Pro pohodlnější navigaci i přístup k pokročilým funkcím Databáze-her.cz doporučujeme povolit si ve svém prohlížeči JavaScript.

Sport

@strejdafido (15.07.2018 13:24): Ano, jezdim na kole už od mala, ale nejsem až takovej závodník, abych musel trénovat pravidelně za jakejchkoliv podmínek... takže když je prostě hnusný počasí, nemusim šlapat a šlapu jen když na to mam chuť... ale TdF mě vždycky postrčí trochu víc a chuť mam častějc... včera 106km, dneska dopoledne 53, odpoledne možná nic, mraky se ukazujou, bouřka hrozí.
Sleduju TdF na ČT Sport, klidně si i poslechnu komentování ze studia, ale kdybych jim tam uměl napsat "dotaz", zajímalo by mě, proč tam jeden šikula stále a znova jmenuje závodníka se jménem Fernando GAVIRIA jako GAVRILIA! Jak je to asi správně? Jen že ostatní komentátoři řikaj normálně GAVIRIA, jen ten jeden tam furt motá to "L", který dotyčný závodník ve jméně nemá.
Chicago vymenilo Marána Hossu do Coyotes aj keď si už znovu nezahrá.
Joe Pavelski vedie v golfovom turnaji celebrít.

@strejdafido (15.07.2018 11:47): Biycyklovanie je pre ˇmna väčšia zábava robiť ako pozerať (narozdiel od ostatných športov).
@strejdafido (15.07.2018 11:47): S těmi dětmi si nejsem jistý, nejspíš to jsou malí fotbalisté, možná nějaké gesto fair play...nevím, nikdy jsem se o to nezajímal.

Doping je ve všech sportech, o tom žádná, ale cyklistika je úplně jiný level než fotbal nebo hokej, kde tu a tam ujede nějaký jedinec. Když čtu kolik vítězů slavných cyklistických závodů dopovalo, kolik je kolem cyklistiky skandálů, tak se divím že mají vůbec nějaké sponzory. Já proti tomu sportu ve výsledku nic nemám, ať si každý sleduje co chce, ať si každý sportuje jak chce, ale tohle je k nepochopení :)
@Zoltan (15.07.2018 11:27):
@Richmond (15.07.2018 11:33): Ale jo, to je že je nejsledovanějším sportem, to se všeobecně ví, ale nevysvětlili jste mi to přivádění na plac za ručičky. Každopádně si nemyslím, že byste třeba zrovna vy byli o něco ochuzeni, kdybyste viděli dojezd etapy namísto toho divadla s příchodem čutálistů.
Nicméně o dopingu ve sportu asi nevíte nic, když si myslíte, že cyklisté jsou plní dopingu a zrovinka fotbalisti nebo hokejisti jsou čistí jako slovo Boží. Mimochodem, ujeli jste někdy v tahu více jak 200km, myslím tím na silnici?
@strejdafido (15.07.2018 11:19): Protože fotbal je nejsledovanější sport na světě a MS ve fotbale akcí, které se vyrovnají maximálně Olympijské hry.

Cyklistika se s tím nedá srovnávat, a vlastně se divím, proč ty zfetované podvodníky vůbec někdo vysílá :)
Jakožto fotbalový antifanoušek bych rád věděl, jaký je smysl v tom, že ty přeplacené kopálisty vodí na trávník za ruce dětičky. A hlavně by mě zajímalo, proč včera nemohl být dokončen v TV přenos konce etapy TdF a místo toho jsem se musel několik sekund dívat právě na tohle vystoupení (než jsem se odebral k PC).
Osobně si myslím, že se má raději nějaký závod v přímém přenosu dokončit (když jde o minuty) a navazující bude mít samozřejmě kratší začátek, ale když o nic nejde, tak proč ne? To divadlo trvá dvě hodiny, tak ten nástup by snad lidé oželeli. Asi to bude ošetřeno nějakými smlouvami nebo čím.
Mňa ten futbal ani moc neberie, zaujímavejšie je, že Sagan má stále zelený dres a skončil druhý, keď dvoch pretekárov pred ním diskvalifikovali.
@Zoltan (14.07.2018 17:58): Podobně jako Dier měl značně jinou roli než u Spurs, kde je prakticky nejdůležitější hráč (trojlístek Eriksen, Alli, Son). Na MS ale i individuálně hrál špatně, dal bych mu 3/10. Druhá věc je, že byl po zranění a na MS se nedostal do pravidelného rytmu. A ano, Barkley i Wilshere bohužel stagnují, možná časem Ward-Prowes? Osobně věřím trochu Winksovi, který hrál skvělé zápasy proti Realu a je pripodobnovan Iniestovi.
@Drolin (14.07.2018 17:56): Alli mě dost zklamal na tomto MS, čekal jsem že bude tahoun a ono nic. Trippier pro mě jeden z nejlepších hráčů na MS.

