Pro pohodlnější navigaci i přístup k pokročilým funkcím Databáze-her.cz doporučujeme povolit si ve svém prohlížeči JavaScript.

Sport

@Richmond (12.06.2017 20:11): Souhlas, pokaždý jiný týmy ve finále by se mi taky nelíbily, ač by třeba byla větší šance, že uspějou mí favoriti. Je zajímavý sledovat, jak jsou některý týmy schopný dostat se ze dna na vrchol díky dobrýmu draftu a pár chytrejm výměnám, na druhou stranu je plno těch, který ať dělaj, co dělaj, tak jsou furt stejně nevýrazný :) Takže poslední desetiletí, který si mezi sebe rozdělili Detroit, Pittsburgh, Chicago a Los Angeles bylo z toho pohledu celkem dobrý, ač ani jeden z nich není z mejch favoritů. Ale třeba se jednou dočkám finále Colorado x Montreal ;)
@Coldplaz (12.06.2017 13:54): No já s tebou tedy nesouhlasím. Co bys chtěl? Každý rok ve finále jiné týmy a jiné vítěze Stanley Cupu? Tak to by třeba mě docela odrazovalo. Nechci samozřejmě 8x za sebou stejné vízěze, ale občas nějaké vytvoření dynastie soutěž jednoznačně oživuje než nějaké jednorázové hvězdičky, které příští rok zapadnou (viz Kansas City Roayls) A platové stropy dle mého určitě fungují. Vydraftuješ 3 super nováčky? Fajn, první (tuším 2?) roky ti hraje skoro zadarmo, ale pak musíš vysolit velký peníze a dát jim odpovídající smlouvu a díky platovému stropu musí kluby řešit, jestli je nepustit nebo ponechat, ale zase koho jiného pustit?
@Coldplaz (12.06.2017 13:54): Bohuzel, taky me to nastvalo, ale cekal jsem to. Plus Conn Smythe Trophy musi samozrejme vyhrat Crosby, protoze Malkin je Rus.

Jeste jedna rana do palice a Crosby a s nim i Pens konci, snad to bude uz v nasledujici sezone.

NHL po vyluce je IMHO mnohem lepsi a co se tyce vitezu, hierarchie se promenila, coz me osobne potesilo, protoze jeden z tymu, kterej se nejvic nahoru jsou Hawks, kteri byli od konce 90. let po nasledujicich 10 let strasi. To samy Kings, taky docela sympatickej tym a je treba se podivat i na finalisty, kazdej rok je tam nekdo jinej. Preds, Sharks, Bolts, Rags, Bruins...IMHO je normalni, ze to par tymu postavi nejlip a pak z toho nejakou dobu tezi, viz muj dlouhej prispevek o stesti na draftu.
Dele Alli a Harry Kane jsou hodnoceni jako druhý a třetí nejhodnotnější hráči světa!

Podle studie CIES Football Observatory a jejich algoritmu je Kaneova hodnota £135.2 milionů! Alli, který je na druhém místě se pyšní hodnotou £136.5 milionů.


Tak Ugro je to 136 :/
No nakoniec sa stalo to čoho som sa obával a Pittsburgh sa stal prvým NHL tímom po 19 rokoch ktorý obhájil titul. Čo mi vadí ale ešte viac je že cenu za najlepšieho hráča play off zase dostal Crosby, lebo médiá a všetci v NHL chcú aby ho ľudia vnímali ako nového Gretzkyho.
Samotný zápas bol napínavý, ale bolo jasné že rozhodcovia boli na strane Penguins, hlavne keď Preds neuznali dosť rozporuplný gól v 2 tretine.

Chcem ale hovoríť o ďalšom probléme.
Mňa už NHL fakt prestáva baviť, úplne sa vytratila parita zo športu keď za posledných 9 rokov vyhrali Stanley Cup len 3 tímy. Nie je to tak hrozné ako v NBA, ale je vidno že platové stropy lige nijak nepomohli a tímy sa teraz len spoliehajú na šťastie v draftoch.
Najirojickejšie je, že najvyrovnanejšia liga v Amerike je MLB, ktorá nemá platový strop.
"smlouva s oděvním gigantem Nike mu vynese víc, než si vydělá hraním – až 5 milionů ročně po dobu pěti let za to, že bude nosit výrobky této značky"
Ne že bych to Odellovi nepřál, ale tohle mi přijde úplně mimo mísu, svět je v rozkladu.
@Zx Atari 500 (10.06.2017 22:38): Tak, tak. Každý soudný člověk vidí, že na to nemaj. Totální chaos a škoda, že Norové nevyhráli. Tarik sobec roku, sami dva na bránu a on trapně trefí brankáře. Být trenérem, tak bych mu dal pořádnej céres.
Už jsem se radoval, že Skoťáci porazí Anglány, ale nakonec ještě zmetci stihli vyrovnat :-/
@Zoltan (10.06.2017 18:17): Jak by za to mohl, reflex z top týmu si bohužel přenesl i k podprůměrnému národáku. Obvykle dělá takové výlety, ale tam je jištěn tím, že ti obránci a DM to prostě urvou za každou cenu.

