Pro pohodlnější navigaci i přístup k pokročilým funkcím Databáze-her.cz doporučujeme povolit si ve svém prohlížeči JavaScript.

Kultura

Alien mi práve pekne ušetril čas a námahu, aby som si vlastne myslel a napísal to isté v oboch prípadoch, minimálne v tom prvom určite. :)
NateLogan: Z Dva a půl chlapa jsem viděl pár dílů, těžká nuda. Všechny postavy krom Sheena jsou odpudivě otravné, a i ten Sheen je tam v podstatě "jen normální sympaťák". Měli mu dovolit víc fetovat i při natáčení, kdyby tam občas začal zběsile řvát "winning", tak to úroveň toho seriálu určitě zvedne :-))

Kubulus: Taky jsem na to šel, zoufale přechválené. Hlavní postava je beztvará jak améba a fungující chemie mezi ním a tou holkou neexistuje, takže to co by mělo být hybatelem děje mě tam vůbec nezajímalo. Záblesky brutálního násilí potěší, akce je dobrá (úvodní honička ftw), soundtrack taky fajn, ale pořád je to celkově jen dost podvyživená variace na Ghost Dog: Cesta samuraje.
Kubulus (20.09.2011 20:55:30): Ano, mě to dost překvapilo, moc jsem od toho nečekal.

Něco pro Brňáky: odkaz
Pokud stahujete filmy/seriály z těhle skoro legálních až legálních serverů (filesonic, ulozto a tak), doporučuji zainvestovat do http://captchatrader.com (10 USD) a používat jDownloader. Samo to rozezná captcha kódy a hned stahuje. U rozumných serverů (bez limitu na den a mezer mezi stahováními) je to poměrně dostačující. A ten kredit mě osobně vydrží asi 10 let :D
JohnCZ: Stále lepší než fileserver nebo filesonic :) Jinak 40min na 180mb?
Drolin: Jdou, ale to načítání je strašně pomalé. Navíc to jako flash video vypadá dost kostičkovaně. Pokud to stáhneš, tak to je kvalitnější řekl bych. Právě to zkouším, ale počkám si 40 minut. To uloz.to je strašná brzda.
JohnCZ: Dobré, díky. Nevěděl jsem, že v uložtu jde přehrávat přímo soubory(videa).
Drolin: Trochu jsem teď pohledal a našel jsem docela dobrou kvalitu (oproti Youtube). HD to ale není. Link tu.
Drolin: Když jsem More viděl poprvé, byl jsem uchvácený a film mi hodně dlouho ležel v paměti. Výborná atmosféra, určitě doporučuju!
Andre Kiwi: Na videacesky.cz najdeš pár celkem dobrých krátkých filmů i s titulkama. In god we trust nebo Validation se mi tam asi líbilo nejvíc.
NateLogan (20.09.2011 19:57:46): Akurát som to našiel, tak to ťahám. Nechceš link? :D Ale inak som celkom zvedavý. A Kutcher na Sheena nebude mať asi nikdy. .)
CJ: Neviděl. Ale ohlasy lidí na Twitteru jsou takové, že to s ním není špatné, ale na Sheena nemá ani omylem.
Nate: Už si videl tú časť s Kutcherom? Ak už vôbec vyšla.
Doporučte mi, prosím, nějaké zajímavé krátkometrážní filmy :) pokud to půjde, tak i s odkazem ke shlédnutí..
Mě TBBT nikdy moc nebavilo, ale mě kdovíjak nezaujal ani IT Crowd.
Popravdě, poslední dobou tak nějak pořád narážím na to že komediální seriály s délkou kolem půlhodiny jsou nahovno skoro všechny :D
Brutálna scéna. V poslednej dobe je Big Bang Theory jeden z mojich najobľúbenejších seriálov, ale zatiaľ som došiel len po začiatok druhej série.
Mě naopak přijde BBT čím dál lepší :-) Je to jeden ze seriálů u kterého si můžu v klidu odpočinout.
Práveže druhá mi prišla ešte lepšia než prvá a tretia si tiež udržiavala kvalitu len v štvrtej som cítil nejaký väčší pokles. HIMYM ide mimo mňa.
Big Bang Theory je docela fajn. Ale kdybych měl na výběr mezi ním a třeba MASH, tak třesk půjde stranou.
too young .)