Jinak Anglie 4. místo super, na víc neměli. Potřebovali by vychovat nějakého tvořivého záložníka, takový hráč jim dost chyběl.
Reklama na premier league, výborný fotbal. Gratulace Anglii ke skvělému Top 4 a valům Alderovi a Vertsovi. Dnes se ukázalo že Rash a Sterling ještě mají daleko do tahounů, ale na nejmladší tým MS výborné. Za dva, čtyři roky to už budou pravděpodobně zlaté medaile :). Jinak největší překvapení Trippier, sleduji ho pár let, ale na šampionátu hrál ještě o level lépe. U něj je ake vidět, že rotoval - naopak Alli i Kane působili značně unaveně (take je Poch staví prakticky stále)
Druhé vzájemné měření sil a druhá výhra Belgie ukázala, že Anglie má potenciál, ale mezi top špičku zatím stále nepatří. Belgie fotbalovější a vyzrálejší ať už jako tým nebo v rozdílových hráčích. Zasloužená medaile.
Dnes Anglie asi podle očekávání. Dalo by se říci, že jim chybí štěstí, neb míč mají hodně na svých kopačkách. Ale prostě stojí proti lepšímu týmu, který se nemusel nikam hnát a mohl jim ten míč nechat (logicky - vede od 4. minuty).
@Drolin (13.07.2018 06:45): jó 2004, tehdy to mělo být naše :-/ ještě dnes si vzpomenu jak jsem jel autem z Prahy z Metallicy (na které jsem byl kvůli Slipknotům) a tu hroznou zprávu zachytil v rádiu - nedokázal jsem pochopit, jak nás ti Řekové mohli sfouknout :-)) A když teď vidím ty Chorvaty tak přesně na tým z roku 2004 myslím :-) a taky si myslím, že lepší než my tehdy nejsou :-))) Akorát že oni budou stříbrní na MS a my jsem jen poražení semifinalisté z ME :-/
@Drolin (13.07.2018 06:45): Mnohem bliz mela k vypadnuti v osmifinale. Hodne ukaze zapas o 3. misto, jestli zvladnou porazit prvniho papirove opravdu silnyho soupere na turnaji a to navic v plne polni.
@90210 (12.07.2018 23:19): Anglii k titulu chyběl Ox, hráč finále ligy mistrů. Jinak by nebylo o čem a titul by šel do kolébky fotbalu :).

Favorit Anglie nikdy nebyla, to není žádná země když jde často o náhodu, ale že má extra silnou generaci je fakt (výborný Trippier, mladý Kane, Rash, Stones, Sterling, Alli... konečně kvalitní brankář ard.). Trochu chybí tahouni středního věku, Hendo a Young si odehrají své ale více už nepřidají.

Nicméně celý Albion je spokojen, turnaj se neočekávaně povedl a jen pár expertů predikovalo top4 (jeden znalec ze Sportu a já například).

