Pro pohodlnější navigaci i přístup k pokročilým funkcím Databáze-her.cz doporučujeme povolit si ve svém prohlížeči JavaScript.

Sport

S Bostonem to vypadá zle, další prohra :(. Několik tyček od TB, Halák třetí gól oblouček jak od Panenky, Pastrňák netrefil odkrytou bránu. Aspoň Palátovi se zápas povedl.
@90210 (28.08.2020 14:59): tak kvalitou si taky nemyslim, ze by se nejak zvlast lisili, ale Rask ma 2,5x vic odchytanych zapasu v PO a to se proste ma zkusenostech muze podepsat, navic je vzdy hrozna vyhoda, kdyz mas v tymu v PO druheho, podobne kvalitniho brankare... nerikam, ze to musi rozhodnout cele PO, ale je to zrovna takova ta vec, ktera prida ten dulezity + bod
@Jumas (27.08.2020 19:33): Rad bych, Vegas to fakt nepreju, ale silnej bude i Seattle, pokud Francis ten expansion draft vylozene neposere. Sranda jak je ted expansion draft jinej oproti minulosti, kde tymy jako Ottawa Senators a dalsi dostavaly k dispozici jedine 3.golmana, 8. obrance a 15. utocnika s tim, ze tymy stejne smelily, aby jim novy tymy mohly vzit jen skutecnej odpad a kadry si tak novy tymy musely stavet nekolik dalsich let pres vysoky drafty.

Vegas kazdopadne nejakej pohar IMHO vyhraje, jadro tymu maji pod dlouhodobymi smlouvami za vyhodnych podminek a raketu bere jen Mark Stone. Po teto sezone jim nikdo dulezitej neodejde, Noska balancujiciho na hranici sestavy samozrejme nepocitam.

@S4TW (27.08.2020 13:43): Halak podle me neni o moc horsi, nez Rask a doufam, ze to Bruins jeste urvou, ale zajimavy jak v tomto PO absolutne odpada vyhoda domaciho ledu, trochu to zvyhodnuje tymy s rekneme vlaznejsimi fanousky, jako treba Tampa. Spolecne s Hawks fandim Isles, takze u me je to jasny. Skoda, ze ten zapas neotocili, to uz by myslim Flyers psychicky potopilo.
@90210 (27.08.2020 13:17): Vegas jednoznačný favorit, ale měli vyhrát v tom prvním roce, teď ne. Po prvním zápase série jsem si říkal, že je hotovo, ale ve druhém Vancouver ukázal, že to pude, tak snad to dopadne
@90210 (27.08.2020 13:17): yup, souhlasím s Vegas, ti vypadají hodně dobře, ale nepřeji jim to, když ani toho Noska do čtvrté nepostaví!

Colorado zatím lehhké zklamání, ale myslím si, že to otočí, co jsem tak pochytil, tak měli velký problém s tvrdou hrou Dallasu, ale v posledním zápase se s tím už docela srovnali a snad je dají... a snad i ten Frantík toho pochytá trochu víc, rozhodně, jestli zvládnou tohle kolo s Dallasem, tak je to zase nakopne...

Boston je otazník, 7:1 je velký klepec, ale u nich bůhví, pořád to byl letos nejsilnější tým NHL, ač teda Haláka celou dobu chválí, tak si myslím, že Rask bude chybět, stejně tak, jako dost pravděpodobně i Grubauer v Coloradu, přeci jenom ty zkušenosti dělají v PO fakt hodně, Krejča by mohl povídat :), ale snad to ještě urvou s tou Tampou, ale i postup Tampy by mi vyloženě nevadil...

Mě se letos Phily po dlouhé době fakt líbí, včera jsem koukal a hrál se pěkný hokej, za mě hodně vyrovnaná série a nemůžu nepřát Vorasovi, já to mám hold takhle hozené...
@rikuhahl (25.08.2020 09:31): Isles to maji dobre rozjety, skoda ty dnesni prohry v prodlouzeni, ale pres Fyers by jit mohli. Je videt, ze propracovany system je vic, nez 1 hvezdny preplaceny utok. Pokud by Isles sli dal, tak by to pro tym byl nejvetsi uspech od sezony 92/93, kdy David Volek v prodlouzeni zazracne vyradil superhvezdny Pens s Mariem, Francisem, Jagrem, Larry Murphym, Joe Mullenem a dalsimi hvezdami, ktery nejsou v Hall of Fame, na coz se na Long Islandu vzpomina dodnes.

