Po úspěšném remasteru prvního Quake se Night Dive Studios v obdobném duchu pustili i do druhého dílu. Graficky hra zůstává věrná originálu, avšak vylepšuje textury, modely, vypůjčuje si systém osvětlování map a stínování z Quake III Areny a podporuje až 4K širokoúhlá rozlišení.
Quake II Enhanced obsahuje původní hru, oba oficiální datadisky Quake II Mission Pack: The Reckoning, Quake II Mission Pack: Ground Zero, dále verzi Quake II pro Nintendo 64 a zbrusu novou plnohodnotnou kampaň od MachineGames zvanou Call of the Machine. Té se také týkají drobná vylepšení v umělé inteligenci singleplayerových nepřátel.
Quake II Enhnanced nyní podporuje i společný multiplayer napříč všemi platformami a v případě nedostatku živých soupeřů přidává i možnost hrát s Boty. Uživatelům, kteří ve své knihovně již vlastnili původní verzi z roku 1997, se hra zdarma aktualizuje na Quake II Enhnanced.
@Tarhiel (08.10.2024 03:18): I pokud jste hráli několikrát původní PC verzi a dohráli i N64 verzi, běžte do toho. Právě jsem to dohrál, velká spokojenost.