Chorvati mají ohromné štěstí na generaci, půlka týmu táhne nejlepší týmy a Modric je prostě hráč z jiné planety (škoda, že byl docenen veřejnosti až v Realu ač u Spurs byl ještě dynamičtější). Ale lepší jak my v 2004 nejsou.
@M.a.t.t. (12.07.2018 23:01): Ale neukazali, uz 60 let nikomu neukazali proc by meli byt favoriti, i kdyz jejich blazniva media tvrdi opak a namachrovani hraci si mysli to samy. Maji nejlip zmarketovanou ligu, to se musi nechat, ale to je tak cely. Je to jeden velkej hype a jako fanouska narodaku Kolumbie me doted sere, ze Uribe v klicovej moment nedal penaltu, protoze mel Anglii na lopate. Je pravda, ze Kolumbie v samotnym zapase hrala podobny hovno jako Anglie a taky na turnaji nebyla nejak extra silna, ale chybel jim klicovej hrac James, bez nej jsou polovicni, stejne jako Chorvati bez Modrice.
@90210 (12.07.2018 14:23): Samozrejme, to že hrali po dlhej dobe semifinále MS, je určite úspech. Sklamanie je to z toho hľadiska, že zase raz nevyužili pozíciu favorita na to, aby dosiahli niečo viac. Pretože bez ohľadu na to, kam ich radíš, proti Chorvátom rozhodne boli favoriti a konečne mali šancu všetkým dokázať, že ich sila nie je iba "hlúpa mediálna fikcia".
Jsem ještě včera večer naložil bronz na Belgii v kurzu 1,61 jako jasná tutovica a čekal jsem, že do rána půjde dolů, ale šel mírně nahoru. Jako nevím, co kdo čeká, Angláni mají za sebou dvě prodloužení a jen dva dny na regeneraci, pokud jim to Belgie nedaruje, tak nemají šanci. Chorvatsko dokonce všechny tři zápasy šlo do prodloužení.
@M.a.t.t. (12.07.2018 10:35): Ja bych nerekl zklamani, spis naopak. Ze ma Anglie silnej narodak je jen hloupa medialni fikce, dobre moc nehrala, mela slabou skupinu, stesti na los v PO, zvladla penalty proti Kolumbii a v SF po zasluze vyletela, ale i tak je to pro ni skvelej vysledek a prijemny prekvapeni a pokud se ji podari porazit prvniho opravdu silnyho soupere - Belgii - a ziskat tak po 60-ti letech prvni medaili na MS, tak je to obrovskej uspech.

Anglii z historickyho hlediska kvalitativne radim nekam na uroven Svedska a Danska. Meli v minulosti svuj slavnej moment a dari se jim pravidelne postupovat na velky sampionaty a dokonce i postupovat ze skupiny, ale v PO uz velkou diru do sveta obvykle nedelaji.

@musa (12.07.2018 14:18): Nejlepsi zbrani na notoricky chorobny trolleni je "nekrmení".
@Drolin (12.07.2018 14:01): ty jsi opravdu tragéd, argumentuješ jak dítě co si přečetlo manuál (v tvém případě tabulky). Sílu Kohoutů dokazuješ tím, že mají ve finále hráčské zastoupení, stejně tak jako dalších x týmů. Angláni předváděli hru snů, jako například když v semifinále na střely na bránu prohráli 1:7. Čech byl opravdu top brankář roky nazpět za čímž si stojím, v do nejužší špičky už nepatří a jen trolíci jako Drolin a ugra se mi to čas od času snaží podstrčit a pšoukají tu zvlhlým prachem.

---

Můj tip: 1. Francie / 2. Chorvatsko / 3. Belgie / 4. Anglie
Anglie, Francie i Chorvatsko daleko jak jsem čekal, Kane nejlepší střelec, Ruská federace (a Japonsko) překvapení jak jsem také očekával :)). Asi jsem byl zde nejblíže realitě, aneb žádná výhra Německa nebo Brazílie.

Pozdější část MS je už samozřejmě loterie, takže nejde úplně předpovídat. Nicméně fanoušek Spurs je ze současného MS nadšen (12 branek od hráčů Tottenhamu!).
@Drolin (12.07.2018 11:39): to je samozřejmě omyl největší, nejlepším brankářem světa je De Gea. Nebo ne, počkej, tam to bylo trochu jinak, nejhorším brankářem na MS za posledních 66 let :D Tohle se neomrzí :-)