Pre mňa je The Big Bang Theory spolu s Frasierom asi to najlepšie z polhodinovej americkej komediálnej produkcie.
Já se divil, že to je nějak moc fajnový film, a on v tom má prsty Wright.

Navíc, světě div, se, Nothing Nice to Say očividně opět vychází.
No postavy určitě byly sympatické, ale nijak dramatickým vývojem neprošly. Když si to tedy srovnám třebas s tím DS9. Na druhou stranu herecké obsazení určitě kvalitní. A Sheppard byl sympaťák.
Děj se opakoval, to souhlasím. A Wraithy určitě taky mohly více "vytěžit". Hlavně po jejich fajn nástupu. I ten Todd mohl dostat více prostoru. :)
Ale i tak celkově sympatický seriál.
Jab: Mne tam sedeli postavy a to, že sa nejak (i keď občas pomaly alebo nelogicky) postavy vyvíjali a celkom fajn hláškovali, samotné zápletky boli častokrát triviálne alebo neustále opakované dva scenáre:
1. jedna postava, najčastejšie Rodney, niekde uviazla a ostatní ju odtiaľ vyťahujú/zachraňujú/má pokazenú vysielačku a tak ju hľadajú...
2."Rodney, máš 10 minút na to, aby si zneškodnil wraithskú loď/flotilu" Rodney:*sigh*"ok"

+ mi vadilo, že wraithovia boli strašne primitívni a pritom porazili atlantíďanov, ktorí tu zas boli strašne trivializovaní
Doukoukán Stargate Atlantis. Celkem fajn seriál s pár lepšími momenty i postavami (Todd občas disponoval fajn sarkasmem). Trochu škoda, že velmi povedený byl až předposlední díl (Vegas). A to jen kvůli tomu, že se odehrával v alternativní realitě (a ukázal, co by se stalo z Shepparda bez Atlantisu).
No, stále nemám Stargate moc rád (především SG-1), ale celkově to bylo v tolika ohledech podobné mé oblíbené Deep Space 9 (stanice, loď jako sidekick atp.), že se mi to asi nemohlo úplně nelíbit. Jen... Stále to (vedle jiných věcí) tak trochu postrádalo fantazii.
Mně naopak Daenerys a ta banda jezdců bavila, zato Zeď a ten untrápený bastard mne nechávali zcela chladným.
Obsadenie (až na v prvom diele prakticky nepodstatnú postavu Renlyho) je snáď najautentickejšie, aké som vôbec v adaptácií videl. Súhlas s líniou s Daenerys (na to som ostatne aj narážal), ktorá, aj napriek tomu, že neskôr začne byť vzrušujúcejšia, je doteraz mojou najmenej obľúbenou. Vzhľadom na názov ságy (Song of Ice and Fire) ale predpokladám, že s Jonom bude hrať hlavnú rolu dokonca.

Tyrion v najobľúbenejších postavách je samozrejmosť (kto by ho nezbožňoval), ja som si ešte okrem Arye zo Starkových detí fakt obľúbil Brana (mám rád postavy s vizionárskymi sklonmi).
Flowerpot: To zní hodně sexy. (a popravdě se klidně vsadím, že GoT mod pro Crusader Kings II bude jen otázkou času)

Víc zápletek mi samo o sobě nevadilo, ale co mi trochu překáželo bylo celé to dějství s hordou. Já chápu, že to bylo o dospívání a utužování té hrdinky, ale to se mi prožívá blbě, když mi až do samého konce přijde jako úplná husa. Ten její vyhnanecký parťák to tam zachraňoval jen stěží.

Jinak jsem to jako rozvleklost ani nevnímal, protože většina postav mě skutečně bavila, takže ať si skáčou jak chtějí. Hlavně král Robert, Boromir, Imp a Aria. To obsazení celkově se mi zamlouvalo, ačkoliv nemůžu srovnat s knížkou.