Pro pohodlnější navigaci i přístup k pokročilým funkcím Databáze-her.cz doporučujeme povolit si ve svém prohlížeči JavaScript.

Sport

Z průběhu série mě ještě víc mrzí vypadnutí Colorada, zvládlo by to možná i podobně. No co, finále letos bude pro mě osobně sympatičtějši než loni, kdy jsem byl opravdu jen sledovač výsledků a vítěz mi byl celkem ukradenej. V každym případě budu fandit vítězi ze západu, bostonskym Davidum navzdory.
Taky bych v takovém finále tipoval Boston. Ale i bych jim přál. Nicméně Sharks ještě nejsou mimo. Uvidíme.
A ještě jeden zajímavý příběh se odehrává v evropských pohárech. Má spojitost s Petrem Čechem a týká se, věřte, nebo ne, i pohárových koeficientů. Víme, že Petr Čech může získat svou poslední trofej v posledním zápase v EL proti Chelsea, kde hrával dlouhá léta. Zajímavé je, že v osmifinále nastoupil proti Stade Rennes, kde také trávil část kariéry. A nejzajímavější je, že pokud s Arsenalem trofej vyhraje, pomůže k přímé účasti v EL na podzim 2019 pravděpodobně také Spartě, kde chvíli působil též. Pokud tedy Sparta v lize skončí třetí a pohár vyhraje Slavia, nikoliv Baník.

Skvěle se mu to sešlo.
@90210 (20.05.2019 09:17): A ten je právě jejich kámen úrazu, takže už moc nevěřím tomu, že zase vyhrají na sedm zápasů. Ale třeba překvapí. Každopádně jestli Sharks vypadnou, tak fandím St. Louis.
@Coldplaz (19.05.2019 23:58): Pravdou je, Sharks meli nekolik nestandardnich vypomoci od rozhodcich, bez kterych by ani nevyradili Vegas. Uvidime, zda se jeste daji dokopy, ale musel by je hodne podrzet golman.
5-0? ty vole Blues tým Sharks teda dnes dobre dali. Po nečestnom víťazstve a tesnej prehre by sa Sharks mali teraz naozaj spamätať.
@Jab (19.05.2019 18:50): To by nám nepomohlo. Protože by jsme s Rusy měli 18 bodů (předpoládám že Rusové porazí dneska Švýcary) takže by jsme pořád byli druzí. To by dneska Svýcaři museli Rusy obrat alespoň o od a pak prohrát se Švédy a my by jsme v normální hrací době museli porazit Švýcarsko. Pak by jsme postupovali z prvního místa.
Zidan nepostavil Garetha na (asi) poslední možný zápas za klub. A to jim vyhrál čtyřikrát Ligu mistrů.

Snad už z toho paklubu co nejdříve odejde a zamíří ke Spurs :).

Nový stadion, finále CHL a Bale, to by bylo něco! Lepší by to ani být nemohlo.
@player (19.05.2019 14:23): Pod to se podepíšu. Radši bych viděl 2x zápas s ruskem nebo švédském.
Buď hrát jiný systém playoff (třeba na 2 zápasy) nebo změnit skupiny tím snížit počet účasníku (každy s každým a pak jen final four to by byla řežba o čtveřici postopujicích)
Jeden rok ty výsledky vypadají takhle, páč se posunulo konání MS (a je tedy více hráčů NHL). Předtím jsme prohráli třebas i s Nory. Krom toho když se prodá dost lístků na Itálii, tak fakt nevím, proč by pořadatelé chtěli změnu.
@Strady (19.05.2019 13:29): Když mluvíme o systému turnaje tak jsem našel článek kde si ruský obránce Nikita Zadorov na ten současný stěžuje. Vadí mu že musí hrát s týmy nižšší kategorie jako Itálie nebo Rakousko a tyto zápasy jsou většinou nezášivné protože státy jako Rusko,Česká republika nebo Švédsko tyto státy přejedou vysokým rozdílem. a zápasy jao Itálie-Rakousko nemaí moc velkou sledovaanost. Nebylo by možná lepší zmenšit počet týmů, které hrají MS na 14 nebo na 12?

