Pro pohodlnější navigaci i přístup k pokročilým funkcím Databáze-her.cz doporučujeme povolit si ve svém prohlížeči JavaScript.

Kultura

@konvice (07.07.2012 01:31): LOL. Začínám mít pocit, že to spíš ty píšeš odněkud z léčebny. Reakce na můj post, který se vyjadřuje ve smyslu, že Tarantino přinesl do filmového žánru svěží vánek novoty, který významně ovlivňuje orientaci mnoha tvůrců, se nese ve zbytečně útočném tónu, jímž mě posíláš ke hollywoodské kinematografii, o kterou jsem se nikdy nezajímal. A co se týče dramat, Tarantinův vliv je vidět právě na rejstříku například takového Iñárrita, který je podle mě jedna z hlav současných dramatických filmů. Nemluvě o dalších, narativně a stylově podobně zaměřených snímcích (Oldboy). Už jen z tohohle důvodu mi připadá Pulp Fiction inovativní.

"Já jsem opravdu rád, že všichni lidi na světě poznají skvělý a dobrý film, čemuž odpovídá i hodnocení v tomto případě Pulp Fiction(například na csfd), gratuluji lidstvu. Odpusťte pár komediantům, kteří mají špatný vkus, děkuji za pochopení celému lidstvu."

--> Tohle mi zase připadá jako nesmyslná reakce. Jednoduše nedává smysl. A nazývat mě proto paranoikem nedává smysl dvakrát tak. V kontextu toho, co píšu výše, se totiž nezastávám většiny, ale pouze tvrdím, v čem je Tarantino přínosný. A on prostě přínosný je (byl). Tenkrát ten film dovedl zapůsobit jako blesk z čistého nebe, a to je ostatně důvod jeho úspěchu. Že si mnozí Tarantina spojili se stylem, který je jim z filmového hlediska sympatický, je podle mě nevhodné slučovat s nekritickou a nemístnou adorací čehokoli, co má nějaké spojení s jeho jménem.
@konvice (07.07.2012 01:31): Travolta byl v té době u dna, právě Pulp Fiction/Trantino ho zase vytáhl - to je obecně známý fakt - až právě od té doby začal být zase (aspoň na "chvíli") zajímavý. A taky, PF byl i na svou dobu nízkorozpočťák, na anglické Wiki je to ostatně hezky rozepsané, co jsem tak letmo koukal. A kdybys pořád nevěřil, tady je docela hezký žebříček, kde můžeš schválně srovnat s jinými filmy z roku 94.
@AlieN (07.07.2012 02:07): :DDD borec nakonec xD
nikde jsem nepsal že rozumím psychologii, jen další řadový pomlouvač a lhář, vás tu ale je :D Nikde jsem nic takového nepsal, žádám tvoji omluvu, za to že lžeš a vymýšlíš v jiném případě můj citát, kde jasně prohlašuji že rozumím psychologii.

Rozhodně tu potřebu nemám, nemáš co vysvětlovat, asi takhle ;-)
@konvice (07.07.2012 01:31): Konvice, opravdu mě bavíš, tyhle tvé komedie sice nejsou to optimální co si od diskuze na DH dokážu představit, ale co už, na nudný večer lepší než nic.
Osobním útokem to nebylo, jen prosté empiricky opodstatněné označení. Kdesi jsi tu psal že rozumíš psychologii, tak ti to jistě nemusím dál vysvětlovat.

Vysvětlení zbytku nicméně evidentně potřebuješ a já ti ho přitom nemohu dát - musel bych napsat to samé co už jsem napsal, jen tentokrát bych pro tebe asi musel navíc slabikovat.
Snad jen dodám že s akceptováním cizího názoru (tedy že Pulp Fiction se líbilo mnoha lidem proto, že ho považují za dobrý film a nejsou to přitom nemyslící ovce zmasírované reklamou a davem okolo) tu máš problém jedině ty.
A že Travolta toho slyší málo, neb je plně zaměstnán lízáním Tarantinových bot, protože jen díky němu nemusí na stará kolena natáčet osmnácté pokračování Kdopak to mluví.

Každopádně je evidentní že odsud dál už by jsme jen zbytečně cyklili, takže bych to ukončil, jestli moc cítíš potřebu, můj vzkazník je ti k dispozici... pokud do něj nehodláš spamovat podobně jako spamuješ takřka všude jinde.
@AlieN (05.07.2012 22:09): ahh osobní útoky, hmm pozor to chce kuráž pak někoho nazývat primitivem :D

8 miliónů dolarů a hvězdné herecké nebe, to je dost velké sladidlo a platí níže napsané, přiště aliene když máš problém akceptovat něčí názor, který stěží změníš, jdi se radši vybrečet do polštáře a napočítej do deseti než začneš urážet, ukazuješ jen svou slabost a na tyhle komedie já vážně nejsem zvědavej.