Ano, jako kapitán to měl očekávat že Kos je slabý jak čaj, ale bohužel.
@paver (10.06.2017 15:27): Má mentalitu vyhrávat :)). Jinak to Payetovo bránění (ale i celého týmu) je při první brance vtipné. Navíc Kos tam nesmyslně dělá že se rozběhne a pak běží jinám. Za trest mít takové obránce.
@Richmond (09.06.2017 18:23): Nojo, ja tam ale jaksi nevidim tu paralelu. Pens jsou neco jako Oilers nultych let. Tak dlouho draftovali na nejvyssich pozicich, az jim tam padla superstar, o ktery se ale uz par let dopredu vedelo, ze superstar jednou bude a vsichni tu prvni volbu chteli. A Pens meli stesti a navic jim to vyslo hned 2x....Rok predtim sel jako cislo 1 Oveckin, 2 Malkin, ktery chtel kazdej a zbytek uz nestal za rec. Rozdil mezi 2. a 3.mistem byl zasadni. Rok po Crosbym uz byla slabouckej draft, jednicka byl Eric Johnson, ale Pens uz byli vysmati, 1 nebo 2 podobni hraci zmeni osud cely organizace, najednou tam chteji podepsat lepsi free agenti, protoze kazdej vi, ze i uplny jelito v lajne s nimi nastrili 20-30 golu za sezonu. Od ty doby uz draftujou dole. Kdepak, v ere platovych stropu tym musi dobre draftovat a to znamena mit i stesti, protoze podobny excesy jako v minulosti typu Rick DiPietro se uz neopakujou a doba, kdy byla pulka GM naprosti diletanti uz pominula.

https://www.sport.cz/hokej/nhl/clanek/61 ... iska-pittsburgh.html

Pro pripomenuti 12 let starej clanek, vse se vyplnilo do puntiku.
@90210 (09.06.2017 18:18): Patriots do nějaké doby byli do nějaké doby taky naprosto průměrný až podprůměrný tým. Přišel Belichick, v sedmém kole draftu (!) vzali Bradyho, při jednom zápase se zranil Bledsoe, šel na plac nováček Brady a už tam zůstal dodnes :)
@Richmond (09.06.2017 18:13): Protoze byli priserni, prvni lajnu tam hral Steve MacKenna a meli stesti v draftovy loterii. To, ze tym skonci posledni neznamena, ze bude mit jednicku draftu. A rozdil mezi jednickami a dvojkami draftu je nekdy zasadni, stejne jako rozdily mezi celymi rocniky draftu, kdy Pens a Oilers shrabli uz ponekolikaty generacni hvezdy, zatimco Trashers maji smulu na slabej rocnik a draftujou Stefana. Tohle vsechno se vetsinou uz vi predem.

Crosby ten tym zachranil od prestehovani, protoze meli financni problemy a starej stadion a defakto sam z nej z ligovyho otloukanka udelal kandidata na PO.
@90210 (09.06.2017 18:09): No a to byly na draftu vysoko, protože byli poslední nebo protože si pozice vyhandlovali? Draft není jen o štěstí. A dnešní Pittsburgh není jen o těch 2. Oni neddominují základní části, ale přijde play-off a je to jinej tým.
@Richmond (09.06.2017 17:55): Tak to si teda rozhodne nemyslim. Soucasnym uspechum predevsim predchazelo x let, kdy draftovali z tech nejvyssich pozic a meli obrovsky stesti na to, ze chytli ty nejsilnejsi rocniky a draftovali generacni hvezdy Crosbyho a rok pote Malkina, kteri okamzite po vstupu do ligy zacali dominovat. S takovymi 2 centry se do PO postupuje samo.