Za me je ale ted jednoznacne nejvetsi favorit Vegas, moc rad bych se mylil.
@rikuhahl (26.08.2020 19:42): Já ani nečekal, že by Plzeň hrála letos LM, ale už mohla mít jistej postup do EL, teď musí přejít přes dva soupeře a kdo ví koho dostanou, zvlášť když je to jen na jeden zápas...
@Can (26.08.2020 19:25): S tim koeficientem je to spíš naopak, vyplatí se hrát Evropskou ligu a tam sbírat body. V lize mistrů by na Plzeň moc bodů asi nečekalo. Ale to, že je Hruška takovej nic extra brankář, to je pravda.
Doufám, že si Plzeň konečně začne hledat nějakýho brankáře, dnešní blikanec Hrušky stál hodně Plzeň i českej koeficient, tak snad si to vedení Viktorky taky uvědomí.
@rikuhahl (25.08.2020 09:31): jako jo, ale nezachytal už minule, teď se nebavím úplně o tom, kolik mohl/nemohl chytit, ale čísla v PO zatím špatná no, ale když je špatná obrana, tak to jde blbě, to naprosto chápu, jen mě to mrzí vzhledem k číslům, jaká měl v posledních zápasech před PO... ale i tak Colorado 39:22 na střeli, to je musí v dalších zápasech snad už udolat :), ale nutno říct, že Dallas má moc pěkně sestavený tým, spousta zkušených mazáků
@S4TW (25.08.2020 08:36): celá ta obrana bez Erika Johnsona je špatná :( A kromě MacKinnona a jeho parťáků je neviditelnej i útok. Frankiemu bych nic nevyčítal, bylo těžký to chytat a minimálně 2 góly byly pěkně haluzácký, to jim snad nemůže vycházet furt. Každopádně příští zápas je rozhodující. Ale Islanders jedou, ty jsou fakt černej kůň :)
No, tak chudák Francík toho moc nepředvedl. Colorado je hustě přestřílelo a stejně dostanou 5:2 :)
Hm Slovinec Luka Doncic se zdá, že byl jeden z největších "kaufů" posledních let. Dallas může očekávat, že v nejbližších letech bude útočit na titul. Neskutečný hráč. Napálit pár hodin po zraněn kotníku 43 bodů. s klaksonem dát suveréně rozhodující koš. Klobouk dolů. Dirk Nowitzki se možná třese v křesle nejlepšího Evropana v dějinách NBA.
@S4TW (20.08.2020 14:41): Je to možné, já předchozí zápasy TB-CB neviděl. Ona Tampa byla i papírovej favorit pokud vím.
V NBA se taky dějí překvapení a opět jsem byl u toho :) Na pozadí jsem sledoval první zápas ultra favotira Milwaukee proti Orlandu (čili 1 proti 8) a přestože Orlandu chyběly tři hráči, tak vyhráli :)
@Richmond (20.08.2020 14:35): jo, to není v NHL až taková výjimka, respektive v hokeji, že jedni točí a druzí dávají góly :-))... na druhou stranu, Tampa má relativně hodně zkušených a kvalitních hráčů, kteří z minima dokáží vytěžit maximum, což se včera potvrdilo... ale zase nutno podotknout, že většinu zápasů to bylo naopak, Tampa byla aktivnější, takže to bylo spíš o tom, že Columbus už hrál all-in a rval to všechno dopředu, což jsem třeba čekal včera i od Caroliny, ale ta na to asi prostě neměla :-)
@90210 (20.08.2020 13:16): Caps vypadají hodně špatně, koukal jsem na ně a docela křeč, se divím, že ten jeden zápas urvali...

Nemáte někdo tucha, proč nehrál Gudas první zápasy a teď Kempný nehrál poslední? To to takhle točí? Jsem myslel, že zrovna Kempas má pevnou pozici :-)
@S4TW (20.08.2020 11:41): Hawks byli radi, ze se vubec do PO dostali a fakt, ze poradili v predkole Oilers, byl prekvapenim. Tam se rozhodne nedalo cekat vic.

