiky nelžou.
8.9. jedu na Arsenal, tak pak poreferuji o atmosféře. Už se moc těším, snad to bude stát za to :-) Zápas krajského přeboru Arsenal Česká Lípa - Slovan Hrádek nad Nisou ;-D
@Drolin (28.08.2018 09:31): teprve začínáme :D a zase ty tvoje statistiky :D tento rok už ten zlatý míč dostane? Tak určitě :-) Kane je tak dobrý, že dojde ke kontumaci výsledků na MS ex post, aby čert mohl dostat to svý :-)) Ligu mají kohouti taky vyhranou, neboť první tři zápasy, to je jasný :-) Do toho všechny ty poháry, co se v Anglii hrají a samozřejmě Liga mistrů! To nebude trebl, to bude kvarteto! :-) Kohouti jsou tak skvělí, že budou prvním týmem v historii, který vyhrál Ligu mistrů a Evropskou ligu v jediném ročníku, no prostě Chuck Norris mezi světovými kluby :D
@Drolin (28.08.2018 13:13): No, nevim, ja na ostrovech nevidim nic organizovaneho a kdokoliv z Evropy, kdo tam priveze vic jak 100 fans, tak ma domaci prostredi zarucene, proto mozna anglicke kluby nic nevyhravaji, i kdyz tam letaji miliardy a zadny jiny sport prakticky nemaji (narozdil od jihu, kde je take velmi popularni basket, volejbal, atd...). :))
Prave, ze tyto zeme jsou perfektne organizovane! Precizni organizaci na stadionech lze videt v zemich jako Argentina, Turecko, Egypt, Indonesie, nebo Polsko, proto take kazdy, kdo tam navstivil velky zapas, tak vzdy o tom mluvi jako o zivotnim zazitku, zatimco o ostrovech nikdo. Podstatny rozdil je v tom, ze v Anglii chodi na fotbal hlavne sportovni priznivci a turiste a do vyse zminenych zemich chodi opravdovi fans, co svym klubem zijou 24/7!

Ostatne, primo na Tottenhamu jsem byl. Silene drahy listek a i kdyz bylo vyprodano, tak neskutecna nuda! V nasi lize nekolik klubu vytvori DALEKO lepsi atmosferu! To radeji pujdu treba na derby Casablancy, za listek zaplatim nekolikanasobne mene a bude to milionkrat vetsi zazitek, na ktery se nezapomina - https://www.youtube.com/watch?v=AYriSuFKccM

Tomuhle se rika nastup! Vedle toho nejake YNWA je ukolebavka :) - https://www.youtube.com/watch?v=fHh3ymBHvXw
@mvp23 (28.08.2018 12:59): Osobně za vrchol považuji Skotsko a Anglii, a naopak jižanská rozjívenost a chaos - až vulgarita - jdou v mých preferencích stranou. V Buenos Aires bych na fotbal koukl, ale těžko by to mělo na jakýkoliv zápas z PL. Já řádím Turecko, Řecko, celou JA, Itálii a tak dost nízko. Nejvýše mimo zmíněných, z toho co jsem viděl, Japonsko a německou organizovanost.

No a jak koukám na ten druhý pot, mimo Lipska snad jen Marseille a AC? Genty, Ludogortse nebo Fener bych vidět nepotřeboval.

A technicky ještě ne, Třiapadesátiletý Ir už sice není v umělém spánku, ale jeho stav je stále vážný.
@Drolin (28.08.2018 12:52): To jediné mě napadlo. Je to fakt kousek, ale lepší ujet pár kilometrů navíc a mít z toho zážitek. ;)

Tak jasně, to je o pohledu. Navíc jiný kraj, jiný mrav. Vseobecně nej fans jsou považováni ti v Jižní Americe a tam je mrtvý někdo pravidelně. Jenže na derby někde v Anglii usneš, zatímco třeba v Buenos Aires to bude životní zážitek! :).

Btw, vím, že tam někoho (klasicky) nakrmili, ale on ho zabil?
@mvp23 (28.08.2018 12:49): No, vzhledem k dopravě :). Lipsko je kousek, a vcelku atraktivní tým (historicky ne, to je jasné). Tam bych vyjel.

