Ukradnúť časť plánov bola len jedna z úloh Kylea Katarna, žoldniera v službách Aliancie. Impérium sa nevzdáva a vo svojom boji proti Rebélii stále investuje do nových vynálezov. Jeden z nich onedlho okúsia obyvatelia jednej planéty – nový druh dokonalého vojaka, droida – vzniká pod vedením generála Mohca. „Dark Trooper“ sú nové experimentálne jednotky impéria, a Kyle musí zabrániť ich výrobe, a tak opäť pomôcť Aliancii v boji za slobodu.
Dark Forces priniesol do žánru trochu čerstvého vánku a spokojní boli nielen fanúšikovia Hviezdnych vojen. 14 misií zaviedlo hráča do všetkých známych kútov vesmíru Hviezdnych vojen. Cez pašerácky mesiac Nar-Shaddaa, Coruscant, Super Star Destroyer Executor alebo stretnutie so samotným veľkým Jabbom. Vďaka úspechu na hernej scéne sa hra dočkala aj druhého dielu, pod názvom Star Wars Jedi Knight: Dark Forces II.
@Tarhiel (03.03.2024 22:46): ty five star levely vypadají hodně dobře. Nejprve ale musím dohrát hlavní kampaň. Musím se trapně přiznat, že jsem se včera na YouTube koukal jak dál ve věznici:) což se mi dlouho nestalo. Je to fakt dobrá hra tyjo.
Pro: Výborný leveldesign, tempo hry, atmosféra, prostě FPS ze staré školy.
Proti: Zaměřování výše či níže postavených nepřátel (odstraněno v DarkXL použitím mouselooku, ale ten má zas jiné bugy).