Hneď na začiatku som mal presne ten skeptický pocit, prečo som sa do hry nepustil dávnejšie, avšak keď som klesal do podvodného mesta Rapture, zrazu som bol iba v nemom úžase. To netrvalo dlho a pri pohybe chodbami a miestnosťami som sa len triasol od strachu, kedy na mňa niečo vybehne. Našťastie po prvých úrovniach mesta zo mňa strach opadol. Nebyť vylepšení zbraní, plasmidov a tonikov, tak by som si fakt myslel, že hrám hororovku. Napriek tomu však strašidelný podtón dodával úchvatne prekrásnemu Rapture nezabudnuteľnú atmosféru.
Od príbehu som z počiatku nečakal nič prevratné. To sa mi aj potvrdilo, keďže som len plnil úlohy, aby som sa dostal z jedného bodu do druhého. Zo záchrannej misie sa razom stal typický útek z väzenia. V jednom bode však nastal veľký zvrat. Rozuzlenie, ktoré mi otvorilo oči a vtiahlo ma do deja ešte viac. Uvedomiť si, čo som doposiaľ robil bolo úchvatné a zároveň desivé. Nikdy by som nepovedal, že náhodná havária lietadla na začiatku nie je až tak náhodná a spustí takýto sled udalostí. S jasnou mysľou už všetko dáva zmysel a našim cieľom je jednoznačne odstrániť aj poslednú prekážku pred oslobodením sa nielen z Rapture. Myslím si však, že kľudne v bode rozuzlenia zápletky sa hra mohla skončiť a ďalší diel by obsahoval práve to ako dej pokračuje, keďže mám s posledným úsekom hry menšie problémy.
Záver, konkrétne posledná úroveň pred finále, mi prišiel trochu uponáhľaný a to hlavne kvôli sprevádzaniu Little Sister, ktorú som ani na sekundu nemohol spustiť z dohľadu a nemal som dovtedy prítomnú voľnosť preskúmavať oblasť. Záverečný bossfight sa mi síce páčil, čo sa týka hrateľnosti, ale príbehovo bol "out of the place" a mohol byť riešení iným spôsobom. Celkovo som však s mojim koncom veľmi spokojný a mal som radosť, že zachraňovať Little Sisters malo zmysel, keďže ako sa ukázalo, bolo to moje jediné svojvoľné rozhodnutie, ktoré som v hre spravil.
Pro: Originální prostředí 3D akce