Skvělé fans je subjektivní, nyní jeden borec z AS pobodal a zabil fanouška Poolu...
@Drolin (28.08.2018 11:18): Lipsko? Z fotbalového, historického i fanouškovského hlediska nulová atraktivita! To jsi mě docela překvapil! Pokud teda nemyslíš Lokomotivu Lipsko, ale ti poháry nehrají. ;)

Jinak AS má Tottiho a skvělé fans! To Manchester nemá, ani United, ani City! :))
@Drolin (28.08.2018 12:07): Jo no, ale z Schicka jeste neco bude, ale bylo by dobry, kdyby uz konecne promenil nejakou sanci v momente, kdy to tym fakt potrebuje kvuli bodum jako vcera za stavu 3:3...
@90210 (28.08.2018 11:02): ASko utratilo v létě 136 mega (za přestárlé hráče jako Pastore a Nzonzi), MU 83 mega.

A Evropa,

Rád bych viděl skupinu Chelsea, Celtic, Lipsko, Jablonec. A naopak nejhorší Basilej, APOEL, Malmo a Jablonec.
@90210 (28.08.2018 10:55): Loni 2. místo v nejtěžší lize světa, tomu bych neříkal úplné hovno. To je spíš AS Roma, což je tým, který nedokáže 20 let vyhrát sračka ligu, v níž je jediná konkurence Juventus.
Káně je jeden z těch mála hráčů, co dokáže dát gol z úplného hovna. Včera Spurs první poločas totálně ztrapněni, MU válec, ale po tom golu Káněte se to sesypalo.

LeKák naopak nedal gol do prázdné, což byl druhý rozhodující moment.
Harry Kane moves into the top 20 all-time PL scorers, level with Emile Heskey on 110 goals

Ve 25, a to má před sebou dalších aspoň 10 sezon u Spurs. Kdo tu během mistrovství psal, že Kane vyhoří a je pouze anglický hype? :))
David De Gea has conceded 13 goals from the last 17 shots taken on him for both Manchester United and Spain.

He's only saved 4...
Olomouc nezvládla ani další zápas a z Jablonce odjela s porážkou 0:3. "Myslím, že jsme viděli průměrné ligové utkání, ani jedno z mužstev nebylo výrazně dominantní. Soupeř byl ale aktivnější..."

Jílek je asi největší šašek v první lize, té Olomouci i se sympatickým kádrem s ním prostě nejde přát.
@Richmond (25.08.2018 19:18): Přitom Šmejkal je skvělý trenér, ale s tím hráčským kádrem co má k dispozici toho moc vykouzlit nejde, no... :-/ Plus Vaněček má už podepsáno s Hearts a Král už je taky na půl cesty pryč.

Jedna dnešní perlička: ČR U18- Slovensko U18 1:6 (0:3)
Slovan i Rovers dneska za 3 body! Ještě by mohly Tepláky obrat o body Židáky a dnešek by neměl chybu :-)
Wolves slušný výkon. Jinak je vtipné, že tým co postoupil z druhé ligy má lepší kádr (Patricio, Neves, Dendoncker, Jota, Traoré) jak většina TOP4 týmů ze Seria A, La Ligy a L1.

A za půlhodinu souboj týmů na sestup (Arsenal x West Ham) :).

Plus kádr Spurs již patří do top10 nejhodnotnějších :).
@90210 (24.08.2018 14:30): Právě oni žádnýho zanďoura nehrajou. V 6 letošních pohárových zápasech ze 7 měli větší držení míče i počet střel než soupeř. A to hráli proti mistrům z Kosova, Maďarska, Polska a Rumunska. A to mluvíme o poloprofesionálním týmu z Lucemburska. Jim nejde nepřát :-)

Hrálo se bez diváků, UEFA Zenitu zavřela stadion. Fanoušci fandili z lodí za stadionem :-)
Já jsem hrál ve fotbalových manažerech často lucemburskou ligu, nejvíce za Grevenmacher:)
Píše se další fotbalová pohádka! :-)

Lucemburský klub F91 Dudelange dnes doma porazil rumunskou Kluž 2:0 a je krůček od postupu do základní skupiny EL! Mnohonásobný lucemburský mistr z městečka Dudelange na jihu země s necelými 20 tisíci obyvateli tak sahá po největším úspěchu ve své i lucemburské fotbalové historii.