A to co říkáš je jen tvá velká nevědomost a neznalost, takže kromě Willise nikdo? :DDD
to by Travolta a spol. slyšel velice nerad. ;-)

...8 miliónů nízkorozpočťák lol :D to si musím zapsat do deníčku.

@Kubulus (05.07.2012 21:48): Já jsem opravdu rád, že všichni lidi na světě poznají skvělý a dobrý film, čemuž odpovídá i hodnocení v tomto případě Pulp Fiction(například na csfd), gratuluji lidstvu. Odpusťte pár komediantům, kteří mají špatný vkus, děkuji za pochopení celému lidstvu.

Když už jsme u těch komediantům jsem možná komediant, ale ty paranoidní lhář, jinak by jsi mi furt nepodsouval věci, slova, postoje který jsem nikdy neřekl nebo nezaujímal. Jdi se léčit.

Žádám tě ať s tím tvým lhaním a pomlouváním přestaneš, děkuji.
@Sadako (05.07.2012 19:40): Jackie Brownovou mám docela rád, ale zato Čtyři pokoje mě těžce štvaly a měl jsem potíže se na ně vůbec dodívat. Sice za to mohou hlavně režiséři ostatních povídek, ale ani ta Tarantinova nebyla vyloženě zázrak.
@konvice (05.07.2012 21:36): Uhm, chápu, budu to muset pro primitiva tvého formátu vyložit trochu polopatičtěji.

Tak tedy - Pulp Fiction žádnou reklamu a propagaci o které tu stále tak velkohubě mluvíš nikdy nemělo, nemohlo by si ji ani vzhledem ke svému nízkému (ano, nízkému) rozpočtu dovolit. Ani to tehdy nikdo nezačal hypovat do nebes protože to točil TEN Tarantino - z toho jednoduchého důvodu že TOHO Tarantina nikdo neznal, Reservoir Dogs vidělo jen pár lidí, o TOM Tarantinovi se začalo mluvit právě až v souvislosti s tím že dřív natočil TO Pulp Fiction. A po tom obsazení voE tehdy krom Willise neštěkl ani pes, nikdo je neznal, maximálně v některých případech jako vyhořelé hvězdy, o které se svět dávno přestal zajímat.

Už jsi to aspoň trochu pochopil?
Hm, tiež sa mi tá americká filmová brutalita trošku zajedá, či už je to u Tarantina, alebo nie. Je to pohľad do americkej kultúry, hoci s nadsádzkou a všetky tie mestské gangy, prízemné zápletky či hromady zbraní na mňa pôsobia akosi cudzo, surovo a prihlúplo. Napríklad u Ki-duk Kima taký problém nemám, ten stvárňuje násilie omnoho zaujímavejším spôsobom.
Ale priznávam, že pri Pulp Fiction som sa celkom bavil, keď som to sledoval prvýkrát.

edit: .. a poslíček z Four Rooms je fantastický, hehe.
@konvice (05.07.2012 19:50): Ty jsi fakt komediant. Že vytrvale pliveš na jeden film za druhým špínu, aby ses mohl stylizovat do člověka odkojeného nekonzumní a alternativní kinematografií, působí z tvých úst až příliš nuceně. A že se mě snažíš snížit na úroveň nějaké diváka průměrných a provařených filmů je rovněž směšné - o to spíš, že jsem z té alternativní scény viděl dost možná více filmů. A že jsem tu v poslední době hájil Promethea (který se mi, pravda, líbil) a teď i Tarantina je následkem toho, že mi přijde blbé ignorovat jejich očividné přednosti.
@konvice (05.07.2012 18:05): Tjn, to nízkorozpočtové Pulp Fiction od tehdy noname režiséra mělo vlastně při premiéře přímo gigantickou reklamu a propagaci. Kam se na to hrabou dnešní čtvrtmiliardové filmy.
Až Tarantino natočí nějaký vlastní film dejte mi vědět :D

Jinak krom té hromady hoven co natočil, se mi od něj líbí Jackie Brown, Pulp Fiction(ale je to jen průměrnej film, žádnej zázrak)

@Kubulus (05.07.2012 18:36): ooh naprosto úžasný viděl jsi někdy filmové drama??? byl v divadle? Neuvěřitelný ten TARANTINO je ale borec! Jeho postavy mluví!!!
Ještě mi řekni že věznci Shawshank a Zelená míle jsou tvoje oblíbené filmy :D
Hm, Tarantino. Pulp Fiction, první Kill Bill, Pancharti, Čtyři pokoje a Reservoir Dogs dobré. Jackie Brown a Grindhouse Deathproof nuda, a druhý díl Kill Billa mě vyloženě nasral (byť má své světlé chvilky, ale je jich docela málo).

