Občiansky preukaz je úplna zlátanina. Nejak mám pocit, že moderná česká kinematografia sa skladá z dvochh prúdov: 1.neúspešné variácie na Pelíšky a 2.rádoby intímne patetické vzťahové drámy ala Viewegh.
Osobne považujem Inception za Nolanov najslabší film (tú jeho čiernobielu prvotinu som ešte nevidel), hoci remeselne odvedené a na blockbuster stále nad úroveň, už to používalo typické klišovité hollywoodske scenáristické barličky, priveľa akcie slúžiacej ako tmel a kulisa na to, že v tom príbehu sa až tak veľa neudeje a pomalý prerod z psychologizácie na povrchnosť.
NateLogan: Nechce sa mi teraz pozerať na csfd roky "výroby" tých filmov, tak len spomeniem, že čo ma potešilo/pobavilo:
z tých veľkých holywúúdoviek: Watchmen, Whatever Works, Up in the Air, Shutter Island, Black Swan, Inglorious Basterds
iné: The Lucky Ones, Frequently Asked Question About Time Travel,
Ale celkovo ma až tak pravdelne nebaví filmy sledovať, v poslednej dobe si len nachádzam čas na klasiky anime (Miyazaki, Jin-Roh, Vampire Hunter D) alebo moderné klasiky škandinávskej a kórejskej kinematografie.