Skoda, ze Columbus znovu nevyradil Tampu, to by me docela potesilo. Jinak to letos muze opet dopadnout velkym prekvapenim, snad jeste Isles smaznou Caps.
@S4TW (20.08.2020 11:41): Do Bostonu počítej ještě Jakuba Zbořila a výhledově snad i Jakuba Lauka. Z medvědů se pomalu stávaj tučňáci konce 90. let :)

Dle kurzů jsou Vegas a Colorado největší favoriti a dle toho i hrajou, na východě nikdo tak dominantně nevypadá (ale věřim Islanders).

S tim Frantíkem máš pravdu. Je škoda, že se v sérii nepoved jedinej zápas a to zrovna ten jeho :/ Výkonostně mi oba colorádský brankáři přijdou skoro stejně dobrý. Pokud by to takhle bylo i za rok, tak jeden do toho Seattlu fakt půjde. Snad tam zamíří Grubi, mám ho celkem rád, ale Francouz je ikona ;)
@Drolin (20.08.2020 09:53): jako, Bayernu zrovna přeji, ale taky mám rád "slabší" týmy, které překvapí, nicméně když se podívám na průběhu SF, tak by to prostě bylo evidentně nezasloužené, ať už Lipsko či Lyon a spíš se tam mohli dostat jen nějakou náhodou... fandím teď Bayernu, docela dost bych mu i věřil, ale to PSG vypadá taky hodně solidně, navíc jako jedni z malá asi nebudou z Bayernu pokakaní... uvidíme, snad to bude aspoň zajímavý zápas a mohlo by padnou dost gólů, potenciál tam je velký :-)

@Jab (20.08.2020 09:42): ač je letošní PO NHL takový trochu zmetek, tak si ho užívám o to víc, jelikož mám konečně možnost to nějak rozumně sledovat, jelikož přenosy často běží už od 18:00 i ve všední dny, takže občas stihnu i dva zápasy... Boston vs Carolina mě mrzelo, že mé dva nejoblíbenější týmy se musely utkat takhle brzy a nemohly si to rozdat zase ve finále konference... ale Boston úplně zaslouženě, v každém zápase Carolinu přehráli a včera to byli oni, kdo většinu zápasu udával tempo, sice Carolině chyběl dost Svetchnikov, ale na druhou stranu Bostonu většinu série zase Pasta... Mrázek zachytal, na to, že letos to od něj nebylo úplně ono, smolný gól se stane, ale řekl bych, že i tak svůj tým včera spíš podržel... jinak je neuvěřitelné, jak vždycky Krejčí přepne, když je PO, tady je hrozně moc vidět ta velikost tohohle nedoceněného hráče, jeden z našich nejlepších hráčů za poslední dekádu, chytrý, šikovný, ale i gólový, řekl bych, že pro tým nedocenitelný hráč, kterého bohužel zastiňují hráči jako Bergeron, Marchand či Pasta... jo a Kaše taky libovka, když přičteme ještě Vladaře, tak se z Bostonu stává poměrně slušná česká farma :-)

Tampa taky slušná sérka, dost vyrovnaná, v každém zápase rozhodl gól a je dobře, že jde dál tým s českým zastoupením.

Chicago shořelo jak papír, ti neukázali v podstatě skoro nic, ale Vegas budou letos asi taky žhavým kandidátem minimálně na finále konference, spíš na celkové finále... škoda, že toho Noska nenechají v té čtvrté hrát trochu víc :-), přitom, když už nastoupil, tak z toho byl gól...