@rikuhahl (09.06.2017 18:06): He? Maji 2 pohary, Hawks maji s jednou generaci 3. Vyrovnaj se maximalne Hawks s Kanem, Keithem a Toewsem.
@Richmond (09.06.2017 17:55): Pokud vyhrajou, tak to je nejlepší klub za posledních cca 30 let od nadvlády Islanders a Oilers. Dělaj Stanley Cup v každym desetiletí a nepamatuju, že by měli nějakou krizi bez playoff (možná jednou dvakrát).
@Coldplaz (09.06.2017 10:03): Mně ten Pittsburgh připomíná hodně Patriots v NFL. Taky nehrajou bůhví jakej fotbal, ale každej rok se drží v naprostý špičce a to i přesto, že na draftech jsou většinou vzadu. U nich to je hlavně trenér, občas podivné metody (viz nahrávání soupeřů, nafouknutý šišky), skvělej QB a ochota vzít kontroverzní hráče, který ale Belichick zmákne. Pittsburgh ale tohle umí taky podle mě.
Novým trenérem Hullu City byl jmenován Leonid Sluckij :-O Tak to jsem hodně zvědav, jak si povede.
Ach ten Nashville ma už fakt frustruje, doma hrali skvele, ale vonku akoby boli úplne iný tím, 6-0 je teda hanebná prehra. Bolo vidieť ale, že na vine nie je len Rinne ale aj rozpačitá obrana. Myslím že sa im ešte podarí vyhrať doma a dotiahnuť sériu na 7 zápasov, ale ten posledný nevyhrajú.
Reprezentanti Saúdské Arábie vzbudili velké pohoršení, když před zápasem kvalifikace mistrovství světa s Austrálií ignorovali minutu ticha za oběti teroristického útoku v Londýně. Zatímco jedenáctka domácích hráčů se před úvodním hvizdem v Adelaide seřadila do řady a uctila mrtvé a zraněné, většina hostujících hráčů pokračovala v rozcvičování. S rukama sepjatýma za zády se na minutu zastavila jen hrstka z nich. Fanoušci na stadionu zareagovali na chování saúdskoarabského týmu pískotem a bučením. Podle informací australského svazu zástupci hostujícího týmu prohlásili, že mrtvé uctí způsobem, který je jejich kultuře bližší. Minuta ticha prý není v souladu s jejich kulturní tradicí.

Tak když ty teroristy financuje jejich země, tak co by něco uctívali, že?
Plíšková byla fakt kousek. Pár míčků a bylo by. Ale do konce roku jednička bude a grand slam taky snad vyhraje ;)
@ugraugra (08.06.2017 12:31): 40 melounů za brazilského brankáře, který na seniorské úrovni ve svých 23 letech odchytal horko těžko 1 kompletní sezonu v pozici jedničky svého týmu? Skvělý obchod ze strany Benfiky.
@rikuhahl (07.06.2017 14:33): Tak může tam být také hrozba z pokračování trestní činnosti a nebo nebezpečí útěku. ;) Normálně si tam obviněné nechávají několik měsíců, ne jen pár dní. Uvidíme, jaký verdikt padne, jestli vůbec nějaký. Ohledně obvinění ani nemám nějaké detailnější info.
@mvp23 (07.06.2017 14:20): Tak vazba neni z principu dlouhodobá záležitost, prostě jde jen o to člověka někam uklidit, aby neovlivňoval svědky a neničil důkazy. Tohle nebezpečí už snad pominulo, tak může zase běhat venku, přeci jen neni masovej vrah, kterej musí bejt pod zámkem od začátku vyšetřování ;)
Tak Peltu už pustili z vazby. Nechci být zlomyslný, ale to se tam moc dlouho neohřál.
Jinak ať se neřeší jen zahraniční ligy, tak letos musím vyzdvihnout naši ligu a její dramatický boj o titul, ale také o udržení. Český pohár také nabídl mnoho zajímavého. Už teď jsem zvědav na evropský los, především pro Slavii a pro Zlín.
@mvp23 (06.06.2017 22:20): No prekvapilo ma že sa konečne Preds spamätali, tak už to nie je tak peznádejné. Aj Rinne chytal výrzne lepšiie a urobil niekoľko skvelých zákrokov. Nie som si istý či to bolo len výhodou domáceho ľadu, kde prehrali zatiaľ len jeden zápas, tak ďalší 5. zápas bude viacmenej rozhodujúci.
Ak by aj Nasvhille nakoniec vyhral, tak by si cenu za hráča play off zaslúžil Forsberg alebo Ellis.
@musa (06.06.2017 21:28): Nebud tak priposranej, nahodou to byl spravnej "Hornickovskej" for, jen tak dal.;0)

@mvp23 (06.06.2017 22:20): Nojo, ja je uz odepsal, ale evidentne to byla chyba a doufam, ze to vyhrajou, i kdyz jim normalne nefandim, ale Pens od zacatku ery Cindy Crosbyho proste nesnasim. Je to zajimavej tym, z hvezd tam jsou v podstate jen Subban a Rinne, ale slape jim to a propadak Hawks v prvnim kole ted vypada o neco min hrozive.

@paver (06.06.2017 18:13): To je ten lojza, na kterym Karel Kleki Petra Bruckner postavil svou nesmrtelnou taktiku "na Kollera" pri kratkym angazma u rakousky repre? Rakusaci jsou podobny jelita jako Irove nebo Skoti, jejich jedini dobri fotbalisti byli Anton "Toni" Polster a Michael Konsel, tam umej jen lyzovat.;0)
Už tu někdo stihl Predators odepsat, ale vůbec bych se nedivil, kdyby tohle finále rozhodl až 7. zápas.