Pro pohodlnější navigaci i přístup k pokročilým funkcím Databáze-her.cz doporučujeme povolit si ve svém prohlížeči JavaScript.

Sport

@Jab (06.06.2017 12:51): To je výborný přestup, Kolasinac byl dokonce v letošním týmu sezony Bundesligy. Skvělý hráč, snad to potvrdí i v PL :)

@Drolin (06.06.2017 17:13): Pět minut jsem přemýšlel jakým geniálním vtipem ti to oplatím, ale pak jsem zjistil že bych měl jít dělat jiné věci, takže si něco vymysli sám a pak si dej výchovný pohlavek, kapišto? :)
Oukej. Nějakej obránce se hodí a má mezinárodní zkušenost a kope v německé lize. Proč ne... Co ale teda Alexis a Ozil?
Překvapivě zábavný přátelák. Belgičani mají tým jako řemen. Potěšil mě herní projev českého týmu, nasazení, presink a několik prímových akcí, které jsem u nároďáku snad několik let neviděl.
@Richmond (05.06.2017 21:09): Veď práve. Ja som si pri opakovanom zábere v TV nedovolil tvrdiť, či to bol alebo nebol faul. Bosák, ale po tomto zákroku desať minút rozprával o tom, že tam žiaden kontakt nebol. Očakával by som, že po toľkých rokoch skúseností bude v podobných situáciách reagovať profesionálnejšie.
@rtguti (05.06.2017 20:45): Bosak stejne jako ja videl z opakovaneho zaberu pouze to postrceni. Jine zabery se objevily az pozdeji, takze bych tak prisny nebyl. I tak to nemeni nic na divadylku Ramose, za coz bych daval velke tresty.
@musa (05.06.2017 19:23): Žltá pre oboch by bola najférovejšia. Na výsledok to síce nemalo veľký vplyv, ale takéto veci treba riešiť. Pridanie ďalších rozhodcov nič nevyrieši. Najlepšie by boli dodatočné tresty. na druhú stranu by niektorí experti (Alba, C.Ronaldo a spol.) presedeli celú sezónu na tribúne.
Len reagujem na Bosáka a podobných futbalových "odborníkov", ktorí tvrdia, že tam kontakt nebol.
Na srdeční selhání dnes zemřel bývalý hráč Newcastlu a reprezentant Pobřeží Slonoviny Cheik Tioté, bylo mu teprve 30 let :-(
@Richmond (04.06.2017 14:38): Pokud to budou stále UEFA i FIFA přehlížet, nikdy nic se nezmění, je to hnus a hráčům je to uplně u pr..., protože ho teď budou všichni oslavovat jak Real dovedl k vítězství v LM. Video a pořádný tresty za simulování, jiná cesta ke zlepšení nevede.
Viděli jste včera Ramose ve finále CHL? Mně fascinuje, jak mají tyhle lidí hroší kůži, přece mu musí být jasný, že to díky tv uvidí miliony lidí. BuĎ má v hlavě prejt, nebo je mu to jedno (což nevylučuje, že má v hlavě prejt). A já si říkal, že na finále, kde hrajou tak neoblíbený kluby se dívat nebudu. Zkusil jsem to až v druhý půli, abych musel vidět to divadýlko. Fotbal jde fakt do řiti.
Nashville sa konečne podarilo prelomiť trápenie, ale stále im príliš neverím, v prvej tretine Rinne pustil gól po 3 minútach, ale v dvoch ďalších dali viac gólov ako v predchádzajúcich 2 zápasoch spolu.
Najhoršie na tom je že ich tím na to má a aj dávajú viac striel ako Pittsburgh so super silným útokom, ale Rinne je tak extrémne nevyrovnaný že je to frustrujúce.

A inak kedysi veľká superstar Ilja Kovalčuk uvažuje že sa vráti po NHL, ale nie je isté kde skončí, New Jersey o neho nemá veľký záujem a už má 34 rokov, takže ostatné kluby o neho tiež sa nebudú moc biť.
Bol ale dosť hlúpy keď odišiel do KHL keď si myslel že tam viac zarobí a kvôli sankciám a páde rubľa sa mu to aj tak nepodarilo, teraz to určite asi ľutuje, hlavne keď s NJ podpísal obrovskú 15 ročnú zmluvu.
Dnes ultra neoblíbené finále. Bych nevěřil, že někdy budu přát Juventusu.
Vidím to na 1:1 a prodloužení. Tam spíš dá gól Real.
@90210 (02.06.2017 10:12): Když se ta proberu evropskejam ligama v kopaný, tak u Itálie asi mám taky nejoblíbenější (ovšem pasivně) AS Roma. Mimochodem u Helmutů to jsou brémští muzikanti, v Anglii looseři z Nottinghamu, ve Francii Nantes, v Holandsku Sparta Rotterdam, ve Španělsku Valladolid, na Slovensku Trnava :)) To už se nějak vyvyrbilo v době, kdy jsem si denně kupoval Československý sport a uměl znal jsem nazpamět pořadí všech významných lig do 10.místa každý týden :)
@90210 (02.06.2017 12:43): Narážím na to, že my mírumilovní fans PL jsme tu psali o svém zájmu (PL, která je pro náš samozřejmě nejlepší pokud ji sledujeme). Nebráníme vůbec aby jste se tu více bavili o Serii A, La Lize, Ruské PL... naopak :)).