A též by mne zajímalo, co je špatného na dělání humoru z druhé světové.
Tarantino je absolutně špičkový diletant, v čemž tkví podle mě jeho neotřelost. Skládá tam na sebe střípky z jiných filmů, vzdává jim nadšeně hold, ale zároveň jde proti všem filmovým zásadám. Například Reservoir Dogs byl pro mě tehdy docela velký šok s neskutečnou atmosférou. Pulp Fiction mi zas připadalo jako objevení absolutně nového filmového světa. Ten šílený chlap z videopůjčovny jde proti veškerému očekávání, boří zaběhlé postupý, nechává se vykecat postavy, o nichž má divák pocit, že budou mít hlavní roli, ale přitom zanedlouho zemřou a vše se posouvá k postavám jiným. Skoro mám až chuť říct, že je to taková narativní anarchie. A navíc je to vtipné, ukecané, sprosté a srozumitelné. Milé.

Každý Tarantino pro mě byl pro mě po zhlédnutí velkým zážitkem. A že se toho časem přejím, to je následkem až příliš dlouho doznívající orodace.
Ja mám Tarantina rád presne pre ten jeho nenapodobiteľný štýl (a tvrdenie že jeho filmy ľudia adorujú len kvôli menu je nezmysel, nakoľko, tak ako on, netočí nik) a jedine Dead Proof považujem za slabší film, so zbytočnou prvou polovicou a zábavnou druhou. Pulp Fiction mám rád ale Panchartov, Kill Billa a Jackie Brown mám radšej.
Pancharty mám od T asi nejraději, byť chvílemi to začíná příliš děravět - od barové scény dál, ale to je asi proto, že jsem fanda.
Killbilla 2 jsem nevydržel ani do půlky, Pulp jsem měl rád dřív, teď už je to docela nuda, stejně tak Reservoir D. Deathproof byl... hrůzný, kdyby udělali speciální director cut obsahující posledních 20 minut, tak by to bylo parádní béčko. Ale když Tarantino se tak hrozně rád poslouchá.

Nu, jsem zvědav na ten jeho western.
@RNDr. Gunár Pavel (05.07.2012 14:22): Dobrý herec musí umět zahrát všechno.
A mě se srágora typu Borat líbila a taky se mi líbila Sedmá pečeť a Pulp Fiction a Děrsu Uzala atd, chce to trochu nadhled.
Jinak co by za to většina kabaretních herců dala, aby se proslavila jako on.
@AlieN (05.07.2012 14:26): Cohen - jak je chytrej, tak je hloupej. Chytrej v tom, jak to umí podat a prodat lidem, že mu to žerou, čehož dosahuje kombinací útoků na jejich nejnižší pudy a sebezesměšňování, hloupej ve svém skutečně omezeném pohledu na svět, nebo prostě ví, že konzumenti na víc než Ali G, Borata a Diktátora (tedy na nějakou reálnou satyru a ne slepenec prvoplánových a nekorektních gagů) nemají. :)
Já teda nevím, ale mě se Hanební Pachanti taky nelíbí. Nevím třeba, co mají všichni pořád s Waltzem=Landou, žádný extra herec to není a u mě se mimojiný dost shodil když nevkusně parodoval Khielovu píseň "lalala" (pan Trololo), tedy něco co parodii vůbec nepotřebovalo. Waltz, to je jen další opička bez špetky hrdosti, co na objednávku zahraje všechno. Ostatně herec a hrdost, to ani nejde dohromady. :D

Co se Bastardů týče, nejvíc se mi hnusí ta barová scéna, kde se všichni rozstřílí na hadry, to má být jako vtipný? To má být "kultovní"? OMG, to bych čekal v nějaký hře, ale ani tam už tohle nestačí, no pak se tedy nedivím, že se lidem líbí srágory typu Borat, nebo Diktátor, o kterém si kritici vymýšlejí fráze jak to rozebírá západní společnost, ale ve skutečnosti je normální fekální humor bez pointy a "poselství" od človíčka, který začínal v kabaretech ve variacích pořadů "Na stojáka".
@Say (05.07.2012 11:33): "dělat si prdel z 2. světové, to sorry" A představ si, kolik jiných filmařů a taky tvůrců her - třeba všechny ty CoD, MoH série - tohle dělá! Rychle rychle, vezmi do ruky pochodeň (pro jistotu ještě jednu do zubů) a hrrr na ně! My tady na tebe zatím budeme vzpomínat.

