Začátek v bunkru je značně depresivní, což je ve výsledku dobře, a pak rychle pryč z Arcadia Bay. No jo, ale jelikož tam všichni ostatní zůstanou, a to hlavní se změnit nepodařilo, je třeba se vrátit a čelit té vůbec největší výzvě, které Max doposud byla vystavena. Záchrana přeživších během obrovské bouře mě vcelku bavila, i když byla vlastně zbytečná. Pak se však spustilo něco, co bylo tak zmatené, že pořád nevím, co si o tom myslet.
Noční můry nejsou zrovna něčím, co bych ve hrách vyhledával, a tato není výjimkou. Jasně, SMSky od psa Pompidou, jestli nemám pamlsek, od údržbáře Samuela, který ani nemá telefon nebo od mrtvé Rachel, která mi píše, že se brzy uvidíme, jsou celkem vtipné, ale jinak mě bavila snad jen pasáž, v níž se vše, včetně úvodní písně, odehrává pozpátku (zdravím Červeného trpaslíka). Jinak jsem si to spíše protrpěl, což byl ostatně asi i účel. Musím zmínit soundtrack, který se povedl napříč celou sérií a ani pátá epizoda v tomto ohledu nijak nevybočuje.
Ani jsem se nenadál a hra dospěla k finálnímu rozhodnutí. To je v podstatě o tom, jestli si hráč Chloe oblíbí nebo ne a já si jí neoblíbil natolik, abych kvůli ní nechal zničit celé městečko včetně jeho obyvatel. Zachránil jsem tedy Arcadia Bay a Chloe obětoval, protože rozhodnout se opačně mi vůbec nedávalo smysl. Vlastně mi to i sama doporučila jako nejlepší alternativu a já sám se celou dobu snažil, aby to utrpení mé nejlepší kamarádky skončilo a teď jsem k tomu konečně dostal příležitost. Navíc mi sdělila, že byl pro ní poslední týden ten nejvýjimečnější za poslední roky, takže to s Rachel asi nebylo tak žhavé, jak se zdálo.
Je mi jasné, že vývojáři museli příběh nějakým způsobem ukončit, ale protože bylo rozjetých tolik linek najednou a ještě se přidaly nějaké další, přišlo mi to až moc překombinované. Možná ten konec mohl být založen na předchozích rozhodnutích a určil by se sám podle toho, jak moc jste se Chloe zastávali nebo jak jste se chovali k ostatním obyvatelům Arcadia Bay. Hráč by si tak konec volil postupně už v průběhu a předchozí volby by měly větší smysl. Momentálně na další díly série nemám ani pomyšlení, ale nevylučuji, že je nevyzkouším.
Jumas
Marcia M.
Zbyisek
Jirx
Jack_Dark
Pro: začátek, záchrana přeživších během bouře, zpátečnická pasáž, soundtrack
Proti: noční můra, až moc překombinované