Navíc je to určitá analogie k monopolu NHL (nej liga?) k PL (nej liga?). Nastavení zrcadla jednomu zaslepení druhým zaslepením, proto jde často o "over the top" reakce.
@strougy (02.06.2017 00:31): Tak ale tu rozpoutal jistý uživatel :)). V klidu jsme si tu řešili PL, stejně jako jiní témata, co je baví. To až ted se začalo nesmyslně vytýkat, že tu je moc toho a toho. A udělal si chybu, nevidět Spurs tuto sezónu. Dle většiny expertů zdaleka nejpohlednější fotbal na ostrovech, ta taktická míra pod Pochem (a čemu dal základ AVB) je fantastická. Ten tým sedí jak našlapané Porsche. Pokud fotbal, tak právě Spurs je nutné vidět.

@90210 (02.06.2017 10:12): *velká pětka
@strougy (01.06.2017 22:19): Ja jsem Rimu zacal fandit jako malej kluk nekdy v roce 98 prave proto, ze se tam nahromadili cool hraci jako Totti, Cafu, Candela (toho jsem mival dlouha leta na ikonce), Aldair, Balbo, Batistuta atd., ktery jsem vsechny obdivoval, plus tam byla spousta Italu, kteri byli v repre. Montella, Delvecchio, Tomassi, C. Zanetti, Luigi Di Biagio, pozdeji C.Panucci, Cassano atd. Plus samozrejme faktor Totti. King Tot, fakt, ze se jedna o Rim a ja miloval antiku a italskej faktor nakonec prevazily, protoze jsem tehdy hodne sledoval i Inter, na MS 2002 mel Inter s Rimem vubec nejvic reprezentatu ze vsech svetovych klubu, ale Inter tam nemel vubec zadny Italy. Naopak AC a Juve jsem odjakziva nesnasel.

@strougy (02.06.2017 00:31): Ja se tomu snazim taky vyhybat, IMHO tady narozdil od hokeje a basketu neexistuje nejlepsi liga a kazda liga velky ctyrky je trochu jina a souhlasim s tebou v jejich hodnoceni, jenze Drolin s Ugrou jsou v tom trolleni a provokovani hrozni satanasi, s takovou to cloveku obcas neda a skoci do toho.
Kde jsou ty časy, kdy mělo smysl číst příspěvky od Drolina a Ugry... Už mě ta zdejší nekončící přestřelka na téma nejlepší ligy příliš nebaví, za sebe na závěr napíšu svůj osobní pohled na tři, které pravidelně sleduji: PL, Bundesligu a Serii A. Ze všech jsem viděl naživo kompletních zhruba 15 zápasů z každé, spoustu dalších pak v sestřihu.

PL je ze všech fyzicky nejintenzivnější. Je to takový fotbalový hokej, často spíš přetlačovaná než taktika, jde tam o ty Guardiolovi "Second Balls". Často to bývá vcelku sranda, ovšem pro ty z nás, co oceňují zejména taktiku a vnímají fotbal jako velké šachy nic moc PL už delší dobu nepřináší. Taktická "zaostalost" PL byla nejvíce poznat na letošní Chelsea, kdy Conte hrál to samé, co mu v Juventusu fungovalo před pár lety. A většina PL na to nebyla schopná reagovat, jakmile tam nešlo jen o nasazení a běhání, pak to najednou je příliš komplikované. Viděl jsem několik zápasů Chelsea, City, Arsenalu a United a z mého pohledu to jsou (nyní) jen průměrné týmy v období, které Rio Ferdinand trefně nazval Transition. Spurs a Pool jsem neviděl, pro mě jsou to stále a nyní pouze regionální týmy bez většího přesahu. A to myslím bez jakékoli ironie a posměchu, pokud v příští sezóně něco předvedou v Evropě, pak rád svůj názor přehodnotím.