Kéž by to dotáhli k tomu postupu, budu jim držet palce!
Jak tady někdo nedávno psal, proč předkola nepískají i čeští sudí, tak teď aktuálně píská Královec a jeho parta zápas Atalanta - Kodaň a už stihli neuznat regulérní gól domácích :))
@musa (23.08.2018 20:50): Sevilla s béčkem a na čtvrt plynu. Měli to silně na salámu tenhle zápas, ale přesto vyhráli. Bohužel Olomóc je v zakončování zoufalá, chybí pořádnej útočník. Sympatický výkon, ale na to se nehraje.
@musa (23.08.2018 20:50): jj, Olomouc celej zápas sympaticky aktivní a pěkný akce, jen to holt nejsou ještě evropský šuteři. Tak si říkám, že optikou vejkendovýho zápasu by Baník hrál špičku ve Španělsku :)
Po nějaké době, kdy se na hru českého klubu hezky dívalo. Parádní nasazení, příležitosti, žel koncovka špatná, remíza by byla zasloužená. Sevilla překvapivě slabý výsledek.
"Tottenham bude hrát LM ve Wembley
Fotbalisté Tottenhamu odehrají minimálně první utkání Ligy mistrů na stadionu ve Wembley, kde působili i v minulé sezóně. Spurs původně chtěli hrát na svém novém stadionu White Hart Lane. Tam ale kvůli potížím s bezpečnostními prvky nemohou nastoupit dříve, než na začátku října. Do Wembley tak museli přeložit i ligové zápasy, které se do té doby budou hrát."

To otevřou tak za rok.
7 měsíční fotbalové sucho ještě neskončilo, ale už jen 12 dní a vypukne start sezóny. Doporuji všem (i těm, kteří americký fotbal nesledují) podívat na se dokument/tv reality Hard Knocks. U nás to běží na stanici Sport1/Sport 2. Je to opravdu neskutečný pohled do zákulisí klubu NFL a člověk občas jen valí oči, jak to tam funguje, co mají hráči v hlavách, jak na ně působí tlak zvenčí a další pěkné náměty pro psychiatry :) Letos to spadlo na Cleveland Browns, loni aboslutně nejhorší tým soutěže s bilancí 0/16. Tým, které se všichni posmívají. Tým, který stále nedokáže proměnit skvělé picky na draftu v úspěch. Letos je to okořeněné, že tým získal jako jedničku draftu quarterbacka univerzity Oklahoma Bakera Mayfielda, který sám o sobě je tedy prototyp superstar. A tak v prvním díle se točí většina událostí kolem něj. Osobně mě zaujalo, jak tam jeden z hráčů dává defenzivním hráčům (tedy v drtivé většině černošským svalovcům) základy financí. Ti byli ohromeni tím, že si mohou peníze ukládat do banky a dostanou úroky a protože si mohou ukládat opravdu velké částy, za 7 let z nich mohou být milionáři (v případě Mayfielda milardáři). Jen stačí si trochu odříct :) Pak mě překvapilo, že head coach Hue Jacskon zůstal i po té šílení sezóně s nulou. V tomto díle mu zemřou v průběhu 14 dní bratr a pak matka. Další hvězda Jarvis Landry přišedší s Miami zase se ukázal jako pobožný chlapec, neustále blessující každého :) Opravdu něco podobného bych přivítal (možná to existuje, já nevím) i v nějakéím klubu Premier League).

A ještě jedna perlička z univerzitního amerického fotbalu - ač to vypadá, že to je sport pro zábavu, fakt to tak není. Nyní Amerikou hýbe další aféra v univerzitě Maryland, kde zemřel po namáhavém tréninku jeden hráč. Není to vůbec extra výjimečné, ten tlak koučů na hráče často ústí v degradaci, zesměšňování, ponižování před ostatními a obecně jsou velikánské nároky. Maryland přitom dlohodobě patří mezi slabší univerzity, jenže hraje v konferenci Big Ten a ta je výstavní skříní NCAA. Za posledních tuším 10 let bylo 17 podobných případů (neskončilo to vždyx smrtí, ale následky nebyly nic moc). Jenže stejně na to člověk musí koukat, protože nic podobné tu nemáme , že? :)