Ještě bych tě ale rád ve vší vážnosti varoval, aby ses obloukem vyhnul Monty Pythonům, těm není svaté nic.
@Say (05.07.2012 11:33): "si to u mě zavařil totálně (dělat si prdel z 2. světové, to sorry)" To jako fakt? Zvláštní, netipoval jsem tě na dalšího z těch co začnou zhnuseně a pseudo-moralisticky odsuzovat sebeslabší stopu černého humoru

Každopádně já nemám problém s tím že ti Tarantino nesedí - to se stává, nejsi v tom zdaleka sám, a jasně to osvětluje i tvůj odpor k jeho Pulp Fiction.
Ale jak už jsem psal pod tebou Konvici - fakt ti nepřipadá bizarní tvrdit že "Nebýt jeho podpisu, tak po těch dalších filmech nikdo neštěkne.", když Tarantino evidentně jede furt ve stejném stylu a většina lidí ten styl má fakt ráda? Vždyť je to úplná hovadina.

Osobně mě od něj zklamal akorát Grindhouse: Death Proof, který paradoxně navzdory tomu že měl být poctou überbéčkovým filmům obsahoval té pravé béčkové zábavy po čertech málo.
@Fingon (05.07.2012 11:44): Žhavé výstřely jsou snad jedna z mála parodií, u kterých jsem se vážně bavil. Nemám problém s utahováním si ze všech možných témat, inspiraci v béčkových / céčkových filmech, atd... Ale vždycky jde o podání. A to Tarantinovo mě prostě nebaví a navíc se mi hnusí.
@Say (05.07.2012 11:33): btw mas rad parodie? Zhave vystrely, Blazniva strela, Pripoutejte se, prosim? Tarantino si na rozdil od Abramsu pujcuje z filmu, ktere vetsina divaku nikdy nevidela, ale zustava u citaci, ktere pouziva pro vlastni pribeh.

Kill Billa miluju, hlavne prvni cast - ostatne Lady Snowblood jsem videl. Pancharti me bavili v trailerech, ale samotny film me moc nevzal (a sve hlavni inspiraci, italskemu becku Ten proklety obrneny vlak, se nejenze nepodoba, ale ani s tim snad nema vubec nic spolecneho). Grindhouse me nebavil, Jackie Brown jsem videl jen jednou a prislo mi to zajimave. Na Djanga jsem trochu zvedavy...

A Reservoir Dogs me taky moc nebavilo.... co se me tyce, ma Tarantino sve svetle stranky, ale pred deseti lety jsem na nej slysel vic.
@AlieN (05.07.2012 03:04): Že je nemocný a jeho tvorbu nechápu. Jeden z mála režisérů, které opravdu neuznávám. Jeho vtipy mě nudí, příběhy se snaží být za každou cenu originální a výsledkem je stejně nechutná řežba. U Kill Billů jsem byl nasraný, u Bastardů si to u mě zavařil totálně (dělat si prdel z 2. světové, to sorry). A to jeho neustálé "uctívání"... Nebýt jeho podpisu, tak po těch dalších filmech nikdo neštěkne.

Ale ano, jsem si vědom toho, že filmařinu má zmáklou.
@konvice (05.07.2012 04:56): Blábol. Brečet že nějaký film je adorovaný jen proto, že ho točil určitý režisér, je zcestné, když přitom právě na tom filmu si onen režisér kdysi udělal jméno.
Pulp Fiction se buď líbí a nebo ne, těžko hledat něco uprostřed. To vesměs platí pro všechny Tarantinovky. Když jsem ho viděl poprvé, taky mě to moc nebralo. Ale to mi bylo 10 let :) Je to pro mě takovej až rituální snímek. Co ti na něm přišlo trapného?
@Say (05.07.2012 02:41): Pulp Fiction patri k tem filmum, ktere se mi drive libily a ted uz ne. Jakkoli jsem si to uzival, kdyz jsem na to koukal naposledy, vypnul jsem to v pulce. Ale soundtrack je dobry porad...