Colorado jasný válec, ale měli snad nejslabšího možného soupeře, tak těžko hodnotit, tam ten rozdíl v převaze byl enormní a nejspíš si to s Vegas rozdají ve finále konference (snad teď nekomolím pavouka)... škoda, že Francík po tak skvělých výkonech dostal jednu příležitost a zrovna mu to tolik nelepilo jako x zápasů předtím, navíc Grubauer má taky mega formu, ve spoustě jiných týmech by byl Francouz letos na PO asi jednička, ale tady mají snad nejsilnější brankářskou dvojci, respektive v nejlepší formě... a pokud se nestane něco neočekávaného, tak si nejspíš už víc jak 1 zápas nezachytá :(... dost se o něm mluví v souvislosti, že by mohl jít do Seattlu, respektive si ho tam stáhnou, na jednu stranu by to byla škoda, jelikož v Coloradu ho mají dost rádi, na stranu druhou, pokud by měl pořád sekundovat Grubauerovi, tak raději ten Seattle (dost možná si stáhne toho Grubauera :D)
@S4TW (20.08.2020 09:36): Dopadlo, ale zase jednokolový systém je více o náhodě - určitá možnost zde tedy byla :). Ono, za poslední roky bylo překvapení snad jen v podobě Leverkusenu v 01/02 (ovšem s Luciem, Ballackem nebo Berbatovem) a podobně hráčsky kvalitní Porto a Monaco. Jinak jsou posledních 20 let ve finále jen silné týmy. Bayern je samozřejmě jinde a i bych na něj vsadil (už ve skupině byl nezastavitelný), ale Lyon bych tedy ve finále viděl raději jako opravdové a nečekané překvapení.
@S4TW (20.08.2020 09:36): V tomhle finále jim skoro nejde nefandit. Snad PSG rozeberou. Jakkoliv celkově byla letos liga mistrů podivná. I kvůli koroně. Snad to příští rok bude lepší.

Finále evropské ligy mi je putna. NHL... Tam jsem chtěl, aby jednou vyhrálo zase Toronto. Letos tedy budu zase fandit Bostonu. Toronto se holt neprobojovalo.
@Drolin (20.08.2020 09:14): no, na dosah, možná když nebereme v potaz samotné semifinále, tam to teda dopadlo hodně jasně... jsem zvědavý, jestli Bayern potvrdí suverenitu letošního ročníku, je až neuvěřitelně, jaký mají letos gólový průměr na zápas (to je snad rekord, ne?)... 4.2 gólu na zápas, no masakr :-)
Finále PSG x Bayern.

Škoda, nějaké překvapení bylo nadosah. Ale Lyon i Lipsko asi ani neměli šanci proti rozjetým gigantům.
@musa (17.08.2020 19:39): Jejich dlouholetej DS Monchi sel 3 roky z5 za velkych fanfar do AS Roma, kde to totalne rozesral, prodal co slo, nakoupil za sileny castky hrace jako Schick, Nzonzi, Pastore nebo Olsen a ted je zase zpet v Seville a v Rime po sobe nechal potopu.

@Richmond (17.08.2020 18:09): Tam je to spis o tom, ze takovej tym draftuje generacni talent. Viz. Bulls a Michael Jordan, pripadne u hokeje Lemieux, Gretzky nebo Crosby, nebo idealne nakumuluji tech vysokych draftu hodne. Am.fotbal nesleduju, ale v NHL se nejvic dynastii naposledy priblizili Hawks, ktery ale platovej strop nasledne dost semlel a v NBA Golden State, ale je jasny, ze v profesionalnich ligach je to o necem jinym nez v blbym fotbale, kde je to proste a jednoduse jedine o penezich a neni tam 30 tymu v ramci ligy, ktery maji podobny moznosti, navic se tam diky agentum neustale umele tocej hraci, ten trh je prepalenej a diky FFP tymy jednou neustalej kolobeh prodeju kvuli naslednym nakupum. Uz se nestava, ze by spolu jadro tymu hralo vetsinu kariery. FIFA, UEFA a fotbalovi agenti jsou proste ciry zlo.
Tak já ji neuváděl vůbec v kontextu třetího sledu, ale kvůli těm 5ti trofejím z EL :).
@musa (17.08.2020 19:39): je to špičkovej tým, kterej vyhrával jednu dobu UEFU/Evropskou ligu skoro furt :) To opravdu není tým třetího sledu, minimálně špička druhýho sledu, ne-li člen prvního sledu :) Třetí sled tak možná Espanyol Barcelona, nebo Deportivo Alaves :)
@90210 (17.08.2020 09:11): Jo nůžky ve finanční možnostech klubů v Evropě se prostě pořád rozvírají, takže nějaká velká překvápka se už rodit nebudou, rozhodně nečekám, že by CL vyhrál někdy klub ze třetího sledu. Ono i těžko obdivovat kluby jako Barca, Bayern, City za jejich úspěchy....Ale třeba klub, který uspěje 5x za 10 let při platových stropech, to je už u mě kumšt a jasnej výsledek koncepční práce v klubu a takovéto "dynastie" pak mám v úctě.
@Richmond (16.08.2020 17:46): Me taky a malem to s PSG vyslo, ale pododnych prekvapeni, kdy outsider s rozpoctem velkym jako plat jednoho hrace soupere v CL dojde az do finale, se bohuzel deje cim dal tim min.