článek na Aktualně.cz - Horor, formát MS nedává žádný smysl, hořekuje Rus. Vadí mu slabé týmy
@player (19.05.2019 09:56): Postup do finále může urvat skoro každý viz Němci i Švýcaři. Pomáhá tomu systém turnaje. Brankář chytne formu, proměníš přesilovku, vyhraješ útočné buly nahodíš na brankáře, brankář neuvidí, druhý gól. No a mít náskok 2 góly ve čtvrtfinále není vůbec marný, obzvlášť pro Němce a Švýcarsko, kteří dobře brání.
@player (18.05.2019 20:19): konec ve čtvrtfinále není nic, co by bylo nějak potupný. Když vezmeme fakt, že špička má 5 (když budem počítat i nás, tak 6) členů, tak vždycky někdo bude z kola ven. Pokud se tým zúčastňuje čtvrtfinále každej rok, a to Švýcaři splňujou, tak prostě patřej k tomu lepšímu, co hokej nabízí, nezávisle na výsledku čtvrtfinále.
@Jab (18.05.2019 14:48): Dík :). Podle toho jak hrálo Německo s Kanadou bych řek že Slováci moc šancí nemají.

@Coldplaz (16.05.2019 21:06): V tom zlepšení Švýcarska a Německa mimimálně u Němců nemáš pravdu. Prohra 8:1 s Kanadou ukázala, že se nezlepšili a pořád jsou slabí. Švýcaři a Němci byli zatím suveréní jenom proto, že narazili na samé slabé soupeře a teprave teď se ukáže jestli se zlepšili. U Švýcarů se uvidí jestli ten minulý postup do finále byl jenom náhoda a jestli zase vše nevrátí do starých kolejí a Švýcaři budou zase končit ve čtvrtfinále.
@Jab (18.05.2019 14:48): To není fotbal, aby se Velká Británie rozdělovala na jednotlivé státy :) Ale jo, tohle je asi jediný možný scénář, kdy může Slovensko postoupit. Před ostatní týmy už se dostat nemůže, když tedy Kanada už všechno neprohraje.
@Strady (18.05.2019 14:34): To jo, myslim že je tam jasně napsáno, že se musí pustit na led. Spíš mi jde o případ kdy hráč vystřelí a zbytek hokejky odletí pod nohy protihráče i tim ho podrazí. To rozhodčí nepískne, ale když ten kus trefí hráče do hlavy, tak je to faul :)

Po čase je dost neurčitej pojem...
@Can (18.05.2019 14:05): no platí to když dostaneš cross-check (faul) a v pádu holý trefíš protihráče do obličeje, tak jdeš také ven a pokud bude krev 2+2. On dostane 2min za cross-check a ty 4min :)
Pokud zlomíš hokejku a odhodíš jí, a odhodíš jí někomu pod nohy, tak si myslím, že jsou to taky 2min. Po čase se stavá odhozená hokejka součásti hry ale stejně jí nesmíš využivat k blokování protihráče za to jsou také 2min.
@Strady (18.05.2019 13:52): Ale díky za odpověď. Hráč odpovídá za svou hůl, to je jasný, ale za zlomenou hůl, to už ovlivní asi těžko. A pokud to teda faul podle pravidel je, tak ten můj avizovaný příklad by se měl posuzovat taky jako faul. Což je blbost, ale pravidla se musí dodržovat :D
@Can (18.05.2019 13:41): přesně tohle mě taky kdysi napadlo, stejná dedukce :) Tento faul už se stal (asi před 2lety na MS), potom to rozebírali i ve studiu s nějaým členem hokejového svazu rozhodčích, takže to není z mé hlavy.
2+2 minuty za to, že kus zlomené hokejky trefí protihrače, to se jen tak nevidí a to už hokej sleduju hodně dlouho. By mě zajímalo jestli je to někde v pravidlech? :)
@Richmond (17.05.2019 22:27): :D Ještě jsem na ten zápas vyjel za Prahu. Prázdný vlak na cestu zpět. Italové holt netáhli. Alespoň jsem ale ves poučil o Agricole Rhumech, plus jsem hlásil na požádání každý gól!
@Richmond (17.05.2019 21:50): Také, určitě bych tam viděl kohokoliv jiného než Liverpool (ačkliv je proti nim větší šance než proti Barceloně). A podobně to bylo i u Real x Atletico.

A jinak je vážně zajímavé, kolik náhod se sešlo u Spurs na cestě do finále. Rozhodující byla remíza PSV (kde hrál Sadílek skoro první zápas) na Interu.