Podobně jako Diablo, Starcraft má hutnou atmosféru, která je notně podpořená skvělým audio designem a hudbou, depresivním dystopickým prostředím a solidně odvyprávěným příběhem. Výbuchy granátů, rachot automatických pušek, čvachtání kyseliny a skřípání drápů a svištění protivzdušných raket, dokázaly vytvořit podmanivou válečnou sci-fi vřavu. A stejně jako Diablo i SC zestárl noblesně. Pořád se to hraje velmi pohodlně; obtížnost i zábava jsou vysoké. Mise jsou na tehdejší dobu různorodé. Hlavně mise bez stavění základny mi šponovaly nervy, neb každý krok, špatné rozhodnutí či pozdní rozkaz mohl znamenat konec a restart mise (nebo load tlačítko F10 velký kamarád).
Ač není SC tak zábavná jako Red Alert 2, tak epická jako Rome: Total War nebo tak brilantně vyvážená jako Warcraft III, pořád patří do mé RTS hall of fame. Starý Blizzard byl borcem ztepilým.
pajmič
hvezdosvit
H34D
strougy
Slayer
Pro: originální asymetrické rasy, poutavý příběh a atmosféra, hudební doprovod a ozvučení, multiplayer a editor map, znovuhratelnost
Proti: jen 12 jednotek ve skupině, neohrabané ovládání dělníků, lidskou pěchotu nelze léčit, jen 640x480, zastaralé technické zpracování při vydání