Pro pohodlnější navigaci i přístup k pokročilým funkcím Databáze-her.cz doporučujeme povolit si ve svém prohlížeči JavaScript.

Kultura

@ntz (15.07.2019 20:06): Hele, nechceš si takto k večeru trochu stimulovať kognitívne schopnosti? Takto to totiž vypadá, že Platón sa mohol domnievať o ustrici, že je najblbším zo všetkých zvierat, len preto, že sa nebavil o Bondovi so slepicou.

Tak to skúsme takto. Jak to, že je dnes britskou kráľovnou Alžbeta, keď ňou bývala Viktória? V tomto mystériu sa skrýva aj odpoveď na tvoje zmätenie.
at natocej film na biblicky motivy a udelaj z jezise zenskou a z panny marie chlapa, kdyz muze bejt agent 007 zenska ...
@ntz (15.07.2019 20:06): Tak ještě jednou a pomalu.
Agent 007 NEMUSÍ být osoba, která se jmenuje James Bond, může se jmenovat jakkoli a to 007 je jí následně přiděleno.
Agent 007 je označení pracovní funkce. Něco jako krmič hyen. Když se člověk stane krmičem hyen, nezmění se jeho jméno na krmič hyen, ale dá si toto označení na vizitku POD SVOJE VLASTNÍ JMÉNO. James Bond, krmič hyen, Nomi Příjmeníneřekli, agentka 007.
@Jab (15.07.2019 19:59): jabiku, pisu to v reakci na diskusi (taky), tak mi hned nerikej ze jsem jelito jen kvuli tomu, zes' to blbe pochopil a myslis si, ze to je jako moje `initial' reakce na tohle tema ... diky
Admini, nemôžete prosím tu už naskriptovať nejakú automatickú odpoveď? Pretože aj na piatu dobrú miestni štamgasti v svojom boji za autentickú kultúru odmietajú pochopiť, že nikde žiadna Bondová nebude, a neviem, čí sa niekomu to chce opakovať to stále jedno vysvetlenie aj po sedemnásty krát, či kde je tá hranica pochopenia.
tvl to jim uplne hrabe .... damy necht prominou, ale bonda dela bondem, ze zprzni vse co mu prijde pod ruku a zhusta to nakonec jeste zamorduje ..

pokud tohle bude zenska, tak je to s prominutim promiskuitni $#@#&^ a zadna bondova
@Jumas (15.07.2019 19:25): Ne, bude se jmenovat Nomi. Je to nová postava, která se jmenuje Nomi a převezme po Bondovi označení 007. Je to tu asi počtvrtý. Nepřebírá jméno "Bond". James Bond jako Daniel Craig stále ve filmu bude.
@Jumas (15.07.2019 19:04): tak ona se (předpokládám) bondová jmenovat nebude, je to jiná postava v rámci univerza. Ikdyž nápad s dcerou o který Bond nevěděl...trochu rodinná pouta, ale proč ne :)
@Jab (15.07.2019 16:34): Jako že někdo převezme pracovní pozici dejme tomu, ale že se náhodou jmenuje Bond(ová)? Bond s pár černoškami spal, tak to bude třeba jeho dcera z Halle Berry. Když už mohla být Lucy Liu Dr. Joan Watson, tak může být Lashana Lynch Nomi Bond.
Tohle předávání pochodní je cool, ale taky by občas mohli myslet na nějaký jiný minority. Kde je můj eskymo bond?! :)
Má to aj svetlé stránky. Agentku aspoň nemôže zloduch mlátiť po gulách, ako Le Chiffre Bonda v Casino Royale.
Tak možná někteří to neumí oddělovat ani cca po třech upozorněních. :)
@Tulareanus (15.07.2019 16:44): Tak cpt. America už je taky černoch (podle stejného principu - převzetí "jobu" někým jiným). Ta malá mořská víla byla super. Nikdy jsem to neviděl. To ani většina těch uplakánků. O to to bylo zábavnější. :) Ale tak třebas tam občas pronikl i stín logiky. Jako třebas k čemu potřebuješ hluboko pod hladinou moře tmavý pigment. Což naráží na jiný mantinel, že hledat v pohádce logiku je naprostá ztráta času. :)
@Jab (15.07.2019 16:34): Vyplakávať určite budú, tak ako vyplakávali a hejtovali pri malej morskej víle, keď oznámili, že ju bude hrať černoška. A pritom fun fact je, že keby na tom záležalo, tak v predlohe H. CH. Andersena ani nebola rusovláskou s bledou pokožkou, ktorú z nej urobili Disney. :)
Bond bude ženská. Aspoň, že mi to je jedno, protože jinak bych byl asi naštvanej :D
@ntz (12.07.2019 17:11): Jo, na OE jezdívám taky, s Fly High a SM Project, to bývá při nočních afterpary vždycky hodně (ne)mocná zábava :)

Teď na Castle Party, to asi moc lidí z čr nezajímá, ale Coloursy za týden jsou takový popový festival, že by mě nepřekvapilo kdyby se tam DHáků vyskytovalo víc.
Noah Chomsky - Kdo vládne světu

Je to stále skvělý Chomsky ve formě, ale je to prostě zase další Chomsky. Demagogii protistrany rozebírá výborně, sám nenabízí moc alternativ a do hloubky moc nejde. Kniha by se dala spíš doporučit začátečníkům, kteří by rádi byli uvedeni Chomskému skrze globální události dnešní doby a ne skrz jeho dřívější práce, kde jim kontext a dějiny 70. let nemusí dávat tolik smysl.
@ntz (10.07.2019 11:47): Ten lineup vyzerá slušne, je tam veľa veľkých mien a aj pár post-rock a prog kapiel aby tam nebol len samý metal, ale ja som festivaly nikdy moc nemal rád narozdiel od halových koncertov.