Serie A je pravý opak. Já ji mám rád pro taktičnost, pro to, že většina zápasů není box alá PL, ale spíše šachy. 3-4-3 či 3-5-2 a jiné rozestavení tam praktikují i týmy jako Bologna či Crotone a schopnost týmu měnit různá rozestavení je pro jiné ligy neporovnatelná. Pokud se o fotbale skutečně někde přemýšlí, pak zde. Letos zde navíc Neapol praktikovala nejhezčí fotbal, co jsem v Evropě viděl, a Juventus ten nejvíc komplexní. Škoda, že finance dnes ovládají fotbal a špičkové hráče odsávají mimo Serii A.

Bundesliga je takový souhrn obou výše zmíněných lig. Takticky je vyspělejší než PL, třeba současný Hoffenhaim či Lipsko jsou týmy, na něž je radost pohledět. Nebo třeba Brémy na jaře. A nasazením se mnohdy vyrovnají, ne-li předčí PL. Ne všechny zápasy jsou samozřejmě tak zábavné, třeba Freiburg - Leverkusen nudilo až běda, ale ve výsledku jsem si to většinou užil nejvíce. Pro mě osobně asi z pohledu fanouška fotbalu ta nejzajímavější liga vůbec.

Tak nějak tak, od teď se budu debatám na téma nejlepší ligy světa vyhýbat.
@90210 (31.05.2017 23:50): Tak samozřejmě to bude mít těžké, ovšem pokud udrží Nainggolana a Strootman se zase nezraní, Džekovi zůstane forma a bude kvalitní gólman, pak by to i fungovat mohlo. Ale to jsou všechno kdyby, nyní se to dá těžko predikovat.
@90210 (01.06.2017 13:31): Tak Cafů... kdo si pamatuje jak reálně hrál? Od jeho pověšení kopaček na hřebík uběhlo dost času, pamětnící si pamatují už samozřejmě jen to dobré. Ale brazilec na kraji obrany, to není největší jistota (ok, Marcelo je dobrý).
Cafú měl akorát kliku, že byl ve zlatý brazilský generaci a pak v nejsilnějším AC Milán v historii, takže ho vždy táhli hráči okolo a on byl jen takovej přicmrndávač.

@Drolin (01.06.2017 13:18): Valencia > Walker > Cafú
@Coldplaz (01.06.2017 13:38): Jj, cetl jsem. Nebyl to klasickej bitkar, snad jedine zpocatku kariery a rozhodne to nebyla tezka vaha. Mel jsem ho docela rad, zvlast po nize uvedenem zakroku, ktery jsem fako fanousek Isles ocenil. Zajimava je informace o tom kolik si vydelal v KHL. Byl tam za jednu z hvezd cely ligy, protoze hracu s velkymi zkusenostmi v tyto lize moc nehraje a bral 700 000$, coz je plat hrace 4. lajny v NHL, kde uz ale pro nej nebylo misto. Jo, zdanil min, ale i tak to neni zadna slava a v NHL si vydelal mnohem vic, kdyz jeste hraval za Caps.

https://www.youtube.com/watch?v=esETGHljQi4
@90210 (01.06.2017 13:04): No, myslím že je jasné, že pokud se hráči co nemají na to být v PL (Fazio, Džeko, Salah...) prosazují v Serii A, tak je vidět určitá korelace mezi kvalitou ligy. Náhody nejsou.

Maicon byl dobrý, ale v dnešní době nejlepší RB (Walker), je jinde. Cafů nic moc, Lahma bych řadil výše.

Spíš fans Sarii A jsou strašně zaslepení, není konec 90. let... nebýt jediného Juventusu, tak právě ted je vidět ten velký úpadek ligy (AC, Inter). Identické jako Francie s PSG, kde se to aspoň začalo lámat s Monacem.
@Drolin (01.06.2017 12:51): Vidim, ze fans PL jsou uz natolik mimo, ze postujou videa z pripravnych zapasu, kde hraje buhvikdo a tymy jsou v odlisny fazi pripravy.

@Drolin (01.06.2017 13:01): Maicon byl super, ale nejlepsi bek byl asi Cafú, o kterym jsi predpokladam nikdy neslysel, protoze nehral v money chicken headless lize.

@Coldplaz (01.06.2017 12:42): Bohuzel. Pens se definitivne zplaci to obrovsky stesti na dreftu pred cca 10-ti lety.

@ugraugra (01.06.2017 11:58): Tak predevsim by smetli soucasnej Mencak.