@rikuhahl (10.08.2020 15:47): Bylo ted kolem toho hodne rozhovoru v ceskych mediich, maji tam skauty zamereny presne na tohle. Hawks tam maji v kadru prostor, protoze v posledni letech draftuji pozde a ne moc dobre, vyjimkou je ted Dach a ADB. Ohledne smlouvy pro Kubalika tezko rict, ted budou GM s podpisy asi hodne opatrni a kluby i cela NHL jsou kvuli covidu ve velky ztrate, protoze hlavni prijem je ze vstupnyho.

https://isport.blesk.cz/clanek/hokej-nhl ... sal-lov-talentu.html

@Richmond (16.08.2020 16:58): Fotbal bez divaku, kdy hraci slysi pokyny trenera jako na treninku, je divnej, ale americky televize si s tim poradily tak, jak to umi jen ony. Kazdopadne doufam, ze se to brzy usadi a opet se zacne chodit na sport a hlavne na kulturu, mam listky na Metronom kvuli Beckovi, Jan Garbarek Group a Nikejva a vsechno se to presunulo.
Steelers jsou bouráci, nastupují na stadion vždy hned po našem fotbalovém tréninku a často se na ně zůstanu dívat. Mají i dívčí mančaft, holky jako řemen! :c)
@hanak_v_exilu (16.08.2020 18:52): Tak porazit účastníky posledních 3 Czech bowlů je asi velkej úspěch. I když hráči Steelers říkali v přestávce, že prý obrana je úplně nová. ale Přerov měl výbornou obranu. Překvapilo mě, že querterback Steelers je Brazilec.
@Richmond (16.08.2020 18:46): Díky. Vůbec netuším jak jsou na tom z hlediska ambicí, ale lidi jsou tu fajn. Byl jsem loni na jeden zápas v Praze a přijelo cca 30 lidí na výjezd. Což zní jako nic, ale třeba Sigma občas nemá víc lidí ani na mnohem populárnějším sportu a v nejvyšší soutěži.
@Richmond (16.08.2020 18:20): No v té moravskoslezské, takže bysme se museli dostal do vyřažovací části. V Přerově fotbal vůbec netáhne. Prim tam hraje hokej, na který chodí fakt dost lidí. Americký fotbal se tady etabloval jako sport číslo dva a když není hokej, tak jdou lidi ně něho.
Sleduju živě přenos z české ligy amerického fotbalu: Přerov Mamuti - Ostrava Steelers. A tedy musím říct, že to jde docela kupředu. Rozhodčí mikrofony, oznamují svoje rozhodnutí, takže i diváci ví, o co jde. Co mě ale nejvíc přijmeně překvapilo, tak jsou dresy a helmy! Krásně čisté, téměř bez reklam, de facto jako v USA. Helmy parádní, jen s logem ve stylu opět NFL/NCAA. Nevím na kolik to je dané tím, že třeba ani nejsou sponzoři, ale jako pěkně se na ty dresy kouká, to se musí nechat :)
@Richmond (16.08.2020 16:58): To NHL se zvukovým podkresem je divný, ale asi lepší, než nic. V NBA maj virtuální diváky? Přesně to jsem si představoval, že udělají. Prostě počítačem vytvořená kulisa. Úplně nejlepší by ale bylo promítání nějakejch hologramů alá Star Wars, aby to stejně vnímali i hráči.

@Drolin (16.08.2020 17:44): Náhlá smrt, jako že se hraje v play-off jen jeden zápas? A já si říkal, jak to ta Barva bude venku otáčet :) A kde se to hraje? Na jednom, respektive dvou místech, jako v NHL?