Vždyť ty si kápo téhle expertní skupiny největší :-) Všechno máš nakoukané, jak se někde na netu něco šustne, už to zpracováváš (abys měl střelivo na spam), na Jablonec chodíš pravidelně, statistiky máš v malíku no a předpovědi, ty máš vůbec nejlepší, akorát se podle nich nedá moc řídit :-) Kohouti jsou nejlepší a vyhrávají jednu trofej za druhou (nebo ne, ale aspoň hrají pěkně - záleží na hledisku, které zrovna v ten daný okamžik preferuješ), Anglie je nejlepší a vyhrává jeden cyklus za druhým (nebo ne, ale aspoň hrají pěkně - záleží na hledisku, které zrovna v ten daný okamžik preferuješ), do psí prdele, proč si lidi podle tvých předpovědí nepodávají tikety? :-)) Asi proto, že chtějí vyhrát :-)) Člověče, hrát ve tvým životě úlohu růžových brejliček musí být full-time job :-)))
Asi tak.. Angličania skôr tradičné sklamanie. Po tom čo sa v podstate ani netajili, že prehra s Belgickom v skupine a papierovo ľahšia časť turnajového pavúka im vyhovuje, to malo byť z ich strany jasné finále. No odmietli obrovskú šancu, aká sa im tak skoro nemusí naskytnúť. Bez toho aby som spochybňoval silu Chorvátov, top tím to skutočne nie sú. To však nakoniec nie sú dlhodobo ani Angličania :)
@Richmond (11.07.2018 22:48): Anglani to meli skvele vymeteny a to vcetne superlehke skupiny, ale o bronz uz to bude proti Belgii problem a neverim jim. I 4. misto ale pro ne bude uspech a pozitivni prekvapeni. Ve finale Chorvatsko nema co ztratit, strasne je tahne dolu hra krajnich obrancu, kteri jsou fakt prumerni na tyhle urovni.

@ugraugra (11.07.2018 22:43): Kane je oldskool zabijak do vapna ala Horst Siegl nebo Pippo Inzaghi, jeho ukolem je dat penaltu nebo to dorazit z malyho vapna. V tonhle je fakt excelentni.
@Drolin (11.07.2018 00:12): tragickej trolling, kdybys neoplýval takovou koncentrací hlouposti a otravnosti, bylo by vlastně vtipný sledovat, jak vlastně "tvoje" týmy opakovaně nic nevyhrají na klubové ani mezinárodní úrovni.
Skvělá Anglie, výborný výkon mladeho týmu. Za čtyři roky to bude na titul :). Trippier v současnosti nejlepšího RB. No a titul zvedne Modric nebo Lloris, legendy Spurs.
Chorvati by se líp uživili jako judisti, ta jejich hra rukama, to je děs. A pak se hádají. Neříkám, že Angláni byli lepší, ale tohle se mi fakt nelíbilo.
Anglie zklamání, Chorvatsko zaslouženě, hlavně v záloze je totálně přejeli. Ve finále tedy fandím Chorvatsku, i když Francie bude asi jiná liga než Anglie :)

A jestli bude mít Anglie nakonec brambory, tak nevím co s nima :D
Heh z letošního MS jsem viděl akorát dvakrát chorvatský prodloužení (Rus a Ang). Chorvatům fandím, přeci jen v 98 jsem jako malej na dovolený prožíval chorvatský třetí místo a bylo mi hrozně líto že jsem nemohl to ožujsko a rakiji pít:))

Anglie teda velký špatný, nějak nechápu jak se dostali do semifinále. Ale třeba předtím hráli slušně.

Ti anglani jsou pitomci, lepe vymetenou cestu k titulu uz nikdy mit nebudou. Kane totalne selhal, vubec nebyl videt a plizil se tam jak duchodce. Stridani legendy Younga byla velka chyba a hned ta obrana zacala strasne horet. Stoperi Stones - Mcgayver vtip, mel tam byt Jones + Smalling a vypadalo by to jinak, mozna by bylo i to finale.

Myslim ze jsem tipoval poradi 1. Chorvatsko 2. Anglie 3. Island
Tak to ted holt bude 1. Chorvatsko 2. Francie 3. Anglie :)
Konečně Angláni venku. Ve třech vyřazovacích zápasech (dohromady 330 minut) vystřelili na bránu 5x (z toho jednou ze značky pokutového kopu). Ti měli skončit už s Kolumbií.