True Colors je třetí hlavní hrou v adventurní sérii Life is Strange. Vývoje se tentokrát ujímá studio Deck Nine Games, které do série již přispělo prequelem Before the Storm.
Hráč se tentokrát ujímá hlavní hrdinky, asijské Američanky Alex Chen, která se po traumatickém dětství stráveném v různých sirotčincích a pěstounských rodinách vydává za svým bratrem Gabem do malého města Haven Springs v Coloradu. Šťastné shledání dvou sourozenců a potkávání obyvatel městečka se však brzy nečekaně mění v noční můru pro celý ansámbl postav. Aby Alex odhalila temná tajemství zdánlivě mírumilovného městečka a zdejší minerály těžící korporace Typhon, rozhodne se k tomu využít svou, dlouho potlačovanou, speciální schopnost empatie...
Příběh hry je podobně jako v předchozích hrách série rozdělen na pět epizod, které jsou však tentokrát vydány pohromadě. Po stránce hratelnosti se opět jedná o lineární adventuru z pohledu třetí osoby, zaměřenou především na dialogy a dialogové volby. Hráč může svými rozhodnutími ovlivnit další rozvoj příběhu a například si tak zvolit jednoho ze dvou romantických partnerů. Alex během hry používá schopnost empatie, která ji dovoluje vžít se do nálad ostatních lidí, vidět jejich emoce v podobě barev a následně s nimi manipulovat.
O soundtrack hry se postarali sourozenci Angus & Julia Stone, kteří pro hru složili dvanáct skladeb, a umělci jako mxmtoon, kterou ve hře uslyšíme i jako zpěv Alex, Novo Amor, Koda, Keaton Henson, Phoebe Bridgers či Gabrielle Aplin. Hra v Deluxe nebo Ultimate Edition obsahuje bonusovou epizodu Wavelengths zasazenou rok před události základní hry, v níž se hráč ujme dívky Steph.
@Cathan (14.10.2024 14:05): Nejsem si jistý. Naopak mi přišlo, že je Jed rád tak nějak oblíbený z pozadí. Jasně, neměl rád narážky na to, že je hrdina, protože věděl, že to tak úplně není, ale nepřipadalo mi, že by se nějak plácal po zádech za to, jak je skvělý. Reálně toho fakt dělal hodně pro ostatní, i kdyby to tedy bylo s cílem zvýšit si ego.
Pro: hudba, Alex a její schopnost, vedlejší postavy
Proti: kratší příběh